הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אני לא עושה מתח/צ'ין אפס, לא לדאוג ופשוט לעשות בתחילת החיטוב בתקווה שהפציעה תעבור ולא תפריע לי או להתחיל לעשות משהו במקום עכשיו?

אה, ואני לא עולה במ.ג כבר חודש+ כדי להוסיף קלוריות כדי להחזיר משקלים או שזה לא עקרוני?
שלום, הגעת למוקד של טל. במה אני יכול לעזור?
?

בנוגע לצ'ין אפס: לא יודע מה הפציעה, אם תפרט אולי תהיה אפשרות קונקרטית לסייע, אבל אני מזהיר מראש: לא סביר להניח שתשמע מה שאתה רוצה לשמוע, כי אני מתנגד ללתת לדברים להחלים. אני בעד לגרום להם להחלים. יש מעט מאוד יוצאים מהכלל.
בהיעדר סיבה ממש טובה, אני לא בעד להפסיק לצ'נצ'ן. אולי צריך לעבוד עם משקל קל יותר (שוב - לא ממש יודע מה הפציעה אז לא באמת יכול לענות). אם אתה באמת לא צריך לעשות צ'ין אפס יש יותר סיכוי שאתה צריך ניתוח מאשר מנוחה. וכשאני אומר לעשות צ'ין אפס - אני לא מתכוון למשקל מקסימום. יש בהחלט מקרים בהם צריך להוריד עומס ולהתקדם משם. אבל להפסיק לחלוטין? ועוד צ'ין אפס, שזה תרגיל שכל כך לא פוגע בכלום מבחינה אנטומית גם אם ממש תתאמץ לעשות גרוע? תצטרך להיות ממש משכנע כדי שאמליץ להמנע לגמרי ולא להכנס לחדר הניתוח.

ואתה לא צריך לעלות במשקל הגוף כדי להחזיר משקלים שכבר היו לך. כמובן שזה לא היה תקף אם היית בן 50 ששוקל 70 ומנסה לחזור לסקוואט 200 שהיה לו בגיל 18 על משקל גוף 100. במקרה שלך, במידה ואתה נשאר על אותו משקל גוף, אתה אמור להיות מסוגל להחזיר את המשקלים אליהם כבר הגעת בעבר. בהנחה שתאכל מספיק חלבון, תנמנם 8 שעות ביממה, לא תשכח לקחת את מנת הקריאטין היומית שלך, לא תקשיב לפיזיותרפיסטים שיגידו לך שזה מסוכן ואפילו תתעלם מהרופא שידאג לך ברגע שיראה את תוצאות בדיקות הדם שלך שמוכיחות באופן מפורש שהכבד שלך בקריסה מוחלטת וצריך לאשפז אותך (כי הוא פשוט מעולם לא הבין מה המשמעות והמכניזם של מה שהוא מכנה "תפקודי כבד" בבדיקת הדם, והוא מעולם לא פגש מישהו שמתאמן כבד חוץ מאנשים שמזריקים כבר 15 שנה ברצף שאצלם כל מה שקורה בבדיקות הדם ובכל האיברים הפנימיים, זה כאוס. או קרוספיטרים שכל הגוף שלהם מורכב מדלקת מערכתית אחת גדולה, והם גם ככה לא מרימים כבד).

במידה וקיבלת מענה לפנייתך, הקש 9. במידה ולא, הקש 1 ונציג שירות מטעמנו יחזור אליך בשעות הפעילות.
בתודה מראש,
המוקד של טל.

בנוגע לצ'ין אפס: לא יודע מה הפציעה, אם תפרט אולי תהיה אפשרות קונקרטית לסייע, אבל אני מזהיר מראש: לא סביר להניח שתשמע מה שאתה רוצה לשמוע, כי אני מתנגד ללתת לדברים להחלים. אני בעד לגרום להם להחלים. יש מעט מאוד יוצאים מהכלל.
בהיעדר סיבה ממש טובה, אני לא בעד להפסיק לצ'נצ'ן. אולי צריך לעבוד עם משקל קל יותר (שוב - לא ממש יודע מה הפציעה אז לא באמת יכול לענות). אם אתה באמת לא צריך לעשות צ'ין אפס יש יותר סיכוי שאתה צריך ניתוח מאשר מנוחה. וכשאני אומר לעשות צ'ין אפס - אני לא מתכוון למשקל מקסימום. יש בהחלט מקרים בהם צריך להוריד עומס ולהתקדם משם. אבל להפסיק לחלוטין? ועוד צ'ין אפס, שזה תרגיל שכל כך לא פוגע בכלום מבחינה אנטומית גם אם ממש תתאמץ לעשות גרוע? תצטרך להיות ממש משכנע כדי שאמליץ להמנע לגמרי ולא להכנס לחדר הניתוח.
בתחילת הפציעה לא יכולתי לעשות אפילו חזרה אחת במ.ג גוף בלי שיכאב לי.
כבר כתבתי בעבר מה הפציעה, זה בחיבור של שרירי החזה עם הכתף. ליד בית השחי.
זה כנראה קרע קטן שנגרם מזה שעשיתי תנועה לא טובה איזשהיא בבנץ'.
הפציעה מנעה ממני לעשות בנץ' בהתחלה וגם מתח וצ'ין אפס, כנראה כי יש מתיחה של השריר הזה בתנועה.

בהנחה שתאכל מספיק חלבון
check
תנמנם 8 שעות ביממה
check ואפילו יותר

לא תשכח לקחת את מנת הקריאטין היומית שלך
אני טבעי גבר, לא לוקח כלום!
(למרות שהגיע אלי קריאטין לפני כמה ימים)
במידה וקיבלת מענה לפנייתך, הקש 9. במידה ולא, הקש 1 ונציג שירות מטעמנו יחזור אליך בשעות הפעילות.
בתודה מראש,
המוקד של טל.
9 😘

ומה בדיוק עשית אחרי הפציעה?

ומה בדיוק עשית אחרי הפציעה?
בהתחלה בכיתי קצת, כי זו הפציעה הראשונה הרצינית שלי.
אבל אז התחלתי לעבוד עם מוט ריק בבנץ' במעיין פרוטוקול פציעות.
מפה לשם שכאב לי לעבוד עם מוט ריק אני עובד כבר אחריי כמה שבועות עם 70 קילו וממשיך לחזור לעצמי.
עשיתי בנץ' כול אימון והוספתי בהתחלה 2.5 ואחרכך עברתי ל5. מאזור ה20 חזרות ירדתי בהדרגה לאזור ה10 כרגע. 3 סטים.

אז נשמע שהכל בסדר, והצ׳ינאפס יכולים לחכות.

אז נשמע שהכל בסדר, והצ׳ינאפס יכולים לחכות.
אז זהו, שאני מתחיל חיטוב עוד חודש, ואם אני אפסיק לעשות משיכות חוץ מדדליפט אני משער שזה יגרום לי לאבד מסת שריר, לא?
או שפשוט להתחיל לעשות צ'ין אפס בתחילת החיטוב וכשהבנץ' שלי יחזור לעצמו?

אם אתה פצוע, הטיפול בפציעה הוא מעל לכל שאר הדברים, כולל חיטוב ודאגות לגבי גיינז. ואתה לא הולך לאבד מסת שריר תוך חודש.

הבנתי, תודה חמודים. 🙃

אם אתה פצוע, הטיפול בפציעה הוא מעל לכל שאר הדברים, כולל חיטוב ודאגות לגבי גיינז. ואתה לא הולך לאבד מסת שריר תוך חודש.
לא נכון, יש לי בן דוד שהיה מניף 250 ושוקל 150 על 10% שומן ואחרי חודש שהתאמן קצת פחות חזק הוא ירד למשקל גוף 120 על 16% שומן.

בנוגע לפציעה, אני אוהב את מה שעשית עם הבנץ' ואני לא רואה סיבה ממש טובה לא לעשות אותו דבר עם צ'ין אפס, חוץ מהעובדה שהמשקל המינימלי אותו אתה יכול להרים הוא משקל הגוף שלך, מה שאומר שאתה חייב להרים משקל מפגר שרוב האנשים לא מרימים גם עם סטרואידים.
לכן, אציע שתעשה אותו דבר בפולי עליון. אם גם משקל קל מכאיב לך אבל הכאב שהיה בבנץ' לא חוזר, חכה טיפה שהבנץ' יחזור למשקל שיותר קרוב למה שהיה לך ולא יהיה כאב, ואז תתחיל את אותו דבר בצ'ין אפס. אבל אם תהיה זהיר אני מניח שתוכל כבר מעכשיו להתחיל לצ'נצ'ן בפולי העליון במתכונת דומה למתכונת בה השתמשת בבנץ'. נסה, אבל בזהירות ובלי לבדוק "מאיזה משקל אתה מתחיל להרגיש את הפציעה" כפי שהוצע לך בעבר.

זה בן דוד מהשייטת? כבר אמרתי לך שהוא לוזר 🤣

יש גרביטון בטכניון.

טוב אני אתחיל בינתיים עם פולי ואחרכך אחליף את זה בצ'ין אפס עם מ.ג וכו'.

א. יש לי פציעה בשרירי החזה שמתחברים ביחד עם הכתף. (תמונה מצורפת)
אני מרגיש אותה רק כשאני תחת עומס (בנץ/מתח/צ'ין אפס) ביום יום לא מרגיש אותה.
התחלתי להרגיש את הפציעה מלפני כמה שבועות בזמן הנפח בבנץ'. עשיתי תנועה לא טובה ואז זה הופיע. יכול להיות שיש לי קרע קטן, יכול להיות שזו דלקת. אין לי שמץ. (אם למישהו יש השערה יותר טובה אשמח לשמוע)
בקיצור בנץ' לא עשיתי למרות שבכיף היה לי את ה110 קילו האלו. כנ"ל הצ'ין אפס. :
נשמע כמו קריעה חלקית של הגידים בשרירי החזה:

זה נפוץ מאוד בבנצ פרס (קרה לי פעמיים). כשאתה משתמש בשרירי החזה כדי לפצות על הקושי לייצב את המוט עם הכתפיים (ראה הדגמה) העומס יוצר לחץ רב על הגידים עד שפשוט צד אחד נקרע.
לכן צריך להקפיד שהמוט יהיה מאוזן ושאתה לא מזניח את הכתפיים (אתה עושה OHP?).

הייתי נזהר מאוד מההמלצות של החברים שלך בלוג והולך לעשות צילום דחוף, לא תמיד עושים ניתוח במיוחד עם זה קרע חלקי.
במידה ולא תנותח סיכוי גבוה שהצד שנקרע לא יחלים לגמרי או שיהיה חלש יותר ולכן אם תלחץ כבד מדי אתה יכול להגיע לרגע שלא תוכל ללחוץ בטכניקה טובה ותסכן את עצמך בקריעה נוספת.
רק ב27% מהמקרים שיש קרע ובהם לא מנתחים יש חזרה לתפקוד שהיה לפני הפציעה, אני לא יודע כמה זה נכון לקרע שהוא מינורי אבל זה יכול לקרות עוד פעם כמו שזה קרה לי לכן הייתי נזהר.
זה קרה לי בלי ספוטר ואם לא היה את הפווארליפטר של המכון שיציל אותי הייתי יכול לקבל 140 ק"ג על קנה הנשימה אם אחד מהעדים האחרים היה מנסה לעזור ונכשל.

נשמע כמו קריעה חלקית של הגידים בשרירי החזה:

זה נפוץ מאוד בבנצ פרס (קרה לי פעמיים). כשאתה משתמש בשרירי החזה כדי לפצות על הקושי לייצב את המוט עם הכתפיים (ראה הדגמה) העומס יוצר לחץ רב על הגידים עד שפשוט צד אחד נקרע.
לכן צריך להקפיד שהמוט יהיה מאוזן ושאתה לא מזניח את הכתפיים (אתה עושה OHP?).

הייתי נזהר מאוד מההמלצות של החברים שלך בלוג והולך לעשות צילום דחוף, לא תמיד עושים ניתוח במיוחד עם זה קרע חלקי.
במידה ולא תנותח סיכוי גבוה שהצד שנקרע לא יחלים לגמרי או שיהיה חלש יותר ולכן אם תלחץ כבד מדי אתה יכול להגיע לרגע שלא תוכל ללחוץ בטכניקה טובה ותסכן את עצמך בקריעה נוספת.
רק ב27% מהמקרים שיש קרע ובהם לא מנתחים יש חזרה לתפקוד שהיה לפני הפציעה, אני לא יודע כמה זה נכון לקרע שהוא מינורי אבל זה יכול לקרות עוד פעם כמו שזה קרה לי לכן הייתי נזהר.
זה קרה לי בלי ספוטר ואם לא היה את הפווארליפטר של המכון שיציל אותי הייתי יכול לקבל 140 ק"ג על קנה הנשימה אם אחד מהעדים האחרים היה מנסה לעזור ונכשל.

אני עושה ohp.
ולא,אין לי מה ללכת לצילום. הפציעה שלי כבר מתחילה להחלים, אפשר לראות את זה בכך שאני מתקדם בבנץ'...
אני לא קופץ עכשיו בחזרה ל100 ק"ג, כל הפואנטה שאני חוזר בהדרגתיות.

אני עושה ohp.
ולא,אין לי מה ללכת לצילום. הפציעה שלי כבר מתחילה להחלים, אפשר לראות את זה בכך שאני מתקדם בבנץ'...
מה זה חזרה בהדרגתיות? לא שמעתי על זה. אפשר הסבר יותר מפורט?

אני עושה ohp.
זה טוב מאוד שהפציעה פחות כואבת לך, אבל ככל הנראה עברת קרע בשריר וזה יכול לקחת כמה חודשים עד שתחזור לתפקוד מלא (אם בכלל).
אתה יכול לעשות תרגילים אחרים בינתיים ולהתחזק בהם וכך לא תצטרך ללכת נגד המלצת הרופא (שאליו אפילו לא טרחת ללכת), במידה ולא לפחות תבין שהפציעה שלך שונה מסתם אוברטריינג ותעשה את עבודת המחקר שלך.
אנשים קורעים את הפקטורליס שלהם לעיתים 5 פעמים ובמידה וזה רציני זה יכול לקחת חודשים של שיקום ולעלות אלפי שקלים לניתוח.

יכול להיות שזה בכלל לא זה, אני רק יודע שאתה לא באמת חכם יותר כשאתה נמנע לקבל חוות דעת נוספות.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית