עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אגב, אם תשווה בין הסרטונים של הסקוואט בלוג שלי (שכאמור, יכול להיות והיו יכולים להיות יותר זקופים, לפחות ברגע הראשון של העליה, יש לי שם נטייה לקום טיפה קדימה) לבין הסקוואט של moo או קורן, תראה שיש הבדל די גדול בזוית של הטורסו. עם הסקוואט של עידן יש פחות הבדל אני חושב. אני לא בטוח אם זה בגלל שוני בפרופורציות או בגלל שהוא משתמש בפיסוק מאוד רחב.
ככל שהפיסוק רחב יותר אתה מקצר את טווח התנועה (גם אם אתה שובר מקביל)תגיד Seth, עד כמה זה משמעותי ענין רוחב הפיסוק?
כלומר, אני רואה בסרטונים של ווסט סייד אנשים שעובדים במרחק רגליים עצום...ולי אישית זה פשוט לא נוח (ביחוד עקב לחץ מוגבר באזור הירך הפנימית). זה רק ענין של מרחק תנועה קטן יותר או שיש לרוחב השלכות נוספות?
זה תלוי במבנה הגוף ובגמישות. באופן אידיאלי (וככה לפחות מלמדים מאמני OL בד"כ) נשארים מאוד זקופים בHB. מעשית אני לא יודע (באופן אישי יש לי הרגשה שאני קצת מזייף עם זה בזמן האחרון). פעם חשבתי ממש לבדוק את זה, לצלם כמה חבר'ה ולראות מה ההבדל בזוית ברמות שונות של מאמץ, אבל האמת שאיפשהו איבדתי עניין.
ועכשיו בקשר לכל מה שנאמר כאן, יאיר ריפטו אומר ש LOW BAR דווקא עוזר לכל תרגילי המשיכה (PULL) כמו דדליפט, קלין' סנץ וכדומה. זה קורה בגלל מנח הגב שלך בתחילת התנועה שדומה ברובו ל LOW BAR.ה
אתה לא אמור להשאר זקוף, אתה אמור שמרכז הכובד יפול על אמצע כף הרגל שלך, כך מבחינה ביומכנית אתה היציב ביותר, אם זה יהיה קדימה יותר אתה תעוף קדימה ותנסה להשאר על העקבים מה שיפגע לך ביציבות, כנ"ל העיקרון של אם המוט יהיה בקו אנכי על העקב אותו עיקרון.
לא משנה איפה, HB, LB, או FS תמיד המוט יפול לך על האמצע של כף הרגל, לכן ב FS אתה ממש זקוף כי ללא זאת אתה לא תיהיה יציב.
ככל שהפיסוק רחב יותר אתה מקצר את טווח התנועה (גם אם אתה שובר מקביל)
שתתרגל לזווית ולמנח של הגב, לא למשקל ולעומס.
בסופו של דבר הגב נורא פעיל בכל התרגילים הללו, אם תוריד ממנו את העומס אולי תוכל להרים יותר גם בתרגילים האחרים + הסקוואט עצמו תרים יותר, כשמדובר ב TOTAL זה אידיאל.
אז "ככל שיותר רחב יותר טוב" ?
איפה הגבול?
אני מחפש הסבר/רקע טוב לסיבות ולהשלכות של מרווחים שונים (אם מישהו מכיר אתר שמסביר יפה, מה טוב)
איזה הסברים? שלמי שאין גמישה ברצועת כתפיים כדי לעבוד HB? אין יותר הסברים חוץ מזה.
שתתרגל לזווית ולמנח של הגב, לא למשקל ולעומס.
בסופו של דבר הגב נורא פעיל בכל התרגילים הללו, אם תוריד ממנו את העומס אולי תוכל להרים יותר גם בתרגילים האחרים + הסקוואט עצמו תרים יותר, כשמדובר ב TOTAL זה אידיאל.