הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - חדש בפורטל קילוגרם!

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
כל מתאמן שנכנס לחדר הכושר ישר הולך לספת לחיצת החזה. אותו מתאמן אינו חושש לרגע שצריך לדעת טכניקה בסיסית בתרגיל ולכן מרים את המוט מלמעלה למטה ללא כל חשש. מאמר זה יקנה לכם את היסודות הבסיסיים ללחיצת חזה בטכניקה נכונה, יחד עם טיפים ודגשים כיצד לגדיל באופן משמעותי את המשקל שאתם מרימים בתרגיל.

דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר

תהנו 😃

תודה ל @יהושע60 ו @מרטין על הגהה ועריכת המאמר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש לי שאלה, כמה זה משמעותי הקעירות של הגב? אם הגב ישר לכל אורך ספת הכושר ולא כעור, מבחינה בריאותית ולא מבחינת המשקלים יש עדיפות לגב כעור?

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה, כמה זה משמעותי הקעירות של הגב? אם הגב ישר לכל אורך ספת הכושר ולא כעור, מבחינה בריאותית ולא מבחינת המשקלים יש עדיפות לגב כעור?
הקימור נועד לקצר את טווח התנועה.
אתה יכול לעשות לג דרייב בצורה טובה ללא קימור גדול מידיי, היעילות בלג דרייב היא יותר במתן יציבות טובה יותר.

אם הבנתי נכון את Alan Thrall, הוא מדבר על כך שללא הקשת בגב, טווח התנועה גדל משמעותית וכתוצאה מכך עולה העומס על הכתפיים.

אם הבנתי נכון את Alan Thrall, הוא מדבר על כך שללא הקשת בגב, טווח התנועה גדל משמעותית וכתוצאה מכך עולה העומס על הכתפיים.
אפשר גם לקצר את טווח התנועה באופן "ידני" כלומר עם גב ישר ולא לעשות טווח תנועה מלא, מה המניעה מכך? (אולי שאין בקרה על הטווח ובכל חזרה זה עלול להשתנות?)

אפשר גם לקצר את טווח התנועה באופן "ידני" כלומר עם גב ישר ולא לעשות טווח תנועה מלא, מה המניעה מכך? (אולי שאין בקרה על הטווח ובכל חזרה זה עלול להשתנות?)

גם כי אין בקרה על טווח התנועה, וגם, לפי ג'וני קנדיטו מCanditoTrainingHQ, עצירה באמצע התנועה מעלה את העומס על המפרקים. זה למה עדיף לעשות בורד פרס בשביל להקטין את טווח התנועה ולא לעצור באמצע.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה?
אתה מתכוון לחצי לחיצה בעצם?

גם כי אין בקרה על טווח התנועה, וגם, לפי ג'וני קנדיטו מCanditoTrainingHQ, עצירה באמצע התנועה מעלה את העומס על המפרקים. זה למה עדיף לעשות בורד פרס בשביל להקטין את טווח התנועה ולא לעצור באמצע.
וואלה מעניין מאוד הבורד פרס הזה פעם ראשונה שאני שומע על זה (חייב לציין שהתמונות בגוגל ממש מצחיקות 🤣)
מה הכוונה?
אתה מתכוון לחצי לחיצה בעצם?
כן סוג של, משהו כמו הטווח תנועה שאתה מקשית את הגב רק בלי להקשית את הגב, אני מניח שזה יוצא יותר מחצי.

עכשיו נחשפתי ל"בורד פרס" הזה

image007.jpg

שזה בדיוק הכיוון שאני חותר אליו.

להרים יותר משקל ע"י
הקטנת טווח התנועה
הפחתת עומס מהכתפיים ושיתוף הרחב גבי
למה הרחב גבי עובד כשהגב כעור וכשהוא ישר לא...?

ככול שתקשית יותר את הגב, הרחב גבי ישתתף יותר, ותוכל ללחוץ יותר.
זה נוגע בעיקר למי שהמטרה שלו היא ללחוץ כמה שיותר.

אם המטרה היא יותר עבודה על החזה(בילדינג כביכול) לדעתי הקשת פחות חשובה, וחשובים יותר שאר הדגשים:
הצמדת שכמות והכנסת מרפקים.

וואלה מעניין מאוד הבורד פרס הזה פעם ראשונה שאני שומע על זה (חייב לציין שהתמונות בגוגל ממש מצחיקות 🤣)

כן סוג של, משהו כמו הטווח תנועה שאתה מקשית את הגב רק בלי להקשית את הגב, אני מניח שזה יוצא יותר מחצי

עכשיו נחשפתי ל"בורד פרס" הזה

image007.jpg

שזה בדיוק הכיוון שאני חותר אליו.

אהה עכשיו הבנתי מה אני צריכה לעשות כדי להרים יותר.. ניתוח הגדלת חזה:s47:

מבחינה בריאותית ולא מבחינת המשקלים יש עדיפות לגב כעור?
אני יסביר לך למה הכיעור של בגב הוא טוב, ההמלצה לעבוד במנח גב ניטרלי היא נכונה, אבל כשלוקחים את תרגיל הבנצ', רואים שהכוח לא עובר דרך החוליות, לעומת פרס או סקוואט שבהן הכוח עובר ממש דרך החוליות והעבודה במנח גב נייטרלי היא קריטית למניעת פציעות גב, אז אם הכוח לא עובר דרך החוליות משמע שאם תבצע כיעור של החוליות במהלך התרגיל הלחץ שיווצר לא יהיה גדול במיוחד ויש פה יתרון מאוד גדול לכתפיים, במנח זה כמו שצויין, לא רק שטווח התנועה קטן יותר, השכמות נכנסות יותר פנימה מה שמפחית בצורה משמעותית את העומס על המפרק, ובגלל שזווית העבודה משתנה מעט לשיפוע שלילי, הרחב גבי הופך לסינרגיסט מה שכמובן ישפיע על המשקלי עבודה.
לסיכום, הכיעור בגב כן יצור עומס גדול יותר על החוליות אבל לא בהבדל משמעותי בגלל שהכוח לא עובר דרכן אבל כן יסייע למניעת פציעות כתף, לכן יש פה הטבה לביצוע באופן הזה

עזר לי מאוד.
הרבה זמן שברתי את הראש וכל פעם עשיתי טכניקה שונה, עם כל טכניקה היה לי משקל עבודה שונה בהפרשים של אפילו 10KG...
תודה !

• פותח/ת השרשור
עזר לי מאוד.
הרבה זמן שברתי את הראש וכל פעם עשיתי טכניקה שונה, עם כל טכניקה היה לי משקל עבודה שונה בהפרשים של אפילו 10KG...
תודה !
בשמחה, אני שמח לשמוע שזה עזר 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית