הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תמצית תה ירוק

Aviv Krihely

משתמש מתחיל
146
30
נק' מוניטין:
316
146
30
מתכנן בקורב להיכנס לתקופת חיטוב,
מישהו התנסה עם המוצר?
בגדול הבנתי שלשתות תה ירוק יכול לעזור לחיטוב מבחינת חילוף חומרים וכו׳.
אני שוקל לקחת את התמצית במקום כדורי קפאין - תחליף ראוי? אין קשר בין השניים (הבנתי שגם בתמצית יש קפאין)?
אשמח לשמוע דעות!

תודה מראש.

איפה שקונים כל דבר בכמויות ובזול. בשוק. 23 שקל, חצי קילו. מספיק לחודשיים בערך. התה הירוק שמוכרים בסופרים פשוט מגעיל, גם מוסיפים לואיזיה ודברים אחרים וגם לא טעים. תלך לשוק ותבקש תה ירוק. במקרה הרע ישמעו ירוק, ואז תודה לי 🙄

כן אתה צודק לא טענתי שזה תרופה או איזה פלא לירידה בשומן.. אלא סתם תוסף נחמד. כמו כורכומין,זלטין,אבץ,חילבה ועוד שטויות שאפשר לתסף.. אני פשוט אוהב תה ירוק, ויוצא להגנתו 😵‍💫🥊
מוכן לקבל את התשובה שלך לגמרי,מה שכן חייב לציין שלא התעסקתי יותר מידי בחיפוש אחרי מחקר שמוכיח שתה ירוק עוזר לשריפת שומן ככה שאני נמנע מלשלול\לתמוך.

• פותח/ת השרשור
יותר אמינים מאשר ניסיון אישי?
מה חבר 3 יחידות פיזיקה ואין כימיה אה? https://en.wikipedia.org/wiki/Thermogenics
פשוט כן וכמה שפחות תחשוב ככה יותר טוב, במיוחד אם הקופסא שלך די תלויה בדעה של אנשים אחרים. מקורות אמינים? אני יכול להביא לך עכשיו מחקר מדעי שאומר שEGCG בתה הירוק , תרם לשריפת שומן ב-20 אחוז. ואחרי זה טום או מישהו אחר יפרסם פה 5 מחקרים הפוכים... כל התחום הזה זה אם אחד גדול. מקסימום תנסה חודש חודשיים, תראה. לא מתאים? תעבוד לDNP או אפדרין 😛
http://ajcn.nutrition.org/content/70/6/1040.full
http://www.nutritionexpress.com/article+index/authors/jeff+s+volek+phd+rd/showarticle.aspx?id=330

למטה יש רפרסנים למחקרים. תה ירוק ספציפית הראה עליה של 4% בקצב חילוף החומרים. שזה 100 קלוריות. ב-4 כוסות של 200. עכשיו במקום להגיד לי שאין לי ידע בכימיה, או להיות בשוק שזה כה יעיל(או לא). שמישהו יקרא לפחות 4 מחקרים על הנושא ויפרט למה הוא רלוונטי או לא ומה המסקנות. מקריאת שני מאמרים בלבד, הבנתי שיש ארבעה רכיבים שעוזרים לשריפת שומן וכנראה פועלים בסינרגיה: ECCG,catechins,אפקט טרמוגני וקפאין. יש גם מחקר שמראה ששילוב אפדרין, מאיץ עוד יותר את חילוף החומרים.

אז כן 100 קלוריות ליום זה לא הרבה, אבל אם אתה שותה ליטר(שבינינו זה כלום). הערכה של 150-200 קלוריות ביום. תכפיל במספר השנים שתחיה עד שתמות בתאונת דרכים או ממחלה. ויצא לך גוף של דוגמן 🤡

עכשיו ברצינות אשמח אם טום או כל בחור אחד עם ותק ותואר, יקרא ויגיד מה הוא חושב על המחקרים(אני אשמח ללמוד משהו חדש).
אני תלוי במקורות אחרים? - מן הסתם רוב הידע שרוכשים יתבסס בעיקר על ידע שקיים ולא ע״י התנסות עצמית ככה שאין לך מה לשאול את זה בזלזול, זה שאתה מחליט על דעת עצמך מה יעיל ומה לא בלי שוב בסיס של ידע זה כבר בעיה אחרת, אבל בסדר לפחות אתה ״עצמאי״/״חדשני״/״חלוץ״.
נסיון אישי? מה אתה מדבר?? אם הגעת לתוצאות כלשהם יהיה קשה להגיד שזה בזכות התה הירוק, אולי בכלל לשטויות שאמרת אין בכלל אפקט אלא כל השאר שמסביב (תזונה/אימונים) הם אלה שהשפיעו, ככה שאם אתה עושה ניסויים ליצניים על עצמך לפחות תבין שיש עוד פרמטרים ככה שהממצאים מאוד רחוקים מלבסס עובדה מדעית בנושא.
הגוף לא ״מבזבז״ אנרגיה כדי לקרר חומר, גם הלינק שנתת שאמור להפריך את הטענה שלי לא עושה את העבודה. תעשה חיפוש קצר בגוגל לגבי איך העקרון של מקרר עובד ובכללי על תגובות כימיות אנדותרמיות/אקסותרמיות ואולי תבין משהו בנושא.
די עצוב שאתה גם סותר את עצמך, מצד אחד אומר שאין מה להתבסס על מחקרים כי כל מחקר מפריך מחקר אחר, וכמה שורות אחרי אתה מפנה אותי לקרוא מחקרים כדי להבין את השטויות שדיברת - מה גם שהלינקים שנתת פה לא מאמתים שום דבר ממה שאמרת וזה נראה שאתה מבין מה שאתה רוצה להבין שזו בעיה בפני עצמה.

שורה תחתונה, טענת שטויות, ואחרי שלא היה לך לאן להמשיך עם השטויות נתת כמה עובדות שנאמרו פה כבר והיו גם די ברורות.
שוב, אחזור על אותה המלצה, תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה שופך את הבורות שלך בכזאת התנשאות.

אני תלוי במקורות אחרים? - מן הסתם רוב הידע שרוכשים יתבסס בעיקר על ידע שקיים ולא ע״י התנסות עצמית ככה שאין לך מה לשאול את זה בזלזול, זה שאתה מחליט על דעת עצמך מה יעיל ומה לא בלי שוב בסיס של ידע זה כבר בעיה אחרת, אבל בסדר לפחות אתה ״עצמאי״/״חדשני״/״חלוץ״.
נסיון אישי? מה אתה מדבר?? אם הגעת לתוצאות כלשהם יהיה קשה להגיד שזה בזכות התה הירוק, אולי בכלל לשטויות שאמרת אין בכלל אפקט אלא כל השאר שמסביב (תזונה/אימונים) הם אלה שהשפיעו, ככה שאם אתה עושה ניסויים ליצניים על עצמך לפחות תבין שיש עוד פרמטרים ככה שהממצאים מאוד רחוקים מלבסס עובדה מדעית בנושא.
הגוף לא ״מבזבז״ אנרגיה כדי לקרר חומר, גם הלינק שנתת שאמור להפריך את הטענה שלי לא עושה את העבודה. תעשה חיפוש קצר בגוגל לגבי איך העקרון של מקרר עובד ובכללי על תגובות כימיות אנדותרמיות/אקסותרמיות ואולי תבין משהו בנושא.
די עצוב שאתה גם סותר את עצמך, מצד אחד אומר שאין מה להתבסס על מחקרים כי כל מחקר מפריך מחקר אחר, וכמה שורות אחרי אתה מפנה אותי לקרוא מחקרים כדי להבין את השטויות שדיברת - מה גם שהלינקים שנתת פה לא מאמתים שום דבר ממה שאמרת וזה נראה שאתה מבין מה שאתה רוצה להבין שזו בעיה בפני עצמה.

שורה תחתונה, טענת שטויות, ואחרי שלא היה לך לאן להמשיך עם השטויות נתת כמה עובדות שנאמרו פה כבר והיו גם די ברורות.
שוב, אחזור על אותה המלצה, תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה שופך את הבורות שלך בכזאת התנשאות.
בהזדמנות אני אחפש ואלמד על התגובות הכימיות שציינת. כשאתה קורא הרבה דברים אבל לא מאמת הרבה ממנו- נוצר לך עולם שלם של BROSCIENCE, שאני משאר שטרמוגנסיס כביכול הוא אחד מהם(לי לפחות זה נשמע הגיוני במיוחד שאני לא מחכה שהתה יתקרר, אלא שותה אותו ישר, אז סברתי שכדי לקרר את התה מ-90 מעלות ל-37, צריך להשקיע אנרגיה(?).

צריך לדעת לקרוא מאמרים, לא חכמה סתם להביא אותם. אני לא מומחה בנושא, אבל בקריאה של מאמר אחד ספציפית באמת יש תועלת כשמשלבים אפדרין ותה ירוק כשזה נוגע לשריפת שומן.

זה ספציפית לגבי התמצית(הנושא של האשכול):
Total 24-h EE with the green tea extract, however, was significantly higher than that with both the placebo and caffeine, by 3.5% and 2.8%, respectively.

אני לא אוהב להטעות אנשים, אז במקום להגיד שאני מתנשא או כל דבר אחר. תקן אותי ואני אלמד.
אז EE, לא קשור לאפקט הטרמוגני?(אתה עדיין צריך להסביר מה זה אם אתה שולל את ההסבר שלי)

• פותח/ת השרשור
בהזדמנות אני אחפש ואלמד על התגובות הכימיות שציינת. כשאתה קורא הרבה דברים אבל לא מאמת הרבה ממנו- נוצר לך עולם שלם של BROSCIENCE, שאני משאר שטרמוגנסיס כביכול הוא אחד מהם(לי לפחות זה נשמע הגיוני במיוחד שאני לא מחכה שהתה יתקרר, אלא שותה אותו ישר, אז סברתי שכדי לקרר את התה מ-90 מעלות ל-37, צריך להשקיע אנרגיה(?).

צריך לדעת לקרוא מאמרים, לא חכמה סתם להביא אותם. אני לא מומחה בנושא, אבל בקריאה של מאמר אחד ספציפית באמת יש תועלת כשמשלבים אפדרין ותה ירוק כשזה נוגע לשריפת שומן.

זה ספציפית לגבי התמצית(הנושא של האשכול):
Total 24-h EE with the green tea extract, however, was significantly higher than that with both the placebo and caffeine, by 3.5% and 2.8%, respectively.

אני לא אוהב להטעות אנשים, אז במקום להגיד שאני מתנשא או כל דבר אחר. תקן אותי ואני אלמד.
אז EE, לא קשור לאפקט הטרמוגני?(אתה עדיין צריך להסביר מה זה אם אתה שולל את ההסבר שלי)

אוקיי, לא יודע לענות במדויק לגבי האפקט התרמוגני, בכל אופן, אני אנסה לתת לך דוגמה כדי שתבין למה התכוונתי.
שאתה שם קוביית קרח במים פושרים, מה שקורה בעצם זה שהמים הפושרים מעבירים אנרגיה לקוביה קרח, כי במצב תמיד כל תגובה בין חומרים תשאף לאיזון (כלומר שלא יהיה חלק קר וחלק חם בכוס אלא טמפרטורה אחידה בכל הכוס) לצורך ההבנה, אם תערבב התגובה תתרחש מהר יותר וככה הכוס תתקרר מהר יותר.
המים הפושרים תורמים מהאנרגיה שלהם להפשרת הקרח כדי להגיע למצב של איזון (בשפה מקצועית - שיווי משקל כימי), ככה שהמים הפושרים איבדו מהאנרגיה שלה וירדה להם הטמפרטורה - משמע הכוס התקררה. זהו מצב של תגובה הנדותרמית - שהתהליך צורך אנרגיה מהסביבה.
להבדיל מתגובה אקסותרמית שפולטת אנרגיה לסביבה.

בתהליך של שתיית תה ירוק בטמפרטורה גבוהה, הגוף לא משקיע אנרגיה כדי לקרר את התה, אלא יוצר התה פולט את האנרגיה שלו לגוף כדי להגיע למצב של איזון כימי כדי להשוות את הטמפרטורה שלו עם הסביבה. זה לא שאתה תשמין מזה בגלל שהגוף שלך שאב אנרגיה מהחום של התה, האנרגיה פשוט תיפלט לסביבה. ככה שלא רק שהגוף לא משקיע אנרגיה כדי לקרר, אלא יותר בכיוון ההפוך של לשאוב אנרגיה.
מקווה שהייתי ברור.

מקווה שהייתי ברור.

ממש לא.
תגובה אנדותרמית היא תגובה כימית בין שני חומרים ("מגיבים") השואבת אנרגיה מהסביבה. (כל תהליך הדורש חימום)
אקסותרמית - התגובה הכימית פולטת חום לסביבה. (למשל תגובה בין מימן לחמצן).

מים וקוביית קרח זו אותה מולקולה. החומר לא מגיב עם עצמו.
זהו תהליך פשוט של הסעת חום.

ממש לא.
תגובה אנדותרמית היא תגובה כימית בין שני חומרים ("מגיבים") השואבת אנרגיה מהסביבה. (כל תהליך הדורש חימום)

😵

• פותח/ת השרשור
ממש לא.

אין קשר לסוג המולקולה.
זה נטו אם התגובה פולטת או שואבת אנרגיה.
חומר יכול להגיב גם עם עצמו.

