הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון זרעי פשתן ואומגה 3

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
אהלן, כבר תקופה שאני צורך 2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום, קראתי איפה שהוא שהיעילות של האומגה 3 בפשתן/אגוזי מלך בגוף שואפת לאפס וכי
המקור היחידי לקבלת אומגה 3 זה דגים או קפסולות. (שספיגתם בגוף הרבה יותר גבוהה מצריכת פשתן/אגוזי מלך)
הטענה שם הייתה שלא ניתן לקבל אומגה 3 ממקור צמחי וכי הגוף לא יודע להשתמש בזה.

זה נשמע ממש לא נכון והופתעתי לקרוא את זה, האם יש למישהו מחקר מדעי או ידע בנושא?

תודה 😃

אומגה 3 מה צו מח באה בצורת ala בה הגוף לא יודע להשתמש וצריך לעבור לepa dha אחוז ההמרה הוא בערך 5% ככה שזה לא יעיל וגם יש שזה הרבה אומגה 6

• פותח/ת השרשור
אומגה 3 מה צו מח באה בצורת ala בה הגוף לא יודע להשתמש וצריך לעבור לepa dha אחוז ההמרה הוא בערך 5% ככה שזה לא יעיל וגם יש שזה הרבה אומגה 6
יש לך מחקר מדעי לזה? עד כמה שידוע לי הALA כן הופך לאומגה 3 בגוף..

בכל מקרה, "שווה" עדיין לצרוך זרעי פשתן בגלל ההיבטים הבריאותיים?

זה נשמע ממש לא נכון והופתעתי לקרוא את זה
יש חילוקי דעות בשאלה הזאת. כאילו, דה.

בזרעי פשתן (וגם בצ'יה) חומצת השומן היא בעיקר מסוג ALA בעוד הגוף מפיק את עיקר התועלת דווקא מחומצות ארוכות יותר, ה DHA ו EPA שנמצאים בשמן דגים. הגוף אמנם מסוגל להמיר ALA לאחת משתי אלה אבל הוא עושה את זה ביעילות נמוכה מאד (שכנראה גם שונה בין נשים וגברים, משום מה). הנה מחקר אחד לדוגמא. הצמחונים והטבעונים לא מתרגשים יותר מדי מהמחקר הזה ודומיו, וגם לא מהמטא-אנליזה הזאת לפיה צריכת ALA בכמות גדולה היא גורם סיכון לסרטן הערמונית (אם כי יש לה השפעה טובה על הלב). אם אתה לא צמחוני אני חושב שעדיף לצרוך אומגה 3 ממקור דגי או מקפסולות.

• פותח/ת השרשור
נושא דיי מעניין וחלוק דעות ממה שאני קורא בלינקים שהבאתם..

אם כך, אני מאמין שאין יותר צורך אמיתי בצריכת זרעי פשתן..(למרות שיש לו עוד יתרונות חוץ מהאומגה 3) נחזור לקפסולות..

תודה רבה!

לא יודע מחקרים,צרכתי את כל הסוגים פשתן,מרווה מרושתת ודגים.את עיקר ההשפעה שרציתי( שיפור זכרון לטווח קצר) קבלתי מהמרווה.מתכוון לנסות שמן המפ בסיבוב הבא.

ALA היא חומצת אומגה 3. היא לא צריכה לעבור המרה כדי 'לספק לגוף אומגה 3'. אבל כמו שיהושע כתב, הגוף משתמש בעיקר בחומצות השומן EPA ו-DHA, וכשמדובר על יתרונות האומגה 3, מתכוונים בעיקר לחומצות השומן האלו.
זרעי פשתן בוודאי לא יעשו רע, וגם ל-ALA יש תפקיד בגוף, אך לצורך צריכת אומגה 3, יש לצרוך שמן דגים או דגים.

בעיקרון את התשובה כבר קיבלת אבל אם אתה עדיין ממשיך לצרוך את הזרעי פשתן שממש אין בזה משהו רע אז אל תטחן אותם מראש אלא רק לפני שאתה צורך אותם ובטח שאל תקנה אותם טחונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית