הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה או חיטוב

לולה

משתמש מתחיל
50
9
נק' מוניטין:
113
50
9
טוב אז ככה כתבתי כאן שאני רוצה להתחזק ולהעלות מסה אני מתאמנת שבועעים וחצי בערך ולשמחתי לראשונה בחיי מצליחה להרים יותר
אבל הבעיה היא שאני רואה תמונות של מתאמנים ומתאמנות כאן וחושבת אולי אני בכלל צריכה חיטוב
איך אדע?
איך אתם יודעים מתמונה כמה אחוזי שומן יש?
אני 1.60 ושוקלת 55
והאמת היא שאין לי כרגע כל כך לעשות חיטוב כבר יותר מידי פעמים ירדתי ל50 ועליתי שוב
אבל אולי אני חייבת? ואולי סתם לחוצה?
קיצר צריכה עצה
תודה רבה

ראשית את מוזמנת להעלות תמונה ולקבל הערכה של אחוז שומן אבל את כותבת שלא בא לך לעשות חיטוב (ואני מבינה אותך לחלוטין, זה לא כיף 🍦)..
הגישה הכללית אומרת שלא כדאי להכנס למסה עם אחוז שומן גבוה כי החיטוב שאחרי יהיה ארוך מידי מה שעלול לפגוע במסת השריר שתשאר.
אבל יש כאן שתי עובדות שפועלות לטובתך: 55 ק"ג על 1.60! - כמה שומן כבר יכול להיות לך?!
שנית, את מתאמנת מתחילה ופוטנציאל ההתפתחות שלך הוא במיטבו.
אם תקפידי על תזונה נקיה (פלוס קלורי מתון) ותכנית אימונים טובה הנתונים לחלוטין משחקים לטובתך.
בהצלחה
😃

עריכה: שימי לב שאת לא תוכלי להעלות מסת שריר כפי שאת רוצה מאימונים עם מספר משקולות בבית.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה
אני מעלה תמונה
ומה הכוונה תזונה נקיה? כאילו בלי חטיפים וממתקים?
ולגבי אימונים בבית אני מתכוונת לקנות 2 מוטות קצרים וצלחות וגם מוט ארוך וצלחות האם זה לא מספיק?
תודה רבה

קבצים מצורפים

• היצירה.jpg
    היצירה.jpg
    KB 44.3 · צפיות: 282
  • היצירה 2.jpg
    היצירה 2.jpg
    KB 20.7 · צפיות: 263
אני אישית הייתי ממליץ לך לחטב תקופה קצרה, ועובד בתכנית כח כדי להעלות משקלים בזמן הזה.
כמובן, בסופו של דבר ההחלטה שלך וגם אם תלכי על מסה זה יהיה מעולה כי את באמת נמצאת בין לבין.
לדעתי ההמלצה הטובה ביותר היא ללמוד על הנושא- הכי מהנה והכי יעיל !

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה נראה לי שבאמת אני אכנס קצת לחיטוב כי אני צריכה שהבגדים יעלו עלי אבל קראתי את המאמר באתר על חיטוב
ולא ממש הבנתי כמה אני יכולה לאכול
כי חישבתי את הrmr שלי וזה יצא 1486
ובמאמר היה כתוב שכדי לרדת צריך להוריד 500 קלוריות {ואחרי שבוע עוד 100 וכו'"\}
ואז זה יוצא לי פחות מ1000 קלוריות ליום ונראה לי שזה קצת כאילו מספיק הייתי בדיאטות הרעבה כאלו בסוף הכל עולה שוב וגם המטבוליזם נדפק
אז או שאני לא הבנתי משהו או שנגזר עלי לצום אוף אני כבר מתוסכלת
אגב לא הוספתי לחישוב את האימוני כוח כי אני ברמה של מתחילים וראיתי בחישוב במאמר שאדם ששוקל 100 קילו שורף רק 120 קלוריות באימון משקולות אז מה אני שורפת בקושי 50 קלוריות בטח
וגם לא הוספתי אירובי כי זה לא ממש משנה כאילו מה האפשרות לאכול 1000 קלוריות ללא אירובי
או 1300 ולשרוף את ה300 באירובי תכלס זה אותו דבר {כמובן שאני לא מדברת על זה שזה טוב ללב האירובי}

במאמר היה כתוב שכדי לרדת צריך להוריד 500 קלוריות {ואחרי שבוע עוד 100 וכו'"\}
ואז זה יוצא לי פחות מ1000 קלוריות ליום ונראה לי שזה קצת כאילו מספיק הייתי בדיאטות הרעבה כאלו בסוף הכל עולה שוב וגם המטבוליזם נדפק
אז או שאני לא הבנתי משהו או שנגזר עלי לצום אוף אני כבר מתוסכלת
הגירעון הקלורי יכול לבוא גם מאירובי ולאו דווקא מתזונה. עד כמה שאני יודעת (ו @מרטין תתקן אותי אם אני טועה) לא מומלץ לרדת מ1200 קלוריות ואפילו זה נחשב לפחות. כשמגיעים לרף הזה, מתחילים להוסיף אירובי.

וגם לא הוספתי אירובי כי זה לא ממש משנה כאילו מה האפשרות לאכול 1000 קלוריות ללא אירובי
או 1300 ולשרוף את ה300 באירובי תכלס זה אותו דבר {כמובן שאני לא מדברת על זה שזה טוב ללב האירובי}
ע"פ התיאוריה הזו אפשר להיות גם על מתחת ל1000 קלוריות ולא לעשות אירובי לעולם, הלוואי וזה היה ככה...אבל לא 😃
הגוף צריך מינימום קלוריות ביום. 1000 זה ממש מעט! צריך לאכול יותר ולהוסיף אירובי..אין ברירה

.
יש כאן כמה גורמים שאת צריכה לקחת בחשבון
1. את מתאמנת מתחילה ולכן אין לך מסת שריר אמיתית אי שם. היית ב50 עכשיו את 55, תרדי שוב ל-50 וכלום לא ישתנה
2. לא ממש בא לך לחטב עכשיו ולחטב מהמקום שבו את נמצאת עכשיו זה הכי קשה.
3. להרעיב את עצמך עם תפריט של 800 קלוריות זה הדבר הכי גרוע שתוכלי לעשות בשלב זה.

אני יודעת שמסה זה לא לכל אחת אבל גם אם את לא הולכת על זה מציעה לך להשקיע זמן באימונים טובים, העלאת מסת שריר (כפי שאמרתי את מתאמנת מתחילה וגם על תפריט נייטרלי תוכלי לראות תוצאות יפות), ורק אז לחטב.
תקפידי על תפריט נייטרלי עם מספיק חלבון ושומן, קחי לך תכנית אימונים טובה ותתחילי לעבוד.
החיטוב יחכה.
(הוא תמיד מחכה)
😃

• פותח/ת השרשור
לנועה תודה על התשובה וכן את צודקת אחר כך קראתי שבשלב מסוים אכן צריך אירובי כדי לשפר חילוף חומרים ולא לדפוק אותי עם הרעבה עצמית
למרטין גם תודה רבה על התשובה
ורק אני רוצה להבין בעצם אם אני נשארת על תפריט ניטרלי וממשיכה באימוני משקולות אז
1 אני לא אשמין
2 אני אעלה ככה במסת שריר?
ובעצם מה זה נותן לי לחכות עם החיטוב אם אני אדחה את זה אז זה יאפשר לי לעשות אחר כך חיטוב עם קצת יותר קלוריות או שלא?
שוב תודה

1. כן. נייטרלי משמעו שמירה על המשקל.
2. במידה מסויימת ובגלל שאת מתאמנת מתחילה. מעבר לזה צריך פלוס קלורי כדי להעלות במסת השריר.
דחיית התחיטוב נועדה לאפשר לך זמן לפתח מסת שריר כדי שישאר משהו בסוף החיטוב ולא תקבלי מראה רזה שדוף.

במידה מסויימת ובגלל שאת מתאמנת מתחילה
לולה, אני רק רוצה להוסיף שאם זה יקרה את תראי ירידה בהיקפים למרות השמירה על המשקל!
ולעניין הרף הקלורי המינימלי שנעה הזכירה, אני לא בטוח שהסיבה לתעדוף תוספת אכילה+אירובי על פני פחות אכילה נעוצה באספקט הקלורי. הסיבה החשובה, לדעתי, היא שמזון בכמויות שציפור אוכלת כמעט בוודאות יגרום למחסור במזונות קורט, שלא את כולם ניתן להשלים מתוספים. אני לא מתכוון רק לויטמינים ומינרלים אלא לעוד מליון תרכובות שכנראה יש להן ערך (דוגמת הפיטוכימיקלים).

נערך לאחרונה:
היא שמזון בכמויות שציפור אוכלת כמעט בוודאות יגרום למחסור במזונות
וגם העובדה שתפריט גרעוני כל כך עשוי להכניס את הגוף לסטרס ולהוריד עוד יותר את קצב חילוף החומרים.

גם העובדה שתפריט גרעוני כל כך עשוי להכניס את הגוף לסטרס
זה החלק לגביו אני לא בטוח. האם מה שמשנה זאת הכמות האבסולוטית של הקלוריות הנאכלות (ואז את צודקת) או רק ההפרש בינה לבין הכמות הנדרשת לתחזוקה. במקרה השני לא יהיה הבדל מבחינת קצב המטבוליזם בין מי שאוכלת 1300 קלוריות ושורפת 300 מהן באירובי, לבין מי שאכולת 1000 קלוריות ורואה טלביזיה. כאמור, זה לא שאני מביע דיעה, אני פשוט לא יודע.

האם מה שמשנה זאת הכמות האבסולוטית של הקלוריות הנאכלות (ואז את צודקת) או רק ההפרש בינה לבין הכמות הנדרשת לתחזוקה. במקרה השני לא יהיה הבדל מבחינת קצב המטבוליזם בין מי שאוכלת 1300 קלוריות ושורפת 300 מהן באירובי, לבין מי שאכולת 1000 קלוריות ורואה טלביזיה
יש אמת בדבריך שכן למעשה כל מי שנכנס לחיטוב לתקופה ארוכה גורר האטה של המטבוליזם שלו ולכן גם אם השורה התחתונה הקלורית היא גרעונית זה לא תמיד מסתכם בירידה במשקל ללא תוספת של אירובי.

Back
למעלה תחתית