• פותח/ת השרשור
שינוי מצב צבירה נחשב לתגובה כימית. (קרח מוצק הופך לנוזל)
לא הבנת מה הקטע שאתה מחפש על קטנות בשביל להישמע חכם? ועוד שאתה מדבר שטויות שזה הכי עצוב.
כמו ששנינו אמרנו - תגובה אנדותרמית=תגובה ששואבת אנרגיה מהסביבה.
אולי הדוגמא עם הקוביית קרח קשה מדי להבנה בשבילך, אני אנסה לפשט.
נגיד אתה מרתיח מים, בשביל שהמים יעברו ממצב נוזל למצב גז, כלומר להפריד בין המולקולות של המים נררשת אנרגיה, כלומר צריך להשקיע אנרגיה כדי שהתהליך יקרה - תגובה אנדותרמית.
אני מבין שחכית לרגע שתוכל לעלות על טעות של מישהו כדי שתוכל להוכיח את החוכמה הרבה שלך, כנראה שתצטרך לחכות לפעם הבאה, כי טעית.
לפני שאתה קופץ בראש תחשוב, תודה.

נערך לאחרונה:
שינוי מצב צבירה נחשב לתגובה כימית. (קרח מוצק הופך לנוזל)
לא הבנת מה הקטע שאתה מחפש על קטנות בשביל להישמע חכם? ועוד שאתה מדבר שטויות שזה הכי עצוב.
כמו ששנינו אמרנו - תגובה אנדותרמית=תגובה ששואבת אנרגיה מהסביבה.
אולי הדוגמא עם הקוביית קרח קשה מדי להבנה בשבילך, אני אנסה לפשט.
נגיד אתה מרתיח מים, בשביל שהמים יעברו ממצב נוזל למצב גז, כלומר להפריד בין המולקולות של המים נררשת אנרגיה, כלומר צריך להשקיע אנרגיה כדי שהתהליך יקרה - תגובה אנדותרמית.
אני מבין שחכית לרגע שתוכל לעלות על טעות של מישהו כדי שתוכל להוכיח את החוכמה הרבה שלך, כנראה שתצטרך לחכות לפעם הבאה, כי טעית.
לפני שאתה קופץ בראש תחשוב, תודה.

תגובה כימית (או ריאקציה כימית) היא תהליך שבו משתנה מבנה המולקולות המרכיבות את החומר. תרכובות המוצא נקראות מגיבים ואלה הנוצרות בסופה של התגובה קרויות תוצרים. מספר האטומים, מספר סוגי היסודות ומספר האלקטרונים אינו משתנה במהלך התגובה, זאת לפי חוק שימור המסה. בדרך כלל משתתף בתגובה יותר ממגיב אחד ולעתים קיימים גם חומרי ביניים.

שינוי במבנה המרחבי בלבד, כמו בהרתחת מיםלאדים, איננו תגובה כימית מאחר שלא חל שינוי בקשרים הכימיים בתוך המולקולות אלא בקשרים שבין המולקולות בלבד. בתגובה כימית מולקולות עשויות להתרכב וליצור תרכובת של מולקולות גדולות יותר, להתפרק וליצור מולקולות קטנות יותר או ליצור סידור מחדש של האטומים בתוך המולקולה. תגובה כימית כרוכה, בדרך כלל, ביצירה או בשבירה (או בשניהם יחד) של קשרים כימיים, ובצריכה או בפליטה של אנרגיה.

צודק טעיתי.
מים יכולים להגיב עם עצמם 🤦‍♂️
אתה יכול בבקשה לרשום לי משוואה כימית של מים וקרח ולאזן אותה?

• פותח/ת השרשור
טוב, מהדיון הזה אני התחפפתי, קבלתי את התשוובת למה שרציתי ואין לי עניין להתעסק עם השטויות האלה.
בכל מקרה, אם זה עושה לך טוב הדקדקנות הזו, שינוי מצב צבירה נחשב לתגובה כימית פיזיקילית של השקעת אנרגיה, אין שינוי במבנה המולקולות אלא בסדר המולקולות כלומר שינוי מצב צבירה.
מאחל לך בהצלחה בלמצוא דרכים להציק לאנשים בדיונים שלא תרמת להם כלום.

תה ירוק זה אחלה. עוזר למחלות, יש בו אנטי אוקסיטדנטים שהגוף צריך, הוא עוזר לאיכות העור, ומעלה חילוף חומרים שזה פצצה לחיטוב. אין סיבה לא לשתות לדעתי, רואה בזה כלי עזר יעיל בפיתוח גוף טבעי. אני מרגיש שזה עוזר לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית