הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אפשרויות של fbw למסה ופיתוח גוף

מצב
השרשור נעול

ilanmk11

מושעה
336
4
נק' מוניטין:
-4
336
4
קנטרי גן עברון בנהרי
איזה תכנית הכי טובה המטרה היא מסה ופיתוח גוף
תכנית ראשונה.
סקוואט 3×6
בנץ פרס 3 ×5
מתח 4 סטים max חזרות
פרס 3 ×8
יד קדמית 3 או 4 ×10
יד אחורית 3 או 4 ×10
תכנית ב.
Fbw a1
תכנית עם רוטציה בין הבנץ ללחיצת כתפיים
סקוואט 3 סטים של 6
בנץ פרס 3 סטים של 5
מתח 3 סטים של 6 עם משקל
פרס 3 סטים של 8
יד קדמית 3 סטים או 4 סטים 10 חזרות
יד אחורית 3 או 4 סטים 10 חזרות
Fbw a2
סקוואט 3 סטים של 6
פרס 3 סטים של 5
בנץ פרס 3 סטים של 8
מתח 3 סטים של 6 עם ממשקל
יד אחורית 3או 4 סטים
קדמית 3 או 4 סטים

תכנית ג
a1
סקוואט 3 סטים של 6
בנץ פרס 3 סטים של 5
מתח 3 סטים של 6 עם משקל
הרחקה לצדדים 3 סטים של 10
יד קדמית 3 סטים או 4 עם 10 חזרות
יד אחורית 3 סטים או 4 עם 10 חזרות
A2
סקוואט 3 סטים של 6
פרס 3 סטים של 5
מתח 3 סטים של 6 עם משקל
מקבילים אחיזה רחבה/בנץ שיפוע עליון/פרפר 3 סטים של 8 עד 10 חזרות
יד קדמית 3 /4 סטים 10 חזרות
יד אחורית/3 או 4 סטים 10 חזרות
...תודה למי שיעזור
השאלה היא איזה תכנית הכי טובה ?

כעיקרון עדיפה הרוטציה בין הבנץ' לפרס, בוודאי לא לוותר על הפרס או לשלב בינהם באותו האימון.
כל התכניות חסרות דדליפט. אני לא רואה איך אפשר לקרא לתכנית סבירה אפילו מבלי לדדלפט כלל.

• פותח/ת השרשור
בכללי איזה תכנית הכי טובה מבין שלושת האםשרויות בלי קשר לדדליפט
כעיקרון עדיפה הרוטציה בין הבנץ' לפרס, בוודאי לא לוותר על הפרס או לשלב בינהם באותו האימון.
כל התכניות חסרות דדליפט. אני לא רואה איך אפשר לקרא לתכנית סבירה אפילו מבלי לדדלפט כלל.
תכנית ב או ג?

שלושתן לא טובות מספיק. גם בזאת שמשלבת לסירוגין בין הבנץ' לפרס הכנסת תרגיל כתפיים כהרחקות לצדדים עם הבנץ'.

• פותח/ת השרשור
למה לא?? אם ב a2 אני ישים דדליפט במקום הסקוואט 3 סטים של 6 אז יהיה טוב?
מה הבעיה בתכנית

למה לא?? אם ב a2 אני ישים דדליפט במקום הסקוואט 3 סטים של 6 אז יהיה טוב?
העיקרון באימון המפוצל הוא להעניק התאוששות עדיפה לאחר גירוי מיטבי. לכן עדיף לבצע תרגיל כמו הרחקות לצדדים לאחר פרס.
בנוגע לדדליפט, לא מדובר בתרגיל שאתה יכול להרשות לעצמך לוותר עליו. התרומה שלו לגדילה פשוט רבה מדי, ביחוד למתאמן מתחיל. הייתי זורק אימון טרייספס/בייספס אחד (באמת שאין צורך לבודד אותם בכל אימון) ומכניס דדליפט.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שעדיף ככה
סקוואט 3 סטים של 6
בנץ פרס 3 סטים של 5
מקבילים רחב או פרפר או בנץ עליון3 סטים של 8
מתח 3 סטים של 6 עם משקל
יד אחורית 3 סטים אני לא בדיוק מתחיל
יד קדמית גם 3 סטים
A2
דדליפט 3 סטים של 6
פרס 3 סטים של 5
הרחקות לצדדים 3 סטים של 10
מתח 3 סטים של 6 עם משקל
יד אחורית 3 סטים
קדמית 3 סטים
עכשיו זה טוב?

שוב, אין טעם לבודד בייספס/טרייספס בכל אימון. כדאי לך להתמקד בתרגילי הבסיס, כך ההתקדמות תהיה רבה יותר.
אם הייתי מוכרח לנסות ולתקן את התכנית הייתי זורק אימון בייספס/טרייספס ומוסיף את הדדליפט באותו "a2"...

• פותח/ת השרשור
טוב אז אני יעשה מה שאמרת ויוסיף את הדדליפט לגבי הפרס 3 סטים והרחקות 3 סטים זה טוב ?
כולל הבנץ פרס 3 סטים והמקבילים או פרפר או שיפוע עליון 3 סטים זה טוב?

טוב אז אני יעשה מה שאמרת ויוסיף את הדדליפט לגבי הפרס 3 סטים והרחקות 3 סטים זה טוב ?
אני מניח שהתכנית תעבור לא מעט התאמות בהמשך אבל בהתייחסות לשילוב תרגילי הבסיס שהם לא פחות מקריטיים עדיף כך.
בשלב זה נפח מ-3 סטים במשקל קבוע ועולה מאימון לאימון לפרס ומיד לאחריו תרגיל העזר הם בסדר גמור.
כולל הבנץ פרס 3 סטים והמקבילים או פרפר או שיפוע עליון 3 סטים זה טוב?
באופן אישי אני מעדיף לבצע מקבילים או פלייס לאחר בנץ' פרס מאשר לחיצה בשיפוע. הבנץ' מפעיל את כל הפקטוריאלס, לא מתפספס משהו בכך שאינך מבצע לחיצה בשיפוע, כך שבמידה והנפח לא מספק רצוי שתשקיע אותו בבנץ'.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהתכנית תעבור לא מעט התאמות בהמשך אבל בהתייחסות לשילוב תרגילי הבסיס שהם לא פחות מקריטיים עדיף כך.
בשלב זה נפח מ-3 סטים במשקל קבוע ועולה מאימון לאימון לפרס ומיד לאחריו תרגיל העזר הם בסדר גמור.

באופן אישי אני מעדיף לבצע מקבילים או פלייס לאחר בנץ' פרס מאשר לחיצה בשיפוע. הבנץ' מפעיל את כל הפקטוריאלס, לא מתפספס משהו בכך שאינך מבצע לחיצה בשיפוע, כך שבמידה והנפח לא מספק רצוי שתשקיע אותו בבנץ'.
טוב אז אני יעשה 3 סטים של מקבילים רחב 8 חזרות
לאחר הבנץ פרס
זהו התכנית עכשיו ממש טובה או שיש עוד משו לשנות ? לגבי הפרס 3 סטים והרחקות 3 סטים זה טוב?

טוב אז אני יעשה 3 סטים של מקבילים רחב 8 חזרות
לאחר הבנץ פרס
זהו התכנית עכשיו ממש טובה או שיש עוד משו לשנות ? לגבי הפרס 3 סטים והרחקות 3 סטים זה טוב?
התכנית לא ממש טובה, היא יכולה להיות אם תקפיד להשקיע את מרבית המאמץ בתרגילי הבסיס.
מתח למשל, עדיף לביצע באותו האימון בו זרקת את בידוד הטרייספס/בייספס מאשר בכל אימון. באופן אישי אני מעדיף לבצע מספר רב יותר של סטים (נניח חמישה) ל6-8 חזרות תקינות מאשר להוסיף משקלים ולזייף.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת לעשות מתח בנץ פרס ולחיצת כתפיים דדליפט סקוואט 5 סטים????

מה זאת אומרת לעשות מתח בנץ פרס ולחיצת כתפיים דדליפט סקוואט 5 סטים????
התייחסתי למתח... בשלב זה אין סיבה להעלות נפח בתרגילי הבסיס. לפחות לא לפני שתתחיל את התכנית... 😃

• פותח/ת השרשור
וכשיגיע השלב להעלות ל 4 סטים בתרגילי הבסיס?

וכשיגיע השלב להעלות ל 4 סטים בתרגילי הבסיס?
תרגילי הבסיס מגוונים ושונים. ייתכן שתרגיש שחסר לך נפח בבנץ' בשלב כלשהו ודווקא בדדליפט תרגיש בנוח עם הנפח הקיים. אין שום סיבה שתעלה נפח בכל התרגילים סתם כך ובאופן כללי תלוי מאוד מה הסיבה לצורך בהעלאת הנפח.
בשלב ראשוני כדאי להתחיל עם התכנית ולהקפיד להעלות את משקלי העבודה, לעבוד נכון מבחינה טכנית וכמובן תזונה תומכת בפלוס קלורי מתאים.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה לגבי התזונה אני די מסודר והמתח אני עולה טוב עם רגליים צמודות וישרות אז אני יעשה 3 סטים .
קיצר תודה רבה על העזרה והסבלנות!!

שוב, תרכז אשכולות בבקשה.
אתה פותח הרבה, ועל כל נושא קטן.
🙂🔒

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית