הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב - פחמימה יורדת שומן עולה, איך ?

גיל וינר

משתמש מתחיל
75
3
נק' מוניטין:
3
75
3
היי,
בן 15, גובה 174 , משקל 68 ( התחלתי 75 )
אני בחיטוב כבר חודש וחצי לא מתפתה לשטויות נצמד לתפריט עם גירעון 500 ורואה תוצאות, שבוע אחרון נתקעתי והורדתי קצת פחמימה והעלתי שומן ביחס קלורי שווה,
הורדתי 3 פריכיות והעליתי 10 גרם אגוזים ככה שהקלוריות הם שוות אך באות משומן.
כרגע התפריט שלי הוא : ( לא לפי סדר ארוחות )
- 2 ביצים
- 2 לחם מלא
- 150 גרם אורז
- 150 גרם חזה עוף
- קופסה טונה
- 2 תמרים
- 25 גרם אגוזים ( אחרי העלאה )
- אקטיביה
- קופסה קוטג
- ירקות

ערכים סופיים -
1400 קלוריות
130 חלבון
57 שומן
100 פחמימה

אני מתכנן לרדת ל65 ולהתחיל מסה ( אני עדיין נראה שמן רק הבטן קיבלה צורה ) , סוף השבוע אני רוצה להוריד עוד קצת פחמימה, מבחינת רעב לא מציק לי, לא אכפת לי איזה פחמימה להוריד רק חוות דעת על התפריט הקיים ומה להחליף במה שלא יהיה גם יותר מדי שומן...

א
לא אכפת לי איזה פחמימה להוריד רק חוות דעת על התפריט הקיים ומה להחליף במה שלא יהיה גם יותר מדי שומן
לא הבנתי אם אתה רוצה להשאר באותו מאזן קלורי ורק להחליף פחמימה בשומן. אם זה המצב, במקום שתי פרוסות לחם אתה יכול לאכול פרוסה אחת מרוחה בקצת טחינה, וסגרת את הפינה הזאת.

אתה יכול גם להחליף את התמרים ולהוריד קצת באורז, להוסיף משהו שומני כמו חמאת בוטנים.
אופציה נוספת היא לחליף את החזה עוף בבשר שומני בקר שומני יותר או בשר טחון + שומן.

• פותח/ת השרשור
א

לא הבנתי אם אתה רוצה להשאר באותו מאזן קלורי ורק להחליף פחמימה בשומן. אם זה המצב, במקום שתי פרוסות לחם אתה יכול לאכול פרוסה אחת מרוחה בקצת טחינה, וסגרת את הפינה הזאת.

כן זה המצב, מצדי להוריד את 2 הפרוסות אם זה יתן תוצאות יותר טובות, מה אתה אומר ?

מה אתה אומר ?
מה שמתחשק לך, אני לא רואה איפה הבעיה. תוריד בלחם, תוריד בפירות, תוריד במה שהכי קל לך להוריד ותוסיף משהו עתיר שומן כמו טחינה, שקדים, חמאת בוטנים (רק ודא שאין בה שומן טראנס), אבוקדו או סתם שמן זית שאתה שופך על הסלט.

בן 15, גובה 174 , משקל 68
ערכים סופיים -
1400 קלוריות
130 חלבון
57 שומן
100 פחמימה
אתה בן 15, אם תאכל במאזן נייטרלי אתה תרד במשקל רק מעצם היותך בגיל ההתבגרות, ולכן השלת 7 קילו ממשקל גופך תוך חודש וחצי, ירדת יותר מקילו בשבוע, אני ממליץ לך להוסיף עוד קלוריות לתפריט, אתה בגרעון גדול מידי

• פותח/ת השרשור
קטגוני יעני?

כעקרון פוש אחרון ל3-4 קג האחרונים בחיטוב לפני מסה, סוג של דל פחמימה

מה שמתחשק לך, אני לא רואה איפה הבעיה. תוריד בלחם, תוריד בפירות, תוריד במה שהכי קל לך להוריד ותוסיף משהו עתיר שומן כמו טחינה, שקדים, חמאת בוטנים (רק ודא שאין בה שומן טראנס), אבוקדו או סתם שמן זית שאתה שופך על הסלט.

אוקי תודה, פירות אני לא אוכל, חמאת בוטנים טבעית אני אקנה מחר לא חשבתי על זה באמת ואני אוריד את 2 פרוסות הלחם, אבל פשוט לשים חמאת בוטנים באותו ערך קלורי של הלחם וזה יסתדר ?

אתה בן 15, אם תאכל במאזן נייטרלי אתה תרד במשקל רק מעצם היותך בגיל ההתבגרות, ולכן השלת 7 קילו ממשקל גופך תוך חודש וחצי, ירדת יותר מקילו בשבוע, אני ממליץ לך להוסיף עוד קלוריות לתפריט, אתה בגרעון גדול מידי

למה גדול מדי ? ואני לא מבין מה רע בזה שהורדתי הרבה.. כאילו אם אני מסתדר עם זה זה בסדר לא ? גם זה לא ברמה שהיא לא בריאה.
זה שאני ארד גם על ניטרלי זה ידוע פשוט אני ארד לאט יותר ואם אני יכול לזרז את התהליך למה לא

למה גדול מדי ? ואני לא מבין מה רע בזה שהורדתי הרבה.. כאילו אם אני מסתדר עם זה זה בסדר לא ? גם זה לא ברמה שהיא לא בריאה.
זה שאני ארד גם על ניטרלי זה ידוע פשוט אני ארד לאט יותר ואם אני יכול לזרז את התהליך למה לא
כמה סיבות:
1. ירידה מהירה מידי יכולה לגרום לאיבוד גדול יותר של שריר
2. גרעון גדול מידי בגיל שלך עלול לגרור חוסרים תזונתיים ולפגוע בתהליכי ההתפתחות שלך
עכשיו תראה אני לא תזונאי שמתעסק עם בני נוער ואני לא מומחה, והתפריט שלך נראה מאוד מגוון ונראה כי מכיל את כל אבות המזון, בכל זאת אני חושב שאם אתה יכול לעשות את התהליך בצורה מתונה יותר זה עדיף בשבילך אתה גם ככה יורד יפה ומהר.

• פותח/ת השרשור
כמה סיבות:
1. ירידה מהירה מידי יכולה לגרום לאיבוד גדול יותר של שריר
2. גרעון גדול מידי בגיל שלך עלול לגרור חוסרים תזונתיים ולפגוע בתהליכי ההתפתחות שלך
עכשיו תראה אני לא תזונאי שמתעסק עם בני נוער ואני לא מומחה, והתפריט שלך נראה מאוד מגוון ונראה כי מכיל את כל אבות המזון, בכל זאת אני חושב שאם אתה יכול לעשות את התהליך בצורה מתונה יותר זה עדיף בשבילך אתה גם ככה יורד יפה ומהר.

אוקי תודה אקח לתשומת ליבי !
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית