ייעוץ שאלה לגבי FBW ו-SS + הצעה לשינוי תוכנית SS שתהיה מותאמת בשבילי

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
הקדמה למי שלא יודע, אני משחק כדורסל בעצימות גבוהה שכוללת איתה אימוני אירובי בעצימות גבוהה (גם עכשיו בתקופת הפגרה), וכתוצאה מכך הגענו למסקנה (לפי פוסטים קודמים) שתוכנית אימונים בעצימות גבוהה לא תהיה מספיק טובה בשבילי עקב חוסר התאוששות.

בחזרה לנושא, יש לי שאלה שעדיין לא הבנתי אותה: למה אומרים ש-SS יותר עצימה ותובענית מ-FBW?
הרי ב-FBW יש יותר תרגילים מ-SS, ותרגילי הבסיס הם כמעט באותה עצימות כמו ב-SS, אז עדיין לא הבנתי למה אומרים ש-SS יותר עצימה ותובענית מ-FBW?

אראה לכם דוגמא:

המלצתם לי לעשות את התוכנית FBW הזאת (לפי הפוסט הזה):

F1XF2XF1XX
F2XF1XF2XX בשבוע שאחרי, ולאחר מכן הסדר חוזר על עצמו.

F1:

1. סקוואט/סקוואט קל [(כ-75% מ-RM5) (הסקוואט הקל הוא רק באימון האמצעי בשבוע)] 5X3
2. בנץ' בשכיבה 5X3
3. דדליפט (רק באימון האמצעי בשבוע) 5X1
4. מתח 8X3
5. הרחקות לצדדים 8X3
6. מקבילים 10X2
7. כפיפות מרפקים עם מוט 10X2
8. שראגס בסמית' 10X1
9. כפיפות בטן עם משקולות בספסל בטן 12X1

F2:

1. סקוואט/סקוואט קל [(כ-75% מ-RM5) (הסקוואט הקל הוא רק באימון האמצעי בשבוע)] 5X3
2. פרס 5X3
3. דדליפט (רק באימון האמצעי בשבוע) 5X1
4. מתח 8X3
5. פרפר בכבלים בעמידה 8X3
6. מקבילים 10X2
7. כפיפות מרפקים עם מוט 10X2
8. שראגס בסמית' 10X1
9. כפיפות בטן עם משקולות על ספסל בטן 12X1

אז מה שאני מנסה להגיד זה שה-FBW שאמרתם לי לעשות זה בערך 80% עצימות בתרגילי הבסיס ביחס ל-SS, ועוד 5 תרגילי עזר בערך בנוסף לתרגילי הבסיס.
אז בגלל זה אני שואל איך זה שה-FBW הזה לא עצים יותר מ-SS?

כתוצאה מכך, אני חושב לעשות SS בצורה הזאת, תגידו לי איך זה:

AXBXAXX
BXAXBXX בשבוע שאחרי, ולאחר מכן הסדר חוזר על עצמו.

A:

2. בנץ' בשכיבה 5X3
3. מתח 5X3/דדליפט (רק באימון האמצעי בשבוע) 5X1

B:

2. פרס 5X3
3. מתח 5X3/דדליפט (רק באימון האמצעי בשבוע) 5X1

אשמח שתענו לי על הכל בצורה מסודרת, וסליחה אם זה יצא ארוך מדי.

תודה מראש 😃

SS תיהיה יותר תובענית בגלל המבנה שלה ההתחייבות לעלות משקל על המוט כל אימון 2.5-10 קג עכשיו אם זה לא יתבצע (בגלל ההתאוששות)
אתה תפספס אתה המטרה של התוכנית ובעצם היא לא תיהיה כל כך יעילה כמו שהיא אמורה להיות(מה שגם שאם היית מצליח להחזיק עם התוכנית חודש לאחר מכן היית חוטף כשלים על ימין ועל שמאל).
לכן העדיפו לפי דעתי תוכנית שתניח לך לעלות משקלים יותר "בחופשיות"(מה שאומר שהמשקל קטן יותר ממה שהיית אמור לעשות בSS=יותר התאוששות).

• פותח/ת השרשור
SS תיהיה יותר תובענית בגלל המבנה שלה ההתחייבות לעלות משקל על המוט כל אימון 2.5-10 קג עכשיו אם זה לא יתבצע (בגלל ההתאוששות)
אתה תפספס אתה המטרה של התוכנית ובעצם היא לא תיהיה כל כך יעילה כמו שהיא אמורה להיות(מה שגם שאם היית מצליח להחזיק עם התוכנית חודש לאחר מכן היית חוטף כשלים על ימין ועל שמאל).
לכן העדיפו לפי דעתי תוכנית שתניח לך לעלות משקלים יותר "בחופשיות"(מה שאומר שהמשקל קטן יותר ממה שהיית אמור לעשות בSS=יותר התאוששות).
אני רוצה להבין, איך בדיוק התוכנית הזאת תתן לי לעלות במשקלים ביותר "חופשיות" אם כפי שאמרתי יש בה יותר תרגילים מב-SS והמבנה שלה הוא כמעט כמו המבנה ב-SS (בלי קשר להתחייבות של העלאת המשקלים ב-SS)?

אני רוצה להבין, איך בדיוק התוכנית הזאת תתן לי לעלות במשקלים ביותר "חופשיות" אם כפי שאמרתי יש בה יותר תרגילים מב-SS והמבנה שלה הוא כמעט כמו המבנה ב-SS (בלי קשר להתחייבות של העלאת המשקלים ב-SS)?
חופשיות משמע קצב איטי יותר,ההתקדמות שלך לא תיהיה כמו ב SS המבנה אולי דומה אבל אל תשכח שיש כאן גם תרגילי עזר שיקשו עליך להעלות את המשקל לאחר כמה אימונים.אם חשבת שהתכוונתי בחופשיות-מהירות אז לא. בSS העלאת משקלים תיהיה המהירה ביותר(אבל פסלנו אותה עקב סיכון לפציעה).

• פותח/ת השרשור
חופשיות משמע קצב איטי יותר,ההתקדמות שלך לא תיהיה כמו ב SS המבנה אולי דומה אבל אל תשכח שיש כאן גם תרגילי עזר שיקשו עליך להעלות את המשקל לאחר כמה אימונים.אם חשבת שהתכוונתי בחופשיות-מהירות אז לא. בSS העלאת משקלים תיהיה המהירה ביותר(אבל פסלנו אותה עקב סיכון לפציעה).
אז מה יקרה אם אני אעשה את ה-SS ללא ההתחייבות? עדיין אני אתקדם בה יותר מהר מה-FBW, לא? כלומר רק שפשוט אני אתקדם בקצב שלי ב-SS,
והקצב בה יהיה מהיר יותר מה-FBW, אתה לא חושב?
או שבכלל עדיף לי לעשות את ה-SS שאני הצעתי במקרה שלי? תגיד לי מה דעתך

אז מה יקרה אם אני אעשה את ה-SS ללא ההתחייבות? עדיין אני אתקדם בה יותר מהר מה-FBW, לא? כלומר רק שפשוט אני אתקדם בקצב שלי ב-SS,
והקצב בה יהיה מהיר יותר מה-FBW, אתה לא חושב?
או שבכלל עדיף לי לעשות את ה-SS שאני הצעתי במקרה שלי? תגיד לי מה דעתך
אני כנראה לא יכול לחזות במה תתקדם יותר מהר ומה זה הקצב שלך אם תעלה כל שבוע תעלה 5 קג בסקוואט ודד וחצי מזה בבנץ ופרס
תוכל לעשות את זה גם בFBW ובא יש גם תרגילי עזר מה שיביא לך יותר גדילה במסת שריר.אם אתה חושב שתוכל להעלות משקל בSS יותר מ הFBW לך על זה וספר לנו(או רק לי 😃) מה התוצאות.
לגבי התוכנית של SS שרשמת יכול להיות שזה יעבוד.
הייתי מתייג את סטיטצ אבל אין מושג איך:confused001:נראה לי שהוא יועיל לך יותר ממני.

אתה יודע מה זה "עצים"? עצים זה אומר כבד יותר. עצימות מוגדרת כאחוז מתוך המקסימום שאתה מסוגל להרים, לא ככמות התרגילים.
SS רצחנית בגלל עליית המשקלים המהירה שבה. SS בלי עליה מדי אימון היא לא SS.
אל תמציא תוכניות, קח אחת מוכנה. כבר המליצו לך על FBW, תישאר איתה.
רוצה SS עם העלאה שבועית, גם זה בסדר, וגם הליניארית בסדר לצורך הזה.
ונא לא לפתוח עוד שרשור בנושא, זה כבר השלישי או הרביעי.

• פותח/ת השרשור
אתה יודע מה זה "עצים"? עצים זה אומר כבד יותר. עצימות מוגדרת כאחוז מתוך המקסימום שאתה מסוגל להרים, לא ככמות התרגילים.
SS רצחנית בגלל עליית המשקלים המהירה שבה. SS בלי עליה מדי אימון היא לא SS.
אל תמציא תוכניות, קח אחת מוכנה. כבר המליצו לך על FBW, תישאר איתה.
רוצה SS עם העלאה שבועית, גם זה בסדר, וגם הליניארית בסדר לצורך הזה.
ונא לא לפתוח עוד שרשור בנושא, זה כבר השלישי או הרביעי.
סבבה, תודה רבה 😃
וזהו, סיימתי עם הנושא 😃

אני רק יכול להוסיף שאם אתה משלב איתה עוד אימונים (ו @stitch יסכים שגם אימונים שחמט יפריעו), SS לא בשבילך ובגלל זה עדיף לך ליניארית עם תרגילי עזד מתאימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית