הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מסה לעבור לss?

• פותח/ת השרשור golangm
  • פורסם בתאריך

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
שלום לפי מה שהבנתי המשקלי עבודה שלי לא משהו,
אני בן 17 עוד מעט 18
גובה:173
משקל:70

בנץ: 67 ל3 סטים של5 חזרות
פרס: 40 קילו 3 סטים של 8
דדליפט: 40 קילו אימון הבא מתחיל להעלות משקלים, עד עכשיו לא עליתי בדד בגלל שלא הייתי בטוח בטכניקה סקוואט: 60 3 סטים של 8

חשבתי לעבור לabc אבל אמרו שחבל,
כדאי לעבור לSS בשביל לעלות משקלים? המטרה שלי כרגע זה לעלות 5 קילו ואז חיטוב בעיקרון

• פותח/ת השרשור
אוקי,
רק כמה שאלות אם אני עובר לSS,
המשקלים שלי כרגע בתרגילים המורכבים:
בנץ': 67
פרס:40
סקוואט:60
דדליפט:40

אם אני מתחיל SS ועושה לפי כמה שאני צריך לעלות בכל תרגיל מאימון לאימון יצא לי שהסקוואט יעבור את הדדליפט בהרבה, למרות שעכשיו הוא עובר אותו כבר.

ועוד שאלה,
בתוכנית הזאת יש בעצם 3 פעמים בשבוע רגליים (סקוואט),
אם אני עושה נגיד את האימונים ככה:
ראשון שלישי חמישי
או שני רביעי שישי
או ראשון שלישי שישי,
משהו בסגנון, כאשר אני מחליף כל שבוע
ABA
BAB
האם אני אספיק להתאושש מאימון לאימון?
האם 3 אימוני רגליים זה טוב בשבוע?
תודה

אתה תספיק להתאושש אם תאכל מספיק, ויש לך שם שלושה אימוני שפיפה כמו שיש שלוש לחיצות ושלוש משיכות שבועיות,שלושת התנועות הביסיסיות של הגוף.

המשקלים שלי כרגע בתרגילים המורכבים:
בנץ': 67
פרס:40
סקוואט:60
דדליפט:40
איך זה יכול להיות שהדדליפט שלך נמוך יותר מהסקוואט? ועוד ב-20??
אם זה לא מבעיה רפואית או שהתחלתה את התרגיל מאוחר, אז יש משהו שלא בסדר:
או שאתה לא יורד מספיק בסקוואט או שהטכניקה בדדליפט לא נכונה או שניהם.
ממליץ לך לצלם לפה סרטון עם טכניקה שלך בסקוואט ובדדליפט אם כפי שאמרתי אין בעיה רפואית או שלא התחלתה את התרגיל מאוחר.

ממליץ לך לצלם לפה סרטון עם טכניקה שלך בסקוואט ובדדליפט אם כפי שאמרתי אין בעיה רפואית או שלא התחלתה את התרגיל מאוחר.
תקרא הכול... לא חרם? יחסוך לך הרבה שטויות הוא אמר שהוא לא היה בטוח בטכניקה אז הוא לא העלה במשקלים...

• פותח/ת השרשור
אין קשר לבעיה רפואית או טעות בטכניקה של סקוואט,
לא העלתי משקלים בדדליפט בכוונה כי לא הייתה לי טכניקה מספיק טובה בשביל לעלות משקלים, יכלתי אבל העדפתי שלא.
אני מהאימון הבא מתחיל לעלות משקלים בדדליפט.

תקרא הכול... לא חרם? יחסוך לך הרבה שטויות הוא אמר שהוא לא היה בטוח בטכניקה אז הוא לא העלה במשקלים...
אאה... סליחה לא שמתי לב כי קצת דילגתי על ההתחלה
אין קשר לבעיה רפואית או טעות בטכניקה של סקוואט,
לא העלתי משקלים בדדליפט בכוונה כי לא הייתה לי טכניקה מספיק טובה בשביל לעלות משקלים, יכלתי אבל העדפתי שלא.
אני מהאימון הבא מתחיל לעלות משקלים בדדליפט.
סבבה אחי, סליחה פשוט לא שמתי לב שכתבת את זה כי קצת דילגתי על ההתחלה

קשקוש!
אני הייתי עם סקווט גבוהה מהדד בהרבה מהסיבה הפשוטה שסקווט יש כל אימון ודד כל אימון שני.
לא הייתה לי שום בעיה רפואית וטכניקה בסדר גמור.
באזור ה150קג הדד עקף את הסקווט.

• פותח/ת השרשור
קראתי את המדריך של ריפטו, אבל אם מישהו יוכל להסביר לי ביותרת פשטות או משהו,
אני מתחיל את התוכנית הזאת ביום ראשון,
מתחיל מ A
אז אני צריך לעשות:
סקוואט 3 סטים של 5 60KG
בנץ' 3 סטים של 5 67KG
דדליפט סט של 5 45KG [מתחיל לעלות משקלים מהאימון הזה אבל לא רוצה לעלות ב10 קילו ישר, לאט לאט בנתיים]

השאלה היא אם להתחיל מהמשקלים שאני עבדתי עד עכשיו את התוכנית?
להתחיל ממוט ריק? (נשמע בזבוז)
וגם, קלין זה תרגיל די חדש לי (פעם עשיתי אותו קצת לתקופה אבל בכללי זה חדש לי נגיד), אני אתחיל ממשקל רצפה נראה לי איתו (מוט או משהו)

ומה עדיף?
Standing barbell press או מיליטרי פרס במכונה (רוב הסיכויים שעדיף לא מיליטרי פרס, פשוט נראה לי קצת יותר נוח

קראתי את המדריך של ריפטו, אבל אם מישהו יוכל להסביר לי ביותרת פשטות או משהו,
אני מתחיל את התוכנית הזאת ביום ראשון,
מתחיל מ A
אז אני צריך לעשות:
סקוואט 3 סטים של 5 60KG
בנץ' 3 סטים של 5 67KG
דדליפט סט של 5 45KG [מתחיל לעלות משקלים מהאימון הזה אבל לא רוצה לעלות ב10 קילו ישר, לאט לאט בנתיים]

השאלה היא אם להתחיל מהמשקלים שאני עבדתי עד עכשיו את התוכנית?
להתחיל ממוט ריק? (נשמע בזבוז)
וגם, קלין זה תרגיל די חדש לי (פעם עשיתי אותו קצת לתקופה אבל בכללי זה חדש לי נגיד), אני אתחיל ממשקל רצפה נראה לי איתו (מוט או משהו)

ומה עדיף?
Standing barbell press או מיליטרי פרס במכונה (רוב הסיכויים שעדיף לא מיליטרי פרס, פשוט נראה לי קצת יותר נוח
תתחיל עם משקלים שבהם יקח לך לפחות שבועיים להגיע למשקל העבודה שלך כדי שיהיה לך מרווח התקדמות מסוים. לדוגמא תתחיל מאזור ה45 סקוואט ו50 בנץ' ותתקדם משם לפי התוכנית. ומה זאת אומרת במכונה? תעשה מיליטרי פרס וזהו

קשקוש!
אני הייתי עם סקווט גבוהה מהדד בהרבה מהסיבה הפשוטה שסקווט יש כל אימון ודד כל אימון שני.
לא הייתה לי שום בעיה רפואית וטכניקה בסדר גמור.
באזור ה150קג הדד עקף את הסקווט.
אבל עדיין, לפחות אצלי (אני גם עושה עכשיו SS) גם כשדד זה כל אימון שני אני עדיין מתקדם באותו משקל כמו בסקוואט בשבוע פחות או יותר.
כלומר בדדליפט כל אימון אני מתקדם ב-5 ק"ג עכשיו, ובסקוואט ב-2.5, אז ככה שבשבוע זה יוצא אותו כמות של התקדמות, ותמיד יוצר מצב שבו הדדליפט גבוה יותר מהסקוואט. גם בהתחלה, בהתחלה זה היה בדדליפט 10 ק"ג כל אימון, ובסקוואט 5 ק"ג כל אימון.

• פותח/ת השרשור
תתחיל עם משקלים שבהם יקח לך לפחות שבועיים להגיע למשקל העבודה שלך כדי שיהיה לך מרווח התקדמות מסוים. לדוגמא תתחיל מאזור ה45 סקוואט ו50 בנץ' ותתקדם משם לפי התוכנית. ומה זאת אומרת במכונה? תעשה מיליטרי פרס וזהו
זה שתהיה התקדמות מסויימת זה סבבה, אבל באמת כדאי לי לבזבז שבועיים על משקלים שקלים לי מאוד?
לא עדיף לעשות משקלים שאני יכול לסיים את האימון טוב, ונגיד לדוגמא אני אעשה ככה:
בנץ' 67
דדליפט 40
סקוואט 60
פרס 40 (אלא אם אני מתחיל פרס חופשי אז לא יודע)

ובעיקרון לנסות לעלות מאימון לאימון הבא?

זה שתהיה התקדמות מסויימת זה סבבה, אבל באמת כדאי לי לבזבז שבועיים על משקלים שקלים לי מאוד?
לא עדיף לעשות משקלים שאני יכול לסיים את האימון טוב, ונגיד לדוגמא אני אעשה ככה:
בנץ' 67
דדליפט 40
סקוואט 60
פרס 40 (אלא אם אני מתחיל פרס חופשי אז לא יודע)

ובעיקרון לנסות לעלות מאימון לאימון הבא?
כן. זה נקרא לקחת צעד אחורה בשביל שני צעדים קדימה. כל תוכנית כוח מבוססת על דילואד התחלתי (ירידה ל70-80% ממשקלי העבודה) ועליה משם במשך 2-4 שבועות או יותר ואז תקופת שבירת שיאים. SS אומנם היא לא תוכנית כוח סטנדרטית כי היא נועדה להוסיף משקל מאימון לאימון אבל גם בה צריך להתחיל עם דילואד.

אבל עדיין, לפחות אצלי (אני גם עושה עכשיו SS) גם כשדד זה כל אימון שני אני עדיין מתקדם באותו משקל כמו בסקוואט בשבוע פחות או יותר.
כלומר בדדליפט כל אימון אני מתקדם ב-5 ק"ג עכשיו, ובסקוואט ב-2.5, אז ככה שבשבוע זה יוצא אותו כמות של התקדמות, ותמיד יוצר מצב שבו הדדליפט גבוה יותר מהסקוואט. גם בהתחלה, בהתחלה זה היה בדדליפט 10 ק"ג כל אימון, ובסקוואט 5 ק"ג כל אימון.
בסדר, תתקדם איך שאתה רוצה, רוב האנשים כמוך. אבל לבוא ולהגיד שזו בעיה רפואית זה טעות.

• פותח/ת השרשור
כן. זה נקרא לקחת צעד אחורה בשביל שני צעדים קדימה. כל תוכנית כוח מבוססת על דילואד התחלתי (ירידה ל70-80% ממשקלי העבודה) ועליה משם במשך 2-4 שבועות או יותר ואז תקופת שבירת שיאים. SS אומנם היא לא תוכנית כוח סטנדרטית כי היא נועדה להוסיף משקל מאימון לאימון אבל גם בה צריך להתחיל עם דילואד.
אם אני יורד ל 70-80% ועולה משם ב24 שבועות, אני לא אצליח לפי דעתי לעלות במשקל (לא משקלי עבודה), אני רוצה כרגע נפח ועם זה לעלות 5 קילו במשקל לפני חיטוב, לפי התוכנית הזאת אני לא חושב אני אצליח.
אני רוצה לפחות לעלות ב חודשיים או קצת יותר 5 קילו ומשם חיטוב, SS לא נשמעת לי תוכנית בשביל זה, או שאני טועה?

אם אני יורד ל 70-80% ועולה משם ב24 שבועות, אני לא אצליח לפי דעתי לעלות במשקל (לא משקלי עבודה), אני רוצה כרגע נפח ועם זה לעלות 5 קילו במשקל לפני חיטוב, לפי התוכנית הזאת אני לא חושב אני אצליח.
אני רוצה לפחות לעלות ב חודשיים או קצת יותר 5 קילו ומשם חיטוב, SS לא נשמעת לי תוכנית בשביל זה, או שאני טועה?
לפי דעתך אתה לא תצליח. לפי דעתי אתה כן תצליח.

בסדר, תתקדם איך שאתה רוצה, רוב האנשים כמוך. אבל לבוא ולהגיד שזו בעיה רפואית זה טעות.
ראיתי במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS, שכתוב שזה חייב להיות ככה. לא זוכר בדיוק איפה שם (כי הרי זה מאמר ממש ארוך) אבל זה היה כתוב. אני אנסה לעשות חיפוש קצר לפי מה שאני זוכר ואם אני אמצא אני אצטט פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית