דיון פרס לחזרות גבוהות בתור תרגיל עזר

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
אהלן אני כרגע בונה לעצמי תוכנית די סטנדרטית fbw במקום הab שעשיתי עד עכשיו ותהיתי לגבי פרס לחזרות גבוהות 10 או 12. האם הוא יכול להוות לי תרגיל עזר ביום a1 שבו יש בנץ עצים? פשוט לא מת על תרגילי העזר של הכתפיי'ם.. או שזה יגרום לבעיות בהתאוששות? כרגע אני מתכנן פרס עצים באנצע שבוע וראשון וחמישי בנצ עצים והפרס לחזרות גבוהות. מה אומרים יעבוד טוב? תודה מראש

ד"א פתחתי פה פוסט לפני כמה זמן לגבי כאבים בכתף שברוך ה' עברו לי ולא חוזרים אז די הסתדרתי עם העניי'ן. רק רציתי לשתף

8 חזרות יספיקו לתרגיל עזר, אין צורך לעלות בפרס ל 12.
וזה בסדר ביום של בנצ' עצים.

ומה לגביי פרס עצים?

הוא אמר פרס עצים באמצע שבוע
ביום של פרס עצים איזה תרגיל עזר אתה עושה לחזה?
וואלה...לא שמתי לב 🙄
אז 8 חזרות יספיקו.

תרגיל עזר מצויין לחזה הוא מקבילים.

• פותח/ת השרשור
האמת חשבתי לעשות פרפר בכבלים כי שמתי לב שלגוף שלי קשה להתאושש באופן כללי וזה נראה לי קצת יותר יקל עליי מאשר מקבילים

אתה מנסה לעשות בפלג גוף עליון את מה שעושים בפלג גוף תחתון עם סקוואט קל ביום דד ליפט אבל זה לא רעיון טוב. שרירי הרגליים והכתפיים שונים במהותם גם בגודלם וגם ביכולתם להתאושש (ככל ששריר גדול יותר יותר קל לו להתאושש לפי מה שאני יודע) מאימון לאימון. בפלג גוף עליון לתת פרס, שהוא תרגיל מורכב, כתרגיל עזר ביום של בנץ' כבד כנראה יפגע בך יותר מהאשר יועיל לך בגלל כמות העבודה הפועלת בתרגיל ועוד פקטורים שאני לא רוצה לדון בהם.
לסיכום, זה לא רעיון טוב לעשות לפלג גוף תחתון את מה שאתה עושה לפלג גוף עליון. ביום בנץ אין פרס וביום פרס אין בנץ

אתה מנסה לעשות בפלג גוף עליון את מה שעושים בפלג גוף תחתון עם סקוואט קל ביום דד ליפט אבל זה לא רעיון טוב. שרירי הרגליים והכתפיים שונים במהותם גם בגודלם וגם ביכולתם להתאושש (ככל ששריר גדול יותר יותר קל לו להתאושש לפי מה שאני יודע) מאימון לאימון. בפלג גוף עליון לתת פרס, שהוא תרגיל מורכב, כתרגיל עזר ביום של בנץ' כבד כנראה יפגע בך יותר מהאשר יועיל לך בגלל כמות העבודה הפועלת בתרגיל ועוד פקטורים שאני לא רוצה לדון בהם.
לסיכום, זה לא רעיון טוב לעשות לפלג גוף תחתון את מה שאתה עושה לפלג גוף עליון. ביום בנץ אין פרס וביום פרס אין בנץ
זה תלוי מה נפח האימון. אם אתה עובד במתכונת ליניארית על בנץ', וסט-שניים עצימים לא הרגו אותך במיוחד, אפשר להוסיף פרס כתרגיל עזר נחמד בלי יותר מדי משקל או סטים.

זה תלוי מה נפח האימון. אם אתה עובד במתכונת ליניארית על בנץ', וסט-שניים עצימים לא הרגו אותך במיוחד, אפשר להוסיף פרס כתרגיל עזר נחמד בלי יותר מדי משקל או סטים.
אבל אם אנחנו מדברים על תוכנית fbw אז כנראה לא מדובר פה על מתכונת לינארית. לפחות יצאתי מנוקדת ההנחה הזאת. לדעתי בתוכנית כזאת הוא יפיק יותר מלתת תרגיל עזר קצת יותר מבודד כמו הנפות, אבל זאת רק דעה. דרך אגב, לא יצא לי להכיר אף תוכנית כוח שבה משלבים פרס ובנץ באותו אימון. אתה במקרה מכיר כזאת?

אבל אם אנחנו מדברים על תוכנית fbw אז כנראה לא מדובר פה על מתכונת לינארית. לפחות יצאתי מנוקדת ההנחה הזאת. לדעתי בתוכנית כזאת הוא יפיק יותר מלתת תרגיל עזר קצת יותר מבודד כמו הנפות, אבל זאת רק דעה. דרך אגב, לא יצא לי להכיר אף תוכנית כוח שבה משלבים פרס ובנץ באותו אימון. אתה במקרה מכיר כזאת?
לא, כי תוכניות כוח מדברות על תרגילים ראשיים, ואף אחד לא ידחף שתי לחיצות עצימות באותו אימון.

תוכנית FBW יכולה לעבוד בפירמידה עולה, למה לא? ואז הנפח די נמוך ואפשר לדחוף פרס כעזר.

• פותח/ת השרשור
אוקי אז יש לי שתי שאלות..
לא תעבוד מתכונת של בנצ 3x5 ופרס 3x10, אימון הבא פרס עצים פלוס עזר לחזה ואז כמו האימון הראשון?

אם לא, מה עדיף לעשות פירמידה למשל שלושה סטים כשאר הסט האחרון הוא המקס ולשלב את הפרס כעזר או פשוט לעשות שלושה סטים אקרוס ועזר תרגיל אחר לכתפיי'ם?

לא, כי תוכניות כוח מדברות על תרגילים ראשיים, ואף אחד לא ידחף שתי לחיצות עצימות באותו אימון.

תוכנית FBW יכולה לעבוד בפירמידה עולה, למה לא? ואז הנפח די נמוך ואפשר לדחוף פרס כעזר.
פותח הפוסט אמר שמדובר על בנץ עצים ולכן הנחתי שמדובר בעבודה באקרוס בסגנון ss. אם מדובר על פירמידה עולה אז אין לי בעיה והנפח באמת נמוך ואני בעצמי אוהב לעשות פירמידה בבנץ בfbw.
אוקי אז יש לי שתי שאלות..
לא תעבוד מתכונת של בנצ 3x5 ופרס 3x10, אימון הבא פרס עצים פלוס עזר לחזה ואז כמו האימון הראשון?

אם לא, מה עדיף לעשות פירמידה למשל שלושה סטים כשאר הסט האחרון הוא המקס ולשלב את הפרס כעזר או פשוט לעשות שלושה סטים אקרוס ועזר תרגיל אחר לכתפיי'ם?
במתכונת של 3x5 לדעתי יש מספיק נפח לפלג גוף עליון ועדיף לא להוסיף פרס. אם אתה עושה פירמידה יכול להוסיף פרס עם אתה רוצה. אני לא הייתי עובר את ה8 חזרות כנראה

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה.
שאלה אחרונה: מה עדיף? פירמידה של שלושה סטים עולים בבנצ כדי להוסיף פרס או אקרוס ועם עזר אחר? אם עדיף פירמידה בכמה אחוזים בערך לקפוץ? ברור לי שאין תשובות חד משמעיות אבל בכל זאת?

הבנתי תודה רבה.
שאלה אחרונה: מה עדיף? פירמידה של שלושה סטים עולים בבנצ כדי להוסיף פרס או אקרוס ועם עזר אחר? אם עדיף פירמידה בכמה אחוזים בערך לקפוץ? ברור לי שאין תשובות חד משמעיות אבל בכל זאת?
אין העדפה.פ תעשה לפי העדפה אישית. תעשה מה שאתה מרגיש שיותר נוח לך. אני לדוגמא אוהב פירמידות.
ולמקרה שיהושע יחליט להופיע אז כן גם את אלה שבמצרים

הבנתי תודה רבה.
לדעתי אל תעשה פרמידה תעשה ביום של בנץ עצים תרגיל עזר לחזה או לכתפיים-הרחקות
וביום של פרס עצים תרגיל עזר לחזה או לכתפיים-הרחקות
אם בחרת לבנץ עצים תרגיל עזר לכתפיים אז לפרס תעשה תרגיל עזר לחזה
אם בחרת לבנץ עצים תרגיל עזר לחזה
אז לפרס תעשה תרגיל עזר כמו הרחקות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית