הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית אימון

liron1122

משתמש מתחיל
195
4
נק' מוניטין:
-5
195
4
הולמס פלייס
מה אתם אומרים לגביי אימון בשיטת 4 סטים כפול 15 חזרות לשרירים גדולים להגיע לכשל ב13 או 14 חזרות שמעתי שזה יותר אפקטיבי בלעלות מסת שריר מאשר לעשות 6 חזרות עם משקלים כבדים ל4 סטים

• פותח/ת השרשור
משקלי עבודה מקסימלים הם:
לחיצת חזה 70 קילו
לחיצת כתפיים 50 קילו
לג פרס 170 קילו
לחיצת חזה עליון 60 קילו
מקבילים חופשי אני עושה הרבה אני מוסיף משקלים
מתח צר עושה 15 חזרות
מתח רחב 10 חזרות
יד אחורית אני חזק
יד קדמית קשה לי להתקדם
גב משיכות אני עושה בפולי עליון 70 קילו
חתירות למינהם מסור 27 קילו
טיבאר במכשיר שם 40 קילו

משקלי עבודה מקסימלים הם:
לחיצת חזה 70 קילו
לחיצת כתפיים 50 קילו
לג פרס 170 קילו
לחיצת חזה עליון 60 קילו
מקבילים חופשי אני עושה הרבה אני מוסיף משקלים
מתח צר עושה 15 חזרות
מתח רחב 10 חזרות
יד אחורית אני חזק
יד קדמית קשה לי להתקדם
גב משיכות אני עושה בפולי עליון 70 קילו
חתירות למינהם מסור 27 קילו
טיבאר במכשיר שם 40 קילו
צר לי לאכזב אותך אבל אתה מתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור
בסדר אני מתחיל אני לא בודיבלדר ולא מתאמן מקצועי ככה שמתחיל או לא מתחיל לא מדבר אלי

בסדר אני מתחיל אני לא בודיבלדר ולא מתאמן מקצועי ככה שמתחיל או לא מתחיל לא מדבר אלי
אז אם אתה מחפש להתאמן 3 פעמים בשבוע אתה יכול ללכת על FBW, המבנה של A1 A2 לFBW בפורטל הוא סבבה רק שצריך להחליף לחיצת כתפיים במיליטרי פרס.

• פותח/ת השרשור
אז אם אתה מחפש להתאמן 3 פעמים בשבוע אתה יכול ללכת על FBW, המבנה של A1 A2 לFBW בפורטל הוא סבבה רק שצריך להחליף לחיצת כתפיים במיליטרי פרס.
אוקי סבבה ומקבילים יכול להחליף לחיצת חזה עליון ?

בשבילך ערכתי מחקר עברתי על הרבה מחקרים ולא רק שלא מצאתי מחקר שתומך בדעה שלי אלה מצאתי אחד שאומר את ההפך ממנה, תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים ואני שמח שלא לקחת את מה שאמרתי כמובן מאליו ובזכותך למדתי משהו חדש 😃
חשוב שתדע שנושא זה מעט מורכב ואינו יכול להתבסס על בדיקה בעלת כמה סטים בודדים, אלא על תכנית אימונים לתקופה ארוכה. ואני אסביר לך למה, עבודה עם משקל גבוה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר כשמשווים סט בודד, אך ככל שמגיעים יותר קרוב ל-RM1 ככה זמן המנוחה יאלץ להיות גדול יותר בגלל העייפות העצבית, ולכן אימון שכזה לא יכיל כמות גדולה של סטים, לעומת זאת עבודה עם משקלים קלים יותר לא יגרמו להתשה שרירית גדולה פר סט אך באימון שלם תוכל לבצע הרבה סטים אז סך הכל האימון יגרום להתשה שרירית גדולה יותר, זה למה מגיעות ההמלצות לביצוע של 8-15 חזרות לטובת היפרטרופיה.
אבל יש עוד עיניין(כבר אמרתי שזה מורכב) כדי ליצור היפרטרופיה מקסימלית יש צורך בהעמסה פרוגרסיבית, וכדי להעמיס פרוגרסיבית צריך שיפור בכוח כדי שיתאפר להוסיף משקלי עבודה, לכן עבודה בטווח חזרות שמתאים להיפרטרופיה בלבד אינו יעיל, מהסיבה שיהיה קשה מאוד להוסיף כוח אלא אם כן המתאמן בסייקל, לכן מתאמן שמטרתו היא פיתוח גוף צריך לשלב כוח ועבודה כבדה בתכנית האימונים שלו.

חשוב שתדע שנושא זה מעט מורכב ואינו יכול להתבסס על בדיקה בעלת כמה סטים בודדים, אלא על תכנית אימונים לתקופה ארוכה. ואני אסביר לך למה, עבודה עם משקל גבוה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר כשמשווים סט בודד, אך ככל שמגיעים יותר קרוב ל-RM1 ככה זמן המנוחה יאלץ להיות גדול יותר בגלל העייפות העצבית, ולכן אימון שכזה לא יכיל כמות גדולה של סטים, לעומת זאת עבודה עם משקלים קלים יותר לא יגרמו להתשה שרירית גדולה פר סט אך באימון שלם תוכל לבצע הרבה סטים אז סך הכל האימון יגרום להתשה שרירית גדולה יותר, זה למה מגיעות ההמלצות לביצוע של 8-15 חזרות לטובת היפרטרופיה.
אבל יש עוד עיניין(כבר אמרתי שזה מורכב) כדי ליצור היפרטרופיה מקסימלית יש צורך בהעמסה פרוגרסיבית, וכדי להעמיס פרוגרסיבית צריך שיפור בכוח כדי שיתאפר להוסיף משקלי עבודה, לכן עבודה בטווח חזרות שמתאים להיפרטרופיה בלבד אינו יעיל, מהסיבה שיהיה קשה מאוד להוסיף כוח אלא אם כן המתאמן בסייקל, לכן מתאמן שמטרתו היא פיתוח גוף צריך לשלב כוח ועבודה כבדה בתכנית האימונים שלו.
אז בעצם עצם העובדה שיש כל כך הרבה משתנים במשוואה הזאת אומר שאפילו לעשות מחקר בנושא שיביא לתוצאות נכונות זה לא הכי ריאלי אלה אם משקיעים המון כסף במחקר ובאמת מבודדים את המשתנים ובודקים את כל המצבים. אני חושב שבמצב הזה צריך ללכת לפי הנסיון ולעשות מה שעובד עליך 😃

• פותח/ת השרשור
אז בעצם עצם העובדה שיש כל כך הרבה משתנים במשוואה הזאת אומר שאפילו לעשות מחקר בנושא שיביא לתוצאות נכונות זה לא הכי ריאלי אלה אם משקיעים המון כסף במחקר ובאמת מבודדים את המשתנים ובודקים את כל המצבים. אני חושב שבמצב הזה צריך ללכת לפי הנסיון ולעשות מה שעובד עליך 😃
קלעתה בול:s85:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית