הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחזור מסה-חיטוב

dogli_3

משתמש מתחיל
80
42
נק' מוניטין:
140
80
42
אני בתכנית מסה כחודשיים, ורציתי להתייעץ - מתי חיטוב?
האם יש עדיפות לשני מחזורי מסה-חיטוב בשנה (3-3,3-3) על פני מחזור אחד (6-6)?
או שאולי עדיפים פרקי זמן שונים?

תודה : )

מחזור חיטוב ומסה הם לא באותו, חיטוב ייקח בין 1/2 ל 2/3 מזמן המסה.
בגדול ממשיכים במסה עד שנמאס לך מאיך שאתה נראה ו/או יש תקיעה משמעותית במשקלים.
באופן כללי יש העדפה למחזורים ארוכים, כי לוקח די הרבה זמן בכל סבב להתאפס

• פותח/ת השרשור
חיטוב קצר יותר ממסה? מעניין...
מה נחשב ל"מחזור ארוך"?
התחלתי מסה באמצע אפריל וחשבתי למשוך אותה עד אוקטובר ואז להתחיל חיטוב עד הקיץ, אבל מתוצאות של נשים אחרות קבלתי את הרושם שמחזורים קטנים עובדים יפה מאד על הגוף.

מצד אחד כן יש העדפה למחזורים ארוכים כי זה פשוט יותר וחוסך זמן של ניטראלי וזמן של התרגלות לשינוי ומעברים מאחד לשני.
מצד שני עדיף דווקא לקצר את המחזורים מכייון שההתקדמות במסה ובחיטוב היא לא לינארית, ולאט לאט במסה ככל שהאחוז שומן עולה יהיה יותר קשה להתקדם ובמיוחד בחיטוב יהיה קשה להמשיך לרדת לאחוזים ממש נמוכים מבלי לאבד יותר מידי מהמסה. בקיצור, כשמתקדמים לנקודות קצה של המסה והחיטוב הרטיו בין העלייה\ירידה בשריר לבין העליה\ירידה בשומן נהיה פחות טוב ממה שהוא היה לפני.

ובמיוחד בחיטוב יהיה קשה להמשיך לרדת לאחוזים ממש נמוכים
לא מסכים עם המשפט הזה, מניסיוני כשסופרים קלוריות כמו שצריך ושוקלים אוכל, רואים שלרדת מ-25% ל-20% זה בדיוק אותו דבר כמו לרדת מ15% ל-10%
במסה ככל שהאחוז שומן עולה יהיה יותר קשה להתקדם
פה אני יכול להסכים עם המשפט עם מדובר באחוזי שומן גבוהים, ברמה שיכולים להשפיע על רמות טסטוסטרון, לא אצל מרבית האנשים, מי ששמן כנראה גם ירצה להתחיל את התהליך בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אה.. להשפיע על רמות הטסטוסטרון? אני אישה, ואני לא מחפשת לרדת לאחוז שומן חד ספרתי.
מה שאני מבינה בינתיים זה שבכל הקשור למחזורי מסה-חיטוב, אין הסכמה כוללת, וכל אחד פועל לפי ראות עיניו את משמניו.

אז ניסוי וטעייה.
תודה : )

אכן יש כאן הרבה אלמנטים של העדפות אישיות אבל בגדול הייתי אומרת שאת לא רוצה להגיע לאחוז שומן גבוה מידי שיקשה על החיטוב ולכן גם את לא מתחילים מסה מאחוז שומן גבוה.
תנסי ותראי מה עובד בשבילך.

חיטוב קצר יותר ממסה? מעניין...
בד"כ כן, כי לעלות קילו שריר לוקח יותר זמן מאשר לרדת קילו שומן.
לגבי משך הזמן של מסה/חיטוב, חוץ ממה שאמרו לך, זה גם תלוי כמה נקי את עולה במסה, אם את עולה נקי (עולה מעט שומן יחסית לשריר) אז אפשר למשוך מסה יותר זמן מאשר אם את בפלוס קלורי גדול ועולה הרבה בשומן (ובתקווה גם בשריר חח)

נערך לאחרונה:
לא מסכים עם המשפט הזה, מניסיוני כשסופרים קלוריות כמו שצריך ושוקלים אוכל, רואים שלרדת מ-25% ל-20% זה בדיוק אותו דבר כמו לרדת מ15% ל-10%

פה אני יכול להסכים עם המשפט עם מדובר באחוזי שומן גבוהים, ברמה שיכולים להשפיע על רמות טסטוסטרון, לא אצל מרבית האנשים, מי ששמן כנראה גם ירצה להתחיל את התהליך בחיטוב
כשאתה מנסה לרדת לאחוז שומן נמוך היחס בין השריר שאתה מאבד לשומן שאתה מאבד הוא פחות טוב מאשר איך שהוא היה כשלמשל ירדת מ-20 ל-15, אולי מ15 ל10 זה לא מספיק נמוך אבל מתחת לזה בהחלט המשפט נכון.

כשאתה מנסה לרדת לאחוז שומן נמוך היחס בין השריר שאתה מאבד לשומן שאתה מאבד הוא פחות טוב מאשר איך שהוא היה כשלמשל ירדת מ-20 ל-15, אולי מ15 ל10 זה לא מספיק נמוך אבל מתחת לזה בהחלט המשפט נכון.
שריר ירד גם אם תרד מ-20% ל-15%, על סמך איזה מידע אתה מתבסס כשאתה אומר שבאחוז שומן נמוך אתה תאבד יותר שריר? אני תמיד שומע על זה, בחיים לא שמעתי איש מקצוע בכיר שאומר שזה נכון או קראתי מחקר שהראה מסקנות כאלו, אשמח עם תראה לי מידע אמין שאומר אחרת

שריר ירד גם אם תרד מ-20% ל-15%, על סמך איזה מידע אתה מתבסס כשאתה אומר שבאחוז שומן נמוך אתה תאבד יותר שריר? אני תמיד שומע על זה, בחיים לא שמעתי איש מקצוע בכיר שאומר שזה נכון או קראתי מחקר שהראה מסקנות כאלו, אשמח עם תראה לי מידע אמין שאומר אחרת
ברור ששריר יורד גם שאתה ב20 לא אמרתי שלא, תקרא שוב את מה שכתבתי...הכוונה היא ששריר ירד יותר כשאתה מנסה לרדת מ12-8 מאשר מ20 ל15

ברור ששריר יורד גם שאתה ב20 לא אמרתי שלא, תקרא שוב את מה שכתבתי...הכוונה היא ששריר ירד יותר כשאתה מנסה לרדת מ12-8 מאשר מ20 ל15
ואני שאלתי, על סמך איזה מידע אתה מתבסס כשאתה כותב את זה?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודעת להעריך את אחוז השומן שלי, ובינתיים המכנסיים עדיין נסגרים. רק החולצות נעשו לא נוחות כי השרוולים לוחצים.

בינתיים משקלי העבודה עולים, ומכיוון שגם ככה נראה שהתחלתי ממשקל גבוה (56 על 1.63) יחסית עם כלום מסת שריר, אסיים מסה אחרי 4 חודשים, אחטב כחודשיים ושוב מסה.
משום מה, נראה שלנשים עדיפים מחזורים מבוקרים יותר בגלל הקושי לעלות מסת שריר והקלות לצבור שומן.

• פותח/ת השרשור
עזבי בגדים, זה מילא. אבל להכין כל כך הרבה אוכל (אנחנו שני מתאמנים והדחליל שלי צורך כ-4000 קלוריות "נקיות" ביום) ואז גם לאכול אותו... ברב הימים אני ממש נחנקת מרב אוכל :/
אני רוצה חיטוב! :(

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית