נק' מוניטין:
34,643
- 23,991
- 15,517
צריכים לפתוח תת פורום חדש - פסיכולוגיה שרירותית.
יהיה אפשר לאבחן שם שרירים מפגרים 😁
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא יודע כמה מהמתאמנים משלבים הרבה תרגילי עזר וכמה מהם מריצים רק סבבים של קורטה או פנדליי שבהם יש אפס או מינימום תרגילים בנוסף לתרגילי הבסיס. ואני לא בטוח למה אלה שמוסיפים הרבה תרגילי עזר עושים את זה. אני לא נגד להוסיף תרגילים אבל אני בעד לבחון כל מקרה לגופו ולא להוסיף תרגילים כי ראיתי את דן גרין עושה פרונט סקוואט או משהו. וגם אם כן, לא בחיטוב להתחיל עם זה.אני לא מסכים עם הטענה הזאת. אם זה היה נכון אז כל ליפטר או מתאמן כוח בעולם היה עושה רק לואו באר סקוואט אם הוא מתחרה בלואו באר סקוואט, אבל מתאמנים רבים משלבים תרגילים אחרים בנוסף בתוכניות האימונים שלהם. אפילו בטקסס עצמה יש כאלה שעושים פרונט סקוואט בימי התאוששות כדי לחזק את הקוואדס.
השרירים שלנו לא פרופורציונליים בכוכם. למה נראה לך שהחל ממשקל מסוים אצל רוב המתאמנים הטכניקה מתחילה להתפקשש? מתחילים לעלות עקום בסקוואטים וכו. כי לדוגמא שרירי הבטן והגב לא מספיק חזקים כדי להחזיק את המשקל על הגב, אבל הרגליים מספיק חזקות כדי להרים אותו, אז דרך טובה לפתור את זה תהיה לעבוד על הגב והבטן ולחזק אותם יותר כדי להביא אותם לאותה הרמה.
בעצם הטענה שלך פה היא שהסיבה היחידה בעולם שתתקע בטקסס היא אם אתה פשוט לא מספיק חזק, ואני לא מסכים איתה.
כמו שאמרתי, יש לבחון כל מקרה לגופו ולא להמליץ באופן אוטומטי להוסיף תרגילים ליד אחורית, בטן, קוואדס, טרפזים ועוד.כון. אבל האם בנץ' מחזק מספיק את היד האחורית? האם דדליפט מחזק מספיק את ההאמסטרינג? זה תלוי. יש אנשים שגנטית חלשים ביד האחורית יש אנשים שגנטית חלשים בהאמסטרינג, ויצטרכו את הבידוד הזה. יש כאלה שלהפך, שיכולים ללחוץ כל החיים, להגיע למשקלים מטורפים ולא לבודד יד אחורית בכלל.
מה זה נסיון של הרבה אנשים? כמה אנשים? כמה מאותם אנשים אתה יודע בוודאות שיצאו מתקיעה בתרגילי הבסיס דווקא בזכות זה שהוסיפו תרגילי עזר?מנסיון של הרבה אנשים, העבודה הזאת ממש לא תמיד מספיקה. אולי היא מספיקה כדי לשפוף 180 קילו וללחוץ 120, אבל החל ממשקל מסוים זה כבר מתחיל להיות אחר לגמרי
אני לא חושב שפיגור זו הבחנה פסיכולוגית.צריכים לפתוח תת פורום חדש - פסיכולוגיה שרירותית.
אני אבוא לחיפה במיוחד אם תתן לי בחינם כמות פלאפל שתכסה לי את עלות הדלק 😃תרשום ביומן - יום רביעי בערב תבוא, תקבל כדורים וחצי חינם.
זה אומר שקנית ארנק חדש שיתאים לצבע של הציפורניים? 😛הבילדריות שבי מנסה לצאת מהארון.
אבחנה*אני לא חושב שפיגור זו הבחנה פסיכולוגית.
לא אבל קניתי זוג כפפות שיתאימו לצבע של גופיית האימונים החדשה 😁זה אומר שקנית ארנק חדש שיתאים לצבע של הציפורניים? 😛
1-0אבחנה*
הבנתי שיש פה כמה דעות שנוגדות את שלי.אני לא יודע כמה מהמתאמנים משלבים הרבה תרגילי עזר וכמה מהם מריצים רק סבבים של קורטה או פנדליי שבהם יש אפס או מינימום תרגילים בנוסף לתרגילי הבסיס. ואני לא בטוח למה אלה שמוסיפים הרבה תרגילי עזר עושים את זה. אני לא נגד להוסיף תרגילים אבל אני בעד לבחון כל מקרה לגופו ולא להוסיף תרגילים כי ראיתי את דן גרין עושה פרונט סקוואט או משהו. וגם אם כן, לא בחיטוב להתחיל עם זה.
לגבי פרונט בטקסס, 3X3 ביום התאוששות עם משקל נמוך שלא ממש מזיז לך (התאוששות בכל זאת) לא נראה לי שזה מה שיעשה לך את ההבדל המשמעותי להתחזקות הקוואדס (לא בטוח מה המטרה של פרונט בהתאוששות בטקסס).
כמו שאמרתי, יש לבחון כל מקרה לגופו ולא להמליץ באופן אוטומטי להוסיף תרגילים ליד אחורית, בטן, קוואדס, טרפזים ועוד.
מה זה נסיון של הרבה אנשים? כמה אנשים? כמה מאותם אנשים אתה יודע בוודאות שיצאו מתקיעה בתרגילי הבסיס דווקא בזכות זה שהוסיפו תרגילי עזר?
אני אישית כמו שאמרתי לא נגד להוסיף תרגילים חוץ מתרגילי הבסיס, אבל לא אוטומטית לכולם ותלוי מה המטרה שלך. אני נגיד התחלתי לעשות שטויות לפלג גוף עליון בין היתר כי הבילדריות שבי מנסה לצאת מהארון...
הייתי מקשיב אם הייתי מקבל וויב של הגיון מינימלי.. 😕ומתי לא יקשיב לי בכל מקרה
זה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור. הדבר היחיד שאני אולי יכול להסכים לגביו הוא שאולי חיטוב היא לא התקופה האידיאלית הזה, למרות שכל מקרה לגופו.הייתי מקשיב אם הייתי מקבל וויב של הגיון מינימלי.. 😕
ממש אותה סיבה אחד לאחדזה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור.
מה שהגיוני לאדם אחד יכול להיות לא הגיוני לאדם אחר. אפשר לא לקחת כל מילה מתוך הקשר ולתת לה הקשר אחר. אפשר להבין למה התכוונתי.ממש אותה סיבה אחד לאחד
אתה ממש גרוע באנלוגיות.זה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור. הדבר היחיד שאני אולי יכול להסכים לגביו הוא שאולי חיטוב היא לא התקופה האידיאלית הזה, למרות שכל מקרה לגופו.
לטעון שאין לי הגיון מינימלי זה קצת מוגזם ואולי הייתי נפגע מזה אם הייתי נפגע ממילים.
זה אומר שיתכן ולא יווצרו שרירים בפיגור. לא מסתדר עם זה שאוטומטית המלצת לו לעשות בידודים כי יש לו שרירים בפיגור.כתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור.
לא לקחתי מילה והוצאתי מהקשרה. ציטטתי את כל המשפט. פשוט זו השוואה גרועה מאוד.מה שהגיוני לאדם אחד יכול להיות לא הגיוני לאדם אחר. אפשר לא לקחת כל מילה מתוך הקשר ולתת לה הקשר אחר. אפשר להבין למה התכוונתי.
אבל לא דיברתי על עניין הכפיה. נתתי אנלוגיה לכך שמה שנראה לך הגיוני יכול לא להראות לי הגיוני. טוב אולי אני לא טוב באנלוגיות אם לא הבנת את זה.אתה ממש גרוע באנלוגיות.
השוני הוא שחרדים בין אם הם טועים או לא, הם כופים את דעתם. אתה לא כופה את דעתך, אתה פשוט חושב אחרת. זה לא מצדיק אף אחד.
לא אמרתי לו מה לעשות. אמרתי שלדעתי יש לו שרירים בפיגור וכדאי לו לעבוד עליהם. ואז בכמה הודעות כתבתי במפורש "אם לדעתו של מתי אין לו שרירים בפיגור אז שלא יקשיב בכלל למה שאני אומר"זה אומר שיתכן ולא יווצרו שרירים בפיגור. לא מסתדר עם זה שאוטומטית המלצת לו לעשות בידודים כי יש לו שרירים בפיגור.
אוקיי אני לא אתווכח בעניין הזהלא לקחתי מילה והוצאתי מהקשרה. ציטטתי את כל המשפט. פשוט זו השוואה גרועה מאוד.
since when you became captain obvious ?יש לי פיגור בשריר המוח. 😭
מהרגע שמקס עלה על הרעיון.since when you became captain obvious ?
לא אמרתי לו מה לעשות. אמרתי שלדעתי יש לו שרירים בפיגור וכדאי לו לעבוד עליהם