הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתווה הגז נחשף

תגרמו לאנשים לשתות גלון חלב ביום ולהסקביט 3 פעמים בשבוע.
Lack of gas who?

• פותח/ת השרשור
תענוג.
ואגב, אם שלי יחימוביץ תנצח את הבחירות האלה לא רק שלא ישתלם לחפש פה גז אלא אפשר לסגור את כלכלת ישראל לגמרי.

מצחיק שכולם מבקרים את יחימוביץ' אחרי שזיבי השאיר בבחירות הקודמות את הגירעון הגדול בתולדות המדינה, ובבחירות שהיו עכשיו מכר את המדינה במכירת חיסול לחרדים.

מצחיק שכולם מבקרים את יחימוביץ' אחרי שזיבי השאיר בבחירות הקודמות את הגירעון הגדול בתולדות המדינה, ובבחירות שהיו עכשיו מכר את המדינה במכירת חיסול לחרדים.
הוא מכר את המדינה כי זאת שיטת הממשל הדפוקה שלנו, שלא מאפשרת לאף אחד למשול בלי הרשות של המפלגות הקטנות (מה עם ההתנחלויות? למה אותן אתה לא רואה כשוד לאור יום בניגוד לרצון רוב הציבור?).

ובאמת מצחיק להזכיר את השם שלו (או את אחד הכינויים המעליבים שאתה מצמיד לו) לצד השם של שלי באותו משפט בנושא הכלכלי. זה כמו להזכיר פרופסור למתמטיקה לצד תלמיד כיתה א', ועוד כזה שהולך בקיץ להשלמות בחשבון.

• פותח/ת השרשור
הוא מכר את המדינה כי זאת שיטת הממשל הדפוקה שלנו, שלא מאפשרת לאף אחד למשול בלי הרשות של המפלגות הקטנות (מה עם ההתנחלויות? למה אותן אתה לא רואה כשוד לאור יום בניגוד לרצון רוב הציבור?).

ובאמת מצחיק להזכיר את השם שלו (או את אחד הכינויים המעליבים שאתה מצמיד לו) לצד השם של שלי באותו משפט בנושא הכלכלי. זה כמו להזכיר פרופסור למתמטיקה לצד תלמיד כיתה א', ועוד כזה שהולך בקיץ להשלמות בחשבון.

זה גם שוד לאור יום, לא את הכל אפשר לפתוח בפוסט קצר באוף טופיק של פורום אימונים.

ואם אלה התוצאות של "פרופסור", אז כנראה שבכלכלה באמת עדיף שימפאנזות על כלכלנים.

שימפנזים במקום כל הפוליטיקאים בעולם זה באמת רעיון מצויין.. אולי זה מה שיציל אותנו מרפובליקת הבננות

• פותח/ת השרשור
ניסיתם את זה בבחירות האחרונות, לא? איך זה הלך באמת?

הלך גרוע, אבל איך זה קשור? ומה זה "ניסיתם"? אם עקבת אחריי ולו במידה מינימאלית - היית רואה שאני רחוק שמיים וארץ מלהיות "סמולן".

זה הסיפור שאתה מספר לעצמך כדי להרגיש טוב עם ביבי?
קשקשן. לפחות מישהו אוהב את השטויות שלך (עוד נותן לך מוניטין עליהם. פלוס לייק!!)
הלך גרוע, אבל איך זה קשור? ומה זה "ניסיתם"? אם עקבת אחריי ולו במידה מינימאלית - היית רואה שאני רחוק שמיים וארץ מלהיות "סמולן".
למה אתה חושב שיש לי בעיה עם סמולנים? יש לי בעיה עם שונאי ביבי.

• פותח/ת השרשור
אתה נותן לי כאן תירוץ שביבי גרוע כי הוא עדיין לא דיקטטור ואני הקשקשן?

הוא גם לא יהיה. הוא "מוצלח" בלהפוך לדיקטטור בערך כמו שהוא "מוצלח" נגד החמאס. אחרי ניצחון כזה סוחף בבחירות, הפך לברווז צולע שתלוי בטינופות כמו אורן חזן, ונסחט עד טיפת הדם האחרונה ע"י כל אחת מהשותפות לגועליציה. ניסה לעשות מחטף לערוץ 10, ובסוף הם קיבלו זיכיון ל-15 שנה.

הוא גם לא יהיה. הוא "מוצלח" בלהפוך לדיקטטור בערך כמו שהוא "מוצלח" נגד החמאס. אחרי ניצחון כזה סוחף בבחירות, הפך לברווז צולע שתלוי בטינופות כמו אורן חזן, ונסחט עד טיפת הדם האחרונה ע"י כל אחת מהשותפות לגועליציה. ניסה לעשות מחטף לערוץ 10, ובסוף הם קיבלו זיכיון ל-15 שנה.
שאני אבין, אתה עכשיו לועג לו שהוא לא דיקטטור? אם הוא היה מצליח להפוך לדיקטטור (שזה מה שהחלטת שהוא רוצה, או זה מה שהחלטתם שאני רוצה בשבילו), הוא היה מוצלח בעיניך? אז היית מבסוט ממנו?

• פותח/ת השרשור
שאני אבין, אתה עכשיו לועג לו שהוא לא דיקטטור? אם הוא היה מצליח להפוך לדיקטטור (שזה מה שהחלטת שהוא רוצה, או זה מה שהחלטתם שאני רוצה בשבילו), הוא היה מוצלח בעיניך? אז היית מבסוט ממנו?

זה מה שהצלחת להבין ממה שאמרתי?

• פותח/ת השרשור
מתוך עמוד "צדק-חברתי, חדר המצב" בפייסבוק:

למה באמת חברות גז זרות לא יבואו להשקיע בישראל - בגלל התמונה הזו
==============

הגיע הזמן להזים את השקר הזה שבגלל מחאת הגז הוא יישאר באדמה וחברות זרות לא יבואו להשקיע בישראל. יש רק סיבה אחת שהן לא באות וזו התמונה הזו. שמאחוריה אינספור פגישות אישיות בין האדונים.

אבל קודם כל, הגז לא יישאר באדמה כי הוא כבר זורם אלינו מתמר. יש מספיק גז ל 20 שנה הקרובות המספק את כל צרכי המשק הישראלי. אם נובל לא תרצה לפתח את לוויתן, קורה דבר מאוד פשוט - היא מאבדת את הזכיון שלה. על פי חוק הנפט. זה קובע שאם בעלי הזכיון לא מפתחים הם מאבדים כל חזקה. נובל - אתם לא עושים לנו טובה.

ואז קורה דבר פשוט אחר. המדינה יכולה לעשות מה שהיא הייתה צריכה לעשות מלכתחילה - להוציא מכרז בינלאומי, בו יפורטו מהם התנאים למחיר הגז למשק המקומי וכמה היא מתירה לייצוא. אז תיגשנה חברות בינלאומיות ותתמודדנה *באופן שווה ותחרותי*.

אלא שהן יודעות מהם הסיכויים שלהן. אפס! זו הסיבה האמיתית שהן לא באות. כשהן יודעות שבסופו של דבר תשובה יכול לסגור עניינים עם ראש הממשלה בביתו, ונובל יכולה לכופף אותו באמצעות לחץ אמריקאי, הן יודעות שאין להן סיכוי. אגב, מלכתחילה לא היה צריך להעניק את הזכיון לתשובה ללא מכרז - זה האמ אמא של ההון שלטון בהתגלמותו. אי אפשר להשיג את המחיר הכי טוב ללא מכרז. ואיפה אתם אבירי השוק החופשי והתחרות? זה הדבר הכי מתבקש. קודם כל תחרות על האפשרות לזכות במכרז פתוח עם הזדמנות שווה לכל החברות.

אל תאמינו לשקרים שלא יבואו חברות זרות והגז יישאר באדמה. הן לא באות כי לא מאפשרים להם *להתמודד* במכרז *שוויוני* כמו שנעשה ביתר מדינות העולם. הן יודעות שהקרבה של האיש הזה בתמונה למסדרונות השלטון הישראלי מסרסים כל סיכוי שלהם. מספרים לנו הרבה על אי וודאות רגולוטורית - זה נכון. אבל לא בגלל שהרגולציה כבידה. אלא משום שהיא תפורה מראש! כך לא עושים בשוק חופשי ותחרותי. כך עושים במדינות עוללם שלישי. מכרז פתוח וחופשי יוצר וודאות רגולטורית משום שהתנאים גם למוכר וגם לקונה עשים ברורים. בלי במקח וממכר החולני שמתנהל עתה מול תשובה ונובל.

אם נובל לא תפתח את לוויתן זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו. משום שאז נוכל לתקן ומדינת ישראל תוכל להוציא מכרז ונזכה לתנאים הכי טובים שאפשר. תחרות אמיתית על התנאים ולא סחטנות של חברה אחת בגלל קרבתה למסדרונות השלטון!

אם נובל לא רוצה למכור לנו גז ב עד 3$ כפי שאנחו דורשים, אדרבא, שלא יפתחו. נוציא מכרז ונראה אם יש חברות שתסכמנה. על פי המצב ביתר העולם - מירב הסיכויים שתמצא חברה כזו ואף תרוויח הון.

|יוסי שאול

• פותח/ת השרשור
הבהרה - אני בכוונה נמנע מלחוות את דעתי האישית בנושא. אני לא חושב שיש מישהו שמספיק מתמצא בשביל להבין את התמונה המלאה, ויש הרבה משחק עם המספרים לשני הכיוונים (כמו שאומרים - יש שקר, שקר גס וסטטיסטיקה).

אלכס הצליח להבין שאני מתרץ את העובדה שביבי גרוע בכך שהוא לא דיקטטור. חשבתי שזה אומר שמותר להבין מה שרוצים מכל פוסט פה.

אז רק המפלגות הקטנות מפריעות לו? הגדולות זורמות איתו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית