הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ABCD מה דעתכם?

מה דעתכם על תוכנית ABCD והאם כדאי לי לעבור אליה אחרי 6 חודשים בABC
זאת תוכנית גרועה למתאמנים טבעיים, כנראה שגם ה-ABC שאתה עושה.
עדיף לך דווקא AB או תוכנית כוח כלשהי. מה משקלי העבודה שלך? מה משקל גוף? אחוז שומן? גובה?

• פותח/ת השרשור
זאת תוכנית גרועה למתאמנים טבעיים, כנראה שגם ה-ABC שאתה עושה.
עדיף לך דווקא AB או תוכנית כוח כלשהי. מה משקלי העבודה שלך? מה משקל גוף? אחוז שומן? גובה?
משקל גוף 66
גובה 1.70
סקוואט 120 ל6
דדליפט 130 ל6
בנץ 70ל6

סקוואט 120 ל6
דדליפט 130 ל6
בנץ 70ל6
אם הסקוואט שלך כל כך קרוב לדדליפט וכל כך רחוק מהבנץ' זה מראה שאתה לא יורד מספיק ועושה חצי סקוואט, תתחיל בלהוריד משקל ולשבור מקביל (=אגן נמוך מגובה הברך)
מה דעתכם על תוכנית ABCD והאם כדאי לי לעבור אליה אחרי 6 חודשים בABC
התכניות האלו לרוב לא מתאימות את עקרונות האימון, אני אסביר לך למה.
כדי ליצור שיפור צריך לעשות העמסה (=אימון) להתאושש מספיק זמן כך שבאימון הבא תהיה חזק יותר מהאימון הקודם, בתכניות מהסוג הזה אין מספיק זמן התאוששות כך שאין שיפור לאורך זמן, הבעיה השניה שלהן היא התדירות, כדי לשפר ביצועים באופן אופטימלי צריך להעמיס פרוגרסיבית כמה שיותר בפרק זמן נתון, עכשיו אם תתן לכל שריר גירוי של פעם בשבוע אז גם תתקדם פעם בשבוע, זה פחות אופטימלי מלתת גירוי פעמיים או שלוש פעמים בשבוע, השאלה שנשאלת היא איזה עומס אני צריך לתת כדי שאני ישיג שיפור עד האימון הבא, מתאמן מתחיל ישיג שיפור אפילו מסט בודד אחד, מרימי משקולות מתקדמים יאלצו להעמיס יותר, אז בגלל שאנינו יודעים מה רמתך, ואולי גם אתה לא יודע, תתחיל מתכנית אם התקדמות מאימון לאימון, אם לא תצליח להתקדם תעבור לתכנית בעלת התקדמות שבועית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית