הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' בדאמבלים מול מוט

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז תמיד עבדתי לחזה עם מוט ולפני כמה אימונים החלטתי לנסות עם דאמבלים! בלחיצה עם המוט הרגשתי את החזה לא היה ספק, אבל בדאמבלים הרגשתי אותו הרבה יותר טוב, יחד עם גירוי ופאמפ.
עכשיו הסיבה שבדאמבלים מרגישים יותר את החזה היא בגלל התנועה של הקירוב מרפקים? הרי בגלל הקירוב מפרקים כל החזה מכווץ ובלחיצה עם מוט אין תנועת קירוב המרפקים ולכן החזה פחות מכווץ
עכשיו אני פותח כאן דיון האם לחיצה עם דאמבלים עדיפה? דעתי היא שלליפטר אין טעם ללחוץ עם דאמבלים ולבילדר אין טעם לעבוד עם מוט
מה דעתכם בנושא?

לא מזמן ראיתי מחקר שאומר שעם דאמבלים, אולם בהפרש מזערי, יש יותר גירוי ואפקטיביות לחזה.
אני לא זוכר איפה ראיתי את זה אז אני לא יכול לשלוח קישור.
בכל אופן, הבעיה עם דאמבלים זה שבדרך כלל יש קפיצה גדולה מדי ביניהם במשקלים, ולכן ההתקדמות בהם היא איטית יותר.
בנוסף, עוד בעיה עם דאמבלים זה שהמשקל המירבי בו הוא מעט מדי יחסית למישהו שרוצה להרים כבד, ואם אתה רוצה להרים כבד אז לא תוכל לעשות את זה עם המשקלים שיש היום בדרך כלל במשקולות בחדרי הכושר.
אם שני הבעיות הללו לא היו קיימות, אכן הייתי משתמש בדאמבלים (גם בגלל הנוחות 😆).
תכלס באמצעות דאמבלים אני אוהב לעשות לחיצות, ובאמצעות מוט אני אוהב לעשות משיכות,
אבל לצערי העניין עם המשקולות מונע ממני לעשות זאת, ולצערי אין מה לעשות 😭

הסיבה שאתה מרגיש יותר את החזה בדאמבלים היא בגלל עבודה מוגברת של המייצבים וטווח התנועה המוגבר. השאלה היא, למה אתה חושב שזה שאתה מרגיש יותר את החזה, את הגירוי והפאמפ זה אומר שזה עובד טוב יותר על השריר ויותר טוב להיפרטרופיה? התשובה לכך היא שעל מנת לעלות יותר במסת השריר צריך להרים משקלים כבדים יותר, כאשר דאמבלים מגבילים אותך במשקל העבודה בגלל קושי העליה הלינארי והעבודה הרבה של המייצבים שמקשה עליך את האחיזה. היתרון היחיד בדאמבלים לאומת לחיצה במוט הוא עבודה על סימטריה, כלומר, תיקון פיגור בין הידיים במידה וקיים ואפשר לזהות אותו בלחיצת חזה במידה ואחת הידיים עולה מהר יותר מהשניה. במידה ואין פיגור לחיצה בדאמבלים יכולה לבוא כגיוון ועבודה נוספת של המייצבים בתוכניות בפיצול AB ומעלה שדורשות יותר בידוד לשרירים גדולים, כאשר העדיפות היא בכל זאת לא לשים תרגילי דאמבלים לחזה באימון AB בגלל ההגבלה ל7-8 סטים לשריר גדול, שאת כמות הסטים הזאת אפשר לנצל בצורה טובה יותר עם תנועה בעלת צורת תנועה שונה מלחיצה, כגון פרפר, מקבילים או קאבל קרוס.

בקיצור, תרגילי דאמבלים יכולים להועיל כפתרון לפיגור בין הידיים וכתרגיל גיוון בתוכניות בעלות פיצול ABC או יותר הדורשות כמות גדולה של סטים לשרירי החזה.

הסיבה שאתה מרגיש יותר את החזה בדאמבלים היא בגלל עבודה מוגברת של המייצבים וטווח התנועה המוגבר. השאלה היא, למה אתה חושב שזה שאתה מרגיש יותר את החזה, את הגירוי והפאמפ זה אומר שזה עובד טוב יותר על השריר ויותר טוב להיפרטרופיה? התשובה לכך היא שעל מנת לעלות יותר במסת השריר צריך להרים משקלים כבדים יותר, כאשר דאמבלים מגבילים אותך במשקל העבודה בגלל קושי העליה הלינארי והעבודה הרבה של המייצבים שמקשה עליך את האחיזה. היתרון היחיד בדאמבלים לאומת לחיצה במוט הוא עבודה על סימטריה, כלומר, תיקון פיגור בין הידיים במידה וקיים ואפשר לזהות אותו בלחיצת חזה במידה ואחת הידיים עולה מהר יותר מהשניה. במידה ואין פיגור לחיצה בדאמבלים יכולה לבוא כגיוון ועבודה נוספת של המייצבים בתוכניות בפיצול AB ומעלה שדורשות יותר בידוד לשרירים גדולים, כאשר העדיפות היא בכל זאת לא לשים תרגילי דאמבלים לחזה באימון AB בגלל ההגבלה ל7-8 סטים לשריר גדול, שאת כמות הסטים הזאת אפשר לנצל בצורה טובה יותר עם תנועה בעלת צורת תנועה שונה מלחיצה, כגון פרפר, מקבילים או קאבל קרוס.

בקיצור, תרגילי דאמבלים יכולים להועיל כפתרון לפיגור בין הידיים וכתרגיל גיוון בתוכניות בעלות פיצול ABC או יותר הדורשות כמות גדולה של סטים לשרירי החזה.
זה לא שכל עוד אתה מרגיש שאתה מרים כבד באופן כללי נוצר יותר מסת שריר בלי קשר לכמות המשקל?
כלומר זה לא שאם אני מרגיש שאני מרים כבד באותה מידה גם בדאמבלים וגם מוט נוצר אותה מסת שריר?
ולפי מה שאתה אומר פה, אתה שולל לגמרי את הדאמבלים מבחינת כוח ומסת שריר.

• פותח/ת השרשור

משקלים כבדים לא הדרך היחידה לעלות מסת שריר. לפי הטענה הזו אני יכול לעבוד עם טכניקה חרא ומשקלים גבוהים ואני אמשיך לעלות מסת שריר עם תזונה נכונה..

זה לא שכל עוד אתה מרגיש שאתה מרים כבד באופן כללי נוצר יותר מסת שריר בלי קשר לכמות המשקל?
כלומר זה לא שאם אני מרגיש שאני מרים כבד באותה מידה גם בדאמבלים וגם מוט נוצר אותה מסת שריר?
ולפי מה שאתה אומר פה, אתה שולל לגמרי את הדאמבלים מבחינת כוח ומסת שריר.
נוצרה סטיגמה שלפיה ככל שתחזור עייף יותר מהאימונים אתה בעצם "עבדת טוב יותר" ותגדל יותר במסת השריר, כשבעצם זה לא תמיד נכון. אני יוצא מנקודת הנחה שכל מתאמן מתחיל יתקדם יותר במסת השריר ובכוח על ידי הניצול המירבי של אפקט המתאמן המתחיל, שבשבילו על המתאמן להרגיל את הגוף ואת מערכת העצבים לעבודה בחדר הכושר, כאשר הדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא על ידי עליה לינארית במשקלי העבודה, ועל מנת להבטיח עליה לינארית מומלץ לגרום לכך שלא יהיו משתנים חיצוניים שיפריעו לנו, שביניהם עבודה בדאמבלים שלא מקדמת אותנו לינארית ומפריעה להתאוששות.
כשמדובר במתאמן מתקדם יותר שילוב של עבודת דאמבלים עם עבודה במוט תועיל לו יותר להתקדם כי הוא ידרוש כמות רבה יותר של סטים לכל קבוצת שרירים (לרוב) עם פיצול גדול יותר, כלומר, בשבילו עבודה עם דאמבלים תהיה אופציה לגוון בתוכנית האימונים, לשפר פרופורציות ולעלות במסת השריר.
משקלים כבדים לא הדרך היחידה לעלות מסת שריר. לפי הטענה הזו אני יכול לעבוד עם טכניקה חרא ומשקלים גבוהים ואני אמשיך לעלות מסת שריר עם תזונה נכונה..
אולי אתה תמשיך להתקדם במסת השריר בטכניקה חרא, אני עבדתי הרבה זמן עם טכניקה חרא והתקדמתי במשקלים. אבל נפצעתי הרבה פעמים וחבל.

• פותח/ת השרשור
נוצרה סטיגמה שלפיה ככל שתחזור עייף יותר מהאימונים אתה בעצם "עבדת טוב יותר" ותגדל יותר במסת השריר, כשבעצם זה לא תמיד נכון. אני יוצא מנקודת הנחה שכל מתאמן מתחיל יתקדם יותר במסת השריר ובכוח על ידי הניצול המירבי של אפקט המתאמן המתחיל, שבשבילו על המתאמן להרגיל את הגוף ואת מערכת העצבים לעבודה בחדר הכושר, כאשר הדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא על ידי עליה לינארית במשקלי העבודה, ועל מנת להבטיח עליה לינארית מומלץ לגרום לכך שלא יהיו משתנים חיצוניים שיפריעו לנו, שביניהם עבודה בדאמבלים שלא מקדמת אותנו לינארית ומפריעה להתאוששות.
כשמדובר במתאמן מתקדם יותר שילוב של עבודת דאמבלים עם עבודה במוט תועיל לו יותר להתקדם כי הוא ידרוש כמות רבה יותר של סטים לכל קבוצת שרירים (לרוב) עם פיצול גדול יותר, כלומר, בשבילו עבודה עם דאמבלים תהיה אופציה לגוון בתוכנית האימונים, לשפר פרופורציות ולעלות במסת השריר.

אולי אתה תמשיך להתקדם במסת השריר בטכניקה חרא, אני עבדתי הרבה זמן עם טכניקה חרא והתקדמתי במשקלים. אבל נפצעתי הרבה פעמים וחבל.
אז למה אתה לא עושה חזרה אחת? הרי ככה אתה מרים הכי הרבה ובעצם ככה מעלים הכי הרבה מסת שריר, לא?

אז למה אתה לא עושה חזרה אחת? הרי ככה אתה מרים הכי הרבה ובעצם ככה מעלים הכי הרבה מסת שריר, לא?
כי כל מתאמן, על מנת להתקדם, צריך לחשוב על שני אלמנטים שהם נפח ועצימות. במידה ואני אעבוד בRM1 אז הנפח יפגע וזה יפריע לי להתקדם, לאומת זאת במידה ואני אעבוד ל5 חזרות אני אאבד קצת מהעצימות אבל אתסף בנפח ובסופו של דבר לי ספציפית זה יעזור, ולכל מתאמן בסופו של דבר, אין מתאמן שיוכל להתקדם על חשבון עצימות בלבד, למרות שקשה לי לתת לזה הסבר כי אין לי הרבה מדי מושג בסיבי שריר

• פותח/ת השרשור
כי כל מתאמן, על מנת להתקדם, צריך לחשוב על שני אלמנטים שהם נפח ועצימות. במידה ואני אעבוד בRM1 אז הנפח יפגע וזה יפריע לי להתקדם, לאומת זאת במידה ואני אעבוד ל5 חזרות אני אאבד קצת מהעצימות אבל אתסף בנפח ובסופו של דבר לי ספציפית זה יעזור, ולכל מתאמן בסופו של דבר, אין מתאמן שיוכל להתקדם על חשבון עצימות בלבד, למרות שקשה לי לתת לזה הסבר כי אין לי הרבה מדי מושג בסיבי שריר
ולכן משקלים כבדים הם לא הגורם היחידי לעלייה במסת שריר..

אבל אתה יכול לעשות אותו דבר גם עם משקולות, כל עוד כמובן שני האופציות שדיברתי עליהם בהתחלה לא מתקיימות.
גם עם משקולות אתה יכול לעשות התקדמות לינארית, ולדעתי אפילו אותה התקדמות כמו במוט, אין סיבה שלא.
לא מבין למה אמרת שעבודה עם משקולות מפריעה להתאוששות ולא מקדמת.

ולכן משקלים כבדים הם לא הגורם היחידי לעלייה במסת שריר..
נכון, אבל כן צריך להתקדם בהם על מנת לעלות במסת השריר, אם לא תתחזק אתה לא תגדל וזאת עובדה, ולכן אתה צריך למצוא תוכנית אימונים שגם תעבוד עליך וגם תקדם אותך במשקלי העבודה. בקיצור, מה שמעניין אותך זה השינוי במשקלי העבודה כפונקציה של הזמן, שאם הוא יהיה גדול יותר אתה תגדל יותר במסת השריר

• פותח/ת השרשור
נכון, אבל כן צריך להתקדם בהם על מנת לעלות במסת השריר, אם לא תתחזק אתה לא תגדל וזאת עובדה, ולכן אתה צריך למצוא תוכנית אימונים שגם תעבוד עליך וגם תקדם אותך במשקלי העבודה. בקיצור, מה שמעניין אותך זה השינוי במשקלי העבודה כפונקציה של הזמן, שאם הוא יהיה גדול יותר אתה תגדל יותר במסת השריר
לא אמרתי שלא, רק אמרתי שמשקלים גבוהים לא הגורם היחידי לעלייה במסת שריר

אבל אתה יכול לעשות אותו דבר גם עם משקולות, כל עוד כמובן שני האופציות שדיברתי עליהם בהתחלה לא מתקיימות.
גם עם משקולות אתה יכול לעשות התקדמות לינארית, ולדעתי אפילו אותה התקדמות כמו במוט, אין סיבה שלא.
לא מבין למה אמרת שעבודה עם משקולות מפריעה להתאוששות ולא מקדמת.
במוט אתה יכול להוסיף 2.5 קילו מאימון לאימון. במשקולות יש הבדל של 2 קילו בין משקולת למשקולת, כלומר, בתרגיל שבו פוטנציאל ההתקדמות נמוך יותר בגלל עבודת המייצבים אתה גם יכול להתקדם בכמות של 4 קילו כל פעם!! שזה המון וזה מקשה מאוד על ההתקדמות ועל משקולות לא אפשרי לעשות מיקרו לואדינג, וגם לא משתלם לאומת מוט. עבודה עם משקולות מפריעה להתאוששות כי על מנת להתקדם אתה צריך לעבוד בנפח נמוך ובעצימות גבוהה, כלומר, עבודה מיותרת תגדיל את הנפח והגדלת נפח מאיטה את ההתאוששות, וכשמטרתנו היא להוסיף משקל למוט כל נפח מיותר כדאי להוריד.
לא אמרתי שלא, רק אמרתי שמשקלים גבוהים לא הגורם היחידי לעלייה במסת שריר
אני לא רואה אותך אומר פה משהו שאני טענתי את ההפך ממנו. אני דיברתי על התקדמות במשקלים, לא על משקלים גבוהים

• פותח/ת השרשור
ואני מסכים שיש להתקדם במשקלים 😃
רק שמשקלים נמוכים = לא בהכרח מסת שריר נמוכה

במשקולות יש הבדל של 2 קילו בין משקולת למשקולת
שוב, נגיד ומה שאמרתי בהתחלה לא מתקיים (אני מתכוון לדבר איתך פה על השוואה בין משקולות למוט נטו בלי כל המסביב), כלומר נגיד שיש הבדל של קילו ורבע בין משקולת למשקולת ואפילו פחות (מצב שקורה בחלק מחדרי הכושר, ובמכון שלי גם בחלק מהמשקולות), אז איך פוטנציאל ההתקדמות נמוך יותר ממוט?
עבודה עם משקולות מפריעה להתאוששות כי על מנת להתקדם אתה צריך לעבוד בנפח נמוך ובעצימות גבוהה, כלומר, עבודה מיותרת תגדיל את הנפח והגדלת נפח מאיטה את ההתאוששות, וכשמטרתנו היא להוסיף משקל למוט כל נפח מיותר כדאי להוריד.
גם עם משקולות אתה יכול לעבוד בנפח נמוך ובעצימות גבוהה

שוב, נגיד ומה שאמרתי בהתחלה לא מתקיים (אני מתכוון לדבר איתך פה על השוואה בין משקולות למוט נטו בלי כל המסביב), כלומר נגיד שיש הבדל של קילו ורבע בין משקולת למשקולת ואפילו פחות (מצב שקורה בחלק מחדרי הכושר, ובמכון שלי גם בחלק מהמשקולות), אז איך פוטנציאל ההתקדמות נמוך יותר ממוט?

גם עם משקולות אתה יכול לעבוד בנפח נמוך ובעצימות גבוהה
אתה יודע למה בדד ליפט יותר קל להתקדם במשקל מהאשר במיליטרי פרס? כי סך המשקל שאתה יכול להרים בדד ליפט גבוה יותר מסך המשקל שאתה יכול להרים בפרס. אותו הכלל תקף לכל תרגיל, ככל שאתה מסוגל להרים יותר משקל אתה יכול להתקדם יותר טוב. משקל העבודה שלי בבנץ' פרס הוא 110-120 קילו בד"כ כשבדאמבלים אני לא יכול להרים הרבה מעבר ל40, שזה אומר באזור ה80. כלומר, תרגיל אחד אני מבצע עם 110-120 קילו ותרגיל שני עם 80, נגיד ופקטור הפרש משקל ההתקדמות לא קיים ואנחנו מדברים על מצב תיאורטי שבו ניתן להתקדם באותו משקל גם בדאמבלים וגם במוט, אז במקרה הזה לפי אותו העקרון שציינתי למעלה עדיין תוכל להתקדם יותר במשקלי העבודה עם מוט.

• פותח/ת השרשור
אתה יודע למה בדד ליפט יותר קל להתקדם במשקל מהאשר במיליטרי פרס? כי סך המשקל שאתה יכול להרים בדד ליפט גבוה יותר מסך המשקל שאתה יכול להרים בפרס.
בגלל שיותר שרירים יותר מעורבים בדדליפט, וכי כתפיים שריר חלש..

בגלל שיותר שרירים יותר מעורבים בדדליפט, וכי כתפיים שריר חלש..
זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שככל שאתה מרים יותר משקל בתרגיל כלשהו גם ההתקדמות במשקלים תהיה גדולה יותר לאומת תרגיל שבו אתה מרים משקל נמוך יותר.

• פותח/ת השרשור
זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שככל שאתה מרים יותר משקל בתרגיל כלשהו גם ההתקדמות במשקלים תהיה גדולה יותר לאומת תרגיל שבו אתה מרים משקל נמוך יותר.
ומה הקשר עכשיו לזה? למה אתה חושב שבדדליפט אתה מרים יותר ומתקדם מהר יותר? כי הרבה שרירים מעורבים בו, מתוכם הגב והרגליים שהם השרירים הכי גדולים בגוף..
בפרס ההתקדמות איטית יותר כי הכתפיים שריר חלש ואין מסביב עוד שרירים גדולים שמשתתפים בלחיצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית