שאלות לאנשים בעלי אופנוע

חברה של אמא שלי נוסעת על אופנוע בסביבות ה-10 שנים. ועם כמה שהיא זהירה, התאונות הן בלתי נמנעות.. כל הפעמים שהיא נפלה, ברזלים ברגל וכו׳

יש לי רישיון ובזמנו גם רציתי לקנות ללימודים אבל ויתרתי כי עברתי לגור ליד האוניברסיטה.

כשביררתי ביטוח חובה+ג' לקטנוע של 125 עלה משהו כמו 4000 לשנה פלוס מינוס.

סה"כ בהוצאות קטנוע קטן יותר זול מרכב פרטי באופן חד משמעי. מה שכן, אם הפאשיין שלך זה אופנוע כבד קח בחשבון שיותר יקר להחזיק כזה מאשר רכב.

גם אם אחוזי התאונות של אופנועים נמוך יותר, הבעיה העיקרית שברגע שאתה עושה תאונה רק מזל קובע איך תצא ממנה. גם אם אתה במהירות נמוכה מספיק שתיפול בזווית או בצורה מסויימת כדי להפגע בצורה רצינית, וזה לא ממש בשליטתך.

כשרכב נכנס בך ב70 קמ''ש אתה עף,לא בדיוק נופל.
וגם מהחלקה אפשר לצאת בנזק,נקע בקרסול יכול להשבית מאימונים להמון זמן.
אם הנסיעות שלך הם עירוניות הייתי ממליץ על אופניים חשמליות.
אם הן במרחק 20 ק''מ או קצת יותר מהעיר,ואתה לא צריך לעשות קניות וכו' אז קטנוע 125 יכול להיות אחלה.

• פותח/ת השרשור
כשרכב נכנס בך ב70 קמ''ש אתה עף,לא בדיוק נופל.
וגם מהחלקה אפשר לצאת בנזק,נקע בקרסול יכול להשבית מאימונים להמון זמן.
אם הנסיעות שלך הם עירוניות הייתי ממליץ על אופניים חשמליות.
אם הן במרחק 20 ק''מ או קצת יותר מהעיר,ואתה לא צריך לעשות קניות וכו' אז קטנוע 125 יכול להיות אחלה.
הקטע של הגודו' היה בצחוק כמובן 😃.

כמו שרשמתי כנראה אני לא יקנה אותו בזמן הקרוב כי הבנתי שהוא לא יוכל להחליף לי רכב בצורה מלאה.

הקטע של הגודו' היה בצחוק כמובן 😃.

כמו שרשמתי כנראה אני לא יקנה אותו בזמן הקרוב כי הבנתי שהוא לא יוכל להחליף לי רכב בצורה מלאה.
אם בכל זאת תחשוב על לקנות אופנוע יש לי חבר מהמכינה שמוכר את שלו, לא זוכר בדיוק דגם/מחיר אבל אם תרצה אני אבדוק בשבילך

שלום רב.
אני רוכב על אופנועים וקטנועים כבר 8 שנים ברציפות.
היום יש לי אופנוע כביש 650 סמק.
וקטנוע 125 מהעבודה.
עלויות אופנוע כביש דומה לעלויות רכב בסך הכללי. להחזיק קטנוע 50 סמק זה מאוד זול (חפש בגוגל מחשבון ביטוח) עלות ביטוח נמדדת לפי מספר פרמטרים אז פשוט בדוק כמה יעלה לך.
אם אתה מעוניין להחזיק רכב, תקנה אופניים חשמליים או 50 סמ"ק, ההוצאות גדלות עם הנפח.
בחורף זה פחות נעים לסוע בעיקר בגלל הראות הלקויה והכמות ציוד העצומה. בקיץ לי לא מפריע החום ואני עובד בחוץ בשעות החמות, בתוך העיר אני נוסע ללא מיגון כשאני יוצא לבין עירוני לובש מעיל רשת, בערב ובחורף מעיל עור.

לגבי שוק יד 2 לאופנוע/ קטנוע.
כמו במכוניות, יש קטנועים שיש להם שוק טוב, ויש שקשה מאוד למכור אותם מאוד.
תלוי גם בעונה, בתחילת הקיץ השוק חזק, שמתחיל החורף ויש גשם יותר קשה למכור.
לגבי עלות טיפולים / חלפים, יש חברות שהחלפים שלהם יקרים ויש עם חלפים זולים, יכול להגיע להפרש של פי 2 עלות לטיפול.

אפשר לסוע בגשם, אבל יש כמה בעיות: על הקסדה אין מגבים.
בקיץ אני נוסע בחולצה קצרה, אני לא שם מעיל מגן (אין לי) ומשתדל לא לסוע נסיעות ארוכות.

יש המון כפפות חורף שהן בעלות מגבים, ולמה שתרכב בחולצה קצרה בלי מעיל? אני בחיים לא אבין אנשים כמוך (בלי להעליב)
ופותח האשכול, אי אפשר להשוות אופנוע לשום דבר אם זה מבחינת כיף, ניידות ולצערי גם סיכון. אם אתה משווה בין אופנוע ורכב מבחינת כסף נטו, עד 250 סמ"ק ייצא לך זול יותר להחזיק דו גלגלי אבל זה מאוד תלוי בנסיעות שלך כי לנסיעות ארוכות על בסיס יום יומי עדיף רכב בגלל מרווח הטיפולים (לרוב כל 10 אלף לרכב משומש לעומת כל 3 או 6 אלף לדו גלגלי לרוב, ועוד לא דיברנו על צמיגים ושמן).
ותזכור שככל שאתה עולה בנפח המנוע ככה זה נהיה יותר יקר, הביטוח והאחזקה.
לדעתי זה שווה את זה, אבל זו רק דעתי.

אופנוע זה כיף,אבל אחרי נסיעה של חצי שעה באופנוע לא רגיל,כמו שטח/סופרמוטו/סופר ספורט אתה מגיע מפורק.
רכיבה על אופנוע מעייפת אותי ממש,צריך ריכוז שיא,ומשהו באופנועים כאלו הוא מעייף יותר מאשר סתם לרכב על טימקס.
אני עשיתי רכיבה של 10 דקות בעיר,ביולי,שיא החום,אז בדיוק רכב נכנס בי,אם הייתי בלי מעיל סביר להניח שהיו לי 2 גלגלים.

אופנועים זאת התאבדות. אני אומר לך שבתור נהג חדש קרה לי מספר פעמים שרק בגלל עירנות מאוד גבוהה לא מרחתי נהג אופנוע על הכביש. סכנת נפשות. גם אם תיסע מאוד בזהירות קשה לנהגים להבחין בך. הסכנה העיקרית היא שלא אתה תעשה טעות אלא שנהג לא מספיק ערני יום אחד לא ישים לב אליך וזה חלילה גם יכול להיגמר במוות.

נערך לאחרונה:
מסוכן אין על זה בכלל וויכוח אבל זו לא התאבדות.
ואמרת נכון חלק מהסיכון בא מצד נהגי המכוניותשלא יודעים מה עובר בראש של רוכב דו גלגלי. בגלל זה עדיף קודם כל להוציא רישיון על אופנוע ורק אז על רכב.
כן יש כפפות עם פס גומי לאורך האצבעות ל"ניגוב" הקסדה

מסוכן אין על זה בכלל וויכוח אבל זו לא התאבדות.
ואמרת נכון חלק מהסיכון בא מצד נהגי המכוניותשלא יודעים מה עובר בראש של רוכב דו גלגלי. בגלל זה עדיף קודם כל להוציא רישיון על אופנוע ורק אז על רכב.
כן יש כפפות עם פס גומי לאורך האצבעות ל"ניגוב" הקסדה
http://www.mako.co.il/news-israel/local-q2_2015/Article-c886aaa26f14e41004.htm

יצא לי לראות את זה משהו כמו שעה אחרי האירוע. איזה 10 ניידות של משטרה הסתירו את מה שהלך שם ועדיין יצא לי לראות חלקים של האופנוע שהיו מפוזרים לכל אורך הכביש. אם איי פעם שקלתי לעשות רישיון לאופנוע עכשיו אין סיכוי.

זה באמת עצוב, וגם בלי כתבות כאלה רוכבי דו גלגלי עולים על הכלי שלהם בידיעה שאולי זו תהיה הרכיבה האחרונה שלהם. אבל שוב, אני בחיים לא אקרא לזה התאבדות. מקווה שאתה מבין Wild..

זה באמת עצוב, וגם בלי כתבות כאלה רוכבי דו גלגלי עולים על הכלי שלהם בידיעה שאולי זו תהיה הרכיבה האחרונה שלהם. אבל שוב, אני בחיים לא אקרא לזה התאבדות. מקווה שאתה מבין Wild..
כן זאת הייתה כמובן הקצנה, רק מה שאני מנסה להגיד פה שעד שאתה לא רואה משהו כזה במציאות אתה לא מבין לעומק את ההשלכות של הסיכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית