הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' בדאמבלים מול מוט

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז תמיד עבדתי לחזה עם מוט ולפני כמה אימונים החלטתי לנסות עם דאמבלים! בלחיצה עם המוט הרגשתי את החזה לא היה ספק, אבל בדאמבלים הרגשתי אותו הרבה יותר טוב, יחד עם גירוי ופאמפ.
עכשיו הסיבה שבדאמבלים מרגישים יותר את החזה היא בגלל התנועה של הקירוב מרפקים? הרי בגלל הקירוב מפרקים כל החזה מכווץ ובלחיצה עם מוט אין תנועת קירוב המרפקים ולכן החזה פחות מכווץ
עכשיו אני פותח כאן דיון האם לחיצה עם דאמבלים עדיפה? דעתי היא שלליפטר אין טעם ללחוץ עם דאמבלים ולבילדר אין טעם לעבוד עם מוט
מה דעתכם בנושא?

זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שככל שאתה מרים יותר משקל בתרגיל כלשהו גם ההתקדמות במשקלים תהיה גדולה יותר לאומת תרגיל שבו אתה מרים משקל נמוך יותר.
לאו דווקא כי יש אנשים כמו @Daniel1 אם אני לא טועה שהסקוואט שלהם היה גבוה יותר מהדדליפט, ובסקוואט אמורים להתקדם 5 קילו פר אימון בתור מתחיל, ובדדליפט אמורים להתקדם 10 קילו פר אימון בתור מתחיל.

• פותח/ת השרשור
לאו דווקא כי יש אנשים כמו @Daniel1 אם אני לא טועה שהסקוואט שלהם היה גבוה יותר מהדדליפט, ובסקוואט אמורים להתקדם 5 קילו פר אימון בתור מתחיל, ובדדליפט אמורים להתקדם 10 קילו פר אימון בתור מתחיל.
זה כבר קשור למונוליפט

ומה הקשר עכשיו לזה? למה אתה חושב שבדדליפט אתה מרים יותר ומתקדם מהר יותר? כי הרבה שרירים מעורבים בו, מתוכם הגב והרגליים שהם השרירים הכי גדולים בגוף..
בפרס ההתקדמות איטית יותר כי הכתפיים שריר חלש ואין מסביב עוד שרירים גדולים שמשתתפים בלחיצה.
איפה לעזאזל לא הסכמתי עם זה? אני אומר שזה לא קשור כי השתמשתי בדוגמא הזאת כדי להגדיר הגדרה. בשני תרגילים שבאחד מהם אתה מרים יותר זה גם התרגיל שבו תתקדם יותר במשקלי העבודה.
מה זה קשור לנושא.......

• פותח/ת השרשור
פה, ולכן אמרתי שזה בגלל מעורבות גדולה יותר של שרירים
אתה יודע למה בדד ליפט יותר קל להתקדם במשקל מהאשר במיליטרי פרס? כי סך המשקל שאתה יכול להרים בדד ליפט גבוה יותר מסך המשקל שאתה יכול להרים בפרס.

אני מודה שלא קראתי את כל התגובות, אבל בגדול אני מסכים עם @Tank
נתחיל מזה שהרגשת מאמץ בסוף אימון היא לא מדד לכלום. רוצה הוכחה? תעשה שכיבות סמיכה משקל גוף בשיפוע שלילי 70 חזרות את תרגיש פאמפ מטורף ותשישות.אתה חושב שתגדל מזה? גם לא עוד 50 שנה.

לגבי דאמבלים,זה אחלה תרגיל אבל בשלב מסויים המשקל לא מספיק.כדי לגדול אתה צריך עומס כללי על השריר ביחס של משקל מול חזרות.בדאמבלים משלב מסויים להעמיס חזרות כשהמשקל קל לך לא יביא גדילה אלה סיבולת שריר.

מה לעשות שאתה מציג את ההתקדמות כלינארית במשקלים רק בגלל שבו אתה מרים אתה מרים יותר..אתה מפספס פרטים..
חבל שאתה בוחר לא להסתכל על העובדות...
אני אומר לכם א' ואתם מבינים ב'. אני אומר את הטענה הבאה:
1. על מנת להתקדם במסת השריר חשוב להתקדם במשקלי העבודה
2. על מנת להתקדם במשקלי העבודה יש לבצע תרגיל שבו קל יותר להוסיף במשקלי העבודה
3. יותר קל להוסיף משקל עבודה בבנץ' פרס לאומת לחיצה בדאמבלים בגלל שבנץ' פרס הוא תרגיל שמאפשר לך להרים יותר משקל, כלומר, תרגיל שבו תרים יותר משקל גם פוטנציאל ההתקדמות בו במשקל גבוה יותר.

אתם מתחילים לשנות נושא ולדבר איתי על מקרים פרטיים שבהם סקוואט גבוה מהדד ליפט שזה לגמרי לא קשור למה שאני מדבר עליו ואני לא מבין אם זה כי אתם לא מצליחים להבין את מה שאני אומר לכם או שבאתם לפה במטרה איכשהו לעקוץ אותי ולהוציא אותי טועה... ותאמינו לי שאתם רחוקים עוד שנות אור מזה.

@Tank

מת על הראש והידע שלך! אני אישית לומד מימך המון!

בכל מקרה, אין מה להתווכח בכלל! כדי לגדול חובה להתקדם במשקלים. להראות כמו טנק ולעשות 60 קילו סקוואט זה מגוחך ברמה מבישה (ואני רואה המון כאלה). עמית - אם תרים כל הזמן את אותו משקל, במיוחד כמתאמן מתחיל, אתה פשוט לא תגדל! מציע לך לקרוא קצת מחקרים לפני שאתה מגיע למסקנות מטופשות.

מה ההיגיון? המייצבים נמצאים בתוך החזה?
ההגיון הוא המתיחה הנוצרת כתוצאה מהצורך לייצב את הדאמבלים. אבל אני מבסס את זה על הגיון בלבד אז אם יש לך משהו מדעי יותר אשמח לשמוע.
@Tank

מת על הראש והידע שלך! אני אישית לומד מימך המון!

בכל מקרה, אין מה להתווכח בכלל! כדי לגדול חובה להתקדם במשקלים. להראות כמו טנק ולעשות 60 קילו סקוואט זה מגוחך ברמה מבישה (ואני רואה המון כאלה). עמית - אם תרים כל הזמן את אותו משקל, במיוחד כמתאמן מתחיל, אתה פשוט לא תגדל! מציע לך לקרוא קצת מחקרים לפני שאתה מגיע למסקנות מטופשות.
שמח להעביר את הידע שלי הלאה, כמו שאני למדתי מהגדולים פה אני משתדל להעביר את הידע לדור המתאמנים הבא 😃

ההגיון הוא המתיחה הנוצרת כתוצאה מהצורך לייצב את הדאמבלים. אבל אני מבסס את זה על הגיון בלבד אז אם יש לך משהו מדעי יותר אשמח לשמוע.
המייצבים הם השרירים התומכים, המקיפים. בהגדרה הם לא שריר המטרה, ולכן הם לא אלה שמגבירים את התחושה בשריר המטרה.
הסיבה שמרגישים את החזה יותר בדאמבלים היא הסיבה השניה שרשמת - טווח תנועה מוגבר: בתחתית יש מתיחה חזקה כי אפשר להגיע עם הדאמבלים נמוך יותר מאשר עם המוט (אין פגיעה של המוט בחזה), ולמעלה יש אפשרות לקרב את הדאמבלים זה לזה ולהשיג מה שבפורומים אחרים היה נקרא "כיווץ איכותי" 😃 אז יותר מתיחה ויותר כיווץ -> יותר תחושה בשריר. אם זה מועיל יותר או לא מאשר לחיצה במוט, זאת שאלה אחרת שאין לי תשובה עליה.

המייצבים הם השרירים התומכים, המקיפים. בהגדרה הם לא שריר המטרה, ולכן הם לא אלה שמגבירים את התחושה בשריר המטרה.
הסיבה שמרגישים את החזה יותר בדאמבלים היא הסיבה השניה שרשמת - טווח תנועה מוגבר: בתחתית יש מתיחה חזקה כי אפשר להגיע עם הדאמבלים נמוך יותר מאשר עם המוט (אין פגיעה של המוט בחזה), ולמעלה יש אפשרות לקרב את הדאמבלים זה לזה ולהשיג מה שבפורומים אחרים היה נקרא "כיווץ איכותי" 😃 אז יותר מתיחה ויותר כיווץ -> יותר תחושה בשריר. אם זה מועיל יותר או לא מאשר לחיצה במוט, זאת שאלה אחרת שאין לי תשובה עליה.
לא אמרנו שפאמפ ושריר שרוף עוזר להיפרטרופיה? 😉

@Daniel1 @Tank @Godzilla @stitch אני לא חושב שהבנתם על מה אני מדבר.

אם נגיד בן אדם X עושה בנץ' עם מוט 3*5, ובן אדם Y עושה בנץ' עם משקולות גם 3*5 (ושוב, נגיד ששתי הסיטואציות שהזכרתי בהתחלה לא קיימות).
שניהם מתאמנים מתחילים, עושים את אותו כמות חזרות (במשקל של RM5), ואותו כמות סטים.
תסבירו לי מכאן איך ההתקדמות במוט תהיה גדולה יותר?

@Daniel1 @Tank @Godzilla @stitch אני לא חושב שהבנתם על מה אני מדבר.

אם נגיד בן אדם X עושה בנץ' עם מוט 3*5, ובן אדם Y עושה בנץ' עם משקולות 3*5 (ושוב, נגיד ששתי הסיטואציות שהזכרתי בהתחלה לא קיימות).
שניהם מתאמנים מתחילים, עושים את אותו כמות חזרות (במשקל של RM5), ואותו כמות סטים.
תסבירו לי מכאן איך ההתקדמות במוט תהיה גדולה יותר?
לאורך זמן.

במשקלים נמוכים זאת לא חוכמה.
גם מבחינת הקפיצות במשקלים, אם עלית מדאמבל של 25 ל 27 משמע קפצת ב 4 קג. ואם רצית בפחות? לא תמיד מתאפשר.
כשהמתאמן יגיע למשקלים כבדים ויחליט להתחיל לעבוד עם מוט לראשונה בחייו (הגזמה לצורך הדיון) למידת הטכניקה והתרגלות לתרגיל המעט שונה עלול לעלות לו במשקל העבודה ולפגוע בהתקדמות.
יותר נכון, לעכב.

לאורך זמן.

במשקלים נמוכים זאת לא חוכמה.
גם מבחינת הקפיצות במשקלים, אם עלית מדאמבל של 25 ל 27 משמע קפצת ב 4 קג. ואם רצית בפחות? לא תמיד מתאפשר.
כשהמתאמן יגיע למשקלים כבדים ויחליט להתחיל לעבוד עם מוט לראשונה בחייו (הגזמה לצורך הדיון) למידת הטכניקה והתרגלות לתרגיל המעט שונה עלול לעלות לו במשקל העבודה ולפגוע בהתקדמות.
יותר נכון, לעכב.
לא הבנת,
אבל אני אומר שאם לא תהיה בעיה של קפיצות בין משקולת למשקולת (נגיד והקפיצה היא 1.25 ק"ג כל דאמבל, כמו בפלטות), ואם המשקל המירבי של משקולת הוא נגיד 100 ק"ג (בכוונה אני מגזים כדי להמחיש), אז הבעיות שתיארת לא יתקיימו.

נכון שמבחינה מציאותית, זה כמעט ולא קיים, אבל אני תיארתי פה סיטואציה מסויימת (בלי קשר לכל המסביב)

לא הבנת,
אבל אני אומר שאם לא תהיה בעיה של קפיצות בין משקולת למשקולת (נגיד והקפיצה היא 1.25 ק"ג כל דאמבל, כמו בפלטות), ואם המשקל המירבי של משקולת הוא נגיד 100 ק"ג (בכוונה אני מגזים כדי להמחיש), אז הבעיות שתיארת לא יתקיימו.
אבל אני מדבר על מצב ריאלי ולא דמיוני 😃
מה ייתן לנו לדבר על "מה אם" ?
אז סבבה, תוכל לקפוץ במשקלים כמו שצריך, אני עדיין בדעה ש :
יותר נכון, לעכב.

אבל אני מדבר על מצב ריאלי ולא דמיוני 😃
מה ייתן לנו לדבר על "מה אם" ?
אז סבבה, תוכל לקפוץ במשקלים כמו שצריך, אני עדיין בדעה ש :
אני רק רציתי להראות שמבחינת השוואה בין משקולות למוט נטו (בלי כל המסביב), אין שום בעיה להתקדם במשקלים כמו במוט.
אבל נכון שמבחינה מציאותית, זה כמעט ולא קיים (ולכן באמת עדיף להשתמש במוט במצבים כאלה), אבל אני תיארתי פה סיטואציה מסויימת
(בלי קשר לכל המסביב, שבה אתה יכול להשתמש גם במשקולות וגם במוט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית