הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
כשבערך 4 חודשים אני חופר לך על זה שבמאי אני טס לתחרות בצ'כיה ומתאמן אליה אתה אמור לדעת. קצת סותר את האמת המוחלטת של חזק = חכם.
אה, רגע, בתחילת השנה לא היית חזק.
אה, נכון, חשבתי טסת להונגריה ולא לצ'כיה, my bad.
וכן, ככל הסקוואט התקדם האייקיו עלה, מה לעשות, ככה זה עובד. 🙄

אה, נכון, חשבתי טסת להונגריה ולא לצ'כיה, my bad.
וכן, ככל הסקוואט התקדם האייקיו עלה, מה לעשות, ככה זה עובד. 🙄
רק מצהיר שב28 לחודש אני בצרפת, בלגיה והולנד. שתדע לאן לטוס פעם הבאה ✌️

קרבן לריפטו?
ההיפך. ראיתי שבגדת ועברת לצד של המיסטיקנים. אז אני מקווה שאתה לפחות עושה את כל מה שהם מציעים, אחרת לא תוכל להגיד שהשיטה שלהם לא עובדת.

ההיפך. ראיתי שבגדת ועברת לצד של המיסטיקנים. אז אני מקווה שאתה לפחות עושה את כל מה שהם מציעים, אחרת לא תוכל להגיד שהשיטה שלהם לא עובדת.
לא אמרתי שזה יעיל, רק אמרתי שעשיתי. 😆😆

Matty עדכן/ה את הלוג ״לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!״:

קליל

הקדמה:
החלטתי לעשות קצת עצימות במקום להמשיך בנפח, להיזכר איך זה. בסה"כ קליל.
טיפה פחות משעתיים~

האימון:

אימון יעני עצימות

Squat- 20X5 60X5 100X3 130X3 150X1 BELTED 160X5 BELTED

לא כבד יותר מידי.

Bench Press- 20X10 40X10 55X3X10

ממש בילדינג, אה.
הפציעה לא מורגשת יותר מידי. אני עדיין מרגיש שהיא שם, פשוט לא כואב לי ללחוץ.

Deadlift- 60X3 100X2 140X3 180X2 BELTED 200X5 BELTED

ממש קל..

ספאם:
אם כבר יש חיטוב בדרך, למישהו יש רעיון איזו תוכנית לעשות? 🙄

קרא את שאר עדכון הלוג...

אם כבר יש חיטוב בדרך, למישהו יש רעיון איזו תוכנית לעשות? 🙄
SS זו תוכנית מעולה לחיטוב. אפשר לעשות אותה גם רק עם חצי גלון חלב, מתחטבים יפה ורואים ורידים.

אבל תכלס,
טקסס מת'וד. להתחיל מ4X5 וכשזה באמת יהרוג אותך תעבור ל3X5. פשוט תשאיר את אותם משקלים על המוט [לא 160 כמובן. תחזור ל190 (בהדרגה)]. תזכור שהמבחן שלך הוא ביום העצימות, אז לא לנפוח יותר מ-90% ממה שאתה מעצים. כי במיוחד בחיטוב, זה ממש יהרוג אותך. ממליץ על כמה קילוגרמים מתחת ל90%.
כמובן שעל מנת שהיום העצום שלך יצליח למשך זמן, אתה תצטרך להעמיס ביום שלפניו. אתה תגלה שזה ממש עוזר. ולא, העמסה פעם בשבוע זה לא יותר מידי. אם אתה לא הולך לעשות אירובי (ואני ריאלי), פשוט אל תעשה אותה מטורפת. שתהיה קטנה. אבל תפחמם. אתה תצטרך את זה.
ואם אתה כבר הולך לעשות אירובי (כי אני ריאלי ויודע שבסוף לא תצליח לעמוד בפיתוי אחרי שתראה רצי 10,000 חט1בים), אז שיהיה משהו שלא משמיד את הסקוואט שלך יחד עם אחוזי השומן שלך כי הוא משתמש רק ברגליים, בטווח תנועה חלקי, במעט מסת שריר ובהתנגדות נמוכה (מישהו אמר ריצה ושאל מה הקריטריונים לתרגיל כוח טוב?). נניח, סתם זורק לאוויר רעיון - שחייה (מישהו אמר הוקי????).

אם אתה חיה רעה אתה יכול לנסות להתקדם קצת. גם אם תצליח זה כנראה יהיה מעט וכנראה לא שווה את הסיכוי המוגבר לפציעה. אבל אתה תמיד מוזמן לחיות על הקצה. לא מתנגד. זה בדיוק מה שאני עשיתי כמו שאתה זוכר. גם לא עברתי ל3X5 כמו שראית. גם התאמנתי עוד 7-8 אימוני שחייה / הוקי בשבוע. נשארתי בחיים למיטב זכרונך. מעודד גישה אלימה כלפיי מוטות. מאחל בהצלחה. כל ההקדמה נאמרה כי יותר מבהצלחה - אני מאחל לך לא להקשיב לכל מי שיציע לך להיות רך ולעשות את הליניארית או 5/3/1. ויהיו כאלה. הם גם יקראו לליניארית 5X5. תרשום שאמרתי. לא להקשיב להם זה למעשה החלק הקשה באמת בכל ההצעה שלי. אתה גם תגלה שאותם אנשים יכולים להיות חזקים, וזה יטעה אותך כי חזק = חכם, אני יודע, אבל הם לא צודקים. מאחל לך לעשות את הבחירה הקשה והנכונה.

אומנם ההצעה של טל נשמעת מפתה אני לא הייתי הולך על תוכניות כוח לחיטוב שהמטרה בו היא להוריד כמות מכובדת של משקל גוף ועוד בזמן לא ארוך מדי. אבל אני לא יודע כל כך מה המטרה שלך וכמה אתה רוצה להוריד ובכמה זמן, אבל אם אני מבין אותך נכון, אתה תרצה להוריד קרוב ל10-15 קילו עד לגיוס שלך, וזאת ירידה די דרסטית בהתחשב בזה שהרבה ממנו לא יהיה נוזלים ולעשות בתקופה הזאת סקוואטים כבדים עלול לפצוע אותך או להוביל אותך מהר למצב של עייפות מתמדת בגלל המעבר לגרעון קלורי. גם אם תרצה להוסיף אירובי לתוכנית יהיה קשה לשלב אותו עם סקוואטים.

הדעה שלי תהיה קצת שונה משל טל, והיא שתעשה AB תלת שבועית. הסיבה לכך היא שאתה מאוד חזק אבל בעקבות העובדה שעבדת בתוכנית כוח אי אפשר להמנע מהעובדה שיש לך הרבה שרירים קטנים (ואפילו קצת גדולים) בפיגור כי לא עבדת עליהם. לדוגמא, בגלל ביצוע לואו באר מתמיד הגעת למצב שהגלוטאוס שלך חזק מאוד, אבל לא יזיק לתת פוש ל4 ראשי על ידי תוספת פרונט סקוואטים שלא תוכל לעשות תמיד (או בכלל) בתוכנית כוח רגילה. בנוסף, אומנם הבטן עובדת טוב בתוכניות כוח, תוכל בזכות הזמן שהתווסף לך לבודד אותה ולאפשר לה להתחזק יותר. שרירי עזר כמו טרפזים/טרייספס חשובים מאוד בתור שרירי עזר שלפעמים עלולים לעכב אותך בהתקדמות בתרגילי הבסיס ואתה לא בהכרח עובד עליהם כמו שצריך בתוכניות כוח.

בקיצור, תבחר את הדרך הנכונה בשבילך לחטב, אבל לדעתי ביציאה מנקודת הנחה שאתה שוקל 105 קילו, כנראה תרצה לרדת לאזור ה90 עד הגיוס וככל הנראה תתחלש בתקופה הזאת בכל מקרה, עדיף לך לנצל את הזמן לסגור פערים ולעבוד על שרירים שלא עובדים טוב בתוכניות כוח, כדי שתוכל לבוא לסבב הבא (הלוואי שישר אחרי הטירונות או השחרור על 21 נפשי) עם בסיס טוב יותר להתקדמות.

בעקבות העובדה שעבדת בתוכנית כוח אי אפשר להמנע מהעובדה שיש לך הרבה שרירים קטנים (ואפילו קצת גדולים) בפיגור כי לא עבדת עליהם.
אשמח לשמוע על שריר כזה. ולקבל תשובה רצינית עם שם של שריר, לא עם תיאור מטופש כמו "שריר מייצב", שזה תיאור שמצהיר שלמתאר אין הבנה בנושא.

לדוגמא, בגלל ביצוע לואו באר מתמיד הגעת למצב שהגלוטאוס שלך חזק מאוד, אבל לא יזיק לתת פוש ל4 ראשי על ידי תוספת פרונט סקוואטים שלא תוכל לעשות תמיד (או בכלל) בתוכנית כוח רגילה.
אז אתה מציע שהוא ישפוף 120 במקום 190, וככה הקוואדס שלו יהיו יותר גדולים? נשמע הגיוני סך הכל.

בנוסף, אומנם הבטן עובדת טוב בתוכניות כוח, תוכל בזכות הזמן שהתווסף לך לבודד אותה ולאפשר לה להתחזק יותר.
אז אתה מציע שהוא ישפוף 120 במקום 190, והבטן שלו תהיה חזקה יותר? נשמע הגיוני סך הכל.

שרירי עזר כמו טרפזים/טרייספס חשובים מאוד בתור שרירי עזר שלפעמים עלולים לעכב אותך בהתקדמות בתרגילי הבסיס ואתה לא בהכרח עובד עליהם כמו שצריך בתוכניות כוח.
אז אתה מציע שהוא ילחץ ספסל 70 ק"ג במקום 95 ק"ג, והטרייספס שלו יהיו חזקים יותר? נשמע הגיוני סך הכל.

בקיצור, תבחר את הדרך הנכונה בשבילך לחטב, אבל לדעתי ביציאה מנקודת הנחה שאתה שוקל 105 קילו, כנראה תרצה לרדת לאזור ה90 עד הגיוס וככל הנראה תתחלש בתקופה הזאת בכל מקרה
אתה מודע לזה שיש הבדל בין להחלש מ-190 ק"ג בסקוואט ל-185 ובין לוותר מראש ופשוט לעשות 130 כל החיטוב ואז להתחיל לעלות חזרה לכיוון ה190?
אתה בכלל מבין שאם אתה יורד במשקלי העבודה כל כך דרסטית, גם אם ירדת במשקל הגוף, אתה לא השתפרת?
סתם לחטב כל אחד יכול. באושוויץ כולם היו חטובים. לא ממש חכמה. פשוט אוכלים פחות. החלק הקשה הוא גם לשמור על הכוח שלך תוך כדי כי לרדת במשקל הגוף תוך כדי שאתה שומר על הכוח זה שיפור מבחינת רמה של כוח ומבחינת מראה.

הכל באהבה, מקסימוס.

אז אתה מציע שהוא ישפוף 120 במקום 190, וככה הקוואדס שלו יהיו יותר גדולים? נשמע הגיוני סך הכל.

בהתעלם משאר תרגילי הלוגיקה פה (שדעתי די דומה לדעתך לגביהם) ומהטיעון הנכון לדעתי בנוגע ל (חוסר) היגיון שבלהחלש הרבה מידי בגלל 'תקופת חיטוב' - יש הבדל משמעותי בעבודה על קוואדס דרך פרונט לעומת כמה שהם עובדים בלואו בר ולכן סיכוי טוב שכן ייגדלו (בהינתן מישהו שלא מבצע את זה ברגיל).

אשמח לשמוע על שריר כזה. ולקבל תשובה רצינית עם שם של שריר, לא עם תיאור מטופש כמו "שריר מייצב", שזה תיאור שמצהיר שלמתאר אין הבנה בנושא.
4 ראשי, טרפזים, תאומים, טרייספס (עובד בעיקר רק בבנץ' וזה לא מספיק), אמות, ופלג גוף עליון בכללי לעומת פלג הגוף התחתון שפה אתה רואה את ההבדל המשמעותי בין השפיפות/דדליפטים ללחיצות. בנוסף שרירי בטן וגב תחתון, וחלק משרירי הכתף שדורשים תרגילים בסגנון הנפות.
אני מציע שהוא יעבוד על הקוואדס כי קוואדס לא עובדים ברמה המירבית בלואו באר סקוואט. הוא יכול להוסיף פרונט סקוואטים, לעשות לג פרס או תרגילי כפיפה/פשיטה למיניהם. אני לא אומר לעשות את זה קבוע, אני אומר שלדעתי קוואדס הוא שריר בפיגור ואם גם ככה אתה לא תשבור שיאים ולא תתחזק אז עבודה על שרירים בפיגור יכולה לעזור בעתיד להתקדמות. אני לא מסכים עם הטענה שאפשר פשוט כל החיים לעשות SS וטקסס והחיים יהיו טוטים. צריך בשלב כלשהו לעבוד על השרירים שלא מקבלים את הגירוי הרצוי בתוכניות הללו.
אז אתה מציע שהוא ישפוף 120 במקום 190, והבטן שלו תהיה חזקה יותר? נשמע הגיוני סך הכל.
אני מציע לעשות כפיפות בטן עם משקל, גלגל בטן ובטן סטטית. או כל קומבינציה אחרת של התרגילים הללו/תרגילים אחרים.
אז אתה מציע שהוא ילחץ ספסל 70 ק"ג במקום 95 ק"ג, והטרייספס שלו יהיו חזקים יותר? נשמע הגיוני סך הכל.
אני מציע שהוא יעשה פשיטות בקבל, טרייספס עם דאמבל מאחורי הראש, לחיצות צמודות/צרפתית או כל קומבינציה אחרת של התרגילים הללו או אחרים על מנת לחזק את הבייספס. אבל אני לא אומר את זה בטון מחייב. בסופו של דבר מתי מכיר את הגוף שלו ואם הוא יגיד לי שהבייספס שלו לא בפיגור לדעתו אז הוא לא צריך את הדברים האלה.
אני לא אוהב את הגישה הזאת שפחות משקל = פחות תוצאות. למה שאם תלחץ 70 קילו באחיזה צרה זה יהיה בוודאות יותר גרוע מ95 קילו באחיזה רגילה? השרירים יעבדו בצורה שונה, אתה תקבל גירוי שונה וכתוצאה מכך גדילה שונה. לא הכל פה שחור ולבן.
לפני שנתקדם אני אשאל אותך שאלה, מתי לדעתך הקוואדס יעבוד טוב יותר למתי, במשקל מקסימלי של לואו באר סקוואט לחמישיות או במשקל מקסימלי של היי באר/פרונט סקוואט לחמישיות?
אתה מודע לזה שיש הבדל בין להחלש מ-190 ק"ג בסקוואט ל-185 ובין לוותר מראש ופשוט לעשות 130 כל החיטוב ואז להתחיל לעלות חזרה לכיוון ה190?
אתה בכלל מבין שאם אתה יורד במשקלי העבודה כל כך דרסטית, גם אם ירדת במשקל הגוף, אתה לא השתפרת?
שימשיך לשפוף 160 קילו לנפח. שימשיך לשפוף עצימות עם 170-180. אבל לא כל שבוע, ושיוסיף לזה תרגילים ל4 ראשי על מנת לקדם אותו בזמן שהוא שומר על הכוח.
פשוט אם מתי יתחיל אחרי החיטוב עוד סבב טקסס אז הוא לא יוכל להוסיף בתקופה הזאת עבודת בידוד כי כל הכוח שלו ילך על תרגילי הבסיס וצ'ין אפס/מתח אבל אלו כן שרירים שצריך לחזק על מנת להמנע מפיגורים ופציעות עתידיות. אפשר לשלב, לא הכל פה חד משמעי בסגנון של "או סקוואט 180 או 130 קבוע".
סתם לחטב כל אחד יכול. באושוויץ כולם היו חטובים. לא ממש חכמה. פשוט אוכלים פחות. החלק הקשה הוא גם לשמור על הכוח שלך תוך כדי כי לרדת במשקל הגוף תוך כדי שאתה שומר על הכוח זה שיפור מבחינת רמה של כוח ומבחינת מראה.
מסכים לגמרי. אפשר לשמור על כוח ולקדם שרירים בפיגור וכל זה במסגרת חיטוב 😃

אוהב אותך גם אח שלי 😍

הדעה שלי תהיה קצת שונה משל טל, והיא שתעשה AB תלת שבועית. הסיבה לכך היא שאתה מאוד חזק אבל בעקבות העובדה שעבדת בתוכנית כוח אי אפשר להמנע מהעובדה שיש לך הרבה שרירים קטנים (ואפילו קצת גדולים) בפיגור כי לא עבדת עליהם. לדוגמא, בגלל ביצוע לואו באר מתמיד הגעת למצב שהגלוטאוס שלך חזק מאוד, אבל לא יזיק לתת פוש ל4 ראשי על ידי תוספת פרונט סקוואטים שלא תוכל לעשות תמיד (או בכלל) בתוכנית כוח רגילה. בנוסף, אומנם הבטן עובדת טוב בתוכניות כוח, תוכל בזכות הזמן שהתווסף לך לבודד אותה ולאפשר לה להתחזק יותר. שרירי עזר כמו טרפזים/טרייספס חשובים מאוד בתור שרירי עזר שלפעמים עלולים לעכב אותך בהתקדמות בתרגילי הבסיס ואתה לא בהכרח עובד עליהם כמו שצריך בתוכניות כוח.
אני לא רואה אצלי שום דבר בפיגור במיוחד לא הארבע ראשי.
אם היה לי פיגור מסויים איפשהוא הייתי מרגיש את זה בתרגילים.
אחריי שאני מתאמן כולכך הרבה זמן לא חושב שיש עוד חלק שלא נגעתי.
ובמיוחד לא רגליים, אני מחליף מידה כל יומיים. 😅
4 ראשי, טרפזים, תאומים, טרייספס (עובד בעיקר רק בבנץ' וזה לא מספיק), אמות, ופלג גוף עליון בכללי לעומת פלג הגוף התחתון שפה אתה רואה את ההבדל המשמעותי בין השפיפות/דדליפטים ללחיצות. בנוסף שרירי בטן וגב תחתון, וחלק משרירי הכתף שדורשים תרגילים בסגנון הנפות.
ההבדל נובע מ2 דברים;
א. אני גנטית כנראה פחות טוב בלחיצות.
ב. רוב התוכנית שעבדתי עד שהתחלתי טקסס היו די מפגרות בנושא הנפח הגבוה שדרוש להתקדמות בלחיצות.
כשהתחלתי טקסס יש ראיתי התקדמות רצינית, למעט העובדה שחטפתי עכשיו פציעה.

אני כבר שמעתי את הרעיון של טל איך לחטב במכון ממזמן,רציתי לשמוע אם יש עוד רעיונות חוץ מזה.
תודה בכ"מ טל ומקס. 🍻

אני לא רואה אצלי שום דבר בפיגור במיוחד לא הארבע ראשי.
אם היה לי פיגור מסויים איפשהוא הייתי מרגיש את זה בתרגילים.
אחריי שאני מתאמן כולכך הרבה זמן לא חושב שיש עוד חלק שלא נגעתי.
ובמיוחד לא רגליים, אני מחליף מידה כל יומיים. 😅
שמח לשמוע 😃
למרות שזה קצת מוזר כי למרות כל הכוח שלך אתה לא נראה כאילו שאתה מרים
ההבדל נובע מ2 דברים;
א. אני גנטית כנראה פחות טוב בלחיצות.
ב. רוב התוכנית שעבדתי עד שהתחלתי טקסס היו די מפגרות בנושא הנפח הגבוה שדרוש להתקדמות בלחיצות.
כשהתחלתי טקסס יש ראיתי התקדמות רצינית, למעט העובדה שחטפתי עכשיו פציעה.
העיקר עכשיו שתעבור לך הפציעה לכל השאר נדאג אחר כך.
תודה בכ"מ טל ומקס. 🍻
בכיף 😃

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית