הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
השבוע לעשות ממש את המינימום
מה זאת אומרת לעשות את המינימום? על איזה מינימום אתה מדבר? יש לך כאבים שעלולים להתגבר גם אם תעשה מינימום. תנוח. תן לגוף להתאושש.
לא מבין את הקטע הזה של חלק מהמגיבים פה שהופכים מנוחה לטאבו. מנוחה זה מעולה וחלק הכרחי באימונים. במיוחד כשמדובר בחשד לפציעה ובמיוחד אם מדובר בפציעה דלקתית פוטנציאלית שעלולה להתגבר מכל סוג של עומס.
אחר כך תחליט כבר אם זה משהו קטן ואפשר לחזור לעצמך או אם בכלל תצטרך פרוטוקול פציעות לבנץ'.

מה זאת אומרת לעשות את המינימום? על איזה מינימום אתה מדבר? יש לך כאבים שעלולים להתגבר גם אם תעשה מינימום. תנוח. תן לגוף להתאושש.
לא מבין את הקטע הזה של חלק מהמגיבים פה שהופכים מנוחה לטאבו. מנוחה זה מעולה וחלק הכרחי באימונים. במיוחד כשמדובר בחשד לפציעה ובמיוחד אם מדובר בפציעה דלקתית פוטנציאלית שעלולה להתגבר מכל סוג של עומס.
אחר כך תחליט כבר אם זה משהו קטן ואפשר לחזור לעצמך או אם בכלל תצטרך פרוטוקול פציעות לבנץ'.
גישה פיזיותרפיסטית שגויה.
אסור לתת לדברים להחלים. זו טעות גדולה מאוד. צריך לגרום לדברים להחלים. חלק מההחלמה זה כמובן התאוששות, אבל להפסיק להתאמן זה לתת למשהו להחלים, ובמיוחד כשמדובר על רקמת שריר פצועה - זה מחלים באופן מאוד שגוי, עם צלקת, ולא כמו שאתה רוצה שזה יחלים.
פיזיותרפיסטים עושים כסף על העובדה שהכל בגוף שלנו מחלים, ופשוט נותנים לתהליך הזה להתקיים. אבל זה לא אידיאלי, בטח ובטח כשמדובר על בחור צעיר שרוצה להמשיך להתאמן לפחות בשנים הקרובות. כשרקמת שריר מחלימה בצורה לא נכונה, כלומר עם צלקת, זה הולך להקרע שוב ושוב. זו הסיבה שאתה רואה כל משחק כדורגל / תחרות 100 מ' ריצה מישהו עוצר ותופס את ההאמסטרינגס שלו. הוא לא עבד עליהם כי הוא היה צריך לעשות סקוואט "אתלטי" (=פרונט / היי באר), וכשהם נקרעו לו פעם ראשונה, הוא הלך לרופא/פיזיותרפיסט שנתנו לו מרשם לרקמה צלקתית (=מנוחה) שהולכת להקרע שוב, ושוב, ושוב.

@godlin23
בגוף שלנו יש הרבה מערכות. המערכת שמסתגלת הכי לאט, וגם מאבדת את ההסתגלות הכי לאט - זו מערכת העצבים. בשבוע היא מאבדת אחוזים קטנים מההסתגלות שלה ביחס ל, נניח, מערכת השרירים. זה אומר שאתה עדיין יכול להרים משקלים מאוד דומים, כי אתה יכול לגייס הרבה מאוד יחידות מוטוריות, אבל השרירים שלך כבר איבדו אחוז גדול מההסתגלות שלהם לעומס הזה. ואז קל להם להקרע. כמובן שככל שאתה ברמה יותר גבוהה ההבדלים האבסולוטיים בין מה שאתה מפסיד במערכת השרירים בשבוע למה שאתה מפסיד במערכת העצבים בשבוע - גדל, ואז הסיכוי לקרע כשאתה בודק 1RM אחרי שבוע שלא התאמנת ולפני כן התאמנת רק על חמישיות - עולה.
לקחתי את מערכת השרירים רק כדוגמה, אבל גם מערכות אחרות מסתגלות מהר יותר (ומאבדות את ההסתגלות מהר יותר) ממערכת העצבים.

איזה זין שאלוהים לא חשב על זה כשהוא ברא אותנו ואת הנחשים המדברים, אה?

יש תוכניות שמכילות דילואדים כאלה
מוזמן להראות לי תוכניות שמכילות שבוע של עבודה עם 40% ולאחר מכן שחזור השיא האישי. ואני מדבר כמובן על מתאמן בינוני, כמו מתי, אז נא לא להוציא דברים מהקשרם. לא שזה יוכיח שזה רעיון טוב - אם התוכניות האלה קיימות אני אגיד שהן לא טובות. אבל אני אשמח לראות שאכן יש עוד אנשים בעולם שבונים תוכניות כאלה.

גישה פיזיותרפיסטית שגויה.
אסור לתת לדברים להחלים. זו טעות גדולה מאוד. צריך לגרום לדברים להחלים. חלק מההחלמה זה כמובן התאוששות, אבל להפסיק להתאמן זה לתת למשהו להחלים, ובמיוחד כשמדובר על רקמת שריר פצועה - זה מחלים באופן מאוד שגוי, עם צלקת, ולא כמו שאתה רוצה שזה יחלים.
פיזיותרפיסטים עושים כסף על העובדה שהכל בגוף שלנו מחלים, ופשוט נותנים לתהליך הזה להתקיים. אבל זה לא אידיאלי, בטח ובטח כשמדובר על בחור צעיר שרוצה להמשיך להתאמן לפחות בשנים הקרובות. כשרקמת שריר מחלימה בצורה לא נכונה, כלומר עם צלקת, זה הולך להקרע שוב ושוב. זו הסיבה שאתה רואה כל משחק כדורגל / תחרות 100 מ' ריצה מישהו עוצר ותופס את ההאמסטרינגס שלו. הוא לא עבד עליהם כי הוא היה צריך לעשות סקוואט "אתלטי" (=פרונט / היי באר), וכשהם נקרעו לו פעם ראשונה, הוא הלך לרופא/פיזיותרפיסט שנתנו לו מרשם לרקמה צלקתית (=מנוחה) שהולכת להקרע שוב, ושוב, ושוב.
באימון האחרון היו למתי כאבים בלחיצות אפילו במשקלים נמוכים. אם אני לא טועה הוא אפילו לא הגיע ללחיצת החימום של ה90 קילו והחליט אחרי 60 שהוא לא לוחץ יותר. מה אתה ממליץ לו לעשות אז שבוע הבא מבחינת צורת עבודה ומשקלי עבודה בבנץ'?

באימון האחרון היו למתי כאבים בלחיצות אפילו במשקלים נמוכים. אם אני לא טועה הוא אפילו לא הגיע ללחיצת החימום של ה90 קילו והחליט אחרי 60 שהוא לא לוחץ יותר. מה אתה ממליץ לו לעשות אז שבוע הבא מבחינת צורת עבודה ומשקלי עבודה בבנץ'?
בגדול-
אני הולך במשך השלוש שבועות הקרובים להחזיר לעצמי את המשקלים בסקוואט(בהתחלה אני אעשה כל אימון ואז אני אחזור לטקסס והתקדמות שבועית)
דדליפט אני אעשה קל השבוע ושבוע הבא אני אתחיל לחזור לעצמי.
בבנץ' אני בינתיים אעבוד קל(מוט ריק, 40 Whatever)
פרס אני אעשה במידת הצורך, אני לא מרגיש בו כאבים.
משיכות (מתח, צ'ין אפס) אני הולך לבצע גם כן קל כי אני מרגיש בהן את הפציעה.
נראה אחריי השבוע הקרוב איך הכל מרגיש ואנו אדע איך להתקדם.
החזרה למשקלים הנוכחים תיקח לפחות שלוש שבועות.
נגמר הדיון, תודה לכולם.

מוזמן להראות לי תוכניות שמכילות שבוע של עבודה עם 40% ולאחר מכן שחזור השיא האישי. ואני מדבר כמובן על מתאמן בינוני, כמו מתי, אז נא לא להוציא דברים מהקשרם. לא שזה יוכיח שזה רעיון טוב - אם התוכניות האלה קיימות אני אגיד שהן לא טובות. אבל אני אשמח לראות שאכן יש עוד אנשים בעולם שבונים תוכניות כאלה.
5/3/1.
החזרה למשקלים הנוכחים תיקח לפחות שלוש שבועות.
הייתי נותן לזה לפחות כפליים.

הצעה קטנה. אם אתה עייף מנטלית וגם פיזית. למה לא לשלב את שתי הגישות,שבוע קל ואחריו ריסט של משקלים.

אם אתה עייף מנטלית וגם פיזית. למה לא לשלב את שתי הגישות,שבוע קל ואחריו ריסט של משקלים.
אני חושב ששבוע מנוחה זה מיותר, השבוע הראשון בריסט שלי הולך להיות ממש קל בכל מקרה, אז אני אנוח לנפשי השבוע. 😃

צריך עוד פרטים על הפציעה כדי לדעת איך להתייחס אליה.

התוכנית הזו שכולם עושים אחרי שסמולוב לא עבדה להם כי מציעים להם פחות עבודה ויותר התקדמות, ואז הם רואים התקדמות פשוט כי היא מאוששת אותם מהעומס המטורף שהם היו בו, שהוא היה זה שהגביל אותם מההתקדמות?
כן, זו לא התוכנית הכי טובה שנתקלתי בה.

חודש וחצי לחזור למשקלים שלי? מה הפואנטה? (חוץ מהבנץ')
כולל דילואוד. שתגיע רעב. אתה צריך גם לצום במהלך החודש וחצי הזה.

עזוב אותך משטויות, עחי. חוץ מריפטו, כולם פסאודו מדענים.
איך אתה מצליח לישון עם עצמך בלילה כשאתה עוקב אחרי לוג של עוכר ישראל שעושה לואו באר? ולא רק זה, הוא אפילו עושה, רחמנא לצלן, טקסס מת'וד. ואלוהים ישמור, הוא אפילו עשה SS.

אה, רגע, עכשיו אתה תביא את התוכנית של ביל סטאר שלא דומה בשום דבר (אולי אותם תרגילים - וגם זה לא) לSS ותגיד שSS זו העתקה ושזה בכלל לא שייך לריפטו.

טוב, האמת אני אפסיק כאן, מפאת הכבוד שיש לי ללוג של מתי שבהחלט כבר מכיל מספיק ספאם.

חודש וחצי לחזור למשקלים שלי? מה הפואנטה? (חוץ מהבנץ')
ריסט של 10 קילו לוקח 5 שבועות (-10, -7.5, -5, -2.5, 0).
אתה עובד עם 190 קילו, ולא עשית ריסט במילניום הנוכחי. במקומך הייתי עושה שבוע קל, ואחריו 170, 175, 180, ואז קפיצות של 2.5.
יקח זמן, אבל אף אחד לא רודף אחריך.
התוכנית הזו שכולם עושים אחרי שסמולוב לא עבדה להם כי מציעים להם פחות עבודה ויותר התקדמות, ואז הם רואים התקדמות פשוט כי היא מאוששת אותם מהעומס המטורף שהם היו בו, שהוא היה זה שהגביל אותם מההתקדמות?
כן, זו לא התוכנית הכי טובה שנתקלתי בה.
ירדת רבע שעה על סמולוב ואז סיכמת בזה ש-5/3/1 לא טובה.
בעיני היא אחלה תוכנית, ובלי קשר לזה היא מוכיחה שאפשר לעשות דילואד ולחזור למשקלי שיא.

ריסט של 10 קילו לוקח 5 שבועות (-10, -7.5, -5, -2.5, 0).
אתה עובד עם 190 קילו, ולא עשית ריסט במילניום הנוכחי. במקומך הייתי עושה שבוע קל, ואחריו 170, 175, 180, ואז קפיצות של 2.5.
יקח זמן, אבל אף אחד לא רודף אחריך.

בעיני היא אחלה תוכנית, ובלי קשר לזה היא מוכיחה שאפשר לעשות דילואד ולחזור למשקלי שיא.

עזוב אותך משטויות, עחי take 2. מי שלא מתאמן כמו שריפטו אומר מצליח למרות מה שהוא עושה ולא בזכותו. אבל בעצם, אסור לי לעקוב אחרי הלוג הזה בכלל, ואז מה אם טקסס היא בכלל תכנית של גלן שיועדה במקור ל-HB. 🤦‍♂️

היא עובדת רק בגלל הסמולוב שבא לפניה. לא כי היא טובה בפני עצמה. זו הייתה הנקודה.
ובטח שאפשר לעשות דילואוד ולחזור למשקלי שיא. רק שדילואוד זה לא 40%, וגם ב5/3/1 זה לא ככה כי אתה לא חוזר אחרי השבוע הזה ישר לשיא שלך, ואני דיי סבור שאתה יודע את זה.

היא עובדת רק בגלל הסמולוב שבא לפניה. לא כי היא טובה בפני עצמה. זו הייתה הנקודה.
ובטח שאפשר לעשות דילואוד ולחזור למשקלי שיא. רק שדילואוד זה לא 40%, וגם ב5/3/1 זה לא ככה כי אתה לא חוזר אחרי השבוע הזה ישר לשיא שלך, ואני דיי סבור שאתה יודע את זה.
תגיד, לא נמאס לך לכתוב שטויות בכל אשכול בפורום כמעט?

הייתי בטוח שכבר שמעתי הכל. עכשיו מסתבר ש-5/3/1 תצליח רק אם היה סמולוב לפניה. וואו.
לא מצדד באף אחד פה, אבל יש בזה לא מעט הגיון. המון אנשים מבצעים תוכניות מאוד טובות ולאחר מהן קצת פחות. רק שתוכניות מסויימות "באות לידי ביטוי" רק לאחר תקופה מסויימת. והן האלו בעצם שקידמו אותך ולא התוכנית החדשה.
אולי לא ספציפית פה, אבל זה מאוד הגיוני.

לא מצדד באף אחד פה, אבל יש בזה לא מעט הגיון. המון אנשים מבצעים תוכניות מאוד טובות ולאחר מהן קצת פחות. רק שתוכניות מסויימות "באות לידי ביטוי" רק לאחר תקופה מסויימת. והן האלו בעצם שקידמו אותך ולא התוכנית החדשה.
אולי לא ספציפית פה, אבל זה מאוד הגיוני.

לא אמרתי שמצב שבו ההשפעות של תכנית יהיו ניכרות רק זמן מה אחריה בלתי אפשרי. אבל ברצינות, ברור לך שאני יכול למצוא בשלוף אנשים פה מהפורום שעשו 5/3/1 בלי סמולוב לפני והצליחו, נכון? אני בטוח שגם אתה מכיר את חלקם ו/או יודע במי מדובר.

לא אמרתי שמצב שבו ההשפעות של תכנית יהיו ניכרות רק זמן מה אחריה בלתי אפשרי. אבל ברצינות, ברור לך שאני יכול למצוא בשלוף אנשים פה מהפורום שעשו 5/3/1 בלי סמולוב לפני והצליחו, נכון? אני בטוח שגם אתה מכיר את חלקם ו/או יודע במי מדובר.
אמרתי לא ספציפית פה, אבל בכללי הרעיון נכון.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית