הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פשיטת גו

• פותח/ת השרשור totti99
  • פורסם בתאריך

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
היי אני סובל מכאבים בגב תחתון בעת סקוואט ואני מתחיל לחשוב שזה כי הגב תחתון שלי לא מחומם מספיק אז חשבתי אולי לפני כל אימון שיש לי בו סקוואט או דד ליפט
לעשות פשיטת גו לפנים בכיסא רומי

כדאי לי לנסות?
אם כן אז לעשות את זה עם משקל או בלי?
כמה סטים וכמה חזרות?

תודה

יכול להיות שזאת בעית טכניקה, יכול להיות שזה butt wink בגלל חוסר גמישות או שאתה לא מצליח לכווץ את הגב התחתון בתחתית. תעלה סרטון.

לגבי חימום, אני כן נמתח טוב (בעיקר דינאמית) לפני סקוואט, אבל פשיטות גו יכולות לעייף את הזוקפים, שזה הדבר האחרון שאתה רוצה לפני סקוואט כבד. בקיצור, תתחיל מסרטון.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזאת בעית טכניקה, יכול להיות שזה butt wink בגלל חוסר גמישות או שאתה לא מצליח לכווץ את הגב התחתון בתחתית. תעלה סרטון.

לגבי חימום, אני כן נמתח טוב (בעיקר דינאמית) לפני סקוואט, אבל פשיטות גו יכולות לעייף את הזוקפים, שזה הדבר האחרון שאתה רוצה לפני סקוואט כבד. בקיצור, תתחיל מסרטון.

סקוואט‏:

העליתי את זה כבר לפני כמה ימים אבל אני די בטוח שלא ראית אז הנה

(מבחינת הרגליים אני יכול להרים יותר כבד אבל אני מפחד בגלל הכאב בגב)

אתה נוטה מדי קדימה בשביל HB. המוט בתחתית נמצא מעל קצות האצבעות. יכול להיות שהתנוחה הזאת למטה יוצרת לך לחץ על זוקפי הגב המותניים.
חוץ מזה - שיכול להיות שהכאבים צצים בסקוואט אבל נובעים מתרגילים אחרים (דדליפט, פרס), או בכלל מפציעה שאתה לא מודע לה (בלט/פריצת דיסק). ראית אורטופד? אני לא יודע כמה הכאבים חמורים אבל לי (אחרי תאונת דרכים) היו כאבים לא חזקים במיוחד ומהתיאורים שלי אורטופד איבחן שני בלטים, שאח"כ גם הוכחו ב-CT.

• פותח/ת השרשור
אתה נוטה מדי קדימה בשביל HB. המוט בתחתית נמצא מעל קצות האצבעות. יכול להיות שהתנוחה הזאת למטה יוצרת לך לחץ על זוקפי הגב המותניים.
חוץ מזה - שיכול להיות שהכאבים צצים בסקוואט אבל נובעים מתרגילים אחרים (דדליפט, פרס), או בכלל מפציעה שאתה לא מודע לה (בלט/פריצת דיסק). ראית אורטופד? אני לא יודע כמה הכאבים חמורים אבל לי (אחרי תאונת דרכים) היו כאבים לא חזקים במיוחד ומהתיאורים שלי אורטופד איבחן שני בלטים, שאח"כ גם הוכחו ב-CT.

הייתי אצל המון אורטופדים אחד מהם היה השבוע (טענו שזה לא משהו רציני ולא רצו לשלוח לצילום עד השבוע , אחד מהם גם אמר לי לא לעשות סקוואט ופרס או כל תרגיל אחר בעמידה שהמשקל בו מעל לגוף כדי שהגביהה שלי לא תיעצר אז לא יודע אם להקשיב לו)
יש לי צילום עוד קצת פחות מחודש

והכאב הוא בעיקר בסקוואט אבל לא בכל חזרה ולא בכל סט (בדרך כלל הכאב הכי חזק הוא בחזרה הראשונה )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית