הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

יעוץ|מתחילה לקחת את עצמי בידיים

• פותח/ת השרשור MatanZ
  • פורסם בתאריך

MatanZ

משתמש מתחיל
38
4
נק' מוניטין:
53
38
4
היי, שמי אירית.
חזרתי מטיול ארוף בדדרום אמריקה, עליתי המון במשקל והחלטתי לקחת את עצמי בידיים.
נכנסתי למעקב של תזונה ואימונים אישיים, רציתי לשתף ושתעזרו לי והאם ההתקדמות שלי טובה או אם אפשר לקבל עצות טובות יותר.
ואיך לא? ממרטין 😃 אם תוכלי!

אז ככה, גובה:168, משקל התחלתי 77, חילוף חומרים בעבודה בישיבה, ללא אירובי - 1900 קל.
*חשוב לציין, לא עסקתי בספורט לפני, ועכשיו עושה 4 פעמים בשבוע הליכון 30 דקה הליכה מהירה בשיפוע 3 על קצב 7 בהליכון.
3 אימוני TRX המשולבים עם משקולות ומאמן אישי.
3 אימונים בבית, סגנון האימון הוא משקל גוף בעיקר, שכיבות שמיכה סמוך קום ג'קסונים סקוואטים ללא משקל עליות על כסא או חפץ גבוה וכל זה.

התפריט שלי:
ארוחת ראשונה ( בוקר ) - 6:30

נס קפה עם חלב 1%. // המלצה לתה ירוק.

יוגורט כלשהו 0% שומן.

5 שקדים טבעיים לא קלויים.

המלצה לשלב קינמון.

ארוחה שניה - 10:00

2 פרוסות לחם קל עד 40 קל לפרוסה עדיפות לאנג'ל שבעה דגנים או עינן קל של אנג'ל.

60 גרם פסטרמה דלת שומן עד 4% שומן מכל סוג שתבחרי עדיפות לכתף או חזה בקר.

1 כפית גדושה של טחינה ביתית ללא שמן והרבה לימון!

2 מלפפונים ירוקים, אפשר גם עלי חסה.

ארוחה שלישית -13:00

2 פרוסות לחם קל עד 40 קל לפרוסה עדיפות לאנג'ל שבעה דגנים או עינן קל ש לאנג'ל.

2 ביצים מתוכן רק צהוב. // פטריות אפשרי בצל אפשרי לא להגזים.(אפשר תרסיס מעט מאוד ולנגב!!!)

1 כפית שמן זית // 2 כפיות גדשושות של אבוקדו.

2-4 ירקות כלשהם(פחות גמבה אדומה וגזר).

ארוחה רביעית - 16:00

120 גרם חזה עוף או הודו או פרגית

100 גרם (כוס פלסטיק שלמה) עדיפות לאורז מלא או בסמטי או אדום או 3 פרוסות לחם קל.

2-4 ירקות כלשהם (ללא גזר ופלפלים). אבל ירקות מאודים או על האש ללא שמן.

ארוחה חמישית 19:00

60 קלוריות מפריכיות אורז // פרוסה וחצי של לחם קל

2-3 כפיות גבינה או קוטג' עד 3%

אפשר מידי פעם בישביל המתוק לשלב 2 כפיות שטוחות של ריבת סן דל פו ( אבל לא לוותר על הגבינה).

אפשר ירקות//המלצה לשלב תה ירוק.

ארוחה שישית 22:00

יוגוגרט כלשהו 0% שומן עד 60 קל לגביע. אפשר גם עם הטעמים של הפירות.

אחרי שבוע ירדתי 800 גרם, שבוע אחרי לא ירדתי בכלל ונשארתי סטטית במשקל 76.2.
האם נתקעתי כי?
1.עלתה מסת שריר?
2.התפריט דל מידי בקלוריות?-למרות שאינני מסוגלת לאכול עוד גרם יותר... מרגישה מפוצצת.
3.האם עודף ספורט במכה לגוף?
המלצות לייעול התפריט? איזון במידה ולא טוב? כלים לעזרה או טיפים.

כי ממה שאני יודעת, אני אמורה ממש לרדת בהתחלה:\
ועוד שאלה אחרונה, מה היא הירידה הטובה ביותר במשקל, שתבוא הרוב משומן, כמה?
סליחה על הבורות פשוט חדשה ומאוד נחושה להצליח!
תודה רבה וספשבוע נעים!

היי אירית,

דבר ראשון הייתי ממליצה לקרוא את שני המאמרים הבאים בעיון, להעשרת הידע בנוגע לירידה נכונה במשקל. לאחר שתקראי אותם, תחשבי ערכי שומן, חלבון ופחמימה נכונים לפי נתונייך, לפי הנוסחא הכתובה במאמר על חיטוב הגוף.

מבטיחה שלאחר מכן יתבהרו כמה דברים, רשמי כאן לאחר החישוב את הערכים אליהם הגעת

קישורים-
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

https://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

• פותח/ת השרשור
יצא לי סהכ קלוריות 900
חלבון 83
שומן 30
פחמימה 70
הגיוני? :(

מי בנה לך את התפריט?
עם כמות האירובי והאימונים שאת עושה את צריכה פי שתיים יותר קלוריות, כאשר הדגש על החלבון ושומן. לדעתי את לא צריכה לרדת מאיזור ה130 גרם חלבון פרק יום ואיזור ה-60 גרם שומן ביום והשאר פחמימה.
אני לא יודע איזה אימוני משקולות את עושה, אבל שווה לקרוא בפורטל מאמרים רלוונטיים (תתחילי מאלו שמרטין המליצה) ולראות האם זה מספיק כדי לשמר מסת שריר.
אגב, אם תשני את התפריט, ואני מקווה שכן, אולי שווה לצרוך במשך שבוע תפריט ניטראלי בעקבות מס שבועות עם פחמימה ושומן כאלה נמוכים.

אני רק אחזור ואדגיש את מה ש Philip כבר אמר:
ממש לא. ה RMR שלך הוא 1900, כך שאם נוסיף את האירובי את בגרעון של יותר מ 1000 קלוריות ליום, ועוד יותר חמור: את בגרעון של יותר מ 50%, כלומר את צורכת פחות מחצי מכמות הקלוריות להן את זקוקה כדי לשמור על משקלך. אפשר לסכם את זה בשלוש מלים: את גוועת ברעב. הגוף שלך יגיב על זה בהאטת המטבוליזם, בפירוק מסת שריר שכבר יש לך (זאת אחת הדרכים שלו להתמודד עם רעב, כי תחזוקת שרירים שוטפת דורשת הרבה אנרגיה) ובהפחתת היעילות של המערכת החיסונית שלך. כבר ייעצו לך לקרוא כמה מאמרים כך שאין צורך לחזור על העצה הזאת...

הי אירית
סליחה שלא ראיתי קודם (להבא צטטי לדוגמה @MatanZ ומי שאת מתייחסת אליו יקבל אתראה).
אני מסכימה שהתפריט שלך גרעוני מידי אבל מאחר ואת רק בהתחלה קשה לי להאמין שכבר המשקל נתקע. מה שיותר הגיוני הוא להתייחס למשתנים נוספים כמו תנודות בכמות נוזלים, מחזור הורמונלי וכד שמשפיעים גם הם על המשקל. את לא צריכה לצפות למגמת ירידה ישרה ועקבית אלא מגמת ירידה כללית עם הרבה תנודתיות באמצע.
אני למשל הייתי נשקלת מידי יום שישי אבל מתייחסת בעיקר לשקילות בשבוע שאחרי המחזור. כלומר את מגמת הירידה קבעתי לפי שקילה אחת בחודש. לרוב הממוצע התקזז בדיוק כפי שצריך וכשזה לא קרה הוספתי אירובי או קיזזתי בתפריט בהתאם.
יחד עם זאת כל מה שנאמר לך כאן נכון. זה גרעון גדול מידי שלטווח הארוך הוא בעייתי - האטת קצב חילוף החומרים ופירוק מסת שריר - אבל בעיקר לא מותיר לך טווח תמרון. אם מתחילים חיטוב ב900 קלורית בכמה תסיימי?!?
אם ה rmr שלך 1900 המינימום ההתחלתי יהיה 1400. כעקרון את אמורה להוסיף את האירובי לתחשיב אבל שעתיים בשבוע קצב 7 זה די שולי. מציעה לך לשחק עם הקצב ועם השיפוע לנסות גם אינטרוולים כדי לדחוף לקצה. זה יאפשר לך גמישות של עוד 100-150 קלוריות ביום.
זו נקודת ההתחלה ומכן תתחילי להפחית בהתאם לקצב הירידה.
ממליצה לך לעלות בעיקר בכמות השומן בתפריט אבל גם בחלבון. תמנעי מיוגורט 0%. השומן עדיף בהרבה על החומרים המייצבים ומגבשים שבו. בכלל ממליצה לך על גביע קוטג במקום. קצת יותר קלוריות והרבה יותר חלבון.

הגיוון באימונים שלך טוב רק תקפידי להעלות רמת קושי כל הזמן כדי לא לתת לגוף להכנס לאזור הנוחות.
בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הי אירית
אם ה rmr שלך 1900 המינימום ההתחלתי יהיה 1400. כעקרון את אמורה להוסיף את האירובי לתחשיב אבל שעתיים בשבוע קצב 7 זה די שולי. מציעה לך לשחק עם הקצב ועם השיפוע לנסות גם אינטרוולים כדי לדחוף לקצה. זה יאפשר לך גמישות של עוד 100-150 קלוריות ביום.
זו נקודת ההתחלה ומכן תתחילי להפחית בהתאם לקצב הירידה.
ממליצה לך לעלות בעיקר בכמות השומן בתפריט אבל גם בחלבון. תמנעי מיוגורט 0%. השומן עדיף בהרבה על החומרים המייצבים ומגבשים שבו. בכלל ממליצה לך על גביע קוטג במקום קצת יותר קלוריות והרבה יותר חלבון.

הגיוון באימונים שלך טוב רק תקפידי להעלות רמת קושי כל הזמן כדי לא לתת לגוף להכנס לאזור הנוחות.
בהצלחה

יש לך רעיונות לפעילות אירובית אחרת בבית ולא הליכה בשיפוע?
אשמח...
בנתיים הייתה עוד ירידה קטנה של 300 גרם, העלתי שומן וחלבונים ואני עדיין דוחפת את הכל בכח :(

יש לך רעיונות לפעילות אירובית אחרת בבית ולא הליכה בשיפוע?
קפיצה בחבל, עליה וירידה על ספסל, מדרגות, שילוב של ספרינטים בין סטים, פזצט"א
כל מה שמעלה דופק יעיל.

• פותח/ת השרשור
כל מה שמעלה דופק יעיל.

אז ככה, מכיוון שאת ממש כאן וממש נותנת לי תקוות להמשיך, אתן לך את כל השיפורים שעשיתי מאז שהתייעצנו כאן.
מאז ירדתי בשקילה האחרונה עוד 400(חשוב לציין שאני יום לפני מחזור ואני מופצצת לחלוטין מנוזלים ואני מרגישה נפוחה ברמות).
התפריט החדש שונה:
ארוחת ראשונה ( בוקר ) :8:00

נס קפה ללא סוכר עם חלב דל 1% \\ המלצה תמיד לשלב במקום תה ירוק

יוגורט BIO 0% שומן ללא סוכר אפשר גם את אלו עם הטעמים ( עד 80 קל לגביע)

אפשר לשלב ירקות אם רוצה

.1 תפוח ירוק

ארוחה שניה : 11:00

חצי קופסת טונה במים

2 פרוסות לחם קל עדיפות לעינן קל של אנג'ל או 7 דגנים של אנג'ל או כל לחם שתבחרי עד 40 קל לפרוסה.

2 כפית גדושה של טחינה ביתית מוכנה עם הרבה לימון!

2 ירקות לבחירה.

ארוחה שלישית :14:00

150 גרם של חזה עוף או הודו או פרגית או פילה דג – לשקול לפני בישול

150 גרם אורז(כוס פלסטיק) – עדיפות לאורז מלא או בסמתי או אדום\ או אם רוצה לחם אפשר 3 פרוסות לחם קל. לשקול לאחר בישול.

2-4 ירקות כלשהם אפשר גם ירקות מאודים או על האש ללא שמן!!!!

ארוחה רביעית : 17:00

60 קלוריות מפריכיות אורז (עד 30 קל לפריכית אפשר גם את הקטנות אך לא לחרוג מהסך הקלורי, ודגש על פריכיות טבעיות). \\ או אפשר גם פרוסה וחצי של לחם קל.

2-3 כפיות גבינה או קוטג' עד 3%.

אפשרות לשלב בארוחה זו 2 כפיות שטוחות של ריבת סן דל פוו

אפשרות לשלב ירקות.

המלצה בארוחה זו לשלב תה ירוק.

ארוחה חמישית : 20:00

ביצה שלמה + חלבון ביצה הכוונה ל2 ביצים מתוכן רק צהוב 1 או 3\4 קופסת טונה במים.

2 פרוסות לחם קל מכל סוג שתבחרי עדיפות לעינן קל של אנג'ל או 7 דגנים של אנג'ל או כל סוג לחם עד 40 קל לפרוסה.

2 כפית שמן זית \\ 4 כפיות גדושות של אבוקדו

2-4 ירקות אפשר מהם לעשות סלט גדול.

לפני שינה:בשום פנים לא לוותר על הארוחה הזו

יוגורט כלשהו 0% שומן עד 60 קל לגביע, אפשר גם את זה עם החתיכות פרי אך ללא סוכר.

שימי לב מהתפריט הקודם שהעלתי שומן, חלבון וקצת פחמימה שדיי פשוטה(פירות) כי לא יכולי להוסיף עוד משהו אחר פשוט בא לי להקיא.

בנתיים אני על 1.5 ירידה ושבוע הבא בחמישי זה יהיה חודש מההתחלה. מקווה להגיע ל 2 ק"ג.
איך התפריט החדש? איך קצב הירידה?

לקחתי לתשומת ליבי מה שאמרת לי על האימונים ועל האינטרוולים, באימונים האישיים עם המאמן האישי הוא עושה לי כל סט של כוח בין לבין סמוך קום למשך 30 שניות, סקוואט קפיצה למשך 30 שניות, לאנג'ים - מכרעים בקפיצה למשך 30 שניות, ברכיים לחזה בקפיצה 30 שניות. כל הסגנון הזה למטרת העלת דופק, זה בסדר?

ואני מדברת על אחרי האימון שלו, שאני עושה בבית הליכון מיד אחרי, אני רוצה לתת פוש יותר חזק לגוף לאחר האימון, על ההליכון, סגנון אינטרוולים יש משהו שאת ממליצה לי?

מצטערת על החפירות, אבל כמו שאמרתי, תמיד את נותנת תקווה וזה קצת מתחיל להראות תקוות כל הירידה במשקל. אז אשמח לשיפורים והצעות וכמובן אמשיך לעדכן!
כל מה שמעלה דופק יעיל.

אז ככה, מכיוון שאת ממש כאן וממש נותנת לי תקוות להמשיך, אתן לך את כל השיפורים שעשיתי מאז שהתייעצנו כאן.
מאז ירדתי בשקילה האחרונה עוד 400(חשוב לציין שאני יום לפני מחזור ואני מופצצת לחלוטין מנוזלים ואני מרגישה נפוחה ברמות).
התפריט החדש שונה:

נס קפה ללא סוכר עם חלב דל 1% \\ המלצה תמיד לשלב במקום תה ירוק

יוגורט BIO 0% שומן ללא סוכר אפשר גם את אלו עם הטעמים ( עד 80 קל לגביע)

אפשר לשלב ירקות אם רוצה

.1 תפוח ירוק

חצי קופסת טונה במים

2 פרוסות לחם קל עדיפות לעינן קל של אנג'ל או 7 דגנים של אנג'ל או כל לחם שתבחרי עד 40 קל לפרוסה.

2 כפית גדושה של טחינה ביתית מוכנה עם הרבה לימון!

2 ירקות לבחירה.

150 גרם אורז(כוס פלסטיק) – עדיפות לאורז מלא או בסמתי או אדום\ או אם רוצה לחם אפשר 3 פרוסות לחם קל. לשקול לאחר בישול.

60 קלוריות מפריכיות אורז (עד 30 קל לפריכית אפשר גם את הקטנות אך לא לחרוג מהסך הקלורי, ודגש על פריכיות טבעיות). \\ או אפשר גם פרוסה וחצי של לחם קל.

2-3 כפיות גבינה או קוטג' עד 3%.

אפשרות לשלב בארוחה זו 2 כפיות שטוחות של ריבת סן דל פוו

אפשרות לשלב ירקות.

המלצה בארוחה זו לשלב תה ירוק.

ביצה שלמה + חלבון ביצה הכוונה ל2 ביצים מתוכן רק צהוב 1 או 3\4 קופסת טונה במים.

2 פרוסות לחם קל מכל סוג שתבחרי עדיפות לעינן קל של אנג'ל או 7 דגנים של אנג'ל או כל סוג לחם עד 40 קל לפרוסה.

2 כפית שמן זית \\ 4 כפיות גדושות של אבוקדו

2-4 ירקות אפשר מהם לעשות סלט גדול.

יוגורט כלשהו 0% שומן עד 60 קל לגביע, אפשר גם את זה עם החתיכות פרי אך ללא סוכר.

שימי לב מהתפריט הקודם שהעלתי שומן, חלבון וקצת פחמימה שדיי פשוטה(פירות) כי לא יכולי להוסיף עוד משהו אחר פשוט בא לי להקיא.

בנתיים אני על 1.5 ירידה ושבוע הבא בחמישי זה יהיה חודש מההתחלה. מקווה להגיע ל 2 ק"ג.
איך התפריט החדש? איך קצב הירידה?

לקחתי לתשומת ליבי מה שאמרת לי על האימונים ועל האינטרוולים, באימונים האישיים עם המאמן האישי הוא עושה לי כל סט של כוח בין לבין סמוך קום למשך 30 שניות, סקוואט קפיצה למשך 30 שניות, לאנג'ים - מכרעים בקפיצה למשך 30 שניות, ברכיים לחזה בקפיצה 30 שניות. כל הסגנון הזה למטרת העלת דופק, זה בסדר?

ואני מדברת על אחרי האימון שלו, שאני עושה בבית הליכון מיד אחרי, אני רוצה לתת פוש יותר חזק לגוף לאחר האימון, על ההליכון, סגנון אינטרוולים יש משהו שאת ממליצה לי?

מצטערת על החפירות, אבל כמו שאמרתי, תמיד את נותנת תקווה וזה קצת מתחיל להראות תקוות כל הירידה במשקל. אז אשמח לשיפורים והצעות וכמובן אמשיך לעדכן!
בטעות נרשם פעמיים, לא בכוונת ספאם כמובן.
סליחה!

קצב מעולה!

ני רוצה לתת פוש יותר חזק לגוף לאחר האימון
אני יודעת שאת מאוד רוצה אבל לפעמים יותר זה פחות. תנשמי עמוק, זה תהליך ארוך!
חוק שימור האנרגיה בחיטוב אומר שאת לא רוצה לעשות יותר ממה שצריך.
את המאמץ הנוסף שומרים לזמן שהמשקל נתקע.
ולכן כל עוד הממוצע הוא של 0.5 ק"ג בשבוע אין שום שינוי. לא תוספת אירובי לא גרעון גדול יותר קלורית.

שימי לב מהתפריט הקודם שהעלתי שומן, חלבון וקצת פחמימה
שמתי לב וכמות החלבון טובה. השומן עדיין גבולי.
אם את יכולה לותר על 80-100 קלוריות של פחמימה ולהוסיף אותן בשקדים/אגוזים/.. עוד יותר טוב
אבל גם כך את בכיוון הנכון.

• פותח/ת השרשור
אוקיי
תודה ענקית:37mv:😁😁

• פותח/ת השרשור
מרטין!
אבל גם כך את בכיוון הנכון.

