ייעוץ Bill Star's 5×5 שאלות ותהיות

• פותח/ת השרשור adudu
  • פורסם בתאריך

adudu

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
-73
28
0
שלום לכם חברים.

רגע לפני ה- OFF SEASON והחגים הקרבים עלינו לטובה אני נערך ומשנה תוכנית אימונים ותפריט. התפריט הוא של עליה במסה ואני מעוניין לשלב תוכנית של 5X5.
כל השינוי נובע בעיקר מכך שאני תקוע על משקלים כבר די הרבה זמן ואין שום שינוי הנראה באופק.
אני בוחר במתקדמת כי את כל התרגילים הללו ביצעתי כבר בתוכנית הקודמת שלי (ABC).

קראתי את המאמרים בעיון רב, והייתי שמח לוודא שאני מבין נכון או לא נכון אבל להיות בטוח במה שאני עושה.
אז אני נוטה לאמץ את התוכנית הבאה:
1. סקוואט
בנץ
חתירה
2.סקוואט
פרס
דד ליפט
3. סקוואט
בנץ
חתירה

להלן השאלות....
1. עבודה בפרמידה היא הכרחית או שמא אני יכול להתקבע על אותו משקל כל הסטים?
2. אין תרגילים לשרירים קטנים כמו יד קדמית או אחורית, ברור לי שכל הגוף עובד בתרגילים האלו אבל עדין אני תוהה לגבי ענין זה.בקיצור מוספים או לא? ראיתי בתרגילי עזר התיחסות מועטה האם היא באה בסוף האימון או שמא בין תרגיל לתרגיל? הענין קצת לא ברור לי.
3. תרגיל חתירה יכול להיות Bent-Over Reverse-Grip Barbell Row

אני מודה לכם מאוד.
חג שמח ושנה טובה של גדילה וצמיחה....
👏

אם אתה רוצה לעבוד עם אותו המשקל בכל הסטים תבצע את Texas Method ולא את Madcow של סטאר.
אתה יכול להוסיף כפיפות מרפקים באימון השלישי.
אני לא רואה סיבה שתעשה חתירה באחיזה הפוכה, אם אתה רוצה תעשה מתח באחיזה הפוכה במקום.

• פותח/ת השרשור
קודם תודה על מהירות התגובה...
האחיזה לאו דווקא חשובה עבורי. אשמח לקבל דוגמאות לתרגילי חתירה אשר יתאימו לתוכנית ולאו דווקא מתח.

• פותח/ת השרשור
האמת שהרגליים שלי חזקות הרבה יותר. גם אותי זה מפליא אבל זה הטבע....חחחח
גילוי נאות הסקוואט לא חופשי אלא בסמית בגלל אילוצי חדר כושר
לגבי החתירה זה Barbell Row

מה לגבי תרגילים נוספים? כמו ידים האם נכון להוסיף כתרגילי עזר בסוף אימון במקום בטן?

אין סטנד? שים את המוט על המקבילים ותוציא ממנו ותחזיר אליו, סקוואט בסמית זה "קצת" GAY.
אם יש לך אפשרות תעבור מכון.

• פותח/ת השרשור
למען הסר ספק אני לא X לא גיי
כן הפתרון של המקבילים מוכר והיה שמיש עד שהזיזו לי את המכשיר למקום שהצפיפות שם נוראית ולא מאפשרת.
בכל אופן אני לא מוותר לעצמי בסמית וטווחי התנועה גדולים מאוד.
ואחרי שצחקנו מה אתה אומר על הידים? ואולי עצתך לתוכנית שתשפר אותי במשקלים בצורה הטובה ביותר.
מרוב עצים לא רואים את היער....

בגלל זה משקלים לא שווים כלום בלי סרטון .
מציע לך לעבור לסקוואט חופשי, סמית לא שווה תזמן שלך .
ידיים באופן כללי לא צריכות גירוי נוסף .
אם אתה מרגיש שאתה חייב תזרוק כמה סטים (הם ירדו יותר מאוחר בתוכנית שהעצימות תעלה ) .

תכלס מבלי סקוואט כל תוכנית לא תיהיה אפקטיבית מאוד .
תעשה SS כמה שאתה יכול , תאמין לי כל בן אדם נורמלי ימכור את אמא שלו כדי להשאר איתה כמה שיותר זמן .

• פותח/ת השרשור
חברים איזה בום של סקוואט חופשי יש פה.
ממחר רק חופשי....מבטיח לעדכן....

תודה על כל התגובות.
שתהיה שנה טובה וחג שמח

י

סתם לידע כללי, גם בישביל מישהו שממש מתחיל את הSS לא כדאי לעשות תרגילים כמו סקוואט ודדליפט עם הסמית'? אני מרגיש שאני אוכל לעשות את התרגילים האלה עם הרבה יותר ביטחון כשאני לא אצטרך לפחד על להפיל את המוט על משהו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית