התאוששות בין תרגיל לתרגיל

dogli_3

משתמש מתחיל
80
42
נק' מוניטין:
140
80
42
כמה זמן אתן נחות בין תרגיל לתרגיל?
מאיזה משקל כדאי לבצע סט חימום, ואיזה אחוז מהווה משקל סט החימום מהמשקל המקסימלי של אותו תרגיל?

לדוגמה,
אני מתחילה אימון עם סקוואט (כרגע 45 ק"ג) - סט חימום על 30 ק"ג וזה מרגיש מספיק.
בסוף התרגיל יש לי 3-4 דקות עד לתרגיל הבא - לחיצת רגליים בשיפוע ואני מרגישה מותשת עוד מהסקוואט.
כנ"ל בעבודת חזה - בנץ' פרס לא זז אצלי - חודשיים בדיוק של אימונים והגעתי רק ל-30 ליברות+20 קילו מוט (בעיית טכניקה ששיפרתי השבוע).
התחלתי לבצע סט חימום על 10 ליברות ואחריו התרגיל מרגיש טוב יותר למרות שעדיין דירוג הקושי הוא סט ראשון הכי קשה, סט שני הכי קל וסט שלישי באמצע.
אחרי התרגיל הזה יש לי שוב 3-4 דקות עד לתרגיל הבא - בנץ' בשיפוע, וגם אליו אני מגיעה מותשת, ואז פרפר ששם השרירים שלי כבר שורפים.

אז איך נכון לעבוד?
אני לא מגיעה לכשל, מעלה משקל בכל הזדמנות שמרגישה לי נכונה (רגליים כל אימון, חזה פעם בשבוע, גב כל אימון) ועדיין התחושה היא שאני לא עובדת מספיק נכון כדי למצות את האימון.

מנוחה בין תרגילים היא אינדיבידואלית.
תנוחי כמה שאת צריכה בלי לחץ. גם אם תנוחי שעה בין תרגיל לתרגיל זה בסדר (אבל לא מעשי).

כמו שדניאל רשם - זה אינדיווידואלי. אני בין סט לסט גם נח 5 דק' בין סט כבד לשני אם צריך ולפעמים אפילו יותר. אם את לא מרגישה מוכנה לסט אל תעשי אותו.

כמו שדניאל רשם - זה אינדיווידואלי. אני בין סט לסט גם נח 5 דק' בין סט כבד לשני אם צריך ולפעמים אפילו יותר. אם את לא מרגישה מוכנה לסט אל תעשי אותו.
נראה לי שהיא התכוונה למנוחה בין תרגילים ולא בין סטים

• פותח/ת השרשור
נכון, התכוונתי בעיקר למנוחה בין תרגיל לתרגיל.
נגיד חזה - אז אני מתחילה בבנץ' רגיל, אחר כך בשיפוע ואז פרפר.
עם הבנץ' הרגיל אני בסדר - סט חימום, 3 סטים מלאים ותחושה נהדרת.
לבנץ' בשיפוע אני מגיעה עם שרירים מותשים וכואבים, ואני מרגישה חלשה. מבצעת סט חימום, לוקחת בקושי את הסט הראשון, הסט השני והשלישי כבר עוברים חלק.
אחר כך ניגשת לבצע פרפר ופשוט אין לי כח. סט ראשון עובר בקושי רב, סט שני עובר חלק.

אז מה קורה פה?
יותר חימום? יותר מנוחה בין תרגיל לתרגיל מאותה קבוצת שריר?

יכול להיות עניין של תזונה, את בחיטוב? אוכלת מספיק ?

• פותח/ת השרשור
מסה.
אוכלת המון.
בחודשיים של אימון עליתי בדיוק 4 ק"ג, עולה במשקלי עבודה (בעיקר בתרגילי הרגליים והגב. חזה לאט יותר.), שותה 4-5 ליטר מים ביום, ישנה 8-10 שעות בלילה.
תוצאות בדיקות דם חזרו שלשום - פרופיל הורמונלי תקין, חסר לי קצת מלח ו... ספירת דם נמוכה (אולי כי תרמתי דם לפני 3 חודשים ואולי משהו אחר - אשאל את הרופאה).
שאר הערכים תקינים.

חסר לי קצת מלח ו... ספירת דם נמוכה (אולי כי תרמתי דם לפני 3 חודשים ואולי משהו אחר - אשאל את הרופאה).
חסר מלח? זאת פעם ראשונה שאני שומע שבודקים דבר כזה.
תרומת דם לפני 3 חודשים כבר לא משפיעה על מצבך היום.

נכון, התכוונתי בעיקר למנוחה בין תרגיל לתרגיל.
נגיד חזה - אז אני מתחילה בבנץ' רגיל, אחר כך בשיפוע ואז פרפר.
עם הבנץ' הרגיל אני בסדר - סט חימום, 3 סטים מלאים ותחושה נהדרת.
לבנץ' בשיפוע אני מגיעה עם שרירים מותשים וכואבים, ואני מרגישה חלשה. מבצעת סט חימום, לוקחת בקושי את הסט הראשון, הסט השני והשלישי כבר עוברים חלק.
אחר כך ניגשת לבצע פרפר ופשוט אין לי כח. סט ראשון עובר בקושי רב, סט שני עובר חלק.

אז מה קורה פה?
יותר חימום? יותר מנוחה בין תרגיל לתרגיל מאותה קבוצת שריר?
אפשר לשאול מה התוכנית שלך?

סביר להניח שתוכנית פיצולים עמוסה למדיי.... אבל נחכה לתשובה...😃

• פותח/ת השרשור
אני עובדת לפי אחת מתכניות ה-AB שבפורטל.

אוכלת המון = אוכלת מספיק כדי לעלות 400-500 גרם בשבוע במשקל גוף ואוכלת מספיק כדי לעלות יפה במשקלי העבודה - חוץ מהבנץ' והפרס ששם ההתקדמות היא איטית מאד ביחס לרגליים והגב.

חוץ מהבנץ' והפרס ששם ההתקדמות היא איטית מאד ביחס לרגליים והגב.
פלג הגוף העליון אצל נשים חלש יותר, כך שזה לא חריג. אופס, כדי לא לעצבן אף אחת אני אנסח את זה שוב: פלג הגוף התחתון אצל נשים חזק יותר, כך שזה לא חריג.

אני עובדת לפי אחת מתכניות ה-AB שבפורטל.

אוכלת המון = אוכלת מספיק כדי לעלות 400-500 גרם בשבוע במשקל גוף ואוכלת מספיק כדי לעלות יפה במשקלי העבודה - חוץ מהבנץ' והפרס ששם ההתקדמות היא איטית מאד ביחס לרגליים והגב.

מציע שתפרטי את תכנית האימונים שלך. זה נשמע מוזר שדווקא בלחיצות את נתקעת, משום שהלחיצות מושפעות מאוד ממשקל גוף ואת מעידה על עצמך שאת עולה בו בהתמדה.

• פותח/ת השרשור
הלחיצות לא נתקעות אלא איטיות.
הבעיה היא שאני מרגישה מותשת בין תרגיל לתרגיל על אותה קבוצת שריר.

תכנית:
A
סקוואט 3x6
לחיצת רגליים בשיפוע 3x8
תאומים 2x10
בנץ' פרס 3x6
בנץ' פרס בשיפוע 3x8
פרפר במכונה 2x10
פשיטות מרפק בפולי - 2x10

B
דדליפט 3x6
פולי עליון לפנים - 3x6
מתח - אחיזה רחבה
פרס - 3x6
הרחקת כתפיים - 2x10
כפיפות מרפק מוט W - 2x10
כפיפות בטן - 3x15

התוכנית ממש עמוסה לדעתי..בטח שיהיה לך קשה להתקדם, 4 תרגילים לחזה באימון אחד זה המון..נראה כמו תוכנית מתישה במיוחד..

אני ספרתי רק 3. התכנית דומה למה שמופיע בפורטל כ "A-B קלאסית".

טעות שלי, 3.
עדיין נראה לי הרבה מדי, איך אפשר להתקדם ככה? ועוד אחרי 2 תרגילי רגליים עם 3 סטים, מרגיש לי עמוס ומתיש.

Back
למעלה תחתית