הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
צריכים לפתוח תת פורום חדש - פסיכולוגיה שרירותית.
יהיה אפשר לאבחן שם שרירים מפגרים 😁

אני לא מסכים עם הטענה הזאת. אם זה היה נכון אז כל ליפטר או מתאמן כוח בעולם היה עושה רק לואו באר סקוואט אם הוא מתחרה בלואו באר סקוואט, אבל מתאמנים רבים משלבים תרגילים אחרים בנוסף בתוכניות האימונים שלהם. אפילו בטקסס עצמה יש כאלה שעושים פרונט סקוואט בימי התאוששות כדי לחזק את הקוואדס.
השרירים שלנו לא פרופורציונליים בכוכם. למה נראה לך שהחל ממשקל מסוים אצל רוב המתאמנים הטכניקה מתחילה להתפקשש? מתחילים לעלות עקום בסקוואטים וכו. כי לדוגמא שרירי הבטן והגב לא מספיק חזקים כדי להחזיק את המשקל על הגב, אבל הרגליים מספיק חזקות כדי להרים אותו, אז דרך טובה לפתור את זה תהיה לעבוד על הגב והבטן ולחזק אותם יותר כדי להביא אותם לאותה הרמה.
בעצם הטענה שלך פה היא שהסיבה היחידה בעולם שתתקע בטקסס היא אם אתה פשוט לא מספיק חזק, ואני לא מסכים איתה.
אני לא יודע כמה מהמתאמנים משלבים הרבה תרגילי עזר וכמה מהם מריצים רק סבבים של קורטה או פנדליי שבהם יש אפס או מינימום תרגילים בנוסף לתרגילי הבסיס. ואני לא בטוח למה אלה שמוסיפים הרבה תרגילי עזר עושים את זה. אני לא נגד להוסיף תרגילים אבל אני בעד לבחון כל מקרה לגופו ולא להוסיף תרגילים כי ראיתי את דן גרין עושה פרונט סקוואט או משהו. וגם אם כן, לא בחיטוב להתחיל עם זה.
לגבי פרונט בטקסס, 3X3 ביום התאוששות עם משקל נמוך שלא ממש מזיז לך (התאוששות בכל זאת) לא נראה לי שזה מה שיעשה לך את ההבדל המשמעותי להתחזקות הקוואדס (לא בטוח מה המטרה של פרונט בהתאוששות בטקסס).
כון. אבל האם בנץ' מחזק מספיק את היד האחורית? האם דדליפט מחזק מספיק את ההאמסטרינג? זה תלוי. יש אנשים שגנטית חלשים ביד האחורית יש אנשים שגנטית חלשים בהאמסטרינג, ויצטרכו את הבידוד הזה. יש כאלה שלהפך, שיכולים ללחוץ כל החיים, להגיע למשקלים מטורפים ולא לבודד יד אחורית בכלל.
כמו שאמרתי, יש לבחון כל מקרה לגופו ולא להמליץ באופן אוטומטי להוסיף תרגילים ליד אחורית, בטן, קוואדס, טרפזים ועוד.
מנסיון של הרבה אנשים, העבודה הזאת ממש לא תמיד מספיקה. אולי היא מספיקה כדי לשפוף 180 קילו וללחוץ 120, אבל החל ממשקל מסוים זה כבר מתחיל להיות אחר לגמרי
מה זה נסיון של הרבה אנשים? כמה אנשים? כמה מאותם אנשים אתה יודע בוודאות שיצאו מתקיעה בתרגילי הבסיס דווקא בזכות זה שהוסיפו תרגילי עזר?

אני אישית כמו שאמרתי לא נגד להוסיף תרגילים חוץ מתרגילי הבסיס, אבל לא אוטומטית לכולם ותלוי מה המטרה שלך. אני נגיד התחלתי לעשות שטויות לפלג גוף עליון בין היתר כי הבילדריות שבי מנסה לצאת מהארון...

תרשום ביומן - יום רביעי בערב תבוא, תקבל כדורים וחצי חינם.
אני אבוא לחיפה במיוחד אם תתן לי בחינם כמות פלאפל שתכסה לי את עלות הדלק 😃

אני לא יודע כמה מהמתאמנים משלבים הרבה תרגילי עזר וכמה מהם מריצים רק סבבים של קורטה או פנדליי שבהם יש אפס או מינימום תרגילים בנוסף לתרגילי הבסיס. ואני לא בטוח למה אלה שמוסיפים הרבה תרגילי עזר עושים את זה. אני לא נגד להוסיף תרגילים אבל אני בעד לבחון כל מקרה לגופו ולא להוסיף תרגילים כי ראיתי את דן גרין עושה פרונט סקוואט או משהו. וגם אם כן, לא בחיטוב להתחיל עם זה.
לגבי פרונט בטקסס, 3X3 ביום התאוששות עם משקל נמוך שלא ממש מזיז לך (התאוששות בכל זאת) לא נראה לי שזה מה שיעשה לך את ההבדל המשמעותי להתחזקות הקוואדס (לא בטוח מה המטרה של פרונט בהתאוששות בטקסס).

כמו שאמרתי, יש לבחון כל מקרה לגופו ולא להמליץ באופן אוטומטי להוסיף תרגילים ליד אחורית, בטן, קוואדס, טרפזים ועוד.

מה זה נסיון של הרבה אנשים? כמה אנשים? כמה מאותם אנשים אתה יודע בוודאות שיצאו מתקיעה בתרגילי הבסיס דווקא בזכות זה שהוסיפו תרגילי עזר?

אני אישית כמו שאמרתי לא נגד להוסיף תרגילים חוץ מתרגילי הבסיס, אבל לא אוטומטית לכולם ותלוי מה המטרה שלך. אני נגיד התחלתי לעשות שטויות לפלג גוף עליון בין היתר כי הבילדריות שבי מנסה לצאת מהארון...
הבנתי שיש פה כמה דעות שנוגדות את שלי.
הדעה שלך ושל ארקדי שאומרת שאם יש שרירים בפיגור צריך לעבוד עליהם בתקופת מסה ולא בתקופת חיטוב במקרה הצורך, והדעה של טל ושל הטרול הוורוד שצריך לסגוד לריפטו וש"לא סתם כתוב בספר איזה תרגילים טובים יותר".
אני מבין את הטענות שלכם אבל הן לא מספיקות כדי לשכנע אותי אחרת, אז נסכים שכל אחד יתאמן בדרכו ומתי לא יקשיב לי בכל מקרה 😃

הייתי מקשיב אם הייתי מקבל וויב של הגיון מינימלי.. 😕
זה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור. הדבר היחיד שאני אולי יכול להסכים לגביו הוא שאולי חיטוב היא לא התקופה האידיאלית הזה, למרות שכל מקרה לגופו.
לטעון שאין לי הגיון מינימלי זה קצת מוגזם ואולי הייתי נפגע מזה אם הייתי נפגע ממילים.

זה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור.
ממש אותה סיבה אחד לאחד

ממש אותה סיבה אחד לאחד
מה שהגיוני לאדם אחד יכול להיות לא הגיוני לאדם אחר. אפשר לא לקחת כל מילה מתוך הקשר ולתת לה הקשר אחר. אפשר להבין למה התכוונתי.

זה בדיוק מה שהחרידים אומרים "הרי זה הגיוני לגרמי שאלוקים הוא כל יכול ולכן הגיוני שכל מדינת ישראל תקדש שבת ולא יהיו אוטובוסים". רק שזה הגיוני להם ולא לנו. ומאותה סיבה לי הגיוני שכתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור. הדבר היחיד שאני אולי יכול להסכים לגביו הוא שאולי חיטוב היא לא התקופה האידיאלית הזה, למרות שכל מקרה לגופו.
לטעון שאין לי הגיון מינימלי זה קצת מוגזם ואולי הייתי נפגע מזה אם הייתי נפגע ממילים.
אתה ממש גרוע באנלוגיות.
השוני הוא שחרדים בין אם הם טועים או לא, הם כופים את דעתם. אתה לא כופה את דעתך, אתה פשוט חושב אחרת. זה לא מצדיק אף אחד.

כתוצאה מעבודה על 4 תרגילי בסיס + מתח בתקופה של מעל שנה יתכן ויווצרו שרירים בפיגור.
זה אומר שיתכן ולא יווצרו שרירים בפיגור. לא מסתדר עם זה שאוטומטית המלצת לו לעשות בידודים כי יש לו שרירים בפיגור.
מה שהגיוני לאדם אחד יכול להיות לא הגיוני לאדם אחר. אפשר לא לקחת כל מילה מתוך הקשר ולתת לה הקשר אחר. אפשר להבין למה התכוונתי.
לא לקחתי מילה והוצאתי מהקשרה. ציטטתי את כל המשפט. פשוט זו השוואה גרועה מאוד.

אתה ממש גרוע באנלוגיות.
השוני הוא שחרדים בין אם הם טועים או לא, הם כופים את דעתם. אתה לא כופה את דעתך, אתה פשוט חושב אחרת. זה לא מצדיק אף אחד.
אבל לא דיברתי על עניין הכפיה. נתתי אנלוגיה לכך שמה שנראה לך הגיוני יכול לא להראות לי הגיוני. טוב אולי אני לא טוב באנלוגיות אם לא הבנת את זה.
זה אומר שיתכן ולא יווצרו שרירים בפיגור. לא מסתדר עם זה שאוטומטית המלצת לו לעשות בידודים כי יש לו שרירים בפיגור.
לא אמרתי לו מה לעשות. אמרתי שלדעתי יש לו שרירים בפיגור וכדאי לו לעבוד עליהם. ואז בכמה הודעות כתבתי במפורש "אם לדעתו של מתי אין לו שרירים בפיגור אז שלא יקשיב בכלל למה שאני אומר"
לא לקחתי מילה והוצאתי מהקשרה. ציטטתי את כל המשפט. פשוט זו השוואה גרועה מאוד.
אוקיי אני לא אתווכח בעניין הזה

יש לי פיגור בשריר המוח. 😭

לא אמרתי לו מה לעשות. אמרתי שלדעתי יש לו שרירים בפיגור וכדאי לו לעבוד עליהם

עד עכשיו לא רשמתה כלום לגבי המנגנון הביאולוגי שיגרום למתי להתחזק == הוספת מסת שריר. בזמן חיטוב.

ומסכים שיש לו שרירים בפיגור (גם שכלי) אבל אתה ממשיך להמליץ לו לעשות אותם במחיטוב שבאמת לא מבין מה ההיגיון בזה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית