הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על תפריט התזונה שבניתי (מסה)

• פותח/ת השרשור AmitS85
  • פורסם בתאריך

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
קודם כל, לפני כתיבת התפריט, אתן כמה פרטים על עצמי אם תצטרכו:

גובה: 173
משקל: 66
אחוז שומן: 14% להערכתי
מטרה: להתחזק + לעלות במסת השריר
בנוסף אני משחק כדורסל בקבוצה (עכשיו יש פגרה של חודשיים בערך עד סוף אוגוסט בגלל החופש) 3-4 פעמים בשבוע

ועכשיו קצת פרטים על התפריט:

BMR: 1725 [(לפי מחשבון BMR של גולינגו) (עיגלתי שם את הגיל ל-17)]
RMR: 1725*1.2=2070
EMR: כ-600 (כולל הכדורסל, אבל הפחתתי ממנו קצת כי לא כל יום אני מתאמן גם כדורסל וגם אימוני כוח)
מאזן קלורי נייטרלי (בקלוריות): RMR+EMR=2070+600=2670
מאזן קלורי חיובי [(מסה) (בקלוריות)]: 2670+500=3170 (נעגל ל-3200 קלוריות)

אוקיי, אז הנה התפריט:

כעיקרון זה התפריט באופן כללי, כמובן שיש עוד מאכלים לגיוון, כמו לדוגמא שבעוף צריך לגוון גם בפרגית, סלמון (כמובן בהתאם לצרכים הקלוריים).

תודה מראש 😃
מישהו??
@SweetBamba @White Walker @לוטם @Tank @yujinius @Tom @Matty @Kartalajan @DarkMatter @Fatty @oz25 @stitch

יש לך מעט מדי חלבון מלא (סביבות ה 80 גרם), הייתי מוסיף עוד 20-30 גרם ביום (מבשר, טונה, ביצים, מוצרי חלב) על חשבון הפחמימה

• פותח/ת השרשור
יש לך מעט מדי חלבון מלא (סביבות ה 80 גרם), הייתי מוסיף עוד 20-30 גרם ביום (מבשר, טונה, ביצים, מוצרי חלב) על חשבון הפחמימה
הייתי מעלה את החלבון כי חסר
חלבון מלא.
אני מגוון גם מג'דרה עם האורז (כל יום אחד מהם), שזה בא עם אפונה ועדשים. אז אפשר להגיד שמתווסף לפעמים חלבון מלא.

אני מגוון גם מג'דרה עם האורז (כל יום אחד מהם), שזה בא עם אפונה ועדשים. אז אפשר להגיד שמתווסף לפעמים חלבון מלא.
אפונה ועדשים זה חלבון מלא?
יש איזה שילובים של חלבון לא מלא שביחד נותנים לך חלבון מלא או משהו כזה, אני לא סגור בדיוק מה עם מה

אני לא סגור בדיוק מה עם מה
התערובת הקלאסית של התזונאים: אורז ועדשים.

זה המקום להזעיק את הצמחונים, @sunshine למשל, שבטח יש להם טבלאות שלמות של צירופים כאלה (ואם אין להם, מעניין למה).

התערובת הקלאסית של התזונאים: אורז ועדשים.

זה המקום להזעיק את הצמחונים, @sunshine למשל, שבטח יש להם טבלאות שלמות של צירופים כאלה (ואם אין להם, מעניין למה).
בעיקר מדובר על שילוב של דגן עם קטנייה..

דגנים: אורז, חיטה (לחם, פסטות, בורגול, סולת), תירס, שעורה, דוחן, קינואה, אמרנט ושיבולת שועל.

קטניות: אפונה, שעועית, חומוס, פול ועדשים..

לזה התכוונת?

לזה התכוונת?
בגדול כן, אבל חשבתי שיש פירוט יותר ספציפי של איזה דגן עם איזה קטניה ובאיזה יחס, כדי להשיג פרופיל מיטבי של ח. אמינו.

משהו כמו "עבור "חלבון ביצה סינטטי" קחי חיטה מונבטת עם אפונת קש ביחס 3:1 ,עבור "קזאין סינטטי" אורז וטופו ביחס 1:1 יעשו את העבודה..." (הכל בקירוב, כמובן, במציאות אי אפשר להשיג פרופיל מושלם כזה, בטח לא משני רכיבים בלבד).

נערך לאחרונה:
בגדול כן, אבל חשבתי שיש פירוט יותר ספציפי של איזה דגן עם איזה קטניה ובאיזה יחס, כדי להשיג פרופיל מיטבי של ח. אמינו.

משהו כמו "עבור "חלבון ביצה סינטטי" קחי חיטה מונבטת עם אפונת קש ביחס 3:1 ,עבור "קזאין סינטטי" אורז וטופו ביחס 1:1 יעשו את העבודה..." (הכל בקירוב, כמובן, במציאות אי אפשר להשיג פרופיל מושלם כזה, בטל לא משני רכיבים בלבד).
אני לא נתקלתי בטבלה כזו.. אבל אני אנסה לברר

@אניארשאלה

משהו כמו "עבור "חלבון ביצה סינטטי" קחי חיטה מונבטת עם אפונת קש ביחס 3:1 ,עבור "קזאין סינטטי" אורז וטופו ביחס 1:1 יעשו את העבודה..." (הכל בקירוב, כמובן, במציאות אי אפשר להשיג פרופיל מושלם כזה, בטח לא משני רכיבים בלבד).
יש. אבל לא מגלים אותו לטורפים.

אני יודע שאתה צוחק, אבל זה דווקא היה יכול לשרת את האג'נדה הצמחונית.
פעם שניה שאתה קורא לסאנשיין צמחונית, וזה משהו שיכול להדליק אינסטינקטים קארניבוריים חבויים אצל טבעוני.

כי זה קטנייה + קטנייה
תסתכל..רשמתי למעלה שצריך לבחור באפשרות אחת מקבוצה שונה
אפומה ועדשים לא משלים חלבון מלא.
עדשים ואורז, כן.
אפונה ואורז, כן.
עדשים ואורז כן.
מכיר מה צריך להיות היחס הנכון בין כל שילוב?
כי אני לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית