הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה בימים מוגבלים...

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
אני שחקן כדורגל ואני רוצה להתחיל את התכנית לינארית 5X5.
ובלניארית יש 3 אימונים בשבוע ולי ככדורגלן יש משחקים בשבתות.
וביום חמישי ושישי צריך לתת לגוף לנוח ולא להקשות אליו לקראת המשחק בשבת...
ובלניארית צריך רווח של יום בין אימון לאימון כך שזה יוצר
יום ראשון, שלישי, חמישי
או
יום שני, רביעי, ושישי
אז השאלה היא:
האם אני יכול לעשות את האימונים בחדר כושר ככה:
ראשון , שלישי , רביעי
או
ראשון , שני , רביעי ??
תודה לעוזרים

אני לא מסכים איתך (רק על זה אפשר לשפד אותי אבל אני מוכן לקחת את הסיכון). איך אתה יכול לעשות עבודה לינארית כשמשקלי העבודה שלך נמוכים? ההתקדמות בלינארית מסט לסט ומאימון לאימון היא באחוזים וככל שמשקלי העבודה שלך נמוכים יותר אתה שואף להיות קרוב יותר לעבודה באקרוס מהאשר לעבודה בפירמידה. אז בעצם כשאתה מנסה לעשות לינארית במשקלי עבודה נמוכים אתה עובד בנפח במקום לעבוד בעצימות, ואז אתה מאבד את האלמנט הדרוש להתקדמות לינארית למתאמן המתחיל שהוא אלמנט הנפח הנמוך (בלינארית הנפח נחשב ל"נמוך" כי שלושת הסטים הראשונים אמורים להרגיש כמו סטים של חימום אבל במשקלי עבודה נמוכים בגלל שההפרש בין המשקלים יהיה קטן זה ירגיש כמו עבודה באקרוס).
סליחה שקצת חפרתי אבל אני לא מבין איך אתה יכול לטעון שמתאמן יכול להתחיל לבצע לינארית מאפס.
אני בד"כ מציע למתאמן הממוצע לעבור ללינארית רק במשקלי עבודה שהאחוזים בהם יהיו מספיק גבוהים כדי שהתוכנית לא תרגיש כמו תוכנית נפח ושלושת הסטים הראשונים ירגישו באמת קלים
אם מה שמפריע זה הנפח - איך תסביר את ההמלצה ל-SS, שבה עושים 3x5 אקרוס? שם אין סטים קלים. מה יותר קל, 5x5 עם הפרשים קטנים בין הסטים ועליה שבועית, או 3x5 אקרוס עם עליה מדי אימון?
ונראה לך שמישהו ישפד אותך כי לא הסכמת עם מישהו? 😲

אם מה שמפריע זה הנפח - איך תסביר את ההמלצה ל-SS, שבה עושים 3x5 אקרוס? שם אין סטים קלים. מה יותר קל, 5x5 עם הפרשים קטנים בין הסטים ועליה שבועית, או 3x5 אקרוס עם עליה מדי אימון?
ונראה לך שמישהו ישפד אותך כי לא הסכמת עם מישהו? 😲
רק בנושא הלינארית 😛
האם 5X5 עם עליות קטנות יותר קשה מ3X5 באקרוס? עד משקל מסוים כן. אחרי משקל מסוים, לא. השאלה היא מה זה המשקל הזה? כי אני אישית חושב שאם אתה לא לוחץ חזה 60 קילו ולא מסקוויט 80 אין לך טעם לעשות לינארית אבל אלה סתם מספרים שזרקתי לאוויר ש"נראים" לי נכונים. מה נכון במציאות? אין לי מושג. מה דעתך?

• פותח/ת השרשור
רק בנושא הלינארית 😛
האם 5X5 עם עליות קטנות יותר קשה מ3X5 באקרוס? עד משקל מסוים כן. אחרי משקל מסוים, לא. השאלה היא מה זה המשקל הזה? כי אני אישית חושב שאם אתה לא לוחץ חזה 60 קילו ולא מסקוויט 80 אין לך טעם לעשות לינארית אבל אלה סתם מספרים שזרקתי לאוויר ש"נראים" לי נכונים. מה נכון במציאות? אין לי מושג. מה דעתך?
אני חושב שאתה צודק... אבל איזה תכנית אני צריך לעשות לפני שאני עושה את הלינארית?
SS אני לא חושב כי אני ישמין מאוד...

רק בנושא הלינארית 😛
שכחת את הקטע של העלאה מדי אימון (בעצם פעם וחצי בשבוע) לעומת העלאה פעם בשבוע.
בתכל'ס, אם זה באמת נראה לך קשה יותר, בוא נוריד סט אחד מהליניארית. עכשיו זה יותר סביר?

אני לא יכול לדמיין שום מצב שבו מתאמן שהסקוואט שלו הוא פלטה אחת והבנץ' שלו הוא 40 קילו יתקדם יותר בלינארית כזאת מהאשר בSS במידה ונזניח משתנים חיצוניים כמו התעסקות בספורט אחר במקביל. לפי הכתבה של הNOVICE EFFECT של ריפטו האפקט של האדפטציה השרירית של המתאמן דורש עבודת כוח שתקדם את המתאמן מאימון לאימון ואת זה אתה תשיג מעבודה שמיועדת לכך, אומנם אותו המתאמן יתקדם בלינארית אני מאמין שההתקדמות שלו תהיה פחות טובה ברוב המקרים מהאשר ההתקדמות שהוא יוכל להשיג בSS
אבל הוא שחקן כדור רגל

שכחת את הקטע של העלאה מדי אימון (בעצם פעם וחצי בשבוע) לעומת העלאה פעם בשבוע.
בתכל'ס, אם זה באמת נראה לך קשה יותר, בוא נוריד סט אחד מהליניארית. עכשיו זה יותר סביר?
כן
אבל הוא שחקן כדור רגל
תתעורר חביבי כבר מזמן אנחנו לא מדברים על פותח הפוסט
אני חושב שאתה צודק... אבל איזה תכנית אני צריך לעשות לפני שאני עושה את הלינארית?
SS אני לא חושב כי אני ישמין מאוד...
אין לי נסיון עם מתאמנים שעוסקים בספורט נוסף מלבד חדר כושר. הייתי הולך אולי על ווריאציה של לינארית כמו שסטיץ אמר עכשיו, עם 4 סטים במקום 5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית