הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לחזק את השרירים שמחזיקים את פיקת הברך?

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
אני כבר כמה חודשים טובים סובל מכאבים בתוך הפיקה של הברך השמאלית. אורטופד שבדק אותי אמר שיש לי בעיה עם המבנה של הפיקה, כנראה כתוצאה מטראומה שגרמתי לאיזור עם תנועה לא נכונה . אמר שבשום אופן אסור לי לבצע תרגילי כיפוף של הברך מעבר ל30 מעלות ושלח אותי לפיזיו ששם נתנו לי כמה תרגילים סטטיים אבל בינתיים המאסה ברגליים ממש יורדת והכאבים בפיקה מתגברים...רק כשאני שם תומך פעיל לברך הכאב חולף אבל זה לדעתי מנוון לי את הברך לגמרי ובסוף לא אוכל לגמרי ללכת בלי זה...אשמח לקבל המלצה מכם במיוחד אם למישהו יש היסטוריה בעייתית בנושא כמוני..
תודה מראש

השריר שמחזיק את הפיקה הוא הארבע ראשי, הפיקה נמצאת בתוך הגיד שלו.
בכל מקרה ההמלצה היא לסקוואט, אפילו להתחיל ממשקל גוף בלבד.

• פותח/ת השרשור
אבל בסקוואט יורדים הרבה מעבר ל30 מעלות מה שהאורטופד אמר לי להמנע מלעשות...גם כשאני עושה סתם ככה ען משקל גוף אני מרגיש איך כל הפיקה מתחככת בעצמה וזה די כואב..מה עושים במצב כזה?

מה עושים במצב כזה?
האינטרנט הוא לא המקום הנכון לקבל תשובה על שאלה כזאת. אפילו אם היה כאן אורתופד מומחה, הוא לא ראה אותך ולא בדק אותך, כך שיש לו הרבה פחות מידע מאשר לאורתופד שלך. אתה צריך אורתופד עם אוריאנטציה לספורט, ואולי פיזיותרפיסט טוב יוכל לעזור (חפש בפורום פציעות, מסתובב שם מישהו שאפילו נותן הנחות לחברי הפורום).

אבל בסקוואט יורדים הרבה מעבר ל30 מעלות מה שהאורטופד אמר לי להמנע מלעשות...גם כשאני עושה סתם ככה ען משקל גוף אני מרגיש איך כל הפיקה מתחככת בעצמה וזה די כואב..מה עושים במצב כזה?
ביקשת המלצות. לא ביקשתי שתירד לדיפ סקוואט על הפעם הראשונה, אלא בהדרגה. אם האורטופד מתנגד לזה אז הוא טועה , לדעתי.

המצב הוא שאין לך אבחון כרגע, ובלי אבחון אין אפשרות לתת המלצה רצינית. זה נשמע כמו שטות שנגרמת עקב ברך חלשה שאורטופד עושה קרקס מסביב לכך, אבל זה בגדר ניחוש בלבד.
גם פיזיותרפיסט זה לא רעיון טוב ככל הנראה, בטח ובטח אם הניחוש שלי במקרה נכון.

בקיצור - תגיע לכאן עם אבחון הבעייה, בשפה הרפואית שלה, ואז תהיה אפשרות לתת דעה בצורה רצינית.

• פותח/ת השרשור
זה הסיכום מהאורטופד אחרי שבדק וראה MRI שעשיתי:
ברך שמאל: טווח תקין, גריסה חיובי (פ) מודגש. ללא רגישות לשכות אחרות כולל סדק מדיאלי אחורי. מקמרי שלילי. הידוק וצידיות של הפיקות. יציבות תקינה.
Chondromalacia of Patella
טיפול נדרש: תרגילים איזומטרים לחיזוק קוודס ברך שמאל

מה דעתך?
חזרתי אליו אחרי שביצעתי את פיזיוטרפיה עם התרגילים שדרש אחרי שזה לא עזר לי בכלל והוא אמר לי ללכת עם תומך ברך אבל זה לא פיתרון עבורי אני לא יכול ללכת עם תומך ברך כל היום בסוף לא תשאר לי ברך כשאוריד את התומך

• פותח/ת השרשור
עניתי לעצמי וגם בהמשך כתבתי שהתרגילים האלה לא עזרו לי . עשיתי אותם במשך כ4 חודשים והברך שלי רק קטנה והלחץ שמופעל על הפיקות גדל...אני ממש אובד עצות בקצב הזה לא תשאר לי רגל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית