אני לא מסכים עם הטענה הזאת. אם זה היה נכון אז כל ליפטר או מתאמן כוח בעולם היה עושה רק לואו באר סקוואט אם הוא מתחרה בלואו באר סקוואט, אבל מתאמנים רבים משלבים תרגילים אחרים בנוסף בתוכניות האימונים שלהם. אפילו בטקסס עצמה יש כאלה שעושים פרונט סקוואט בימי התאוששות כדי לחזק את הקוואדס.מה זה שרירים שלא עובדים טוב בטקסס? אם הוא עושה תמיד LB אז כל השרירים שעובדים ב LB מתחזקים (לא יודע מה איתך, הקוואדס שלי גדלו יופי מהתקופה שאני עושה רק LB). אם יש שרירים שלא מקבלים גירוי ב LB למה שהם יפריעו לעשות LB?
השרירים שלנו לא פרופורציונליים בכוכם. למה נראה לך שהחל ממשקל מסוים אצל רוב המתאמנים הטכניקה מתחילה להתפקשש? מתחילים לעלות עקום בסקוואטים וכו. כי לדוגמא שרירי הבטן והגב לא מספיק חזקים כדי להחזיק את המשקל על הגב, אבל הרגליים מספיק חזקות כדי להרים אותו, אז דרך טובה לפתור את זה תהיה לעבוד על הגב והבטן ולחזק אותם יותר כדי להביא אותם לאותה הרמה.
בעצם הטענה שלך פה היא שהסיבה היחידה בעולם שתתקע בטקסס היא אם אתה פשוט לא מספיק חזק, ואני לא מסכים איתה.
🕴shots have been fired
נכון. אבל האם בנץ' מחזק מספיק את היד האחורית? האם דדליפט מחזק מספיק את ההאמסטרינג? זה תלוי. יש אנשים שגנטית חלשים ביד האחורית יש אנשים שגנטית חלשים בהאמסטרינג, ויצטרכו את הבידוד הזה. יש כאלה שלהפך, שיכולים ללחוץ כל החיים, להגיע למשקלים מטורפים ולא לבודד יד אחורית בכלל. מתי מכיר את הגוף שלו, אם הוא חושב שהכל סבבה והוא לא יתקע בחיים וכל השרירים שלו חזקים מספיק אז שימשיך לעבוד בתוכנית כוח לחיטוב.אבל בנץ' מחזק את היד האחורית ודדליפט מחזק את ההאמסטרינגס.
אני בכללי לא אוהב את הטענה הריפטואיסטית הזאת שאני רואה הרבה מאוד בפורום שאומרת "למה לעבוד על בטן? סקוואט עובד על בטן, למה לעבוד על טרייספס? בנץ' עובד על טרייספס". מנסיון של הרבה אנשים, העבודה הזאת ממש לא תמיד מספיקה. אולי היא מספיקה כדי לשפוף 180 קילו וללחוץ 120, אבל החל ממשקל מסוים זה כבר מתחיל להיות אחר לגמרי