הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על תכנית אימונים לכדורגלן

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
אז קודם כל, כמה נתונים:
גובה: 1.90.
משקל: 89.

משקלי עבודה (הכל לחמישיות):
סקוואט: 110 ק''ג.
בנץ: 85 ק''ג.
דדליפט (התחלתי ממש לפני שבוע-שבוע וחצי, כרגע נמצא בעלייה של 10 ק''ג מאימון לאימון, ככה שבוא ניקח את המספר הזה בעירבון מוגבל): 80 ק''ג.
פרס: 50 ק''ג.

אז אני כדורגלן כפי שבטח הבנתם מהכותרת, משחק כשוער אם זה משנה.
את התוכנית בניתי כ-AB כביכול סטנדרטית (זאת אומרת - חזה-כתפיים-טרייספס, רגליים-גב-בייספס), אבל, בניתי את התוכנית כך שתתאים גם למטרות הלא ממש סטנדרטיות שלי, דהיינו שיפור היכולת האתלטית שלי מכל ההיבטים - כוח, זריזות, כוח מתפרץ ויציאה מהמקום תוך כדי שלא מזניחים יותר מדי את הסיבולת לב ריאה והיכולת האירובית.

אימון A - חזה, כתפיים וטרייספס:
בנץ' - 3x5.
בנץ' בשיפוע חיובי עם דאמבלים \ מקבילים רחב - 3x8.
פלייס בוריאציה מסוימת - 3x10.

פרס מהרצפה (זאת אומרת שהמוט נמצא על הרצפה בתחילת הסט, תהיתי אולי כבר כדי להחליף את זה בקלין אנד פרס ולבצע רוטציה מסוימת?) - 3x5
הרחקה לצדדים - 3x8-10.

בנץ' אחיזה צרה \ פשיטת מרפקים \ מקבילים - 3x8-10.

אימון B - רגליים, גב ובייספס:
B1:
סקוואט - 3x5.
בוקס ג'אמפ בתוספת משקל - 3x3 - אולי עדיף בכלל לעבוד בטווח אף נמוך יותר של חזרה אחת? אני בכלל לא בטוח.
מכרעים - 3x8 - חשבתי להחליף את המכרעים כאן בפרונט סקוואט, דעתכם?

דדליפט - 1x5 - הבנתי שמומלץ לעשות רק סט אחד כבד של דדליפט אחרי הסקוואט, דעתכם?
פנדליי רואו - 3x8.
מתח בוריאציה מסוימת \ פולי עליון בוריאציה מסוימת - 3x8-10.
להוסיף עוד כמה סטים לגב או שאין צורך?

כפיפת מרפקים בוריאציה מסוימת - 3x8-10.

B2:
סקוואט - 3x5.
ג'אמפ סקוואט - 3x3 - עוד הפעם, כמה חזרות לעשות כאן?
מכרעים - 3x8 - גם כאן אני לא בטוח, האם כדי לערב משהו אחר - חשבתי על פרונט סקוואט כמו שכתבתי קודם, מה עם סטיף לג דדליפט? האם לבצע אותו באותו היום עם הדדליפט ה"רגיל" ועוד לפניו יעבוד?

מכאן האימון נראה אותו הדבר, הרוטציה היא ברגליים בלבד.
בסוף אימון B2 אני מבצע כ-10~15 דקות של עבודה עם סולם זריזות, קפיצות בחבל, ניתורים וכו'.
בעוד זמן מה לצערי אאלץ גם לבצע אירובי, מתי מומלץ לשלב אותו? בימי המנוחה או בסוף אימון מסוים?

תודה מראש, וארצה להקדים תרופה למכה - אני לא עומד לפנות למאמן מסוים בקבוצה שלי או משהו בסגנון מהסיבה הפשוטה שהם לא מבינים כלום שזה מגיע לנושאים כאלה (אם תראו את התוכנית האימונים לפגרה שמחלקים לנו אתם תבכו מצחוק), אז בבקשה לא להציע הצעה שכזו.

נערך לאחרונה:
לא רע אבל אין צרך לעשות פרונט סקוואט אחרי סקוואט חזק
זה יותר מידי
אתה עושה מתח עם משקל?

• פותח/ת השרשור
לא רע אבל אין צרך לעשות פרונט סקוואט אחרי סקוואט חזק
זה יותר מידי
אתה עושה מתח עם משקל?
אני חלש מדי בשביל זה כרגע, אם הייתי מסוגל האופציה של פולי עליון בכלל לא הייתה כתובה.

• פותח/ת השרשור
כמה אתה עושה הכי הרבה בסט אחד כלומר ברצף
3 סטים חזקיםמספיקים לסקוואט
אנחנו מדברים על המתח שלי, כן?
אז 10 צ'ינאפס בערך, 6-8 מתח בפרונטציה ו-5 שמדובר באחיזה רחבה בערך.
ואני מדבר על חזרות "נאציות לגמרי", הרגליים משולבות, לא מרמה בכלל וכו'.

ולא הבנתי מה ניסית להגיד בנוגע לסקוואט.