@מרטין
אז ככה, אתמול עבר חודש וכמו שאמרת להסתכל על המשקל כל חודש, ירדתי בידיוק 2 קילו התחלתי 77 וסיימתי את החודש 75 בידיוק!
אין מאושרת ממני...
התחלתי באימונים לשלב כוח בצורה עצימה יותר עם משקלות ובין סט לסט לעשות סמוך קומים, סקוואט קפיצה ברכיים לחזה וכל זה, ללא הרבה מנוחות.
בבית בתור התחלה אני עושה אינטרוולים בין הליכה מהירה למהירה מאוד(אם צריך שיפור רק תגידי)

תפריט חדש עשיתי לעצמי כי כבר נשבר לי מהקודם, תגידי לי מה את אומרת....

1 כוס חלב 1% שומן (חד פעמית)

כוס פייבר וואן או ברנפלקס ללא סוכר או כוס קורנפלקס של אלופים ללא סוכר

2 פרוסות לחם קל עד 40 קל לפרוסה

2 כפות קוטג' או גבינה לבנה 3% שומן

5 זיתים ירוקים קטנים או 1 כפית שמן זית

2 ירקות לבחירה.

1 תפוח ירוק לקינוח

150 גרם אורז(כוס פלסטיק) – עדיפות לאורז מלא או בסמתי או אדום\ או פתיתים או קוסקוס או פסטה או קינואה.

1 כף טחינה מוכנה ביתית עם הרבה לימון ללא שמן

2 פריכיות אורז

2 כפות קוטג' או גבינה לבנה עד 3% שומן

2 ירקות לבחירה

2 פרוסות לחם קל עד 40 קל לפרוסה

1 ביצה שלמה

1 כף גבינה לבנה או קוטג' עד 3% שומן

1 כף אבוקדו \\ 1 כף טחינה ביתית \\ 1 כפית שמן זית \\ 5 זיתים

2 ירקות לבחירה.

יוגורט כלשהו 0% שומן עד 80 קל לגביע, אפשר גם את זה עם החתיכות פרי אך ללא סוכר.

סהכ קלוריות פחות או יותר אותו הדבר, רק משחק קטן עם הפירות והפחמימה....
לאן מכאן? להמשיך רגיל?
ודא באימונים בבית הוספתי קפיצה על חבל 😃 ( עושה גם אימוני כוח בבית... במשקל גוף)
כמובן שאמשיך לעדכן, אין מאושרת ממני שירדתי בידיוק כמו שצריך!
תודה, ואשמח לתשובה

נערך לאחרונה:
מובן שאמשיך לעדכן, אין מאושרת ממני שירדתי בידיוק כמו שצריך!
שמחה עבורך וכל הכבוד על ההתמדה!
כל עוד זה עובד את ממשיכה כרגיל אבל צפוי שככל שמשקל גופך ירד, גם כמות הקלוריות שהגוף שלך שורף תרד.
ברגע שזה יקרה, כלומר כשלא תראי ירידה במשקל הגוף במשך שבוע/שבועיים, תפחיתי כ-80-100 קלוריות מכמות הפחמימות שבתפריט שלך.
באימונים תמשיכי לשלב אימוני כוח כמו שאת עושה ותשתדלי לאתגר את הגוף בהעלאת משקלי עבודה.
לא ציינת כמה דקות אירובי שבועיות את עושה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@מרטין 3 פעמים בשבוע לאחר אימון אישי משולב, הליכה מהירה בשיפוע 30 דק עם משחק קטן של אינטרוולים בקצב הליכה מהירה

אז בבוא היום (כשמשקל נתקע) את יכולה להוסיף 10 דק לכל אימון אירובי.
לבינתיים כרגיל.

• פותח/ת השרשור
כעבור שבועיים כמעט מהשקילה האחרונה:
75.3, עליה של 300 גרם ואין לי מושג למה אני כמו פלס 😭😭😭😭
קרובה מאוד מאוד לאבד את השפיות כבר.. זה לא הגיוני!
האם יהיה טוב לעשות מה שאמרת מרטין? להוריד פרוסת לחם אחת ופריכית אחת שזה 80 קל מפחמימה.. ולהגביר אירובי עוד 10 דק כל אימון יעזור??
אני כבר מיואשת, לגמריי.
@מרטין @Moshe

Back
למעלה תחתית