הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר איזה חימום לעשות למפרקים?

9182yair

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
איזה חימום לעשות למרקים?
מעדיף שתביאו לי סרטון אבל אם לא גם מצויין 😃
מישהו?

לא כזה הבנתי את השאלה, בעיקרון אני ממליץ בתחילת האימון על קצת קפיצות סיבובי ידיים משו סטנדרטי רק להזרים את הדם קצת ולהתעורר (אם יש לך במכון foam roller אתה יכול להשתמש בו כמה דקות זה גם נחמד). אבל בתרגלים הבסיסיים להתחיל עם מוט ריק ולטפס לאט לאט למשקל עבודה שלך (בין 2-5 סטים חימום בערך) בחזרות נמוכה ואז להתחיל לעבוד

• פותח/ת השרשור
לא כזה הבנתי את השאלה, בעיקרון אני ממליץ בתחילת האימון על קצת קפיצות סיבובי ידיים משו סטנדרטי רק להזרים את הדם קצת ולהתעורר (אם יש לך במכון foam roller אתה יכול להשתמש בו כמה דקות זה גם נחמד). אבל בתרגלים הבסיסיים להתחיל עם מוט ריק ולטפס לאט לאט למשקל עבודה שלך (בין 2-5 סטים חימום בערך) בחזרות נמוכה ואז להתחיל לעבוד
התכוונתי לחימום סטנדרתי איך שאתה קורה לזה
בקיצר לסובב קצת את היידים כתפיים אמה כל מני שטויות כאלה וזהו?

החימום הכי טוב הוא התרגיל שאתה הולך לעשות, עם משקל מינימלי. תתחיל תמיד עם מוט ריק ל5 חזרות, אם צריך אתה יכול עוד סט או אפילו שניים עם מוט ריק, ולהוסיף משקל בהדרגה עד סט העבודה שלך. בהיעדר מקרה מיוחד, לא צריך שום דבר מעבר לכך.

• פותח/ת השרשור
החימום הכי טוב הוא התרגיל שאתה הולך לעשות, עם משקל מינימלי. תתחיל תמיד עם מוט ריק ל5 חזרות, אם צריך אתה יכול עוד סט או אפילו שניים עם מוט ריק, ולהוסיף משקל בהדרגה עד סט העבודה שלך. בהיעדר מקרה מיוחד, לא צריך שום דבר מעבר לכך.
זה חימום ספציפי מה שאמרתה לא?
אני מתכוון לחימום לפני תחילת האימון למפרקים...
בכלל צריך אחד כזה?

ההמלצה להתחיל עם מוט ריק תקפה תמיד (חוץ מדדליפט כמובן)?
נגיד ומשקל העבודה שלי לחמישיות בבנץ' פרס הוא 140 ומעלה, אתה עדיין רואה צורך להתחיל ממוט ריק?

זה חימום ספציפי מה שאמרתה לא?
אני מתכוון לחימום לפני תחילת האימון למפרקים...
בכלל צריך אחד כזה?
בהיעדר מצב/פתולוגיה מיוחדת, לא צריך שום דבר מעבר למה שציינתי.

נגיד ומשקל העבודה שלי לחמישיות בבנץ' פרס הוא 140 ומעלה, אתה עדיין רואה צורך להתחיל ממוט ריק?
כן, אבל אם תתחיל ממוט ריק או 40 זה לא עקרוני. רצוי להתחיל ממוט ריק, אבל במקרה שאתה מציין זה לא סופר קריטי.

אם עובדים בחימום לפי אחוזים, ונניח ש-20% בערך זה הסט הראשון (כשהמינימום זה 20 קילו), אז ההבדל הוא זניח.. עוד 4 קילו כל צד למי שמרים 140 ק"ג על זה שמרים 100 ק"ג...

• פותח/ת השרשור
בהיעדר מצב/פתולוגיה מיוחדת, לא צריך שום דבר מעבר למה שציינתי.

כן, אבל אם תתחיל ממוט ריק או 40 זה לא עקרוני. רצוי להתחיל ממוט ריק, אבל במקרה שאתה מציין זה לא סופר קריטי.
ועוד שאלה קטנה נגיד ויש לי בתוכנית לעשות 8 מטח ואני לא מצליח לעלות הכל אני עושה חמש ככה
אז זה בסדר?או לנוח טיפה ואז להביא עוד שלוש ואז לעשות את המנוחה בין סט לסט?
תודה!

ועוד שאלה קטנה נגיד ויש לי בתוכנית לעשות 8 מטח ואני לא מצליח לעלות הכל אני עושה חמש ככה
אז זה בסדר?או לנוח טיפה ואז להביא עוד שלוש ואז לעשות את המנוחה בין סט לסט?
תודה!
אם כתוב לך בתוכנית לעשות 8 ואתה מצליח רק 5, התכנון לא נכון.

• פותח/ת השרשור
אם כתוב לך בתוכנית לעשות 8 ואתה מצליח רק 5, התכנון לא נכון.
זה תכנית שלקחתי מהאינרנט....
אימונים בשבוע בימים לא רצופים:
סקווט 3X8
דדליפט 2X6
בנץ' פרס 4X8
מתח בסופינציה/מתח רחב 3X8
מיליטרי פרס 3X8
כפיפת מרפקים 3X10
מקבילים צר 3X8
כפיפות בטן 3X12-15
קיצר מה אתה אומר?לעשות פחות מתח או להחליף תרגיל לגב?למשל פולי עליון שזה גם ישפר את המתח שלי

סקווט 3X8
דדליפט 2X6
בנץ' פרס 4X8
מיליטרי פרס 3X8
כפיפת מרפקים 3X10
מקבילים צר 3X8
כפיפות בטן 3X12-15
קיצר מה אתה אומר?לעשות פחות מתח או להחליף תרגיל לגב?למשל פולי עליון שזה גם ישפר את המתח שלי
זו לא תוכנית,
כשמה שכתוב בתוכנית שלך זה תרגיל מספר סטים ומספר חזרות ללא התייחסות למשקל, כל כמה זמן הוא עולה, מה קורה כשנתקעים וכו' - זו לא תוכנית ומי שמבצע אותה זה מישהו שעושה פעילות גופנית, לא מתאמן
תוכנית צריכה לכלול התקדמות, ומן הסתם האידיאל הוא ההתקדמות הכי מהירה שאפשרית

ממליץ לך לקרוא את כל התגובות בדיונים אליהם קישרתי כאן + את המאמר הבא:
https://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

• פותח/ת השרשור
זו לא תוכנית,
כשמה שכתוב בתוכנית שלך זה תרגיל מספר סטים ומספר חזרות ללא התייחסות למשקל, כל כמה זמן הוא עולה, מה קורה כשנתקעים וכו' - זו לא תוכנית ומי שמבצע אותה זה מישהו שעושה פעילות גופנית, לא מתאמן
תוכנית צריכה לכלול התקדמות, ומן הסתם האידיאל הוא ההתקדמות הכי מהירה שאפשרית

ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא:
https://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/
למה מה הבעיה בתכנית הזאת? זה FBW רגיל כזה לא?
אני לא הולך להתחיל SS...

סקווט 3X8
דדליפט 2X6
בנץ' פרס 4X8
מיליטרי פרס 3X8
כפיפת מרפקים 3X10
מקבילים צר 3X8
כפיפות בטן 3X12-15

@yanivgoft תשמע אתה הרסת את האינטרנט יותר מקים קארדשיאן.

• פותח/ת השרשור
מה?

לא הבנתי תאמת כל כך מה שהוא אמר...
אם תוכל להסביר לי בקצרה זה יהיה נחמד 😃
מצטער, אני לא יודע איך להסביר בצורה יותר ברורה ממה שהוא רשם. נסה לקרוא עוד פעם . או אם יש לך שאלה ספציפית יותר

• פותח/ת השרשור
מצטער, אני לא יודע איך להסביר בצורה יותר ברורה ממה שהוא רשם. נסה לקרוא עוד פעם . או אם יש לך שאלה ספציפית יותר
קראתי את זה 10 פעם בערך :/
שאלה יותר ספציפית:מה הבעיות בתכנית?

קראתי את זה 10 פעם בערך :/
שאלה יותר ספציפית:מה הבעיות בתכנית?
הוא כתב לך מה הבעיות.
תגיד פשוט מה לא הבנת בתשובה שלו, ואל תגיד "הכל" כי אי אפשר להסביר בצורה פשוטה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית