הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זיכרון שרירי מורכב

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.
יש לי שאלה בנוגע לזיכרון שריר, אבל קודם כל המחשה:
אם עוד חצי שנה אני מפסיק להתאמן ולצבור מסה (כרגע אני בתקופת מסה), למשך חצי שנה גם כן עקב טיול, אני אאבד מסה.
אם אני מפסיק להתאמן כבר מעכשיו, למשך שנה אני אאבד מסה גם כן.

האם יש הבדל בין שני מקרים כשאני אחזור להתאמן אחרי שנה?
כל מסת השריר שאני צובר עכשיו בהכרח תחזור כשאני אחזור להתאמן בעתיד, או שבעצם בחצי שנה הקרובה אני עובד לריק ועל סרק?

תודה.

המסת שריר תחזור, השאלה בכמה זמן. מעניין מאוד לדעת אם אני מפסיק להתאמן כחצי שנה אני אחזור למסת שריר שהייתה X זמן, ואם אני מפסיק להתאמן כשנה אני יחזור למסת שריר שהייתה Y זמן
האם X=Y או שיש ביניהם הבדל ואיזה?

תשמע זה לא מדע מדויק ואי אפשר למדוד כמה שריר יאבד וכמה יחזור כתוצאה מזיכרון שריר. מה שכן אני יכול להגיד לך זה מה קרה מהנסיון שלי.
הפסקתי להתאמן ל3 שנים בגלל צבא אחרי שהגעתי למשקלי עבודה דיי גבוהים (לRM5 היה 120-125 בנץ', 165 סקוואט ו180 דד ליפט) ואחרי שחזרתי מהצבא תוך פחות מחצי שנה שבתחילתה התחלתי עם לחיצת חזה של 70 קילו, ב3 החודשים הראשונים עשיתי חיטוב ובו העליתי את הבנץ' מ70 ל95 בזמן שהורדתי כ20 קילו משקל גוף ולאחר מכן 2 וחצי חודשי מסה החזירו אותי לבנץ' 120 כשהכי כבד אצלי היה 120 ל4 וגם על משקל גוף נמוך יותר ב15 קילו ממשקל הגוף שהיה לי בשיא המסה.
אז מהנסיון שלי אם אחרי 3 שנים של הפסקה הצלחתי להחזיר את השיאים שלי יחסית מהר אז שנה או חצי שנה הפסקה זה כלום

המסת שריר תחזור, השאלה בכמה זמן. מעניין מאוד לדעת אם אני מפסיק להתאמן כחצי שנה אני אחזור למסת שריר שהייתה X זמן, ואם אני מפסיק להתאמן כשנה אני יחזור למסת שריר שהייתה Y זמן
האם X=Y או שיש ביניהם הבדל ואיזה?
תלוי בגורמים רבים:
1. כמה מסת שריר הייתה לך? אם היית רוני קולמן ולא התאמנת שנה + אין לך גרמים של חומרים שזורמים בדם פתאום בבוקר בהיר אחד = תרד הרבה במסת השריר בשנה ולא תחזור אליה כנראה לעולם אלא אם תחזור להזריק/להתאמן כמו פעם.

2. גיל. ככל שאתה מבוגר יותר כך יהיה לך קשה יותר. בגיל מבוגר נוטים לאבד מסת שריר מסיבות שעדיין לא מובנות ב-100%, אבל זה מתרחש אצל כלל האוכלוסיה, אנשים שמתאמנים ואלו שלא מתאמנים משקולות (אלו שמתאמנים משקולות מאבדים בקצב הרבה יותר איטי).

3. תזונה. אם אתה בגרעון קלורי שלילי אתה תאבד הרבה יותר שריר מאשר נטרלי/מאזן חיובי. כנ"ל חלבון, אם לא תאכל מספיק חלבון תאבד מסת שריר באופן מהיר יותר, הן על מאזן חיובי והן על גרעון קלורי (בגרעון זה יקרה יותר מהר כמובן).

4. היכולת של הגוף שלך ל"זכור שריר" ולהעלות שוב במסת השריר. אם אתה אדם שהיה לו תמיד קשה להעלות במסת השריר, אז יקח לך הרבה זמן יחסית לחזור למוטב מאשר אדם שקל לו להעלות במסת השריר.

אין נוסחה שאפשר ללכת לפיה, אבל אפשר לומר שהיחס או איפשהו בין 1:3-1:6. אם לא התאמנת שנה, יקח ל 3-6 חודשים לחזור למוטב. אם לא התאמנת שנתיים, יקח לך 6-12 חודשים לחזור למוטב וכן הלאה. זה מניסיון אישי שצפיתי בהרבה אנשים שחוזרים למוטב וממש לא מדעי אלא דעה בלבד.

• פותח/ת השרשור
האם בזמן של חוסר באימונים של כחצי שנה, אבל כן להיות על מאזן קלורי נייטרלי, המראה החיצוני ישתנה? יראו שהשרירים נעלמים או שהם "נטבעו" בגוף?

ואולי למשל שכיבות סמיכה יחזיקו את השריר?

האם בזמן של חוסר באימונים של כחצי שנה, אבל כן להיות על מאזן קלורי נייטרלי, המראה החיצוני ישתנה? יראו שהשרירים נעלמים או שהם "נטבעו" בגוף?

ואולי למשל שכיבות סמיכה יחזיקו את השריר?
מה הכוונה "נטבעו"?...
ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על נקודת הפתיחה העתידית. תזונה למשל...
בהנחה שצברת מסת שריר סבירה, תתמיד בתזונה תומכת וקיימת מספיק מוטיבציה וכמובן אפשרות למתח/מקבילים/שכיבות שמיכה, סביר שתשמר חלק ממסת השריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית