הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
מה זה שרירים שלא עובדים טוב בטקסס? אם הוא עושה תמיד LB אז כל השרירים שעובדים ב LB מתחזקים (לא יודע מה איתך, הקוואדס שלי גדלו יופי מהתקופה שאני עושה רק LB). אם יש שרירים שלא מקבלים גירוי ב LB למה שהם יפריעו לעשות LB?
אני לא מסכים עם הטענה הזאת. אם זה היה נכון אז כל ליפטר או מתאמן כוח בעולם היה עושה רק לואו באר סקוואט אם הוא מתחרה בלואו באר סקוואט, אבל מתאמנים רבים משלבים תרגילים אחרים בנוסף בתוכניות האימונים שלהם. אפילו בטקסס עצמה יש כאלה שעושים פרונט סקוואט בימי התאוששות כדי לחזק את הקוואדס.
השרירים שלנו לא פרופורציונליים בכוכם. למה נראה לך שהחל ממשקל מסוים אצל רוב המתאמנים הטכניקה מתחילה להתפקשש? מתחילים לעלות עקום בסקוואטים וכו. כי לדוגמא שרירי הבטן והגב לא מספיק חזקים כדי להחזיק את המשקל על הגב, אבל הרגליים מספיק חזקות כדי להרים אותו, אז דרך טובה לפתור את זה תהיה לעבוד על הגב והבטן ולחזק אותם יותר כדי להביא אותם לאותה הרמה.
בעצם הטענה שלך פה היא שהסיבה היחידה בעולם שתתקע בטקסס היא אם אתה פשוט לא מספיק חזק, ואני לא מסכים איתה.
shots have been fired
🕴
אבל בנץ' מחזק את היד האחורית ודדליפט מחזק את ההאמסטרינגס.
נכון. אבל האם בנץ' מחזק מספיק את היד האחורית? האם דדליפט מחזק מספיק את ההאמסטרינג? זה תלוי. יש אנשים שגנטית חלשים ביד האחורית יש אנשים שגנטית חלשים בהאמסטרינג, ויצטרכו את הבידוד הזה. יש כאלה שלהפך, שיכולים ללחוץ כל החיים, להגיע למשקלים מטורפים ולא לבודד יד אחורית בכלל. מתי מכיר את הגוף שלו, אם הוא חושב שהכל סבבה והוא לא יתקע בחיים וכל השרירים שלו חזקים מספיק אז שימשיך לעבוד בתוכנית כוח לחיטוב.
אני בכללי לא אוהב את הטענה הריפטואיסטית הזאת שאני רואה הרבה מאוד בפורום שאומרת "למה לעבוד על בטן? סקוואט עובד על בטן, למה לעבוד על טרייספס? בנץ' עובד על טרייספס". מנסיון של הרבה אנשים, העבודה הזאת ממש לא תמיד מספיקה. אולי היא מספיקה כדי לשפוף 180 קילו וללחוץ 120, אבל החל ממשקל מסוים זה כבר מתחיל להיות אחר לגמרי

זה המטרה שהם לא יזוזו אחרי חיטוב. אבל כן במסה האחרונה ניסיתי לעשות קצת שטויות, השכלתי. פעם אחרונה שעשיתי דברים כאלו.

לשימחתי אני מודד בייספס 😃 והוא כן השתפר בסבב טקסס שעשיתי. ובחיטוב כמעט ולא נפגע.

אני מודד הצלחה לפי ההרגשה בחיטוב. מבחינת האימונים עד כמה סבלתי עד כמה היה לי קשה וכו'. והתוצאות שהיו לי בהתחשב בכל מה שהיה לי לדעתי מעולות, חודש לא התאמנתי. עוד חודש לקח לי לחזור לבערך משקלי עבודה שהיו לי. ואז היה טיסה לחו"ל וחברה שהייתה אצלי חודש שלא יצא לי להתאמן נומרלי ולישון טוב (לא שאני מתלונן על זה 😃 ).

נגיד ויש לו פיגור באחד הדברים האלו, איך אתה רוצה שהוא ישפר אותם בזמן חיטוב, כמו שאתה יודע הוא לא מתאמן מתחיל. הוא לא יעלה במסת שריר בחיטוב. לכן איך בדיוק זה שהוא יעשה יד אחורית בדיוק תעזור לו בבנץ ? היא פתאום תתחיל לגדול ולצבור מסת שריר בחיטוב ? בוא תספר לי איך זה בדיוק קורה, אולי אני ו @White Walker שאוהבים לחטב (ולא מצליחים) נשמח לשמוע על הנוחסא שבה אני גם מחטב וגם מוסיף מסת שריר.

כמו שכתבתי למעלה בטוח שלא בחיטוב. זה לטחון מים. גם ככה לא יגדל כלום. אז למה לבזבז זמן ואנרגיות על זה ?

אם יש לך מתכון להוספת מסת שריר בזמן חיטוב אשמח לדעת.
למה לא מצליחים?
הורדתי כבר 14 קג..

אתה משתמש בציטים 😃 . ובכל אופן ממה שהבנתי רציתה להוריד יותר.
חח זה לא כזה צ'יט אבל בסדר..
תשמע עוד שבועיים אני יוצא לניטראלי ואחכ שוב חודשיים חיטוב.
הייתי 30 א.ש, לוקח זמן להגיע ל 12.
אבל אני בדרך 😃

סקוואט עובד על בטן, למה לעבוד על טרייספס? בנץ' עובד על טרייספס". מנסיון של הרבה אנשים, העבודה הזאת ממש לא תמיד מספיקה. אולי היא מספיקה כדי לשפוף 180 קילו וללחוץ 120, אבל החל ממשקל מסוים זה כבר מתחיל להיות אחר לגמרי

שוב פעם אתה חוזר על זה. הוא עושה חיטוב לא מסה.

במסה אני גם חושב שכדאי לו להתחיל להוסיף טיפה ידיים (בטן לא צריך, הוא שמן והוא לא רוצה ריבועיים)
חח זה לא כזה צ'יט אבל בסדר..
תשמע עוד שבועיים אני יוצא לניטראלי ואחכ שוב חודשיים חיטוב.
הייתי 30 א.ש, לוקח זמן להגיע ל 12.
אבל אני בדרך 😃
מה ? חשבתי אתה חוזר למסה ? נמאס לא לראות את הזין ? 😃

אני מודד הצלחה לפי ההרגשה בחיטוב. מבחינת האימונים עד כמה סבלתי עד כמה היה לי קשה וכו'. והתוצאות שהיו לי בהתחשב בכל מה שהיה לי לדעתי מעולות, חודש לא התאמנתי. עוד חודש לקח לי לחזור לבערך משקלי עבודה שהיו לי. ואז היה טיסה לחו"ל וחברה שהייתה אצלי חודש שלא יצא לי להתאמן נומרלי ולישון טוב (לא שאני מתלונן על זה 😃 ).
בחירה שלך. אתה מוזמן להציב מטרות משלך לחיטוב שלך ומתי מוזמן להציב את שלו. אני זרקתי את ה2 CENTS שלי בהתחשב בזה שמתי עשה רק תוכניות כוח ולדעתי יש לו שרירים בפיגור. אם אין לו אז שלא יקשיב לי בכלל.
נגיד ויש לו פיגור באחד הדברים האלו, איך אתה רוצה שהוא ישפר אותם בזמן חיטוב, כמו שאתה יודע הוא לא מתאמן מתחיל. הוא לא יעלה במסת שריר בחיטוב. לכן איך בדיוק זה שהוא יעשה יד אחורית בדיוק תעזור לו בבנץ ? היא פתאום תתחיל לגדול ולצבור מסת שריר בחיטוב ? בוא תספר לי איך זה בדיוק קורה, אולי אני ו @White Walker שאוהבים לחטב (ולא מצליחים) נשמח לשמוע על הנוחסא שבה אני גם מחטב וגם מוסיף מסת שריר.
זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה גורם לזה להשמע. אתה פשוט מתחיל לעבוד על יד אחורית בחיטוב ופתאום משקלי העבודה בתרגילים של היד האחורית עולים ועולים. האם זה אומר שהיד האחורית מתחזקת? לדעתי כן.
כמו שכתבתי למעלה בטוח שלא בחיטוב. זה לטחון מים. גם ככה לא יגדל כלום. אז למה לבזבז זמן ואנרגיות על זה ?
אם אתה עושה חיטוב מתון על גרעון קלורי של 500 אני חושב שאתה דווקא כן יכול לחזק את השרירים האלה בזמן החיטוב. לדעתי לפחות.

במסה אני גם חושב שכדאי לו להתחיל להוסיף טיפה ידיים (בטן לא צריך, הוא שמן והוא לא רוצה ריבועיים)
עשיתי סבב טקסס אחד בחיים שלי. ההרגשה שאתה יוצא איתה אחרי אימון היא כזאת שהדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להוסיף עוד משהו בסוף.

מה ? חשבתי אתה חוזר למסה ? נמאס לא לראות את הזין ? 😃
חביבי לא ראית אותי הרבה זמן.. אני כבר לא קרוב למה שהייתי בשיא המסה 😃
שוקל 81 כבר

אני זרקתי את ה2 CENTS שלי

זה הבעיה שזה 2 סנט, אתה מתבסס בערך על כלום.

אם אתה עושה חיטוב מתון על גרעון קלורי של 500 אני חושב שאתה דווקא כן יכול לחזק את השרירים האלה בזמן החיטוב. לדעתי לפחות.

עוד פעם זה דעתך. ולפי רוב המחקרים שיש היום אתה טועה. מתי לא עכשיו נכנס לחדר כושר. יש לו בנץ של 100+ , כן כנראה יש לו ידיים אולי בפיגור (שזה גם סובייקטיבי). אבל לעשות אותם עכשיו לא יקדם אותו. ואם גם כן הסיכוי קטן יש יותר סיכוי שהנפח יפגע בבנץ שלו.

חביבי לא ראית אותי הרבה זמן..

צריך לתקן את זה 😃

חברה בואו לאכול פלאפל, לארקדי אני מכין מנות מפיתות גדולות, לסיימון הבאתי חצי מנה חינם, לזה מהטכניון ששותה 4 ליטר בירה(רוסי בלונדיני שכחתי תשם שלו) דחפתי 10 כדורים חינם. יאללה בואו בהמוניכם!

זה הבעיה שזה 2 סנט, אתה מתבסס בערך על כלום.
ועל מה אתה מתבסס?
ולפי רוב המחקרים שיש היום אתה טועה.
קראת את רוב המחקרים שיש היום? לא ידעתי שאתה קורא כל כך הרבה מחקרים.
אבל לעשות אותם עכשיו לא יקדם אותו. ואם גם כן הסיכוי קטן יש יותר סיכוי שהנפח יפגע בבנץ שלו.
לא אמרתי לו באיזו צורה להתאמן. על בניית תוכנית אפשר לדבר אחר כך. רק אמרתי שכדאי לנצל את החיטוב כדי לקדם שרירים בפיגור. אין שרירים בפיגור? מעולה, שלא יעשה כלום. לא אמרתי כלום על כמה פעמים בשבוע, איזו תוכנית ואיזה נפח ואתה כבר בצורה חד משמעית פוסל את מה שאני אומר גם בלי שאמרתי אותו

חברה בואו לאכול פלאפל, לארקדי אני מכין מנות מפיתות גדולות, לסיימון הבאתי חצי מנה חינם, לזה מהטכניון ששותה 4 ליטר בירה(רוסי בלונדיני שכחתי תשם שלו) דחפתי 10 כדורים חינם. יאללה בואו בהמוניכם!
רגע רגע, אני רוצה 10 כדורים חינם במנה גדולה וחצי מנה בצד חינם

ועל מה אתה מתבסס?

לא אמרתי לו באיזו צורה להתאמן. על בניית תוכנית אפשר לדבר אחר כך. רק אמרתי שכדאי לנצל את החיטוב כדי לקדם שרירים בפיגור. אין שרירים בפיגור? מעולה, שלא יעשה כלום. לא אמרתי כלום על כמה פעמים בשבוע, איזו תוכנית ואיזה נפח ואתה כבר בצורה חד משמעית פוסל את מה שאני אומר גם בלי שאמרתי אותו
קורא מה שמשה מפרסם 😃

סרגיי הקומוניסט!

ועל מה אתה מתבסס?

אחי, אני רוצה לדעת מה השרירים שבפיגור אצלי. אתה יכול לאבחן אותי?

לא, אבל הבנתי שאתה המומחה לשרירים בפיגור מהשיחה הזאת. איך יודעים???

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית