הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סחור סחור דדליפט וסקוואט (טכניקה)

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
אז הנה הדדליפט הכושל:

והנה הסקוואט הכושל:

מה לתקן בטכניקה? כבר הלכתי יותר מידי סחור סחור.. אני כבר לא יודע מה לעשות.. באמת. בהתחלה הייתי ב110 דדליפט והורדתי בחזרה ל70, גל אדטו אמר שהטכניקה טובה אז לעלות משקל שמתי 80 והטכניקה שוב לא משהו. בסקוואט 85 עלה לי סביר אבל קרסתי קצת עם החזה בגלל שלא החזקתי מספיק עם הבטן (הבטן שלי חלשה) אז הורדתי ל60, היה ממש קל אז שמתי 70 ושוב, הטכניקה כנראה לא משהו.
@Beast and cheat
@Tank
@PowerLifting
@Psycho
@nlr666
@MikeRozner
@stitch

• פותח/ת השרשור
אני מפוטר?
🤣
תראה את הסרטוני סקוואט של אד כהן, כריס דאפין ומארק ריפטו שוב.
בסקוואט המוט לא הולך בקו ישר
מה נסגר איתך פעם הטכניקה טובה פעם לא:Confused:
העמידה הייתה רחבה מדי, מה שגרמה לעומק לא להיות תקין. החזרתי לעמידה ברוחב כתפיים, שליווה איתו כמה בעיות נוספות.
מה גם שאני מרגיש יותר יציב בעמידה הזאת

🤣

העמידה הייתה רחבה מדי, מה שגרמה לעומק לא להיות תקין. החזרתי לעמידה ברוחב כתפיים, שליווה איתו כמה בעיות נוספות.
מה גם שאני מרגיש יותר יציב בעמידה הזאת
תעמוד איך שאתה מרגיש הכי חזק
תנסה לפתוח את הHIPS, כמו שאד מסביר.
תחשוב כאילו אתה רוצה לגעת עם הביצים ברצפה חח

שום דבר מעניין שיש מה לציין.
למה במקרה שלו אתה אומר שאין מה לציין? יש באט ווינק מאוד רציני בתחתית התנועה וזה רק יתחרבש עוד יותר כשהמשקל יעלה. למה אתה לא מייחס לו חשיבות? לא יצא לך לפגוש אנשים עם פציעות דיסק בגלל סקוואטים? נעים להכיר.

ז"א שאין בעיה עם הבאטווינק?
למה במקרה שלו אתה אומר שאין מה לציין? יש באט ווינק מאוד רציני בתחתית התנועה וזה רק יתחרבש עוד יותר כשהמשקל יעלה. למה אתה לא מייחס לו חשיבות? לא יצא לך לפגוש אנשים עם פציעות דיסק בגלל סקוואטים? נעים להכיר.
בגלל שנפצעת ממשהו (וזה כנראה לא הבאט ווינק בסקוואט), אז אתה מאוד חרדתי לגביי זה.
אבל זה לא משהו פוצע, זה גם ככה לא ממש קיים, ובכל מקרה התיקון הוא למקם את הברכיים במקום, ועל זה הערתי.

• פותח/ת השרשור
בגלל שנפצעת ממשהו (וזה כנראה לא הבאט ווינק בסקוואט), אז אתה מאוד חרדתי לגביי זה.
אבל זה לא משהו פוצע, זה גם ככה לא ממש קיים, ובכל מקרה התיקון הוא למקם את הברכיים במקום, ועל זה הערתי.
ברכיים במקום -- > בהתאם לזוות של הכף רגל?

מסכים איתך שכנראה ההערות שנתת, כולל תיקון המבט כנראה יהוו שלב מאוד מרכזי בתיקון הבאטווינק בתנועה שלו.
אבל אני כן נפצעתי מבאט ווינק. הסקוואטים שלי אומנם היו יותר מכוערים משל אופק ולפרוטוקול אני יכול גם להביא לך סרטון, אני זוכר בדיוק את הרגע שבו הכאב עבר מכאבי גב קלים לכאב מאוד רציני עם הקרנה לרגליים וכל תנועה של הצוואר ושל הרגליים וכל צעד הליכה הפכו לגיהנום.
בכל מקרה, דיון על הפציעה שלי לא רלוונטי לכאן, אני רק רוצה להגיד שכן אפשר להפצע מבאט ווינק וגם בצורה מאוד מאוד רצינית, שגם היום, 4 חודשים לאחר הפציעה וטיפולים פיזיוטרפיים ששיפרו בהמון את הכאב, אני לא קרוב אפילו ללהיות מסוגל לבצע סקוואטים ודד ליפט וזה יכול לקחת גם שנים עד שזה יעבור.

אופק אני סומך כמעט תמיד על כל מה שטל אומר והוא באמת תותח בידע והבנה אבל במקרה הספציפי הזה באמת שלא כדאי לך לקחת סיכון

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך שכנראה ההערות שנתת, כולל תיקון המבט כנראה יהוו שלב מאוד מרכזי בתיקון הבאטווינק בתנועה שלו.
אבל אני כן נפצעתי מבאט ווינק. הסקוואטים שלי אומנם היו יותר מכוערים משל אופק ולפרוטוקול אני יכול גם להביא לך סרטון, אני זוכר בדיוק את הרגע שבו הכאב עבר מכאבי גב קלים לכאב מאוד רציני עם הקרנה לרגליים וכל תנועה של הצוואר ושל הרגליים וכל צעד הליכה הפכו לגיהנום.
בכל מקרה, דיון על הפציעה שלי לא רלוונטי לכאן, אני רק רוצה להגיד שכן אפשר להפצע מבאט ווינק וגם בצורה מאוד מאוד רצינית, שגם היום, 4 חודשים לאחר הפציעה וטיפולים פיזיוטרפיים ששיפרו בהמון את הכאב, אני לא קרוב אפילו ללהיות מסוגל לבצע סקוואטים ודד ליפט וזה יכול לקחת גם שנים עד שזה יעבור.

אופק אני סומך כמעט תמיד על כל מה שטל אומר והוא באמת תותח בידע והבנה אבל במקרה הספציפי הזה באמת שלא כדאי לך לקחת סיכון
אני אעבוד גם על הבאט ווינק.. במה כבר זה יכול לפגוע?

• פותח/ת השרשור
הרגע אמרתי שאני אעבוד על זה. במה זה יכול לפגוע? אני חושש לא הבנת למה התכוונתי.
התכוונתי שאני אעבוד על הבאטוינק -ככה שלא יהיה לי באטווינק - ואם אני אעבוד על הבאטווינק ולא יהיה לי, במה העבודה על זה יכולה לפגוע?

ברכיים במקום -- > בהתאם לזוות של הכף רגל?
כן, ובקצה כף הרגל או מעט מעבר.
אבל במקרה שלך זווית כפות הרגליים לא פונה מספיק החוצה. צריך 30-35 מעלות.

קודם כל גם פריצת דיסק זה לא עניין של שנים, וזו הפציעה הכי קשה שבתיאוריה יכולה להתרחש מבאט ווינק.
דבר שני, אשמח לראות וידאו. אם זה באמת מהסקוואט אז הרבה יותר סביר שהתעגלת בתחתית מאשר שזה באמת היה באט ווינק קטן.
בנוסף, מאוד קל להתבלבל ולחשוב שיש באט ווינק (או יותר מדוייק flexion בעמוד השדרה) כשמה שרואים זה למעשה החלקה של הלחיים של התחת / אובר אקסטנשן במהלך הירידה שמתוקן בתחתית. בשני המקרים אין flexion בתחתית.

צרף וידאו, אשמח לראות. אם יש לך מהצד זה אידיאלי במקרה הזה.

היה לי גם באט ווינק קטן, אולי עדיין יש ואין לי מושג, לי זה הסתדר עם הזמן כשלמדתי לשמור על כיווץ ולהוציא חזה כמו שצריך.
ותעבוד בלי מראה.

"מראה זה השטן" - אושר סופטי , PROFIT GYM.
@PowerLifting

• פותח/ת השרשור

קודם כל גם פריצת דיסק זה לא עניין של שנים, וזו הפציעה הכי קשה שבתיאוריה יכולה להתרחש מבאט ווינק.
דבר שני, אשמח לראות וידאו. אם זה באמת מהסקוואט אז הרבה יותר סביר שהתעגלת בתחתית מאשר שזה באמת היה באט ווינק קטן.
בנוסף, מאוד קל להתבלבל ולחשוב שיש באט ווינק (או יותר מדוייק flexion בעמוד השדרה) כשמה שרואים זה למעשה החלקה של הלחיים של התחת / אובר אקסטנשן במהלך הירידה שמתוקן בתחתית. בשני המקרים אין flexion בתחתית.

צרף וידאו, אשמח לשמוע. אם יש לך מהצד זה אידיאלי במקרה הזה.
אה ברכיים בקצה כף הרגל או טיפה מעבר? תמיד הייתי בטוח שלנסות אותם כמה שיותר לצדדים וכמה שפחות קדימה - לשבת יותר אחורה

צרף וידאו, אשמח לשמוע. אם יש לך מהצד זה אידיאלי במקרה הזה.
שלשה עם 140

היה לי על זה אינספור דיונים בפורום וגם במכון עם כמה חברה מבינים והדעה הכללית היא שזה קרה בגלל מה שמתרחש אצלי בסקוואט.

אז אם הבנתי אותך נכון אז מה שקורה אצל אופק זה אקסטנשן קל בסוף התנועה שנראה לי מהצד כמו באט ווינק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית