הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ימי אימונים בAB

• פותח/ת השרשור shay1b
  • פורסם בתאריך

shay1b

משתמש מתחיל
185
1
נק' מוניטין:
1
185
1
אני עובד ככה A: חזה כתפיים יד קדמית בטן B: רגליים גב יד אחורית
בעקרון זה תכנית של ארבעה אימונים בשבוע, אבל חשבתי לעבוד יום כן יום לא וככה יוצא שאני מפסיד אימון אחד בשבועיים, אבל נותן זמן מנוחה נורמלי לכל שריר כי הרי הכתף עובדת חזק בתרגילי גב והיד אחורית בתרגילי חזה, והרבה פעמים רושמים על שילובים בAB שמפריעים לאימון השני.

האם זה לא יותר הגיוני ויותר טוב לעבוד ככה AB או שעדיף לעבוד כמו קודם ABXABXX?

אני עובד ככה A: חזה כתפיים יד קדמית בטן B: רגליים גב יד אחורית
האם זה לא יותר הגיוני ויותר טוב לעבוד ככה AB או שעדיף לעבוד כמו קודם ABXABXX?

ככה,
מה עם ימי מנוחה לא חשבת ? או שתגדל רק בזמן שאתה מפמפם את הידיים והחזה ?

• פותח/ת השרשור
ככה,
מה עם ימי מנוחה לא חשבת ? או שתגדל רק בזמן שאתה מפמפם את הידיים והחזה ?

מה אתה צוחק? השאלה הייתה לגבי אימון יום כן ויום לא. הכוונה ביום לא---זה שאין אימון---אין אימון אומר יוום מנוחה!!!

לפי דעתי ABxABxx זה סבבה, אם אתה מודאג לגבי ההתאוששות תעביר את היד האחורית לA ויד קדמית לB, לא אמורה להיות לך בעיה לעבוד על הידיים במידה ואין יותר מדי סטים לידיים והתוכנית מתאימה לך. אני חושב שזה לא רעיון טוב לעשות AB עם יום מנוחה בין אימון לאימון, עדיף כבר לעשות FBW או AB שלוש פעמים בשבוע. אם אתה רוצה ביקורת על התוכנית אז כדאי שתרשום את הכול.

• פותח/ת השרשור
אם אני שם את היד האחורית באימון חזה זה לא יהיה ממש מועיל לעבוד עליה באותו אימון היא כבר גמורה

אם היא גמורה ברמה שאתה לא יכול לעשות תרגיל אחד עם 2 סטים עליה אז אתה כנראה עושה יותר מדי תרגילים/סטים לחזה ולכתפיים (שזה לא מועיל). תרשום את התוכנית בפרטים, מטרה, נתונים, ותק, משקלי עבודה, ככה אנשים פה יוכלו לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אני יכול לעבוד עליה אבל לא עם משקל כמו שאם אני מתאמן עליה יום אחרי !

ומה קשור התכנית שאני עובד איתה, שאלתי שאלה כללית , מבחינה עקרונית לא ספציפית לתכנית שלי, כמו שברוב התכוניות יש יום מנוחה בין אימון אחד לשני אז חשבתי שאולי עדיף ככה כי אני גם זוכר ששאלתי פעם על על השירים שאני עובד בהם בכל אימון ונאמר לי שיכול להיות שהכץתף תהיה מותשת מאימון חזרה לקראת אימון גב ובגלל זה תהיתי אם לא כדאי לעבוד יום כן יום לא עם מנוחה לגיטימית של יום לכל השרירים בין האימונים ומה שיוצא זה שבמקום 8 אימונים ב14 יום יש 7 אימונים.

התוכנית שאתה עובד בה מאוד קשורה, כי למשל הדלתא האחורית והטרפזים הם השרירים היחידים באיזור הכתפיים שמשתתפים באימון הגב (גם החזה משתתף טיפה במתח/פולי), אם התוכנית שלך בנוייה היטב (תרגילים מתאימים, מספר סטים/חזרות לשריר), אין צורך לעשות שום שינויים. ואני במקומך הייתי אומר כוס אומו המשקל ביד אחורית, הלחיצות הרבה יותר חשובות ויכול להיות שהן ישתפרו אם תיתן לטרייספס עוד יום מנוחה, החלטה שלך. יש לך גם אפשרות לעשות AxBxAxB באופן קבוע, אבל אם זה AB ארבע פעמים בשבוע אז תעשה 4 בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית