הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון אחר ביקורת סקוואט

ErezAlon

משתמש מתחיל
93
21
נק' מוניטין:
21
93
21
אני אחרי הפסקה של שבועיים, בעקבות כאבי ביצים שהופיעו לי כל פעם שעשיתי את התרגיל. הכאבים עברו, הרופא אמר שאין לי שם כלום מיוחד.
חזרתי השבוע לסקוואט אבל החלטתי להוריד 20 קילו. מ95 ל75. מה אתם אומרים על המהלך עצמו? אני פשוט חושב שפעם האחרונה עליתי מהר מידיי במשקלים ולכן הופיעו הכאבים. הפעם החלטתי להאט קצת את הקצב. למשהו כמו 2.5 קילו באימון בהתחלה וכשאני אתקרב לשיא האחרון אני אאט אפילו יותר.

חשוב לי לשמוע מה אתם אומרים על הטכניקה ולהשתפר כמה שיותר לפני שאני ממשיך לעלות במשקלים. אין צורך להאיר על הנעליים והכפפות, ידוע.

משום מה זה נראה כאילו אתה לא יורד מספיק עמוק, יכול להיות שזו הזוית צילום?
בכל מקרה, נראה יפה מאוד.

• פותח/ת השרשור
תודה לעוזרים, אבל קשה לי להאמין שאני עושה את זה מושלם. דבר אחד שאני לא סגור אליו זה המבט. לפעמים נוח לי להסתכל קדימה עם נטיה מעט למטה ולפעמים נוח לי להסתכל למעלה, במיוחד כשאני בעליה ומרגיש שהמוט עומד לעצור אותי. מה אתם חושבים עדיף? קראתי מאמרים מנוגדים, חלק אומרים להסתכל למעלה וחלק קדימה עם נטיה למטה.
@Tank @Beast and cheat @White Walker אשמח לביקורת שלכם

אני מכיר שמבט כלפיי מעלה תופס.. נראה מעולה ואם קצת כואב הברכיים אפשר להרים אצבעות כלפי מעלה בשביל שהמשקל יהיה על העקב בהצלחה

תודה לעוזרים, אבל קשה לי להאמין שאני עושה את זה מושלם. דבר אחד שאני לא סגור אליו זה המבט. לפעמים נוח לי להסתכל קדימה עם נטיה מעט למטה ולפעמים נוח לי להסתכל למעלה, במיוחד כשאני בעליה ומרגיש שהמוט עומד לעצור אותי. מה אתם חושבים עדיף? קראתי מאמרים מנוגדים, חלק אומרים להסתכל למעלה וחלק קדימה עם נטיה למטה.
@Tank @Beast and cheat @White Walker אשמח לביקורת שלכם
מבחינת הניתוח התנועתי של היי באר, המוט ממוקם גבוה הרבה מעבר לשכמות ואם נעביר קו בינו לבין מרכז המסה נראה שהוא עובר פחות או יותר מעליו, כלומר, אין צורך באלמנט נוסף כמו אלמנט המבט על מנת לשמור על יציבות, אלה אם לא הנחת את המוט כמו שצריך. השינוי של המבט למיטב ידיעתי נועד לעזור לייציבות המשקל על הגב שלך כדי שחס וחלילה לא תתנדנד ותיפול בסט, בלואו באר זה מאוד הכרחי כי בגלל המיקום הנמוך של המוט על השכמות יש צורך לבצע פעולות מסוימות כדי לייצב את הגוף בירידה כשהמוט נמצא מאחורי נקודת שיווי המשקל, ואחת הדרכים לכך היא להביט קדימה ולמאטה כי זה מטה את עמוד השדרה שלך קדימה וכתוצאה מכך מייצב אותך. כלומר, בהיי באר לא משנה אם תסתכל קדימה או למעלה, כל עוד אתה לא נופל זה בסדר.
דרך אגב יש אנשים שלא נופלים גם בביצוע לואו באר ומבט קדימה כמו @StasZ אבל למיטב ידיעתי אלו מקרים נדירים.

מתנצל על החפירה רק רציתי להעביר כמו שצריך את הנקודה

הזווית ממש בעייתית.. אני רואה שאתה עושה HB אבל נדמה שברוב החזרות העומק לא תקין (וב HB הירידה אמורה להיות עמוקה יותר ועמידה צרה יותר)
אבל אולי בגלל הזווית זה רק נראה לי ככה, אז קשה לי לומר.
כמו כן, את המבט תוריד למטה יותר למרחק של מטר וחצי בערך.

אני אחרי הפסקה של שבועיים, בעקבות כאבי ביצים שהופיעו לי כל פעם שעשיתי את התרגיל. הכאבים עברו, הרופא אמר שאין לי שם כלום מיוחד.
מוכר לי.
לרוב זה עקב דלקת בגב התחתון שנוגעת בעצבים מסויימים שהולכים אל האשכים.
גם אני סבלתי מזה בעבר.

אני מכיר שמבט כלפיי מעלה תופס
לא, זה לא.

הזווית ממש בעייתית.. אני רואה שאתה עושה HB אבל נדמה שברוב החזרות העומק לא תקין (וב HB הירידה אמורה להיות עמוקה יותר ועמידה צרה יותר)
אבל אולי בגלל הזווית זה רק נראה לי ככה, אז קשה לי לומר.
כמו כן, את המבט תוריד למטה יותר למרחק של מטר וחצי בערך.

מוכר לי.
לרוב זה עקב דלקת בגב התחתון שנוגעת בעצבים מסויימים שהולכים אל האשכים.
גם אני סבלתי מזה בעבר.

לא, זה לא.
למה אתה ממליץ לו להוריד מבט בהיי באר?

למה אתה ממליץ לו להוריד מבט בהיי באר?
למה לא?
הרי ריפטו בעצמו דיבר על מבט למטה על מנת לאפשר היפ דרייב כמו שצריך ואומנם הירידה ב HB שונה מ LB אך לא נראה לי שמבט למעלה זה דבר טוב בסקוואט, בדיוק כמו שזה לא מומלץ גם בדדליפט וגם בפרס.
אתה רוצה הרי שהצוואר יהיה ישר עם עמוד השדרה ככל האפשר בלי קשר, לא?

למה לא?
הרי ריפטו בעצמו דיבר על מבט למטה על מנת לאפשר היפ דרייב כמו שצריך ואומנם הירידה ב HB שונה מ LB אך לא נראה לי שמבט למעלה זה דבר טוב בסקוואט, בדיוק כמו שזה לא מומלץ גם בדדליפט וגם בפרס.
אתה רוצה הרי שהצוואר יהיה ישר עם עמוד השדרה ככל האפשר בלי קשר, לא?
המוט צריך להיות כל הדרך באזור מרכז הרגל. בזמן ביצוע לואו באר יש להטות את הגב טיפה קדימה על מנת לשמור על יציבות מה שמקל על מבט למאטה, כאשר בהיי באר הגב אמור להיות ישר כי ההטיה שלו קדימה תגרום לאיבוד שיווי המשקל כי המוט כבר נמצא אנכית למרכז הכובד. כשאתה עומד ישר עם המוט על החלק העליון של הטרפזים קודם כל אתה כבר יציב וכל מה שנשאר לך זה להוריד את המוט אנכית לרצפיה, ודבר שני זה ש"להביט למאטה" מתחיל להיות מאתגר יותר כי זה דורש זווית קטנה יותר בין הגוף לסנטר בגלל שאתה לא יכול להשתמש במומנט של הורדת הגב לכך כי כמו שאמרתי, הוא ישר.
אז בעצם גם אין לך צורך להביט למאטה ליצירת שיווי המשקל וגם צורת העמידה מקשה עליך לעשות זאת.

המוט צריך להיות כל הדרך באזור מרכז הרגל. בזמן ביצוע לואו באר יש להטות את הגב טיפה קדימה על מנת לשמור על יציבות מה שמקל על מבט למאטה, כאשר בהיי באר הגב אמור להיות ישר כי ההטיה שלו קדימה תגרום לאיבוד שיווי המשקל כי המוט כבר נמצא אנכית למרכז הכובד. כשאתה עומד ישר עם המוט על החלק העליון של הטרפזים קודם כל אתה כבר יציב וכל מה שנשאר לך זה להוריד את המוט אנכית לרצפיה, ודבר שני זה ש"להביט למאטה" מתחיל להיות מאתגר יותר כי זה דורש זווית קטנה יותר בין הגוף לסנטר בגלל שאתה לא יכול להשתמש במומנט של הורדת הגב לכך כי כמו שאמרתי, הוא ישר.
אז בעצם גם אין לך צורך להביט למאטה ליצירת שיווי המשקל וגם צורת העמידה מקשה עליך לעשות זאת.
תודה על התשובה וההשקעה.
לרגע חששתי שתענה שמבט למעלה זה טוב 🤡

• פותח/ת השרשור
ובקשר אליי, אתם ממליצים על עמידה צרה יותר ולוודא שאני יורד מספיק עמוק (עד ששובר מקביל)?

ובקשר אליי, אתם ממליצים על עמידה צרה יותר ולוודא שאני יורד מספיק עמוק (עד ששובר מקביל)?
אני פחות תומך של LB במנח מוט של HB אם כי אני מכיר כמה בפורום שעובדים ככה.
לדעתי אם אתה עושה HB ונוח לך ככה, אז עמוד צר יותר ורד עמוק יותר כשהגב בצורה יותר אנכית לרצפה כפי שטנק הסביר קודם לכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית