סרטון ביקורת לטכניקה של דדליפט

Yhonatan

משתמש מתחיל
74
41
נק' מוניטין:
554
74
41

שלום לכולם,
קוראים לי יהונתן ואני חדש מאוד בפורום.. אני אתן קצת פרטים על עצמי:
גובה: 175
משקל: 82~
מתאמן בתוכניות כוח שנה וקצת שבתוכה הפסקתי לכמה חודשים כי טיילתי

לגבי הסרטון, אני רואה בעצמי 3 נקודות שיכולות להיות בעייתיות
1. אני מודע לגב העליון שהולך ומתעגל מחזרה לחזרה.. זה קורה לי בסטים הכבדים
2. ההורדה נראית קצת בעייתית ורואים בקטע של הברכיים שהמוט במסלול לא ישר, אבל שאני מוריד ביותר "סטיפ-לגיות" אני מרגיש יותר בזבוז כוח
3. הברכיים נראות קצת יותר מדי קדימה בסטאפ. אני לא יודע אם זה בגלל הרוחב עמידה, העובדה שהרגליים שלי כמעט פונות רק קדימה או סתם המצב שהתרגלתי אליו

בכל מקרה אני אשמח לקצת טיפים וביקורת

עריכה: המשקל הוא 172.5 דא

נערך לאחרונה:

שלום לכולם,
קוראים לי יהונתן ואני חדש מאוד בפורום.. אני אתן קצת פרטים על עצמי:
גובה: 175
משקל: 82~
מתאמן בתוכניות כוח שנה וקצת שבתוכה הפסקתי לכמה חודשים כי טיילתי

לגבי הסרטון, אני רואה בעצמי 3 נקודות שיכולות להיות בעייתיות
1. אני מודע לגב העליון שהולך ומתעגל מחזרה לחזרה.. זה קורה לי בסטים הכבדים
2. ההורדה נראית קצת בעייתית ורואים בקטע של הברכיים שהמוט במסלול לא ישר, אבל שאני מוריד ביותר "סטיפ-לגיות" אני מרגיש יותר בזבוז כוח
3. הברכיים נראות קצת יותר מדי קדימה בסטאפ. אני לא יודע אם זה בגלל הרוחב עמידה, העובדה שהרגליים שלי כמעט פונות רק קדימה או סתם המצב שהתרגלתי אליו

בכל מקרה אני אשמח לקצת טיפים וביקורת

עריכה: המשקל הוא 172.5 דא

לא יודע מה יש בפורום הזה לאנשים שמחפשים בעיות מתחת לשטיח.
הדדליפט שלך נראה בסדר גמור, הורדה קצת מתונה לטעמי אבל שטויות, גב עליון לא מתעגל ולא נעליים וגם אם קצת - פוחוי (ותבקש מרוסי שיתרגם לך)
החגורה - חגורת חדר כושר? אם כן, סלק אותה והכל יהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
תודה על הביקורת.
ואני לא מחפש בעיות מתחת לשטיח, פשוט לא יצא לי עד עכשיו לקבל ביקורת מחבר'ה עם נסיון ואני חושב שהגעתי למשקלים שמצדיקים "ירידה לקטנות".. גם בקטע גם בקטע בריאותי
בכל מקרה, יש לך פתרון יצירתי להתמודדות עם גב עליון שמתעגל?

אתה "מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים". אתה מתחיל עם אגן נמוך מידי, שים לב לעליית האגן לפני ניתוק המוט מהקרקע. זה בגלל שהוא לא במקום שלו, והמוט לעולם לא יתנתק מהקרקע באופן הזה.
הסבר על כך כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726
תיקון המצב יסייע לך להשאר מכווץ, כי אתה "תסחט" את המוט מהקרקע ותתרגל שהמשקל "מגיע" באותו זמן ולא כל פעם בתזמון אחר בהתאם לכמה נמוך מידי הורדת את האגן, וגם כי אתה לא תנסה להרים מפוזיציה שבה אתה לא יכול להרים - כי המומנט בין האגן למוט גדול מידי, מה שמסייע לגב להתעגל.

כל הכבוד על המשקל
בהצלחה

תודה על הביקורת.
ואני לא מחפש בעיות מתחת לשטיח, פשוט לא יצא לי עד עכשיו לקבל ביקורת מחבר'ה עם נסיון ואני חושב שהגעתי למשקלים שמצדיקים "ירידה לקטנות".. גם בקטע גם בקטע בריאותי
בכל מקרה, יש לך פתרון יצירתי להתמודדות עם גב עליון שמתעגל?
גם אצלי במשקלים של 90%+ הגב העליון לא נשאר פלס, זה לא כזה נורא ונכון לסרטון הזה? אני לא רואה בעיה כזאת.
הדדליפט שלך טוב כמו שהוא.

שיפור משמעותי, כל הכבוד
החזרה הראשונה הייתה הכי טובה שלך בסט הזה.
לאימון הבא:
1. להצר מעט את העמידה
2. לסובב מעט את כפות הרגליים החוצה (15 מעלות)
3. להוציא את הברכיים בכיוון כפות הרגליים עוד בזמן שהמוט על הקרקע. ההוצאה של הברכיים החוצה תפנה מקום לאגן להסתובב וככה יהיה יותר קל לשמור על מנח עמוד שדרה ניטרלי.
4. להתחיל עם המוט מעל מרכז כף הרגל - בחלק מהחזרות הוא מתחיל מעט קדימה מידי. תמקם אותו מעל השרוכים ואל תדחוף אותו קדימה מאותו רגע. הברכיים צריכות להיות מספיק כפופות כדי לגעת בו בסטאפ, אבל הן לא צריכות להגדיר את המיקום שלו - שלא יהיו כפופות מידי ככה שהוא לא יוכל להיות מעל מרכז כף הרגל כי השוקיים ידחפו אותו קדימה.

בכל אופן הפעם הגב היה במנח הרבה יותר טוב והמשיכה הייתה טובה ויעילה יותר.
כל הכבוד על השיפור, באימון הבא שאתה מבצע דדליפט תשאר על 175, תתמקד במה שכתבתי, ותעלה סרטון נוסף.

אתה בכיוון טוב מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית