הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תכנית אימון לאבא שלי

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אז ככה, לאבא שלי התפנה עכשיו זמן בעבודה ויש לו זמן להתאמן. המטרה שלו היא חיטוב, שיפור הסיבולת לב ריאה שלו לרמה שיוכל לטפס על הקלימנג'רו.
נתונים:
גיל 53
גובה 1.80
משקל: 100-110 בערך.
מבחינת תזונה אני לא חושב שתהיה לי יותר מדי בעיה אבל מה אתם חושבים לגבי אימון אצל אנשים מבוגרים. איך הייתם מתכנים תכנית אימון במצב הנתון? יש לציין כמובן שהוא לא מעוניין בכח וליפטינג (לפחות לא כרגע). הוא יתאמן 3 פעמים בשבוע (לפחות בשאיפה לכך) בימי ראשון-שלישי-ושישי ולכל אימון יהיה לו +- שעה להכל כולל אירובי. רוב הזמן אני לא אוכל להשגיח עליו אלא פעם בשבוע באימון של שישי ולפעמים גם ביום שלישי כך שאני לא בטוח לגמרי שכדאי ללמד אותו סקוואט ודדליפט כי אני לא יודע כמה יהיה לי אפשרות לפקח עליו.

נערך לאחרונה:
FBW פשוט עם תרגילי בסיס כמובן ללמוד לאט לאט
אירובי סטפר בעיקר
ואליפטי/הליכה בשיפוע

• פותח/ת השרשור
FBW פשוט עם תרגילי בסיס כמובן ללמוד לאט לאט
אירובי סטפר בעיקר
ואליפטי/הליכה בשיפוע
הוא רוצה לבנות את הסיבולת שלו לקראת הטרק, לעשות באירובי רק סטפר או הליכה וכו' באמת יעזרו לו לבנות את הסיבולת לקראת זה?

קודם צריך להתחיל מאיפשהו ולאט לאט לעלות. הוא גן יכול לעדות טיולם בארץ באיזורים דומים מבחינת עליות ומדרגות.
ולבנות לאט לאט סרגל מאמץ

לטפס את הקילי לא צריך כושר. רק נחישות.
מנסיון.
אבא שלך היה בחיר? אם כן, קטן עליו.
את הכושר שישפר, בשביל הבריאות. ללא קשר.
כאשר טיפסתי את הקילי היתה שם קבוצה של רצות מרתון יפניות שנכשלו בטיפוס, בערך בגובה של ארבעה קילומטר, אני המשכתי בקלות.
רק לשנן את המנטרה בסוואהילית - פולה פולה... לאט לאט... ועולים בלי בעיה

• פותח/ת השרשור
מנסיון.
כאשר טיפסתי את הקילי היתה שם קבוצה של רצות מרתון יפניות שנכשלו בטיפוס, בערך בגובה של ארבעה קילומטר, אני המשכתי בקלות.
הוא היה טכנאי ל.א בחיל האוויר.. פחות מסעות... בכל מקרה אני מניח שסיבולת לב ריאה כן תקל עליו בטיפוס..

מנסיון.
נראה לי אתה הבן אדם הכי מעניין בעולם

הדבר היחיד שיכול לבלום אותו בטיפוס זה מחלת גבהים, וזה דבר שחוץ מגנטיקה וכדורים קשה להקל (חוץ מלשהות בגובה ולבנות סיבולת לזה לאט לאט)
חוץ מזה, מנסיוני הקצר בנפאל כשעשיתי טרקים, אני חושב שלהגיע בכושר אירובי גבוה כן מאוד מקל פיזית ומנטלית על הטיפוס. כוח ברגליים או בגוף פחות מורגש, בעיקר אם הוא לא הולך לסחוב את רוב הציוד שלו עליו (וזה מה שהולך לקרות כנראה, נכון?)

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שיכול לבלום אותו בטיפוס זה מחלת גבהים, וזה דבר שחוץ מגנטיקה וכדורים קשה להקל (חוץ מלשהות בגובה ולבנות סיבולת לזה לאט לאט)
חוץ מזה, מנסיוני הקצר בנפאל כשעשיתי טרקים, אני חושב שלהגיע בכושר אירובי גבוה כן מאוד מקל פיזית ומנטלית על הטיפוס. כוח ברגליים או בגוף פחות מורגש, בעיקר אם הוא לא הולך לסחוב את רוב הציוד שלו עליו (וזה מה שהולך לקרות כנראה, נכון?)
אם הוא לא יסחוב את הציוד עליו איפה הציוד יהיה בדיוק?..

כנראה שלא נחשפת לתעשיית הסבלים (שמאוד משגשגת במזרח וכנראה שגם באפריקה) שסוחבים את רוב הציוד האישי הכבד לאנשים שמוכנים לשלם להם
אם אתה לא בטוח תשאל את אבא שלך, אבל קשה לי להאמין שגבר בן 53 יסחוב את הציוד שלו בעצמו

• פותח/ת השרשור
כנראה שלא נחשפת לתעשיית הסבלים (שמאוד משגשגת במזרח וכנראה שגם באפריקה) שסוחבים את רוב הציוד האישי הכבד לאנשים שמוכנים לשלם להם
אם אתה לא בטוח תשאל את אבא שלך, אבל קשה לי להאמין שגבר בן 53 יסחוב את הציוד שלו בעצמו
טוב... לא הכרתי את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית