הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון

ג'ון שלג

משתמש מתחיל
51
11
נק' מוניטין:
11
51
11
אז כבר חצי שנה שאני עם כאבי גב תחתון הייתי אצל אורתופד והוא אמר שיש לי עקמת קלה יציבה גרועה וגיבנת אבל גם אמר שאני חייב להפסיק להתאמן בגיל הזה (16) כי זה מונע גדילה, הוא גם שלח אותי לפזיותרפיה אבל קבעתי תור לעוד שבועיים בערך (מחכה לתור הזה כבר 3 חודשים...). אומנם לא הפסקתי להתאמן באופן מלא כמו שהוא אמר אבל הפסקתי לעשות סקוואט ודדליפט כי אני פשוט פחדן מבחינה בריאותית. הכאבים נרגעו עם הזמן אבל לאחרונה חזרו להציק.
היום אחרי אימון רגליים (לחיצת רגליים, כפיפה ופשיטה ולאנצ'ים) הגב שלי פשוט מתפוצץ עד עכשיו כאבים חדים באזור הגב תחתון-ישבן-מותניים.
השאלה שלי היא אם להמשיך להתאמן בזמן הקרוב ובכלל? ללכת שוב לרופא? יכול להיות שגרמתי נזק בלתי הפיך?

אז כבר חצי שנה שאני עם כאבי גב תחתון הייתי אצל אורתופד והוא אמר שיש לי עקמת קלה יציבה גרועה וגיבנת אבל גם אמר שאני חייב להפסיק להתאמן בגיל הזה (16) כי זה מונע גדילה, הוא גם שלח אותי לפזיותרפיה אבל קבעתי תור לעוד שבועיים בערך (מחכה לתור הזה כבר 3 חודשים...). אומנם לא הפסקתי להתאמן באופן מלא כמו שהוא אמר אבל הפסקתי לעשות סקוואט ודדליפט כי אני פשוט פחדן מבחינה בריאותית. הכאבים נרגעו עם הזמן אבל לאחרונה חזרו להציק.
היום אחרי אימון רגליים (לחיצת רגליים, כפיפה ופשיטה ולאנצ'ים) הגב שלי פשוט מתפוצץ עד עכשיו כאבים חדים באזור הגב תחתון-ישבן-מותניים.
השאלה שלי היא אם להמשיך להתאמן בזמן הקרוב ובכלל? ללכת שוב לרופא? יכול להיות שגרמתי נזק בלתי הפיך?

א. הרופא טועה ומטעה - אימוני כוח נורמליים לא גורמים לפגיעה בגדילה.
ב. מה שכדאי לעשות בזמן הקרוב זה להוריד בעומס ובמשקלי העבודה שלך. לתרגל בעיקר טכניקת ביצוע נכונה.
ג. כשתגיע לפיזיותרפיסט , תסביר לו שאתה מתאמן בחדר כושר , ותבקש שינחה אותך בתרגילים מתאימים בשבילך.

• פותח/ת השרשור
א. הרופא טועה ומטעה - אימוני כוח נורמליים לא גורמים לפגיעה בגדילה.
ב. מה שכדאי לעשות בזמן הקרוב זה להוריד בעומס ובמשקלי העבודה שלך. לתרגל בעיקר טכניקת ביצוע נכונה.
ג. כשתגיע לפיזיותרפיסט , תסביר לו שאתה מתאמן בחדר כושר , ותבקש שינחה אותך בתרגילים מתאימים בשבילך.
יש משהו שיכול להיות לא נכון באחד התרגילים שציינתי? הרוב זה במכונות ככה שאין יותר מדיי מה לטעות.
מה הכוונה תרגילים מותאמים בשבילי? להפסיק להתאמן בתוכנית הרגילה ולעבור למשהו שהוא יבנה לי?

להמנע מהתרגילים הספציפים לא יפתרו תבעיה, הבעיה תשאר ואתה פשוט כנראה טשטש כאב אתה צריך לפתור את הבעיה מהשורש שלה כדי שזה לא יחזור .

כמו שיוני אמר , תסביר לפיזיו שאתה מתאמן במכון כושר ותסביר לו את הרקע שלך ותבקש ממנו גם תרגילים לתרגל בבית.

בנוסף אתה בטוח שהטכניקה שלך טובה?

• פותח/ת השרשור
להמנע מהתרגילים הספציפים לא יפתרו תבעיה, הבעיה תשאר ואתה פשוט כנראה טשטש כאב אתה צריך לפתור את הבעיה מהשורש שלה כדי שזה לא יחזור .

כמו שיוני אמר , תסביר לפיזיו שאתה מתאמן במכון כושר ותסביר לו את הרקע שלך ותבקש ממנו גם תרגילים לתרגל בבית.

בנוסף אתה בטוח שהטכניקה שלך טובה?
הפסקתי לבצע סקוואט ודדליפט כדי למנוע החמרה של הפציעה.
הטכניקה שלי טובה (או לפחות הייתה, מאמין שאחרי חצי שנה היא קצת נפגעה) בדקתי אותה עם מאמן מהמכון ועם עוד כמה מתאמנים שם.
הרופא אמר לי שהסיבה לכאבי גב היא לא מהאימונים אבל צריך להפסיק כדי לא להחמיר

הפסקתי לבצע סקוואט ודדליפט כדי למנוע החמרה של הפציעה.
הטכניקה שלי טובה (או לפחות הייתה, מאמין שאחרי חצי שנה היא קצת נפגעה) בדקתי אותה עם מאמן מהמכון ועם עוד כמה מתאמנים שם.
הרופא אמר לי שהסיבה לכאבי גב היא לא מהאימונים אבל צריך להפסיק כדי לא להחמיר
אתה צריך לאבחן את הפציעה , לדעת מה בדיוק נפגע ואז לעשות את ההתאמות איך להתאמן ביחד עם איש מקצוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית