הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעלי ריצה.

• פותח/ת השרשור tzachii
  • פורסם בתאריך

tzachii

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
יש לי נעלי ריצה שלפעמים אחרי כמה ק"מ ריצה מתחיל לכאוב לי בכף רגל. הכאב הזה היה גם בהתחלה שקניתי את הנעל לפני שנה אבל זה נעלם אז הנחתי שהתרגלתי פשוט לנעל. האם זה אומר שננעל כבר שחוקה או שזה יכול לגרום לי לנזק?
תודה.

לפי מה שאני יודע יש הרבה דגמי נעליים שיש בהם תיקון פנימי ז"א שהם תומכים בסוגים שונים של כפות רגליים(קריסה פנימיצ/חיצונית)
יכול להיות שהנעל שלך פשוט לא מתאימה לך..ועם הזמן או שהתרגלת או שפשוט צורת הנעל השתנתה בגלל עייפות החומר.
להבא אני ממליץ לבקש מהמוכר את חוברת של הדגמי נעליים( בדר"כ החברות משאירות בחנויות כאלו חוברות) ויש שמה נתונים על הנעל.. תבדוק אם יש בה תיקונים פנימים או לא.

בהצלחה אחי.

קריסה הכוונה האם יש לך נטיה מוגזמת של כף הרגל פנימה או החוצה בזמן הריצה, אפשר לבדוק את זה בחנות ריצה ולפי זה לדעת אם
אתה צריך נעל מתקנת או "נייטרלית" (ללא תמיכה בקריסה),
אם עברת עם הנעל שלך כמה מאות ק"מ של ריצה יכול להיות שהיא כבר שחוקה.

אז היא לא אמורה להיות שחוקה.
כנראה שהכאבים נובעים מהתקדמות מהירה מידי בכמות ק"מ שאתה רץ.
לדוגמא אם לא רצת תקופה ועכשיו אתה חוזר ללא הדרגה לרוץ 40 ק"מ בשבוע.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני בספק אם זו הבעיה.
בשנה עליתי מ4 ק"מ לאזור ה -7.5. במהירות עליתי מ9.5 ל10.7 קמ"ש. אולי הנעל פשוט לא מתאימה לי...

רצתי עם הנעל לפחות 350 ק"מ
אם אתה לא בעל משקל גדול במיוחד נעל ריצה איכותית אמורה להחזיק לפחות 500 ק"מ. אבל נעלי ריצה כמעט אינן מתיישנות כשהן בארון, כך שאתה יכול פשוט לקנות זוג חדש. אם הכאבים ייעלמו זרוק את הזוג הישן, ואם לא תחזיר את הנעליים החדשות לארון עד שאלה שיש לך כרגע באמת יתיישנו. במקביל תצטרך למצוא את הסיבה לכאבים, כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית