דיון תכנית אימונים FBW+ שאלה אם יש משו נכון במאמר הזה?

ובקטן, מתח עובד על כל הגב וחתירה מתמקדת בLATISSIMUS DORSI שהוא שריר הרחב גבי 😃
ניסחת את זה כך שאי אפשר להתנגד, אבל אני יכול לומר גם ההפך: חתירה עובדת על כל הגב, והמתח מתמקד בלטיסימוס דורסי. גם המשפט הזה נכון וגם שלך 😃

ההבדלים (הקטנים) הם באחוזים השונים של השרירים, ובכך שהמתח מפעיל גם את הראש הארוך של הטרייספס ואת הפקטורליס מייג'ור (הראש הביטני).

עריכה: אולי התבלבלתי ומדובר דווקא בפקטורליס מיינור. אבל הבנת את הפרינציפ.

איזה שריר עובד במתח שלא עובד בחתירה?
בעקרון אותם השרירים, אבל כנראה יש סיבה שEXRX רושם LATISSIMUS DORSI לבנט אובר כשריר ראשי וBACK, GENERAL למתח לא? כנראה אחוז העבודה של שריר הרחב גבי שונה בין שני התרגילים.
ניסחת את זה כך שאי אפשר להתנגד, אבל אני יכול לומר גם ההפך: חתירה עובדת על כל הגב, והמתח מתמקד בלטיסימוס דורסי. גם המשפט הזה נכון וגם שלך 😃

ההבדלים (הקטנים) הם באחוזים השונים של השרירים, ובכך שהמתח מפעיל גם את הראש הארוך של הטרייספס ואת הפקטורליס מייג'ור (הראש הביטני).

עריכה: אולי התבלבלתי ומדובר דווקא בפקטורליס מיינור. אבל הבנת את הפרינציפ.
בדיוק מה שפרופסור יוסי אמר, אחוז עבודה שונה

• פותח/ת השרשור
FBW
סקוואט 3X5-6
בנץ פרס/מילטרי פרס,להחליף כל אימון 3X5-6
מתח/חתירה עם מוט.להחליף כל אימון 3X5-6
תרגיל לחיצה לבחירה(מקבילים רחב/בנץ פרס חיובי/פרפר/לחיצת כתפיים/הרחקת כתפיים) 3X8-12
תרגיל משיכה לבחירה(משיכת פולי עליון רחב/צר,חתירה עם משקולת/חתירה בפולי)3X8-12
יד אחורית. 2X10)
יד קדית 2 סטים 10 חזרות
3 אימונים בשבוע, יום כן יום לא
אם עושה בנץ פרס אז התרגיל עזר בלחיצה יהיה לכתפיים
אם עושים מתח אז התרגיל עזר יהיה חתירה ואם עושים חתירה עם מוט אז התרגיל עזר יהיה משיכת פולי עליון

איך התכנית הזאת? לדעתכם

FBW
סקוואט 3X5-6
בנץ פרס/מילטרי פרס,להחליף כל אימון 3X5-6
מתח/חתירה עם מוט.להחליף כל אימון 3X5-6
תרגיל לחיצה לבחירה(מקבילים רחב/בנץ פרס חיובי/פרפר/לחיצת כתפיים/הרחקת כתפיים) 3X8-12
תרגיל משיכה לבחירה(משיכת פולי עליון רחב/צר,חתירה עם משקולת/חתירה בפולי)3X8-12
יד אחורית. 2X10)
יד קדית 2 סטים 10 חזרות
3 אימונים בשבוע, יום כן יום לא
אם עושה בנץ פרס אז התרגיל עזר בלחיצה יהיה לכתפיים
אם עושים מתח אז התרגיל עזר יהיה חתירה ואם עושים חתירה עם מוט אז התרגיל עזר יהיה משיכת פולי עליון

איך התכנית הזאת? לדעתכם
ערמומי 😃 גרר אותנו לפה עם ויכוח מעניין ואז דפק לנו את התוכנית שלו לבדיקה.
פעם הבאה תשים בכותרת "בחורות עירומות ואבקות חלבון בחינם!!!1"

• פותח/ת השרשור
ערמומי 😃 גרר אותנו לפה עם ויכוח מעניין ואז דפק לנו את התוכנית שלו לבדיקה.
פעם הבאה תשים בכותרת "בחורות עירומות ואבקות חלבון בחינם!!!1"
לא. מה שאלתי שאלה
מה לפתוח אשכול חדש?
סתם לבלבל אתכם
אז איך התכנית ? 😛
קצת מחשבות:
*פוסט חופר, רק למי שהדברים האלה ממש מעניינים אותו
הדגמה טובה של ההבדלים בין אימונים למטרת כוח לאימונים למטרת פיתוח שריר.
בגדול: המתאמן כוח ירצה ברוב מוחלט של העבודה לברוח מכשל, ולברוח מעייפות. הוא עובד כבד אבל בקלות. צפו בסרטון, אתם תראו שהוא רחוק קילומטרים מסטיקי פוינט וכל סט מסיים רענן לחלוטין כמו בתחילת הסט. וזה חברים הסוד.
לפיתוח שריר אתה מנסה [בגרסה הקלאסית] לעשות ההפך. לחפש לעבוד כמה שיותר קשה למשקל נתון.
אני אוהב לתת אנלוגיה של זה בשני אופנים:
א- המונח "סוג של RM" מתאמן כוח ברמה הגבוהה, להבדיל מהרמה הבינונית נמוכה מתרחק מכשל. מבחינתו כבד זה המשקל המקסימלי שהוא מסוגל לעשות בלי להתקרב לסטיקי פוינט, הוא תמיד סוג של עוצר את עצמו באימונים שהם לא תחרות. הוא עובד לRM מסוג אחר, לכן אני קורא לזה "סוג של RM" זה העבודה הכבדה המקסימלית שלו, בהתחשב במגבלות
ב-העובד העצלן והעובד החרוץ: אני חושב שזה היה ביל גייטס שאמר שהוא מעדיף להעסיק לאותה מטרה אדם עצלן על פני אדם חרוץ כיוון שהוא זה שימצא דרך לבצע את העבודה בהכי פחות מאמץ. אני מוצא שאם אתה פשוט תגיע לסט עם מנטליות של "קמצן אנרגיה" שרוצה להוציא כמה שפחות אנרגיה על סט נתון וכבר המשקלים שאתה תקוע בהם יתחילו לעוף.
צריך ממש להכנס לראש של זה: ברמת הסט, אתה צריך לחשוב: אני הולך להשקיע מינימום מאמץ בזה, אם זה לא יהיה קל, אז לא משלמים לי מספיק. ולנסות להרים משקלים כבדים לפי הגישה הזאת. ברמת האימון, אתה צריך להרגיש שאתה יוצא אחרי מינימום עייפות, תחשוב על עצמך כסבל במהלך השעה הראשונה של העבודה שלו במהלך היום, הוא מנסה לחסוך אנרגיה ולהתעייף כמה שפחות-סתכלו בסרטון הזה ותראו בדיוק אותו דבר, וכנ"ל לגבי רוב הסרטונים של מתחרים כאשר הם לא בתחרות או מקצינים משהו בשביל המצלמה-הם לרוב יראו כאילו הם חיים את הפרדוקוס של להרים מאוד כבד מצד אחד ומצד שני לצאת מהסט ומהאימון עם הרבה אנרגיה בתא המטען.
בפיתוח גוף הגישה היא לגמרי ההיפך. אם הספורטאי כוח מנסה לפתח גישה של "העובד העצלן" לשימור אנרגיה, הם באים בגישה של להוציא מקסימום אנרגיה על כל משימה: ולכן אתם רואים בחורים של 120 קילו שעושים "דרמה" לפעמים כאשר הם מרימים משקלים מצחיקים, הם פשוט אומנים בלקחת משקל קל ולהפוך אותו לחוויה כואבת מעין כמוה.
הבנת שני הסעיפים האלה הופכת לכלי רב עוצמה באימון בני נוער. כשהמתבגר בוכה על זה שהוא לא מרים מספיק אני מלמד אותו את גישת "הסבל העצלן שמרים כבד" מרים דרסטית את מספר הסטים השבועי שלו, מצמצם את מספר החזרות לסט ומגדיל את זמני המנוחה, מלמד אותו ואת ה"סוג של rm " שדיברתי עליו קודם והמשקלים מתחילים לרוץ [והפלאנץ, והדגל, וכול מה שקשור למבחן כוח] כשמדובר בצעיר שבא במטרה לפתח גוף, בנוסף לעבודה הכבדה אני צריך גם שילמד לעשות "דרמה" מהעבודה הקלה, כאשר אני הגעתי איתו למצב שהוא מסוגל להכניס את עצמו ל"פאמפ" ממשקולת של עיפרון אני יודע שהעכשיו הגדילה תהיה הרבה יותר קלה ומהירה. [זה לא אומר שנעבוד רק או בכלל במשקלים קלים, אבל ההבנה חשובה] פוזינג הוא אגב הדרך הטובה ומהירה ביותר להגיע לזה. פעם, כשהייתי פחות עצלן, הייתי יושב ורואה איתם את הסרט pupming iron האגדי-ודרך זה הייתי מנסה להסביר להם מה הכוונה בלעבוד קשה עם משקל קל, או לעבוד קל [כמו בסרטון] עם משקל כבד.
דברים קצת מוקצנים בפוסט, ויש יותר אפור, אבל אני מנסה להבהיר נקודה כפי שאני מבין אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית