הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחילה בSS אבל אולי התוכנית לא מתאימה לי?

Euphoria

משתמש מתחיל
149
200
נק' מוניטין:
635
149
200
היי
משקל: 55-56
גובה: 164

התחלתי לפני 3 שבועות SS.
בחלק מהתרגילים אני עולה במשקלים כמו שצריך [לאט לאט אבל עולה] אבל בתרגיל אחד אני תקועה... וזה בפאקינג סקוואט.
איך דווקא בתרגיל הזה אני לא מצליחה להתקדם כוסעמק
אני כבר 3 אימונים תקועה על אותו משקל ומצליחה 5*3 עם קושי רב אבל מצליחה. לא העלתי במשקל כי לא הרגשתי מוכנה ולא יצא לי להתמודד עם כשל ולא רציתי לחוות את זה בסקוואט... היום הייתי אמיצה והעלתי 2.5 קילו [וואו!] ובחזרה הרביעית פשוט לא הצלחתי לעלות... פעם ראשונה שאני מגיעה לכשל ובכלל זורקת מוט אז זה מבאס.
[אגב מה עושים במצב הזה? הרי לא נכשלתי בחזרה הראשונה אלא ברביעית... מהפחד הורדתי משקל ועשיתי במשקל נמוך יותר את המשקל עבודה]

אבל עכשיו לפואנטה של האשכול:
אני לא מצליחה להתקדם בסקוואט ואני חושבת שזה בגלל שאני לא מצליחה להגיע לערכים שלי... אני פשוט לא מצליחה לאכול מספיק. יום אחד אני יכולה לאכול חביתה מ4 ביצים ויום אחרי לא מצליחה לסיים חביתה מ-2... 🫤 אבל בלי קשר אני לא חושבת שאני מסוגלת לאכול מספיק בשביל התוכנית הזאת.
בנוסף אני מתחילה והטכניקה שלי לא מושלמת...

המטרה העיקרית שלי היא לעלות במסת השריר ולהוריד אחוז שומן. אני לא שמנה אבל יש לי אחוז שומן גבוה.
אני רוצה להתחזק ובאותו הזמן להתחטב.
אולי התוכנית לא מתאימה לי? אולי כדאי להיעזר בתוספי תזונה כלשהם?
אם אצליח להגיע לערכים, מסת השריר תעלה. ז"א שגם אם אוכל הרבה הרבה הגוף שלי יראה טוב יותר?

היי 😃
אני לא מצליחה להתקדם כוסעמק

עושים ריסט .עברת על כל המאמר של Starting Strenght?
אני פשוט לא מצליחה לאכול מספיק.

אבקת חלבון .
והטכניקה שלי לא מושלמת...
תעלי לפה סרטונים אנשים יעזרו לך בשמחה.

אני רוצה להתחזק ובאותו הזמן להתחטב.
רגע את בחיטוב???
אם את כן אז ממש אבל ממש לא עושים SS בחיטוב.

הייתי (ועדיין) במצב שלך. פשוט לאכול לאכול ועוד פעם לאכול.
התאוששות גם נורא חשוב, לישון 8 - 8 וחצי שעות ולהתעורר בהרגשה טובה ולא מעייפות.

לגבי הטכניקה, לצפות בסרטונים טובים שמסבירים טכניקה, לצלם את עצמך עושה עם משקל שנוח לך איתו, להעלות אותו לפורום. יביאו לך דגשים מה לשפר, באימון הבא תשפרי אותם ותצלמי את עצמך שוב וחוזר חלילה.

אם אחרי כמה שבועות הטכניקה לא תשתפר תצטרכי לקחת מאמן אישי או משהו בסגנון.
אה ומהיותך בחורה (בלי לפגוע..) כמעט כול אחד יקפוץ במכון לעזור לך, תפני לאחד שמבין ותבקשי ממנו להעיר מה לא בסדר.

דבר אחד נורא חשוב שאף אחד לא אמר לי אלא רק אחרי חודשיים חשוב לכווץ את הבטן בזמן סקוואט ולהשמש בהייפ דרייב, לא תאמיני כמה זה משפר את הטכניקה.

מסת שריר לא מבין הרבה אבל לנשים הרבה יותר קשה לעלות מסת שריר מלגברים, אולי מהסקוואטים האינטסיביים כול אימון הרגליים והתחת יגדלו אבל כול שאר הגוך בקצב איטי הרבה יותר אם בכלל. תזכרי שזאת תוכנית כוח.

• פותח/ת השרשור
היי 😃

עושים ריסט .עברת על כל המאמר של Starting Strenght?

אבקת חלבון .

תעלי לפה סרטונים אנשים יעזרו לך בשמחה.

רגע את בחיטוב???
אם את כן אז ממש אבל ממש לא עושים SS בחיטוב.
קודם כל תודה על העזרה
כן עברתי על כל המאמר ועל הרבה מאוד אשכולות לפני שפתחתי את האשכול 😃
פשוט ראיתי כאן מלא לוגים של אנשים שהגיעו לכשל אבל בכל זאת המשיכו על אותו משקל והורידו חזרות... בגלל שלא רציתי להיכשל שוב הורדתי משקל בדיוק כמו שצריך בריסט אבל בגלל כל מה שאני רואה בלוגים פה רציתי להיות בטוחה...
גם מפתיע שהתרגיל הראשון שהגעתי בו לכשל היה סקוואט... בגלל זה שאלתי בשביל להיות בטוחה.

ואני לא בחיטוב ולא במאסה...
ברגע שהתחלתי להתאמן התחלתי לאכול קצת יותר בריא... הפחתתי בפחמימות.. פסטה, לחם...
הייתי אוכלת מלאמלאמלא שוקולד תמיד כל יום כל הזמן והפסקתי... חטיפים, שתייה מתוקה, פשוט חתכתי בהם והתחלתי לאכול יותר שומן וחלבון.
בימים הראשונים חישבתי ערכים...
אחרי זה הבנתי שבתוכנית הזאת צריך לאכול הרבה הרבה יותר ממה שאני אוכלת והרבה יותר נקי... ומאז הכנסתי לעצמי למוח שאני לא מתחזקת בגלל זה ולכן פתחתי את האשכול.
אני עדיין לא יודעת אם אני צריכה להימנע מפחמימות או לא... לא משנה כמה אני קוראת בקשר לתזונה
הייתי (ועדיין) במצב שלך. פשוט לאכול לאכול ועוד פעם לאכול.
התאוששות גם נורא חשוב, לישון 8 - 8 וחצי שעות ולהתעורר בהרגשה טובה ולא מעייפות.

לגבי הטכניקה, לצפות בסרטונים טובים שמסבירים טכניקה, לצלם את עצמך עושה עם משקל שנוח לך איתו, להעלות אותו לפורום. יביאו לך דגשים מה לשפר, באימון הבא תשפרי אותם ותצלמי את עצמך שוב וחוזר חלילה.

אם אחרי כמה שבועות הטכניקה לא תשתפר תצטרכי לקחת מאמן אישי או משהו בסגנון.
אה ומהיותך בחורה (בלי לפגוע..) כמעט כול אחד יקפוץ במכון לעזור לך, תפני לאחד שמבין ותבקשי ממנו להעיר מה לא בסדר.

דבר אחד נורא חשוב שאף אחד לא אמר לי אלא רק אחרי חודשיים חשוב לכווץ את הבטן בזמן סקוואט ולהשמש בהייפ דרייב, לא תאמיני כמה זה משפר את הטכניקה.

מסת שריר לא מבין הרבה אבל לנשים הרבה יותר קשה לעלות מסת שריר מלגברים, אולי מהסקוואטים האינטסיביים כול אימון הרגליים והתחת יגדלו אבל כול שאר הגוך בקצב איטי הרבה יותר אם בכלל. תזכרי שזאת תוכנית כוח.
תודה רבה!
השתחררתי לא מזמן ומאז התהפכו לי השעות שינה ואני ישנה חרא... חייבת לעבוד על זה.
אני ראיתי הרבה סירטונים וממשיכה לראות... כנראה הדרך הכי טובה תהיה אם באמת אעלה לפה סירטון. [אני גם ככה מתעדת את כל האימונים שלי 🤡].

לא רצתי לבקש מאנשים עזרה כי הרבה מהם לא רציניים. היו כמה רציניים שאני כבר לא פוגשת במכון כי אני משתדלת להגיע בשעות הכי פחות עמוסות... יש אחד רציני שעוזר לי מידי פעם אבל הבעיה היא שאני מתביישת לבקש עזרה... לא מרגישה מספיק טובה בשביל שמישהו יבחן את הטכניקה שלי חחחח

והאמת שגדלו לי הרגליים בקטע מפחיד בחודשים האחרונים... לא רוצה שרירים ענקיים רק רוצה להעלים את השומן המעצבן הזה בלי להרזות כי גם ככה אני רזה יחסית

עריכה:
אפשר עוד טיפים לסקוואט?
נגיד ידעתי על הכיווץ בטן אבל אף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות.
יש עוד נקודות שחשוב לממש בתרגיל עצמו?

עוד עריכה:
נראה לי שחשוב לציין שאני עושה HB
לא מצליחה LB בכלל.. אין לי שרירים בגף ובטח שלא מדף :( :(

נערך לאחרונה:
אז הגענו למסקנה שאת צריכה לעשות ריסט.
בכ"מ אני לא רואה שום סיבה להימנע מפחמימות הן המקור לאנרגיה שלך ואת צריכה להפיק מהן את המיטב הורדת פחמימות לא תביא אותך להורדה באחוזי שומן אלה חיטוב יביא.
להתסכל על לוגים של אנשים זה לא אינדיקציה לכלום כי :
א.אין לך מושג מה הם עושים ומה התכנית בטוטאל.
ב.הם עושים מה שבזין שלהם.
ג.לא חסר אנשים שאין להם מושג בגרוש מה הם עושים אז אף את לא יכולה לסתמכך עליהם.
הייתי אוכלת מלאמלאמלא שוקולד
גם חברה שלי זה קטע של בנות אה?

אני פשוט חושב שאת צריכה לאכול יותר וכן לאכול פחמימות - זאת נקודת המפתח בנוסף לזה שאת אומרת שהשינה וההתאוששות שלך כ-כלל לא ממש טובה.

את רוצה לשפר משקלים ? תאכלי יותר, זה כזה פשוט. ואין דבר כזה "לא בחיטוב ולא במסה" בסופו של דבר הגוף שלך נמצא במאזן קלורי כלשהו בין אם זה שלילי נייטרלי או חיובי.

ולא מבין מה יש לך לפחד מרגליים גדולות ? זה לטעמי הדבר הכי יפה שיש אצל נשים.

לפי דעתי בשביל בחורה לצפות להתקדם 2.5/5 קילו מאימון לאימון זה לא הכי ריאלי לבחורה שלא אוכלת במאזן קלורי חיובי גדול ועוד לא ישנה טוב.
לפי דעתי את צריכה לתכנן את התוכנית שלך עם התקדמות שבועית ולא מאימון לאימון.

אפשר להתקדם בSS גם על נייטרלי (מסכימה עם @shum_klum לגבי קצב העלייה) לפחות כמה חודשים ולכן להתקע אחרי 3 שבועות נשמע לי מוזר.
אפשר לשאול מה היה משקל העבודה ההתחלתי שלך בסקווט ועל כמה נתקעת היום?
יש הבדל אם את נתקעת ב-40 או ב-80 ק"ג
אני עדיין לא יודעת אם אני צריכה להימנע מפחמימות או ל
את לא צריכה.
את רוצה?

• פותח/ת השרשור
אז הגענו למסקנה שאת צריכה לעשות ריסט.
בכ"מ אני לא רואה שום סיבה להימנע מפחמימות הן המקור לאנרגיה שלך ואת צריכה להפיק מהן את המיטב הורדת פחמימות לא תביא אותך להורדה באחוזי שומן אלה חיטוב יביא.
להתסכל על לוגים של אנשים זה לא אינדיקציה לכלום כי :
א.אין לך מושג מה הם עושים ומה התכנית בטוטאל.
ב.הם עושים מה שבזין שלהם.
ג.לא חסר אנשים שאין להם מושג בגרוש מה הם עושים אז אף את לא יכולה לסתמכך עליהם.

גם חברה שלי זה קטע של בנות אה?
זה טעים ומושלם ובא לי שוקולד יאווו

אני פשוט חושב שאת צריכה לאכול יותר וכן לאכול פחמימות - זאת נקודת המפתח בנוסף לזה שאת אומרת שהשינה וההתאוששות שלך כ-כלל לא ממש טובה.

את רוצה לשפר משקלים ? תאכלי יותר, זה כזה פשוט. ואין דבר כזה "לא בחיטוב ולא במסה" בסופו של דבר הגוף שלך נמצא במאזן קלורי כלשהו בין אם זה שלילי נייטרלי או חיובי.

ולא מבין מה יש לך לפחד מרגליים גדולות ? זה לטעמי הדבר הכי יפה שיש אצל נשים.
ברור שאין דבר כזה... פשוט הפסקתי לספור את הערכים שלי ואני פשוט אוכלת כמה שאני יכולה... וזה לא מספיק לדעתי...
ואולי לא הייתי מובנת, אבל אני לא פוחדת לגדול... התכוונתי שאני כבר רואה התקדמות ברגליים ביחס לשאר הגוף והמטרה העיקרית שלי היא להוריד בשומן ולעלות בשריר

לפי דעתי בשביל בחורה לצפות להתקדם 2.5/5 קילו מאימון לאימון זה לא הכי ריאלי לבחורה שלא אוכלת במאזן קלורי חיובי גדול ועוד לא ישנה טוב.
לפי דעתי את צריכה לתכנן את התוכנית שלך עם התקדמות שבועית ולא מאימון לאימון.
הכוונה לעלות משקלים כשאני מרגישה מוכנה?
לא לשאוף לעלות משקל כל אימון בגלל שאני לא עומדת בתנאי התוכנית..? [שעות שינה, אוכל]
אפשר להתקדם בSS גם על נייטרלי (מסכימה עם @shum_klum לגבי קצב העלייה) לפחות כמה חודשים ולכן להתקע אחרי 3 שבועות נשמע לי מוזר.
אפשר לשאול מה היה משקל העבודה ההתחלתי שלך בסקווט ועל כמה נתקעת היום?
יש הבדל אם את נתקעת ב-40 או ב-80 ק"ג

את לא צריכה.
את רוצה?
יש חיכיתי לתגובה של אישה 🤩
כן מוזר לי להתקע כזה מהר וזאת אחת השאלות שהעלתי באשכול.
התחלתי ממוט ריק בשביל לנסות טכניקה ואז אימון אחרי זה עליתי ל30KG
עכשיו כבר כמה אימונים עבדתי עם 40KG שהיה ממש קשה והוא עדיין קשה...
עליתי באימון האחרון ל42.5 ובחזרה הרביעית לא הצלחתי לעלות אז הורדתי ל37.5.

וניסיתי להימנע מפחמימה בשבועיים הראשונים שלי.. זה היה קשה מאוד וכנראה זאת אחת הסיבות שלא הגעתי לערכים שלי...
המוח שלי פשוט משדר לי להימנע מפחמימות ואני לא יודעת למה... X_X

בכמה פלוס קלורי אתם מציעים לי להיות בשביל שאוכל להתקדם בתוכנית? אני לא רוצה להמשיך להרים משקלים של ילדה 🫤
האם אם אהיה בפלוס קלורי גדול אני אעלה עוד באחוז שומן? אני גם ככה באחוז גבוה יחסית

@ספיר פוסט בדיוק כמו שאת אוהבת....

חייב להגיד שיצא מקופלת בטעם שוקולת מריר, וזה כל כך טעים 🤤

לא קראתי את כל התגובות, ממה שהספקתי לקרוא הבנתי שניסית לא לאכול פחמימות בזמן שאת בss, שמבחינתי להימנע מלאכול פחמימות גם בלי קשר לss נשמע תמוהה (חוץ מתקופות מסויימות עם מטרות מסויימות) אז בss בכלל נשמע לי הזוי ביותר!!
לדעתי, תמדדי כמה ימים כמה את באמת אוכלת מכל דבר. רוב הסיכויים (מניסיון) שרק נדמה לך שאת אוכלת הרבה, ואת אוכלת הרבה פחות ממה שאת צריכה!
אז דבר ראשון, תגיעי לערכים.
דבר שני, יש מצב שזה גם בעיה של טכניקה, את יכולה לצלם את עצמך ולהעלות לפה, יעזרו לך מה לתקן אם יש..
דבר אחרון, לפי מה שהבנתי בגלל שנכשלת בסט לפני האחרון והורדת משקל בסט האחרון, לא זכור לי שזה מה שאמורים לעשות..
אם את נכשלת (ונכשלת בחזרה רביעית שזה כמעט בסוף) את חוזרת שוב על אותו משקל גם בסט האחרון, וגם באימון שאחריו, גם אם זה אומר שבאותו אימון בסט האחרון תעשי רק 2/3 חזרות, את עובדת עם אותו משקל.

לסיכום, ss תוכנית מאוד תובענית, אם את נכשלת רוב הפעמים זה כי לא אוכלים/ישנים מספיק או בגלל טכניקה.
אז אם את לא חושבת שאת מסוגלת לאכול מספיק או לישון מספיק זה קצת בעייתי לשלב את זה עם התוכנית הזאת.

אם את רוצה להעלות מסת שריר תצטרכי להיות בפלוס קלורי של כ 500 קלוריות. את לא צריכה להמנע מפחממה וגם יהיה לך קל יותר להגיע לערכים אבל תקפידי על פחממות איכותיות - לחם מלא, בטטה, דלעת.
לא תוכלי להמנע מעלייה באחוז השומן אבל תקפידי שהעלייה במשקל תהיה מתונה כי עלייה מהירה במשקל משמעותה יותר שומן.

לגבי הסקווט מציעה לך להעלות סרטון או לקחת סדנה או הדרכה אישית. יתכן שהסיבה היא טכניקה ואז הדרכה תתקן, במידת הצורך תתסף תרגילי עזר ותתן לך בטחון להמשיך.
בכל מקרה תנסי להוסיף 2.5 קג לשבוע רק אחרי שהשלמת את כל החזרות והסטים.

אפשר לשאול היכן את מתאמנת ? אולי יש כאן מישהו שמתאמן איתך ויוכל לתת לך טיפים.

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול היכן את מתאמנת ? אולי יש כאן מישהו שמתאמן איתך ויוכל לתת לך טיפים.
בנהריה

לא קראתי את כל התגובות, ממה שהספקתי לקרוא הבנתי שניסית לא לאכול פחמימות בזמן שאת בss, שמבחינתי להימנע מלאכול פחמימות גם בלי קשר לss נשמע תמוהה (חוץ מתקופות מסויימות עם מטרות מסויימות) אז בss בכלל נשמע לי הזוי ביותר!!
לדעתי, תמדדי כמה ימים כמה את באמת אוכלת מכל דבר. רוב הסיכויים (מניסיון) שרק נדמה לך שאת אוכלת הרבה, ואת אוכלת הרבה פחות ממה שאת צריכה!
אז דבר ראשון, תגיעי לערכים.
דבר שני, יש מצב שזה גם בעיה של טכניקה, את יכולה לצלם את עצמך ולהעלות לפה, יעזרו לך מה לתקן אם יש..
דבר אחרון, לפי מה שהבנתי בגלל שנכשלת בסט לפני האחרון והורדת משקל בסט האחרון, לא זכור לי שזה מה שאמורים לעשות..
אם את נכשלת (ונכשלת בחזרה רביעית שזה כמעט בסוף) את חוזרת שוב על אותו משקל גם בסט האחרון, וגם באימון שאחריו, גם אם זה אומר שבאותו אימון בסט האחרון תעשי רק 2/3 חזרות, את עובדת עם אותו משקל.

לסיכום, ss תוכנית מאוד תובענית, אם את נכשלת רוב הפעמים זה כי לא אוכלים/ישנים מספיק או בגלל טכניקה.
אז אם את לא חושבת שאת מסוגלת לאכול מספיק או לישון מספיק זה קצת בעייתי לשלב את זה עם התוכנית הזאת.
תודה על התגובה!
נכשלתי בסט הראשון בחזרה הרביעית...
בגלל שזה היה סט ראשון ופחדתי להיכשל שוב ירדתי במשקל וביצעתי איתו את ה5X3. הייתי אמורה להמשיך עם המשקל בו נכשלתי? עדיף להיכנס לעוד סט עם 3-2 חזרות מאשר לרדת במשקל ולסיים את הסטים כמו שצריך?

נראה לי באימון הבא אני ארד משמעותית במשקל ואעבוד על הטכניקה.
זאת פעם ראשונה שנכשלתי אבל כנראה שיש בעיה רצינית אם הכשל היה בסקוואט ועוד במשקל נמוך יחסית.

אם את רוצה להעלות מסת שריר תצטרכי להיות בפלוס קלורי של כ 500 קלוריות. את לא צריכה להמנע מפחממה וגם יהיה לך קל יותר להגיע לערכים אבל תקפידי על פחממות איכותיות - לחם מלא, בטטה, דלעת.
לא תוכלי להמנע מעלייה באחוז השומן אבל תקפידי שהעלייה במשקל תהיה מתונה כי עלייה מהירה במשקל משמעותה יותר שומן.

לגבי הסקווט מציעה לך להעלות סרטון או לקחת סדנה או הדרכה אישית. יתכן שהסיבה היא טכניקה ואז הדרכה תתקן, במידת הצורך תתסף תרגילי עזר ותתן לך בטחון להמשיך.
בכל מקרה תנסי להוסיף 2.5 קג לשבוע רק אחרי שהשלמת את כל החזרות והסטים.
חשבתי שאצליח להסתדר לבד רק מלחרוש על סירטונים באינטרנט אבל כנראה שטעיתי חח
יש מקום מומלץ בצפון?
אולי אעלה לפה סירטון באמת... אבל אני קצת מתביישת 😕

אגב אם כבר פחמימות, יש לך עוד המלצות לפחמימות? או שאולי יש פה אשכול על זה אני אשמח לקישור

יכול להיות שזו לא הייתה הטכניקה, יכול להיות שזה היה כי לא אכלת מספיק (אני מנחשת) אבל אם את מחליטה לרדת במשקלים כדי לעבוד על טכניקה קודם תעלי סרטון כדי שתדעי באמת מה לשפר ואיפה. (אין לך מה להתבייש, זה רק יכול לעזור לך 😃 )
אני אישית לא הייתי מורידה משקל, היו לי פעמים שנכשלתי בסט ראשון אחרי 3 חזרות והשלמתי את שני הסטים שאחריו, או עשיתי בשניהם 4 חזרות, לפעמים זה בראש.
ולפעמים לא ישנים מספיק או לא אוכלים מספיק לפי שאמרת בעצמך...תתקני את הדברים האלה ותראי את קופצת במשקלים בלי הפסקה (כמעט חח)

Back
למעלה תחתית