הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה התקדמות בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אבל בכל מקרה פליאו או לא, אם אני במאזן קלורי חיובי אני אעלה במשקל, ובשלילי ארד במשקל. זה לא שמי שלא בפליאו חייב לספור ולשקול בשביל להישאר על מ.ג קבוע. לדעתי זה עניין של הרגלי תזונה כמו שאמרתי לפני. וראיתי את זה לא פעם על עצמי שכשאני "אוכל נקי" אז אני פשוט אוכל כמה שבא לי ונשאר על משקל קבוע בלי שום סגנון תזונה מיוחד. העליה במשקל שרואים בתמונות ה"לפני" ברובה התרחשה כי רציתי להתחזק וחשבתי שצריך לדחוף אוכל ולשתות הרבה חלב בשביל זה (אגב זה עזר 😃 )
מי שטוב לו כיף לו וטעים לו התזונה הזאת אז באמת לבריאות, אני לא ממש התחברתי לרעיון.
אגב לפני איזה שנה קראתי (נראה לי בפליאו ישראל) כמה שגלוטן זה זבל וכו', והיה שם מין אתגר לא לאכול לחם ומוצרי גלוטן במשך חודש בטענה ש"אתם תראו שתרגישו יותר טוב". ניסיתי, לא הרגשתי שום שינוי.

אם אתה מרגיש טוב עם התזונה הזאת וגם עוזר לך להתחטב אז בכיף שיהיה. אני לא אוהב את הרעיון פשוט...
אגב שמתי לב כמה פעמים שאנשים שמתחילים פליאו פתאום ממש מאמינים שזו הדרך לאכול וכל השאר זה לא טוב וכל אוכל שלא "כשר פליאו" זה רעל. לא אומר שכולם ככה אבל זה הרושם שקיבלתי. אני אתן לך לדוגמה את דוד שלי: הבנאדם כמעט 60 שנה היה נמנע משומן כמה שאפשר, כי זה מה שהיה ידוע תמיד. הוא לא היה אוכל את החלמון של הביצים, היה אוכל חזה עוף, שיבולת שועל, כוסמת, אורז בעיקר. היה לו תמיד מצב בריאותי מצויין, הוא כל החיים רץ ומרים משקולות, הבנאדם בגיל 60 + עם קוביות, הפרדות וורידים בידיים וזה. לפני איזה שנתיים-שלוש הבת שלו גילתה את תזונת הפליאו והתחילה איתה, ירדה המון במשקל (התחילה להתאמן אינטנסיבי גם, אל תחשוב שרק בגלל התזונה). אז דוד שלי גם התחיל לאכול בסגנון הזה, ופתאום שינה את כל מה שהוא חשב על תזונה ועל שומנים בפרט, ועכשיו פתאום "שומנים זה טוב ופחמימות זה רעל" (אני יודע שפליאו זה לא בהכרח דל פחמימה). פשוט נשמע כמו מישהו שחזר בתשובה ועכשיו בסרט שכל מה שהיה לפני זה היה שקר.
בונא איזה חפירה רשמתי כאן...
נראה לי אחרי כמה בירות מתאים לי לכתוב ספר
אני גם לא נמנע לגמרי מהכל, בסופ״שים אני אוכל מה שבא וכמה שבא לי, נושם ונהיות לי דפיקות לב מואצות, ועדיין זה לא מפריע.
ואגב, גם בפליאו יש תחליפים להכל ככה שבעיה אין.
אבל בכל מקרה פליאו או לא, אם אני במאזן קלורי חיובי אני אעלה במשקל, ובשלילי ארד במשקל. זה לא שמי שלא בפליאו חייב לספור ולשקול בשביל להישאר על מ.ג קבוע. לדעתי זה עניין של הרגלי תזונה כמו שאמרתי לפני. וראיתי את זה לא פעם על עצמי שכשאני "אוכל נקי" אז אני פשוט אוכל כמה שבא לי ונשאר על משקל קבוע בלי שום סגנון תזונה מיוחד. העליה במשקל שרואים בתמונות ה"לפני" ברובה התרחשה כי רציתי להתחזק וחשבתי שצריך לדחוף אוכל ולשתות הרבה חלב בשביל זה (אגב זה עזר 😃 )
מי שטוב לו כיף לו וטעים לו התזונה הזאת אז באמת לבריאות, אני לא ממש התחברתי לרעיון.
אגב לפני איזה שנה קראתי (נראה לי בפליאו ישראל) כמה שגלוטן זה זבל וכו', והיה שם מין אתגר לא לאכול לחם ומוצרי גלוטן במשך חודש בטענה ש"אתם תראו שתרגישו יותר טוב". ניסיתי, לא הרגשתי שום שינוי.
ברור, אני אישית סופר קלוריות וערכים, ורק בימים שיש לי ארוחה אחת ביום אני פשוט מכניס כמה שיותר חלבון שאני יכול בארוחה וזהו.

• פותח/ת השרשור
גם בפליאו יש תחליפים להכל ככה שבעיה אין.
גישה כזאת אני בכלל לא מבין. הרעיון של פליאו זה לאכול מה שהאדם הקדמון אכל ממה שהבנתי, ובעיקר לא לאכול אוכל מעובד. אבל לא נראה לי שהאדם הקדמון אכל תחליפי לחם או דברים כאלה

גישה כזאת אני בכלל לא מבין. הרעיון של פליאו זה לאכול מה שהאדם הקדמון אכל ממה שהבנתי, ובעיקר לא לאכול אוכל מעובד. אבל לא נראה לי שהאדם הקדמון אכל תחליפי לחם או דברים כאלה
אני אצטט לך את מה שכתבתי בנושא שנפתח ״דיאטת האדם הקדמון״.
קישור
זה תלוי בגישה שלך, יש כאלו שיגידו שצריך לחיות כמו האדם הקדמון ולצוד את הבשר, ויש כאלו שיעדיפו לאכול פשוט כל מה שמותר.
תלוי בגישה שלך, אישית, אם אני יודע שאני יכול לאכול פיצה שעדיין תישאר בתחומי הדברים שמותרים לי בפליאו, אני לא רואה סיבה למה לא.

• פותח/ת השרשור
תלוי בגישה זה נכון...
בכל אופן אולי נוצר רושם שאני מתנגד לפליאו או משהו, אז אני לא ואני לא ממש רוצה להכנס כאן לדיון של בעד/נגד פליאו כי זה סוטה מהנושא העיקרי של הפוסט שהוא וילון האמבטיה היפה שלי 😃

נראה לי אני אחזור לשקילת האוכל בשבוע הבא (או מחר), זה לא לוקח ממני מאמץ מיוחד או יותר מדי זמן (כמה שניות אקסטרה בכל ארוחה) וככה אני יודע אם אכלתי מספיק/מעט מדי/יותר מדי).

או שאלך לפסיכולוג לפתור את הבעיה הזאת 😆
אתה לא חייב לשקול כל ארוחה וארוחה, פשוט תמלא כוס חד פעמית עד הסוף במאכל ואז תשקול את הכוס וככה יהיה לך את המשקל שהמאכל הספציפי הזה מכיל בכוס.
ואז תמלא את הכוס בכמה פעמים שאתה צריך לפי המשקל ההתחלתי
לדוגמא:

אני גיליתי ש200 גרם אורז=2 כוסות חד פעמיות מלאות
אותו דבר כוסמת

100 גרם טונה= שלוש רבעים של כוס

10 גרם אגוזי מלך=חמישית...

• פותח/ת השרשור
אתה לא חייב לשקול כל ארוחה וארוחה, פשוט תמלא כוס חד פעמית עד הסוף במאכל ואז תשקול את הכוס וככה יהיה לך את המשקל שהמאכל הספציפי הזה מכיל בכוס.
ואז תמלא את הכוס בכמה פעמים שאתה צריך לפי המשקל ההתחלתי
לדוגמא:

אני גיליתי ש200 גרם אורז=2 כוסות חד פעמיות מלאות
אותו דבר כוסמת

100 גרם טונה= שלוש רבעים של כוס

10 גרם אגוזי מלך=חמישית...
זה גם רעיון טוב. אבל בעיקרון זה לא כזה מקשה עליי לשקול, פשוט במקום לשים צלחת על השיש ולשים בה אורז/כל דבר אחר, אני שם משקל, עליו את הצלחת ועליה מעמיס מה שאני רוצה. בעיקר זה דברים כמו אורז, כוסמת, פסטה וש"ש, כי הרבה דברים שאני אוכל אין צורך לשקול גם ככה כמו קופסת קוטג', קופסת טונה, פרוסת לחם (לא קריטי לי אם הפרוסה 32 גרם או 34 למשל), ביצים וכו'
אה וגם בשר

• פותח/ת השרשור
כן בחיטוב תמשיך ככה והצלחה בהמשך אל תשכח לשים תמונות התקדמות
טוב עכשיו אחרי שבועיים הפסקה אני נכנס לחיטוב עדין במטרה לרדת לאט לאט במשקל עוד קצת ולהתחזק תוך כדי...

אבל היתרון העיקרי בפליאו שאתה לא צריך להגביל את עצמך בכמויות ולשקול - שזה החלק הקשה בחיטוב. אתה יכול לאכול עד שובע.
איזה תפריט חיטוב אחר נותן לך את זה?

מצטער שאני מתעלק על הפוסט, אבל @מרטין הפריע לי ממש מה שרשמת.

העובדה שאוכלים אוכל שהוא פליאו לא הופך אותו ל"חינם" מבחינה קלורית, אם תאכלי 3000 קלוריות מבשר אדום את לא תרדי במשקל בחיים. לאכול עד שובע זה לשחק על מזל. אותו דבר יקרה גם אם תאכלי קורנפלקס או כל דבר אחר שבפליאו זה לא "כשר".

• פותח/ת השרשור
אם תאכלי 3000 קלוריות מבשר אדום את לא תרדי במשקל בחיים
אלא אם כן הניטרלי שלה הוא מעל 3000 😃
ממה שהבנתי מדיבור עם תומכי פליאו שהכוונה היא שכשעובים לתזונה הזאת אז אתה כאילו לומד "להיות קשוב לגוף שלך" או משהו בסגנון, ואז נוצר מצב שאתה אוכל כמה שהגוף צריך, לא פחות ולא יותר, ובגלל זה מי שבעודף משקל יוריד במשקל כי הוא יאכל פחות בלי לספור קלוריות אלא בגלל שהגוף שלו דורש פחות.

אלא אם כן הניטרלי שלה הוא מעל 3000 😃
ממה שהבנתי מדיבור עם תומכי פליאו שהכוונה היא שכשעובים לתזונה הזאת אז אתה כאילו לומד "להיות קשוב לגוף שלך" או משהו בסגנון, ואז נוצר מצב שאתה אוכל כמה שהגוף צריך, לא פחות ולא יותר, ובגלל זה מי שבעודף משקל יוריד במשקל כי הוא יאכל פחות בלי לספור קלוריות אלא בגלל שהגוף שלו דורש פחות.
כן כן לזה התכוונתי..לשחק על המזל.. אולי זה יעבוד ואולי לא.
במשקלים שהם לא גבוהיים מאוד זה לא יעזור.

אני בדיוק כמוך באותו שלב באותו כרס חחחח אבל יותר צעיר אני בן 17 חחח
כל אחד והתזונה שמתאימה לו אבל היתרון העיקרי בפליאו שאתה לא צריך להגביל את עצמך בכמויות ולשקול - שזה החלק הקשה בחיטוב. אתה יכול לאכול עד שובע.
אבל מסכימה שזה לא נוח לכל אחד.
בולשיט נסיתי פליאו ולא עזר לי . רק השמנתי איזה 5 קילו תודהרבה

• פותח/ת השרשור
כן כן לזה התכוונתי..לשחק על המזל.. אולי זה יעבוד ואולי לא.
במשקלים שהם לא גבוהיים מאוד זה לא יעזור.
האמת שאני אישית די מסכים איתך. פשוט אני לא ניסיתי את זה אף פעם ויש אנשים שאוכלים ככה וטוענים מה שטוענים...

אני בדיוק כמוך באותו שלב באותו כרס חחחח אבל יותר צעיר אני בן 17 חחח

בולשיט נסיתי פליאו ולא עזר לי . רק השמנתי איזה 5 קילו תודהרבה

אני נגד האמונה שבפליאו לא צריך לאכול אבל לומר ש"השמנת" 5 קילו בגלל פליאו זה די מטופש.
אולי אתה מהאנשים שיכולים לאכול בשר עד אין סוף(חלבון ושומן בחיים לא ישביעו אותי כמו פחמימה לדוגמה)

אני נגד האמונה שבפליאו לא צריך לאכול אבל לומר ש"השמנת" 5 קילו בגלל פליאו זה די מטופש.
אולי אתה מהאנשים שיכולים לאכול בשר עד אין סוף(חלבון ושומן בחיים לא ישביעו אותי כמו פחמימה לדוגמה)
מה ודהפאק, חלבון ושומן זה כזה משביע אני מסוגל להכניס 700 גרם פחמימה ביום כמו מים אבל אם אני מנסה להיות על 150 גרם פחמימה ו2600 קל אני דוחף אוכל
אל תאמינו ל''הגוף שלך יסדר את עצמו בפליאו''
בקטוגני כן (מניסיון)

לא אחי שאלתי בקבוצה פליאו על ארוחות שלי היתיי אוכל 3 ארוחות ו היו אומרים לי שהארוחות בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
מה ודהפאק, חלבון ושומן זה כזה משביע אני מסוגל להכניס 700 גרם פחמימה ביום כמו מים אבל אם אני מנסה להיות על 150 גרם פחמימה ו2600 קל אני דוחף אוכל
אל תאמינו ל''הגוף שלך יסדר את עצמו בפליאו''
בקטוגני כן (מניסיון)
זה יפה שאתה ככה, אבל זה לא אומר כלום על הכלל.

כל אחד והתזונה שמתאימה לו אבל היתרון העיקרי בפליאו שאתה לא צריך להגביל את עצמך בכמויות ולשקול - שזה החלק הקשה בחיטוב. אתה יכול לאכול עד שובע.
אבל מסכימה שזה לא נוח לכל אחד.
התכוונת במקרה לקיטוגנית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית