- פותח/ת השרשור
- #4,561
לא קראתי את מה שכתוב אני אקרא עוד מעט אבל אני דיי בטוח שכן מהסיבה הפשוטה ש:תקשיבו, ראיתי עכשיו את הפוסט הזה בפייסבוק:
**************************************************************************************
"ארז מרצה באוניברסיטה" -מטרידן סדרתי
1. בפעם הראשונה עצר אותי ליד ביתי טען שהוא חדש באזור וביקש הסבר כיצד להגיע לאוניברסיטה באוטובוס, למרבה אדיבותי לאדם חדש באזור הסברתי לו את מפת האוטובוסים השכונתית והתכוונתי להמשיך בדרכי "דרך אגב ארז מרצה באוניברסיטה." "דניאלה." לחיצת יד שבמהלכה הוא ממשיך לדבר ולבקש את מספר הטלפון שלי, "יש לי חבר אני לא מעוניינת" מנסה להרפות מלחיצת היד ללא הצלחה "צריכה ללכת" בינתיים הוא מתעלם לחלוטין מדבריי ממשיך לאחוז לי את היד ולנסות להמשיך בשיחה, בסופו של דבר הבנתי שמשהו לא בסדר משכתי את
היד והלכתי לו בפנים. בינתיים הוא חזר לכיוון ממנו הוא בא.
2. בפעם השנייה הייתי במסעדה בים, חיכיתי לאמי בתוך שרותי הנשים מסתכלת במראה ושטויות של בנות, כשהדלת של השרתים פתוחה, הבחנתי באדם שעומד שם ובוהה אליי לפחות 5 דקות, לא חשבתי יותר מידי ולא עניין אותי מה הוא עושה שם, אבל אחרי 5 דקות זה נראה לי חריג אז הפנתי אליו את הראש "היי חשבתי שפה זה הכאמל חח, את מוכרת לי מאיפשהו, אני ארז, אפשר את המספר שלך?" מההלם סיננתי "לא מעוניינת" וסגרתי לו את הדלת בפנים. מיותר לציין שממש חששתי לצאת אחרי זה מהשרותים כי חשבתי שהוא ממתין לי איפה שהוא בחוץ, לאחר הפעם המוזרה הראשונה.
3. בפעם השלישית הייתי במרכז הכרמל במעבר החצייה, הבחנתי בו מגיע ממולי והורדתי את הראש והעיניים לקרקע כדי שאולי לא יבחין בי, לפתע הוא מופיע לידי הולך לאותו כיוון כמוני "היי את יודעת אם יש הופעה של סקאזי היום?" לא מרימה את הראש מהרצפה מתעלמת, "היי יש הופעה של סקאזי היום?" ממשיך, "לא יודעת" והולכת משם ממש מהר, בשלב הזה כבר כעסתי על עצמי שלא צעקתי עליו או משהו, הרי כולם כבר אמרו שיש משהו מוזר בסיפור הזה אבל פעם 3 הייתי בהלם לא ידעתי איך להגיב.
4. בפעם הרביעית הייתי במרכז הכרמל ב:1:30 בלילה ממהרת הביתה אחרי יום עבודה, שוב מבחינה בו מגיע מולי ממרחק גדול, מורידה את הראש אולי הוא לא יבחין, כמובן שגם הפעם הוא מופיע לידי הולך לאותו כיוון "תגידי יש לאן לצאת היום?" פה כבר התעשתתי על עצמי "תקשיב לי ותקשיב לי טוב עוד פעם אחת אתה פונה אליי אני מגישה נגדך תלונה" "לא ידעתי שזאת את" "פעם 4 לא נראה לך מוגזם?" ???"הכוונה שלי היא טובה" "אל תפנה אליי יותר אם אתה לא רוצה משטרה!!!!!!!" חשוב לציין שהקול שלי היה די גבוהה וברור כבר הייתי עצבנית למדיי, הוא כמובן נשאר עומד שם מוכן למשוך את השיחה עוד ועוד ואני הלכתי נסערת הביתה.
5. בפעם החמישית אני מחכה לאוטובוס ליד ביתי ולפתע שומעת קול מוכר "תגידי עובר פה קו 5? " אני מזיזה את עיניי לצד, רואה כפות רגליים יחפות מעלה את המבט, הוא ולא אחר ארז, בתמימותי חושבת שאולי הוא לא זיהה אותי עם משקפי השמש מורידה אותם צועקת עליו "מה לא היה ברור באל תפנה אליי יותר!? " "חשבתי את מישהי אחרת" "עוף לי מהפנייייייייים!" כבר ממש נסערת בשלב הזה, הבן אדם לא זז וממשיך לתשאל אותי איזה אוטובוסים עוברים שם! למזלי הרמתי את המבט וראיתי את האוטובוס שלי בתחנה כבר, נכנסתי אליו מהר, מסתכלת קדימה, אדון ארז רץ יחף לאוטו שלו שהוא השאיר 50 מטר קדימה מתחנת האוטובוס וממשיך בנסיעה!! מהר מהר התעוררתי מההלם וצילמתי את האוטו.
סיפרתי את הסיפור בקצרה בתגובה לאיזה פוסט והופעתי או שלא הופתעתי מפנייתן של 5 בנות שונות שהוטרדו בצורה דומה על ידי אותו ארז!
ג'- "זה נשמע כמו הבחור שהטריד אותי כבר פעמיים,והוא כל פעם התחיל את הסיפור שלו מהתחלה ולא זכר אותי. הבנתי שהוא מטרידן סדרתי"
מ'- "ארז הזה התחיל גם איתי פעם אחת באוטובוס, בקטע מאוד לא נעים. הוא מתיישב קרוב מידי, ממשיך לשאול שאלות, מתחיל להיות לי נוח, מבינה שמשהו לא תקין, לא נעים לי ואני מנסה להפסיק את השיחה. מסתובבת לחלון מפסיקה לענות על שאלות ואומרת שלא מעוניינת להמשיך לשוחח. הוא ממשיך לשאול אנשים מסביב נועצים מבטים אף אחד לא אומר כלום. אני מרגישה מטומטמת ששיתפתי פעולה עד כאן. שהייתי צריכה להיות לא נחמדה מהתחלה. אני יורדת מהאוטובוס מתפללת שלא ירד אחריי, מתיישבת בתחנה וכועסת על עצמי שנתתי לו את המספר".
א'- "הטריד אותי לפני 7 שנים באוטובוס ולפני כחודשיים במרכז הכרמל ועד שלא צעקתי לא הרפה. אני נלחצתי כי הוא התחיל ללכת אחריי גם כשהתקשרתי לחברה והתחלתי לדבר איתה בטלפון תוך כדי שאני מתעלמת ממנו לחלוטין. עד שלא עצרתי וצעקתי לפני אנשים הוא לא הלך".
ע'- "הבחור הזה קריפי לגמרי הוא העיר אותי באוטובוס וניסה לחלץ ממני מספר טלפון. אחר כך מצא אותי בפייסבוק. פעם אחת הייתי עם חבר שלי, לא הזיז לו בכלל. בזמנו ממש חשבתי להחליף קווי אוטובוס בגללו".
ב'- "הייתה לי חוויה לא נעימה איתו גם ממליצה להימנע ממנו לחלוטין. כשנפגשנו הוא נתן לי חיבוק שוב ארוך מידי, והעניין הזה חזר שוב ושוב של ניסיונות מגע שאני מנסה להרפות והוא לא נותן לי, אז אמרתי לו שאני מרגישה ממש לא בנוח איתו ושאני הולכת וגם אז הייתי צריכה להתעקש שוב ושוב שאני רוצה ללכת ושלא ילווה אותי הביתה".
ה'- "מצטרפת למוטרדות. גם אחריי הוא רדף איזה פעם ומלמל משהו על ארז ואוניברסיטה."
הבעייתיות כאן היא שבעצם ארז לא עושה שום דבר לא חוקי לכאורה, רק מתעלק על בחורות ולא מרפה. כולן תייגו את החוויה איתו כמטרידה, וכחדירה לא מוזמנת לפרטיות של כל אחת, אם זה במגע פיזי לא רצוי ולא מוזמן או בשיחה שביקשו להפסיק ולא הפסיקה.
אני משתפת את החוויות הלא נעימות שלנו, במטרה להבהיר מסר ברור שגם הטרדה שהיא לא מינית היא הטרדה לכל דבר ויש דרכים משפטיות לפעול גם במקרים האלה! ועל מנת להגיע לכמה שיותר בנות שחוו הטרדה מארז ולתת להן את הביטחון שהן יכולות להתלונן.
ולך ארז המטרידן אני רוצה להבהיר מסר חד וברור השפלת מבט=לא! התחמקות מתשובות= לא! ובעיקר"לא מעוניינת" = "לא!" לא צריכה לחזור על עצמי 5 פעמים ואפילו לא פעמיים! אני מבהירה שיש לי את הפרטים המלאים שלך ולא אהסס לפעול נגדך משפטית אם תפנה אליי שוב. בנוסף אם אחת הבנות שהטרדת עד כה תרצה להתלונן אעודד אותה ואתן לה את פרטייך בשמחה כי מה שאתה עושה פשוט לא בסדר. מקווה שהפוסט יעביר את המסר בצורה ברורה, ושלא אאלץ לעשות לך פוסט שיימינג עם פרטייך המלאים ולפנות לרשויות.
בנוסף הבנות פה מצוינות בעילום שם כדי שאתה לא תפנה אליהן יותר, כל פנייה אליהן או אליי במציאות או בפייסבוק תראה כהטרדה נוספת ועליה לא נוותר יותר.
***בבקשה לשתף את הפוסט כמה שיותר על מנת שנשים סוף למטרידנים***
***********************************************************************************************************************************
רק אני חושב שיכול מאוד להיות שזה אלכס?
מטרידן סדרתי
אלכס
מופיעים באותו קטע.