הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור היציבה

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אני מתאמן בחדר כושר באזור החודש(אחרי sw שעשיתי גם חודשיים בערך).
אני מתמיד, משתפר, ולמען האמת מרגיש שהגב זה החלק היותר "טוב " שלי(3X8 מתח רחב ואחר כך חתירה במכונה 90 קילו 3X8). שכחתי לציין, אני 64 קילו על 172, משמע יחסית רזה.
בתור ילד הייתי הולך מאוד כפוף. התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית וזה השתפר, ולאחר מכן, גם הייתי תקופה בפיזיוטרפיה מה שמאוד עזר(לפני שלוש-ארבע שנים). עכשיו אני מאמין שהיציבה שלי נורמלית לחלוטין, ולא משהו יוצא דופן. אני יכול והולך יחסית זקוף, אבל מרגיש שאני עדין יכול לשפר את היציבה וללכת זקוף עוד יותר. לדעתי רוב האנשים לא הולכים מספיק זקוף, ואני נמצא פחות או יותר איפה שהרוב.
בתור ילד מתח עזר לי(כשעברתי מ0 ל2 מתח מאוד השתפרה היציבה) אבל עכשיו זה פחות או יותר לא משתנה. אני כל הזמן מנסה ללכת זקוף לגמרי, ולאחר קצת זמן הולך פחות זקוף. בד"כ אני גם מרגיש את הגב עייף ותפוס מהאימון וההליכה הזקופה-ואז מאוד קשה לי.
בנוסף, אני חושב שאני צריך לשפר את הגמישות של הכתפיים.
יש תרגילים שיכולים לעזור לי? מתיחות מסוימות? מה אתם ממליצים?

פלאנק תרגיל מצויין ליציבה גם שכיבות סמיכה אך חשוב לבצע נכון מתח לא לנעול מרפקים אבל טווח תנועה מלא שיהיה לגבי הסקוואט והדדליפט תתייצעץ עם הרופא ...
ולכתפיים תעשה פרפר הפוך כלומר לכתף האחורית

בנוסף, אני חושב שאני צריך לשפר את הגמישות של הכתפיים.
יש תרגילים שיכולים לעזור לי? מתיחות מסוימות? מה אתם ממליצים?

בדקה 4:35 הוא מראה את התרגיל עצמו. תרגיל מעולה לעבודה על גמישות הכתפיים. - עזר לי המון.

אתה פשוט צריך להתחזק וכל מה שפתיר - יפתר
קרא את המאמר על SS בפורטל קילוגרם.

תעשה מה ש ilanmk11 אמר לך פלאנק תרגיל ממש טוב ליציבה כולל מתח רק לא לנעול מרפקים
וגם פרפר הפוך לכתף אחורית....
וגם תעשה את התרגיל ש walker אמר לך

• פותח/ת השרשור
פלאנק תרגיל מצויין ליציבה גם שכיבות סמיכה אך חשוב לבצע נכון מתח לא לנעול מרפקים אבל טווח תנועה מלא שיהיה לגבי הסקוואט והדדליפט תתייצעץ עם הרופא ...
ולכתפיים תעשה פרפר הפוך כלומר לכתף האחורית
בדקה 4:35 הוא מראה את התרגיל עצמו. תרגיל מעולה לעבודה על גמישות הכתפיים. - עזר לי המון.

אתה פשוט צריך להתחזק וכל מה שפתיר - יפתר
קרא את המאמר על SS בפורטל קילוגרם.
אני רואה גם אנשים מאוד גדולים, שבגלל הגודל של החזה+יד קדמית שלהם(לפי מה שהבנתי) והחוסר גמישות-היציבה שלהם לא טובה.
לעומת זאת, אנשים מאוד "חלשים" אבל עם שרירים מסוימים חזקים, ולכן בעלי יציבה טובה
תעשה מה ש ilanmk11 אמר לך פלאנק תרגיל ממש טוב ליציבה כולל מתח רק לא לנעול מרפקים
וגם פרפר הפוך לכתף אחורית....
וגם תעשה את התרגיל ש walker אמר לך
פלאנק אני עושה באזור הדקה וחצי לפחות, וטוב.

המתיחה באמת מרגישה מאוד טוב, יש דברים נוספים? אולי לזוקפי גב?

דדליפט וסקוואט תתייעץ עם הרופא
מקבילים נראה לי גם מותח את הגב
פלאנק ממש טוב כמו שאמרתי לשרירי הליבה
ולזוקפים
כולל מתח בפולי עליון משיכה לפנים או מתח רגיל לא לנעול מרפקים אבל לבצע טווח תנועה מלא ידיים קצת יותר מרוחב הכתפיים
ונראה לי גם לחזק תאומים מותח את הגב אני לא בטוח

אני רואה גם אנשים מאוד גדולים, שבגלל הגודל של החזה+יד קדמית שלהם(לפי מה שהבנתי) והחוסר גמישות-היציבה שלהם לא טובה.
לעומת זאת, אנשים מאוד "חלשים" אבל עם שרירים מסוימים חזקים, ולכן בעלי יציבה טובה
יש דברים שמסת שריר וכוח לא פותרים, כי הם מבניים. וה"גדולים" שאתה מדבר עליהם זה אנשים שעושים רק בנץ' ו(כמעט) לא פרס וצ'ין אפס, ולכן יש להם חוסר פרופורציה. גם להתאמן צריך לדעת, וצריך לעשות את זה בצורה פרופורציונלית.

ולא צריך להתייעץ עם רופא בשביל לבצע סקוואט ו/או דדליפט. אין לו קשר לתרגילים האלה ולא סביר להניח שהוא בכלל מכיר אותם מעבר למה שהוא אולי רואה בחדר כושר שהוא אולי מתאמן בו - וזה סתם אנשים אקראיים שרובם ככולם עובדים בטכניקה לא טובה, ולכן בכלל לא סביר להניח שהוא בכלל יודע איך התרגילים נראים.

• פותח/ת השרשור
יש דברים שמסת שריר וכוח לא פותרים, כי הם מבניים. וה"גדולים" שאתה מדבר עליהם זה אנשים שעושים רק בנץ' ו(כמעט) לא פרס וצ'ין אפס, ולכן יש להם חוסר פרופורציה. גם להתאמן צריך לדעת, וצריך לעשות את זה בצורה פרופורציונלית.

ולא צריך להתייעץ עם רופא בשביל לבצע סקוואט ו/או דדליפט. אין לו קשר לתרגילים האלה ולא סביר להניח שהוא בכלל מכיר אותם מעבר למה שהוא אולי רואה בחדר כושר שהוא אולי מתאמן בו - וזה סתם אנשים אקראיים שרובם ככולם עובדים בטכניקה לא טובה, ולכן בכלל לא סביר להניח שהוא בכלל יודע איך התרגילים נראים.
יש איזו הנחה בפורום שכל מי שמסתובב כאן לא מבין שום דבר מהחיים שלו. אני דווקא כן מכיר את התרגילים, ועושה אותם(עם משקלים מאוד נמוכים, דדליפט עדין עובד על ללמוד את הטכניקה)- אבל סה"כ הטכניקה בסקוואט מאוד טובה. הדדליפט מאוד קשה לי, אולי בגלל הסיבה הזו בדיוק.
בכל מקרה, בטוח יש תרגילים ספציפים לשרירים הללו(כי כמו שאמרתי, גב זה השריר הכי חזק באופן יחסי אצלי. יותר חזק משל אנשים אחרים, שעומדים זקוף יותר ממני). לפני שנתיים כשהתאמנתי, והייתי עושה סקוואט של 60 קילו בערך, אני זוכר שזוקפי הגב עבדו מאוד חזק בסקוואט.

עריכה: בפלאנק אני עושה בכיף דקה וחצי ושתי דקות, די בקלות.

יש איזו הנחה בפורום שכל מי שמסתובב כאן לא מבין שום דבר מהחיים שלו. אני דווקא כן מכיר את התרגילים, ועושה אותם(עם משקלים מאוד נמוכים, דדליפט עדין עובד על ללמוד את הטכניקה)- אבל סה"כ הטכניקה בסקוואט מאוד טובה. הדדליפט מאוד קשה לי, אולי בגלל הסיבה הזו בדיוק.
בכל מקרה, בטוח יש תרגילים ספציפים לשרירים הללו(כי כמו שאמרתי, גב זה השריר הכי חזק באופן יחסי אצלי. יותר חזק משל אנשים אחרים, שעומדים זקוף יותר ממני). לפני שנתיים כשהתאמנתי, והייתי עושה סקוואט של 60 קילו בערך, אני זוכר שזוקפי הגב עבדו מאוד חזק בסקוואט.

עריכה: בפלאנק אני עושה בכיף דקה וחצי ושתי דקות, די בקלות.
איך זה קשור לתגובה שלי? קרא אותה שוב.

דווקא אני התחלתי להתאמן ואני מרגיש שאני הולך זקוף יותר ופעם תמיד אמרו לי שאני הןלך כפוף
דווקא אני לאחר תקופה שהתאמנתי streat w אני מרגיש עכשיו שאני הולך זקוף יותר ופעם תמיד אמרו לי שאני הולך כפוף מתח עזר לי שכיבות סמיכה מקבילים
ברור שאני במכון עכשיו.

• פותח/ת השרשור
איך זה קשור לתגובה שלי? קרא אותה שוב.
צודק, הנחתי שאתה מדבר עלי כשאתה אומר שאין לי קשר לתרגילים, ולא לרופא.
בכל מקרה, עדין , אני יכול להגיד שאני מכיר לא מעט אנשים שלא מתאמנים בחדר כושר, שאם תתן להם מוט בנץ יעשו 30 קילו בלחץ , ועדין עומדים ישר וטוב. אני בטוח שיש כאן משהו בשרירי ליבה(שהתחזקו אצלי כי התחלתי לעבוד בטן), ובשרירים מסויימים לגב.
המתיחה שפירסמו כאן בוודאות עוזרת, ואני מחפש עוד דברים מהסוג הזה-אולי תרגילי חיזוק לזוקפי גב. אני עושה 3X8 מתח מלאים ויפים, כמות שמרגישה לי די מכובדת, ועדין הזוקפי גב שלי חלשים יחסית

אפשר להתייעץ עם רופא ספורט
צודק, הנחתי שאתה מדבר עלי כשאתה אומר שאין לי קשר לתרגילים, ולא לרופא.
בכל מקרה, עדין , אני יכול להגיד שאני מכיר לא מעט אנשים שלא מתאמנים בחדר כושר, שאם תתן להם מוט בנץ יעשו 30 קילו בלחץ , ועדין עומדים ישר וטוב. אני בטוח שיש כאן משהו בשרירי ליבה(שהתחזקו אצלי כי התחלתי לעבוד בטן), ובשרירים מסויימים לגב.
המתיחה שפירסמו כאן בוודאות עוזרת, ואני מחפש עוד דברים מהסוג הזה-אולי תרגילי חיזוק לזוקפי גב. אני עושה 3X8 מתח מלאים ויפים, כמות שמרגישה לי די מכובדת, ועדין הזוקפי גב שלי חלשים יחסית
עם משקל אתה עושה?
אם אתה עושה בלי משקל אז תעשה 4או 3×max

• פותח/ת השרשור
אפשר להתייעץ עם רופא ספורט
אני לא מרגיש צורך להתייעץ. שוב, אני מבצע את התרגילים טוב-אבל היציבה שלי ממוצעת. ואני רוצה יציבה טובה, טובה מאוד, ומעטים האנשים עם זה.
אני עושה בלי משקל, אבל הבנתי ש8 חזרות זה אולטימטיבי לעלייה במסת שריר.

אני לא מרגיש צורך להתייעץ. שוב, אני מבצע את התרגילים טוב-אבל היציבה שלי ממוצעת. ואני רוצה יציבה טובה, טובה מאוד, ומעטים האנשים עם זה.
אני עושה בלי משקל, אבל הבנתי ש8 חזרות זה אולטימטיבי לעלייה במסת שריר.
טוב אבל כמו ש beast אמר שיש דברים שכוח ומסה לא פוטרים עד הסוף
תעלה תמונה שלך מהצד
תעלה תמונה שלך מהצד
אבל אם תעשה כל פעם 8 חזרות לא תתפתח תעשה 12 אז או שתעשה עם משקל.
כלומר אתה תתרגל בסופו של דבר לעומס אז עדיף לעשות כמה שאתה יכול אם אתה עושה יותר מ 12 אז שים משקל ותעשה 8×3 עם משקל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תעלה תמונה שלך מהצד

אבל אם תעשה כל פעם 8 חזרות לא תתפתח תעשה 12 אז או שתעשה עם משקל.
כלומר אתה תתרגל בסופו של דבר לעומס אז עדיף לעשות כמה שאתה יכול אם אתה עושה יותר מ 12 אז שים משקל ותעשה 8×3 עם משקל.
אני כל הזמן מעלה חזרות,עד עשר,ואז אעשה קצת רחב יותר. הרופא כבר אמר לי לפני שנה שאין לי עקמת. אני מצליח ללכת זקוף,רק צריך לחזק אץ השרירים שם כדי שלא יתפסו אחרי יומיים של הליכה זקופה

6 עד 12 זה מסה
אבל מתח רחב אני לא יודע אם זה טוב כי הטווח תנועה קטן יותר עדיף לעשות קצת יותר מרוחב הכתפיים אפילו עוד קצת אבל לא ממש.
מה הבעיה תעשה עם משקל אם אתה עושה יותר מ 12.
תקשיב אם אתה לא עושה יותר מ 12 חזרות ברצף אז תעשה 4 סטים מקסימום חזרות כל סט אם אתה עושה יותר תעשה עם משקל

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית