הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון סיבולת בתכנית כוח

Kingsman

משתמש מתחיל
57
11
נק' מוניטין:
32
57
11
אנדרגראונד נאות אפקה
שלום כולם
התחלתי לא מזמן תכנית כוח stronglifts 5X5 ואני רואה תוצאות מאוד יפות.
לאחר התייעצות עם אבי לייני שהוא מאמן אצלי במכון, הוא המליץ לי לעשות כל שבועיים בערך אימון סיבולת של התרגילים בטווח של 3X12-15 חוץ מדדליפט.
מה אתם אומרים? רצוי?

בנוסף לזה, אני תקוע כבר 3 אימונים על אותו משקל במיליטרי פרס, לאחר עליה יפה. מה לעשות?

זה לא הבילדר הטבעוני הזה עם הזקן?
אין טעם לבצע עבודת סיבולת בזמן שאתה עובד במסגרת כוח. המטרה שלך בתוכנית כרגע היא להתחזק. נקודה. ביצוע סיבולת אפילו בטווח של פעם בשבועיים יפריע להתקדמות ולא יביא לך כלום. חוץ מזה מה באמת יעזור לך לעבוד לטווח של 12-15 חזרות? למה אתה צריך את זה? מילא לעבוד על סיבולת לב ריאה במסגרת האימונים זה משהו שיכול להועיל בחיים ובבריאות שלך אבל מה התועלת בשבילך בסיבולת שריר?

לא יודע אם הוא בילדר אבל כן זה הוא
מה התועלת בשבילך בסיבולת שריר?
זה דווקא תלוי במטרות שלו. זה לא שבכוח שאתה בונה באימונים אתה מוצא את עצמך משתמש ביומיום.
פשוט אם המטרה שלך היא סיבולת שריר אז תעשה תכנית שמאמנת אותך לסיבולת שריר. אם המטרה זה כוח אז תעשה תכנית שמאמנת אותך על כוח.

תקיעה במיליטרי פרס זה משהו שקורה הרבה כי זה התרגיל שהכי קשה להתקדם בו במשקלים. האידיאל במצב הזה הוא לעשות מיקרולואדינג, אבל כנראה אין לך פלטות קטנות של 0.25-1 במכון אז רוב הסיכויים שזאת לא אופציה. במקרה הזה הייתי עושה אילתורים כמו שילוב עבודת 5X5 עם עבודה עצימה יותר בטווח של 3 חזרות ולנסות להתקדם משם. לדוגמא, לעבור לכמה אימונים לעבודה ב3X3 ואז לחזור למתכונת הרגילה.
לא יודע אם הוא בילדר אבל כן זה הוא

זה דווקא תלוי במטרות שלו. זה לא שבכוח שאתה בונה באימונים אתה מוצא את עצמך משתמש ביומיום.
פשוט אם המטרה שלך היא סיבולת שריר אז תעשה תכנית שמאמנת אותך לסיבולת שריר. אם המטרה זה כוח אז תעשה תכנית שמאמנת אותך על כוח.
אז זאת הייתה באמת השאלה שלי, מה המטרה בלעבוד על סיבולת שריר? כי לעבוד על כוח יש מטרה, גם כדי לנצל את אפקט המתאמן המתחיל וגם למתאמן מתקדם שנהנה מזה ועוסק בזה כספורט, כדוגמת פווארליפטרים ומשקולנים, אבל למה שמתאמן יקום בוקר אחד ויגיד "בא לי סיבולת שריר עחי".
חוץ מזה לפי מה שקראתי בכמה מקורות עבודה יעילה ל"סיבולת שריר" היא דווקא בטווח של 15 חזרות ויותר ולא ב12-15, ויש שרירים ספציפיים כמו תאומים שמשום מה מגיבים לעבודה כזאת טוב יותר.

אז זאת הייתה באמת השאלה שלי, מה המטרה בלעבוד על סיבולת שריר? כי לעבוד על כוח יש מטרה, גם כדי לנצל את אפקט המתאמן המתחיל וגם למתאמן מתקדם שנהנה מזה ועוסק בזה כספורט, כדוגמת פווארליפטרים ומשקולנים, אבל למה שמתאמן יקום בוקר אחד ויגיד "בא לי סיבולת שריר עחי".
חוץ מזה לפי מה שקראתי בכמה מקורות עבודה יעילה ל"סיבולת שריר" היא דווקא בטווח של 15 חזרות ויותר ולא ב12-15, ויש שרירים ספציפיים כמו תאומים שמשום מה מגיבים לעבודה כזאת טוב יותר.
אני לא מדבר על אנשים שעוסקים בספורט, כי מן הסתם יש סוגי ספורט שצריך סיבולת שריר בשבילם. מי שלא ספורטאי תכלס לא צריך לא יבולת שריר ולא כוח, הוא פשוט מתאמן בצורה שהוא יותר נהנה כנראה...
באופן כללי ביומיום אני חושב שסיבולת שריר יותר יעילה מכוח מירבי, כי יכולים להיות מצבים שהסיבולת שריר תועיל (לסחוב קניות, להרים איזה שידה לקומה רביעית וכו'). לא יודע אבל אם שווה להקדיש אימונים בשביל מצבים כאלה שקורים פעם ב...

אני לא מדבר על אנשים שעוסקים בספורט, כי מן הסתם יש סוגי ספורט שצריך סיבולת שריר בשבילם. מי שלא ספורטאי תכלס לא צריך לא יבולת שריר ולא כוח, הוא פשוט מתאמן בצורה שהוא יותר נהנה כנראה...
באופן כללי ביומיום אני חושב שסיבולת שריר יותר יעילה מכוח מירבי, כי יכולים להיות מצבים שהסיבולת שריר תועיל (לסחוב קניות, להרים איזה שידה לקומה רביעית וכו'). לא יודע אבל אם שווה להקדיש אימונים בשביל מצבים כאלה שקורים פעם ב...
אתה בטוח? כי אם מה שאתה אומר נכון ועבודה על סיבולת שריר יכולה להועיל אז זה אומר שגם מתאמני STRONGMAN צריכים לעבוד על סיבולת כי יש להם גם מקצים של סחיבה למרחקים. ידוע לך על זה משהו? והאם אתה בטוח לגמרי שבאמת אם אני אתחיל לעבוד בטווח של 20 חזרות ואפתח סיבולת שריר אז באמת יהיה לי יותר קל לסחוב קניות?

כי אם מה שאתה אומר נכון ועבודה על סיבולת שריר יכולה להועיל אז זה אומר שגם מתאמני STRONGMAN צריכים לעבוד על סיבולת כי יש להם גם מקצים של סחיבה למרחקים.
ואתה חושב שסטרונגמנים לא עובדים על סיבולת? המקצים של הסחיבה למרחקים זה סיבולת לא פחות מכוח.
והאם אתה בטוח לגמרי שבאמת אם אני אתחיל לעבוד בטווח של 20 חזרות ואפתח סיבולת שריר אז באמת יהיה לי יותר קל לסחוב קניות?
אני בטוח שכן, בוא נגיד אני חושב שזה יעזור יותר מלשפר את ה RM1 שלך. אבל אם המטרה שלך זה לצורך העניין לסחוב כמה שיותר קניות לכמה שיותר מרחק אז רצוי לשים דגש על תנועות דומות, למשל נגיד להתחיל לסחוב כמה שיותר קניות לכמה שיותר מרחק

אני לא חושב שישר לפסול גישה של בנאדם כזה (ויש לו משקלים די מכובדים יאמר לזכותו) זה בסדר
אולי הוא ניסה על עצמו ועבד לו טוב, זה לא מדע מדויק או משהו
בכל מקרה תשאל אותו מה ההגיון מאחורי האימוני סיבולת כי להבין למה אתה עושה את מה שאתה חשוב לא פחות מלעשות

טווח חזרות גבוהה לא יקדם אותך בכוח כמו שצריך, לא כשאתה מתחיל.
תתרכז בלהרים כבד לטווח חזרות נמוך.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שישר לפסול גישה של בנאדם כזה (ויש לו משקלים די מכובדים יאמר לזכותו) זה בסדר
אולי הוא ניסה על עצמו ועבד לו טוב, זה לא מדע מדויק או משהו
בכל מקרה תשאל אותו מה ההגיון מאחורי האימוני סיבולת כי להבין למה אתה עושה את מה שאתה חשוב לא פחות מלעשות
שאלתי אותו ואני לא זוכר בדיוק מה הוא אמר לצערי. משהו על גיוון ועל זה שכדאי לעבוד גם על סיבולת פעם בכמה זמן

אין טעם לבצע עבודת סיבולת בזמן שאתה עובד במסגרת כוח. המטרה שלך בתוכנית כרגע היא להתחזק. נקודה. ביצוע סיבולת אפילו בטווח של פעם בשבועיים יפריע להתקדמות ולא יביא לך כלום. חוץ מזה מה באמת יעזור לך לעבוד לטווח של 12-15 חזרות? למה אתה צריך את זה? מילא לעבוד על סיבולת לב ריאה במסגרת האימונים זה משהו שיכול להועיל בחיים ובבריאות שלך אבל מה התועלת בשבילך בסיבולת שריר?
הוא נראה לי יותר פאוורליפטר מאשר בילדר, אבל כן זה הוא.
הבנתי, תודה על התגובה

תקיעה במיליטרי פרס זה משהו שקורה הרבה כי זה התרגיל שהכי קשה להתקדם בו במשקלים. האידיאל במצב הזה הוא לעשות מיקרולואדינג, אבל כנראה אין לך פלטות קטנות של 0.25-1 במכון אז רוב הסיכויים שזאת לא אופציה. במקרה הזה הייתי עושה אילתורים כמו שילוב עבודת 5X5 עם עבודה עצימה יותר בטווח של 3 חזרות ולנסות להתקדם משם. לדוגמא, לעבור לכמה אימונים לעבודה ב3X3 ואז לחזור למתכונת הרגילה.

הפלטות הכי קטנות במכון הם של 1.25 קילו. איך היית מציע לשלב את זה באימון הבא שאני מרים מיליטרי פרס? בשאלות הנפוצות לתכנית הזאת, הבחור עונה שפשוט צריך להוריד 10% מהמשקל ולנסות שוב.

הבנתי, תודה רבה

שאלתי אותו ואני לא זוכר בדיוק מה הוא אמר לצערי. משהו על גיוון ועל זה שכדאי לעבוד גם על סיבולת פעם בכמה זמן

הוא נראה לי יותר פאוורליפטר מאשר בילדר, אבל כן זה הוא.
הבנתי, תודה על התגובה

הפלטות הכי קטנות במכון הם של 1.25 קילו. איך היית מציע לשלב את זה באימון הבא שאני מרים מיליטרי פרס? בשאלות הנפוצות לתכנית הזאת, הבחור עונה שפשוט צריך להוריד 10% מהמשקל ולנסות שוב.

הבנתי, תודה רבה
דילואד זאת אופציה ואני לא ציינתי אותה בתשובה כי זה אמור להיות ידוע. פשוט אתה תגיע למצבים בעתיד שאפילו זה לא יעזור, ולמקרה הזה ציינתי עוד אופציה שהיא לעבור לעבוד בשלשות

• פותח/ת השרשור
דילואד זאת אופציה ואני לא ציינתי אותה בתשובה כי זה אמור להיות ידוע. פשוט אתה תגיע למצבים בעתיד שאפילו זה לא יעזור, ולמקרה הזה ציינתי עוד אופציה שהיא לעבור לעבוד בשלשות
הבנתי
תודה רבה על העזרה אחי

• פותח/ת השרשור
סליחה על ההקפצה אבל בהתאם למה שרשמו פה, איפה אפשר לקנות פלטות של חצי קילו? מצאתי רק באיביי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית