הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזו תוכנית לבחור?

Hindish

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
אחרי בערך חצי שנה של אימונים (תוכנית שקיבלתי בחד"כ, אחרי קריאה מרובה באתר אני מבינה שעבדתי בעיקר על סיבולת) ובלי תזונה נכונה.
כמובן שכמעט כלום לא השתנה, ירדתי טיפה באחוז שומן ועליתי טיפה בשריר, אבל תכלס המשקל נשאר אותו דבר.
התחלתי עכשיו חיטוב רציני עם חישוב רכיבים תזונתיים וגרעון.
מבחינת האימון, אין לי אפשרות לקחת מאמן כרגע.
האם את התוכניות שבאתר אני יכולה לבצע לבד? והאם אני יכולה להחליף חלק מהתרגילים בכאלו שאני מכירה יותר טוב?
והאם יש הבדל מבחינת איכות לאחת התוכניות (AB*4\3\FBW) או שזה רק עניין של זמינות וההעדפה?
תודה מראש

לא כלכך משנה, הייתי הולכת על FBW.
מה שחשוב בחיטוב זה בעיקר התזונה, תבחרי את אחת התוכניות לחיטוב שיש פה בפורטל.

• פותח/ת השרשור
לא כלכך משנה, הייתי הולכת על FBW.
מה שחשוב בחיטוב זה בעיקר התזונה, תבחרי את אחת התוכניות לחיטוב שיש פה בפורטל.
תודה, זו בדיוק היתה השאלה, האם יש עדיפות לאחת מהתוכניות לחיטוב בפורטל 😃
המטרה היא לרדת בשומן ולשמור על השריר, אימוני סיבולת גם יכולים להיות יעילים או שרק כוח?

בשביל לשמור על השריר כמה שיותר את חייבת אימוני כח..אירובי דווקא לא חייב כדי לרדת במשקל, מספיק שתהיי בגירעון קלורי.
אפשר להגדיל את הגירעון ע״י הוספת אירובי ואפשר גם בלעדיו 😃

• פותח/ת השרשור
בשביל לשמור על השריר כמה שיותר את חייבת אימוני כח..אירובי דווקא לא חייב כדי לרדת במשקל, מספיק שתהיי בגירעון קלורי.
אפשר להגדיל את הגירעון ע״י הוספת אירובי ואפשר גם בלעדיו 😃
התכוונתי לסיבולת שריר, אימוני נפח.

התכוונתי לסיבולת שריר, אימוני נפח.
תכנית כ-FBW מצויינת למטרתך. היא משלבת בין אימונים עצימים בנפח סביר לתרגילי הבסיס לבין תרגילים מבודדים כהשלמה המבוצעים למספר חזרות גבוה בעצימות מתאימה.
בין אם מדובר בחיטוב או במסה הגיוון חשוב ועדיף למטרת בניית שריר על-פני ביצוע תרגילי בסיס בלבד (כלומר אימוני סקוואט/דדליפט/פרס/בנץ' ללא תוספות) או לחילופין על-פני אימוני "רשימת מכולת" ללא עצימות ונפח הולמים לתרגילי הבסיס.

Back
למעלה תחתית