כלומר אין סיבה להוסיף עוד 3 סטים של פרונט סקוואט
לדעתי תעשה 2 סטים של מתח מקסימום חזרות וסט אחרון בפולי 8 חזרות

• פותח/ת השרשור
כלומר אין סיבה להוסיף עוד 3 סטים של פרונט סקוואט
לדעתי תעשה 2 סטים של מתח מקסימום חזרות וסט אחרון בפולי 8 חזרות
נשמע טוב, אבדוק אימון הבא אם זה עובד לי טוב.
ואפרופו מתח, מה דעתך בנוגע לההערה שכתבתי באימון גב? יש צורך להוסיף סטים?

לדעתי במקום בוקס סקוואט וגאמפ סקוואט תוסיף קפיצות לגובה לפני הסקוואט,ככה גם יהיה לך חימום טוב לסקוואט.

סה"כ תוכנית לא רעה. כמה הערות:
פלייס בוריאציה מסוימת - 3x10.
הייתי מוותר, כבר יש מספיק נפח לחזה.
בנץ' אחיזה צרה \ פשיטת מרפקים \ מקבילים - 3x8-10.
הייתי הולך על מקבילים בנפח גבוה, 12-15 חזרות.
בוקס ג'אמפ בתוספת משקל - 3x3
פליאומטרים תעשה בתחילת האימון לפני הסקוואט, חשוב להיות טרי כשאתה עושה אותם בשביל להמנע מפציעות ולהפיק את המקסימום.
למה עם משקל? אתה מוגבל בגובה שאתה יכול להגיע אליו במכון? הייתי מחכה קצת עם פליאומטרי עם משקל במיוחד אם אין לך הרבה ותק עם קפיצות למיניהן.
דדליפט - 1x5 - הבנתי שמומלץ לעשות רק סט אחד כבד של דדליפט אחרי הסקוואט, דעתכם?
לדעתי תעשה את הדדליפט לפני הלאנג'ים, כדאי שהזוקפים יהיו פחות עייפים כשאתה עושה את התרגיל.
פנדליי רואו - 3x8.
תחליף בחתירה אחרת, אתה כבר אחרי סקוואט דדליפט ולאנג'ים, יותר מדי עומס לזוקפים באימון אחד.
ג'אמפ סקוואט - 3x3 - עוד הפעם, כמה חזרות לעשות כאן?
3x3 זה סבבה לפליאומטרים. אתה יכל להכניס אחרי עוד איזשהי קפיצה במישור האופקי, למשל קפיצות הצידה לקופסה עם רגל אחת. גם את זה תעשה בתחילת האימון לפני הסקוואט
עוד זמן מה לצערי אאלץ גם לבצע אירובי, מתי מומלץ לשלב אותו? בימי המנוחה או בסוף אימון מסוים?
אתה יכול לעשות אירובי בסוף אימון A. חלוקה שבועית נכונה תהיה:
B1, A+Aerobics , X , B2+SAQ , A+Aerobics, X ,X
אפשר גם לשים אירובי ביום שישי, העיקר שלא יהיה לפני יום פלג גוף תחתון, כדי להפחית עומס. חלוקה יותר נכונה אולי תהיה
B1, A+Aerobics , X ,X, B2+SAQ , A+Aerobics, X
ככה יש לך יומיים מנוחה לפני הSAQ שאתה עושה בB2, שיכול להיות בעייתי מבחינת פציעות. קל להפצע בקונדישנינג הזה, במיוחד בקרסול. ופציעות קורות יותר אם השרירים שלך עייפים.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
סה"כ תוכנית לא רעה. כמה הערות:

הייתי מוותר, כבר יש מספיק נפח לחזה.
כמו הרבה מתאמנים חסרי כל ניסיון בתחום שפוקדים את החדר כושר לראשונה, גם אני חטאתי בלתת יותר מדי התייחסות ומשמעות לחזה (זאת אומרת נפח) בהתחלה, אני חושב ש-6 סטים פשוט לא יספיקו לי על-מנת להתקדם באופן אופטימלי.

הייתי הולך על מקבילים בנפח גבוה, 12-15 חזרות.
אנסה באימון הקרוב, אני חושש שלא אצליח למספר כזה של חזרות אחרי האימון, הרי מדובר בתרגיל האחרון, אבל בהחלט אתן לזה צ'אנס..

פליאומטרים תעשה בתחילת האימון לפני הסקוואט, חשוב להיות טרי כשאתה עושה אותם בשביל להמנע מפציעות ולהפיק את המקסימום.

לא יעייף אותי לקראת הסקוואט? הרי ההתקדמות בו היא ככל הנראה הדבר שהכי צריך לעניין אותי בסופו של דבר.

למה עם משקל? אתה מוגבל בגובה שאתה יכול להגיע אליו במכון? הייתי מחכה קצת עם פליאומטרי עם משקל במיוחד אם אין לך הרבה ותק עם קפיצות למיניהן.
כן ולא, אני חצי מוגבל. יש קופסה אחת דיי גבוהה שאני קופץ אותה בקלילות, אני יכול להוסיף לה עוד קופסה קטנה או משהו כזה ובעצם לשפץ אותה, אבל כבר נפלתי כאשר עשיתי קפיצות רגילות (הרצפה דיי עקומה...) ככה שאוותר על הרעיון הזה נראה לי.

חשבתי אולי פשוט לעשות ככה (תעביר ל-8:05):

נראה לי כמו אחלה פתרון, לא?

במיוחד אם אין לך הרבה ותק עם קפיצות למיניהן.

הדבר היחיד שכן יש לי בו וותק זה קפיצות למיניהן למען האמת.

לדעתי תעשה את הדדליפט לפני הלאנג'ים, כדאי שהזוקפים יהיו פחות עייפים כשאתה עושה את התרגיל.
דדליפט ישר אחרי הסקוואט? לא מדובר במתכון לאסון?

תחליף בחתירה אחרת, אתה כבר אחרי סקוואט דדליפט ולאנג'ים, יותר מדי עומס לזוקפים באימון אחד.

BOR "רגיל" מתקבל?

3x3 זה סבבה לפליאומטרים. אתה יכל להכניס אחרי עוד איזשהי קפיצה במישור האופקי, למשל קפיצות הצידה לקופסה עם רגל אחת. גם את זה תעשה בתחילת האימון לפני הסקוואט

גם בתרגיל שהצעת לעשות 3x3 או שלגוון במספר חזרות רק יעזור?

אתה יכול לעשות אירובי בסוף אימון A. חלוקה שבועית נכונה תהיה:
B1, A+Aerobics , X , B2+SAQ , A+Aerobics, X ,X
אפשר גם לשים אירובי ביום שישי, העיקר שלא יהיה לפני יום פלג גוף תחתון, כדי להפחית עומס. חלוקה יותר נכונה אולי תהיה
B1, A+Aerobics , X ,X, B2+SAQ , A+Aerobics, X
ככה יש לך יומיים מנוחה לפני הSAQ שאתה עושה בB2, שיכול להיות בעייתי מבחינת פציעות. קל להפצע בקונדישנינג הזה, במיוחד בקרסול. ופציעות קורות יותר אם השרירים שלך עייפים.

נשמע מצוין, תודה רבה!

בהצלחה!

הדגשתי את מה שאתה כתבת ושלי בכתב רגיל, מקווה שזה נוח לקריאה.

כמו הרבה מתאמנים חסרי כל ניסיון בתחום שפוקדים את החדר כושר לראשונה, גם אני חטאתי בלתת יותר מדי התייחסות ומשמעות לחזה (זאת אומרת נפח) בהתחלה, אני חושב ש-6 סטים פשוט לא יספיקו לי על-מנת להתקדם באופן אופטימלי.

אם אתה עושה מקבילים בסוף האימון זה מספיק נפח, תחשוב שאתה עושה את זה פעמיים בשבוע.

אנסה באימון הקרוב, אני חושש שלא אצליח למספר כזה של חזרות אחרי האימון, הרי מדובר בתרגיל האחרון, אבל בהחלט אתן לזה צ'אנס..
אם אתה לא מצליח פשוט תעשה MAX REPS

לא יעייף אותי לקראת הסקוואט? הרי ההתקדמות בו היא ככל הנראה הדבר שהכי צריך לעניין אותי בסופו של דבר.
זה דווקא חימום דיי טוב לסקוואט. פליאומטרים עושים ראשונים - פוטנציאל הפציעה בהם הוא גבוה יותר מתרגילים אחרים וצריכים להיות הכי טריים כשעושים אותם. ההשפעה שלהם לרעה על הסקוואט היא הרבה יותר קטנה לעומת ההשפעה לרעה של סקוואט עליהם.

כן ולא, אני חצי מוגבל. יש קופסה אחת דיי גבוהה שאני קופץ אותה בקלילות, אני יכול להוסיף לה עוד קופסה קטנה או משהו כזה ובעצם לשפץ אותה, אבל כבר נפלתי כאשר עשיתי קפיצות רגילות (הרצפה דיי עקומה...) ככה שאוותר על הרעיון הזה נראה לי.

חשבתי אולי פשוט לעשות ככה (תעביר ל-8:05):

נראה לי כמו אחלה פתרון, לא?

כן זה תרגיל סבבה, רק תזהר לא להגזים עם המשקל. אתה יכול גם להוסיף גובה עם פלטות - זה יותר יציב ואמין מערימת קופסאות.

דדליפט ישר אחרי הסקוואט? לא מדובר במתכון לאסון?
ובאיך שאתה כתבת אתה עושה את הדדליפט אחרי סקוואט וגם לאנג'ים, אז מה זה משנה? עדיף לעשות אותו מוקדם כי הזוקפים מתעייפים הכי מהר, ואתה רוצה אותם טריים.

BOR "רגיל" מתקבל?
לא יודע במה אתה מתכוון ב"רגיל". תעשה חתירה שבה הגב התחתון לא צריך לעבוד חזק כמייצב, למשל חתירה בדאמבלים.

גם בתרגיל שהצעת לעשות 3x3 או שלגוון במספר חזרות רק יעזור?
3X3 זה אחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית