הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' בדאמבלים מול מוט

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז תמיד עבדתי לחזה עם מוט ולפני כמה אימונים החלטתי לנסות עם דאמבלים! בלחיצה עם המוט הרגשתי את החזה לא היה ספק, אבל בדאמבלים הרגשתי אותו הרבה יותר טוב, יחד עם גירוי ופאמפ.
עכשיו הסיבה שבדאמבלים מרגישים יותר את החזה היא בגלל התנועה של הקירוב מרפקים? הרי בגלל הקירוב מפרקים כל החזה מכווץ ובלחיצה עם מוט אין תנועת קירוב המרפקים ולכן החזה פחות מכווץ
עכשיו אני פותח כאן דיון האם לחיצה עם דאמבלים עדיפה? דעתי היא שלליפטר אין טעם ללחוץ עם דאמבלים ולבילדר אין טעם לעבוד עם מוט
מה דעתכם בנושא?

מורן, הוא מעלה כאן בעיה מעניינת. נניח שהבעיה הלוגיסטית לא קיימת, עדיין תתחזק/תתפתח באותה המידה?
אני חושב שעדיין המוט יתן תוצאה טובה יותר, בגלל שפחות יש צורך לדאוג לייצב את המשקל ואפשר נטו להרים.

מורן, הוא מעלה כאן בעיה מעניינת. נניח שהבעיה הלוגיסטית לא קיימת, עדיין תתחזק/תתפתח באותה המידה?
אני חושב שעדיין המוט יתן תוצאה טובה יותר, בגלל שפחות יש צורך לדאוג לייצב את המשקל ואפשר נטו להרים.
כל עוד אתה מפעיל כוח ומתקדם במשקל העבודה, למה לא שתתחזק\תתפתח?
הבעיה מתחילה כשאתה עובד בצורה מסורסת בגלל אופי התרגיל ומגבלותיו שמונעות ממך להמשיך ולהתקדם לאורך זמן.
החל מבעיות קטנות ועד לבעיות כמו יציבות, עומק הירידה עם הדאמבל ועוד'.

ובלי קשר,
ראיתי אנשים שלוחצים עם דאמבלים של 50 ק"ג.. זה לא שזה לא אפשרי 😃

כל עוד אתה מפעיל כוח ומתקדם במשקל העבודה, למה לא שתתחזק\תתפתח?
נכון, השאלה כמו תמיד היא איך תתקדם יותר מהר.
ראיתי אנשים שלוחצים עם דאמבלים של 50 ק"ג.. זה לא שזה לא אפשרי 😃
גם נכון. אבל קח אחד כזה, שנניח התחיל עם דאמבלים של 10 קילו (סה"כ 20 קילו בשתי הידיים) ואחרי X זמן מרים עכשיו 50 קילו. קח את האח התאום שלו שהרים גם 20 קילו בהתחלה, אחרי אותו X זמן ואותה תוכנית אימונים הוא ירים במוט יותר או פחות מ-100 קילו? מן הסתם יותר, גם אם זה שעובד בדאמבלים ישמור על טווח תנועה זהה למוט.

גם בעולם אוטופי כמו שפותח האשכול צייר פה, יש בעיות עם דאמבלים, כמו:
-עניין האיזון. כל מי שניסה ללחוץ מספיק כבד עם דאמבלים יודע שזאת בעיה עצומה להביא אותם למצב ההתחלתי ולשמור עליהם שלא "ירקדו" יותר מדי במהלך התנועה.
-המדד עם דאמבלים פחות טוב. עם מוט אתה יודע שאתה צריך לגעת בחזה ולנעול או להגיע סנטימטר מנעילה של המרפקים. עם דאמבלים קשה יותר לדעת לאיזה גובה אתה מוריד אותם כל פעם כיוון שאין לך את הגוף שלך שעוצר ומהווה נקודת ביקורת, וגם למעלה- לפעמים אתה יכול לקרב אותם אחד אל השני יותר ולפעמים פחות. העקביות נפגעת.

כן, יכולת לעבוד עם דאמבלים זה שיא האוטופיה 🤣

נשמע לך מוכר? 😛
https://www.lbs.co.il/threads/68758/page-2#post-927473

That time of the month, huh? 🤩

keep-calm-and-chillax-bro-4.png

קודם כל אל תתפלא, אני כל יום לומד דברים חדשים ומשנה את דעתי חופשי 😃

לגבי המסקנה שמוט יתן תוצאה טובה יותר, כשאני מנסה להבין למה זה נראה לי כך, אני יכול לחשוב על שתי סיבות:
1. אולי בכל זאת יש את עניין המייצבים שיש להם פוטנציאל התחזקות קטן או איטי יותר מהשרירים האגוניסטים בתרגיל הזה.
2. אולי אני פשוט שבוי בקונספציה שאני מכיר, בעולם האמיתי, שבו הדאמבלים קופצים ב-2.5 קילו ולא פחות, וקשה לי לדמיין מה יקרה בתנאים שונים.

@coldfire, בתור זה שכתב שם ואני הסכמתי איתו, מה אתה אומר?
(נ.ב. שמת לב מתי אני טועה? כשאני מסכים איתך! 🙄😁)

באותו נושא, רציתי לשאול פה
מה אתם אומרים על זה ששימוש במוט יגרום ליותר שוני בשרירי החזה מאשר במשקולות, כשאני אומר שוני אני מתכוון שצד אחד גדול יותר מהשני ?
הרי הטיפול בדבר כזה הוא מעבר לעבודה עם משקולות
אשמח לשמוע בנושא עוד, אני חווה את זה על עצמי

באותו נושא, רציתי לשאול פה
מה אתם אומרים על זה ששימוש במוט יגרום ליותר שוני בשרירי החזה מאשר במשקולות, כשאני אומר שוני אני מתכוון שצד אחד גדול יותר מהשני ?
הרי הטיפול בדבר כזה הוא מעבר לעבודה עם משקולות
אשמח לשמוע בנושא עוד, אני חווה את זה על עצמי
למה שיגרום להתפתחות שונה בשרירים?

לפעמים כשזה כבד, מרגיש כאילו צד אחד דוחף יותר, כמובן שהמוט עדיין נע ישר והכל
אבל עובדה, חזה אחד גדול יותר מהשני, זה דיי נפוץ אם תחפש על זה בגלל שימוש עם מוט

לפעמים כשזה כבד, מרגיש כאילו צד אחד דוחף יותר, כמובן שהמוט עדיין נע ישר והכל
אבל עובדה, חזה אחד גדול יותר מהשני, זה דיי נפוץ אם תחפש על זה בגלל שימוש עם מוט
אם המוט נע ישר, אני לא רואה איך צד אחד דוחף יותר מהשני.

אם המוט נע ישר, אני לא רואה איך צד אחד דוחף יותר מהשני.

יש לי עקמת קלה, אז רוב צד שמאל גדול יותר מצד ימין
יד ימין היא היד החזקה שלי, אבל בחזה וגב חתירות וכאלו, יד שמאל יותר מורגשת
עקום כזה :X מה אני יעשה

אולי בגלל פיגור ביד האחורית באחת הידיים.. כבר יצא לי לראות אנשים שיד אחת מפגרת אצלם בלחיצה.
יש לי עקמת קלה, אז רוב צד שמאל גדול יותר מצד ימין
יד ימין היא היד החזקה שלי, אבל בחזה וגב חתירות וכאלו, יד שמאל יותר מורגשת
עקום כזה :X מה אני יעשה

ועדיין המוט מע ישר?? הכוונה גם שהידיים באותו מרחק והמרפקים נפתחים באותה הזווית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית