הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' בדאמבלים מול מוט

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז תמיד עבדתי לחזה עם מוט ולפני כמה אימונים החלטתי לנסות עם דאמבלים! בלחיצה עם המוט הרגשתי את החזה לא היה ספק, אבל בדאמבלים הרגשתי אותו הרבה יותר טוב, יחד עם גירוי ופאמפ.
עכשיו הסיבה שבדאמבלים מרגישים יותר את החזה היא בגלל התנועה של הקירוב מרפקים? הרי בגלל הקירוב מפרקים כל החזה מכווץ ובלחיצה עם מוט אין תנועת קירוב המרפקים ולכן החזה פחות מכווץ
עכשיו אני פותח כאן דיון האם לחיצה עם דאמבלים עדיפה? דעתי היא שלליפטר אין טעם ללחוץ עם דאמבלים ולבילדר אין טעם לעבוד עם מוט
מה דעתכם בנושא?

ועדיין המוט מע ישר?? הכוונה גם שהידיים באותו מרחק והמרפקים נפתחים באותה הזווית.

היד אחורית שלי יחסית ממש ממש גדולה, ובתרגילי ידיים הכל שווה הכל סבבה, רק בגב ובחזה ובבטן[קוביות כביכול] רואים קצת הבדל, אני רואה הבדל משמעותי כי אני רואה את זה כל יום ויודע שזה קיים אבל מהצד אומרים לי שלא רואים, לעומת זאת כשאני עושה לדוגמא LOW CABLE FLY רואים שהחזה השמאלי ענק והימני בקושי עולה ביחס אליו
וכן המוט נע ישר עד לחזרה השישית נגיד עם 90 קילו , חזרה שישית יד שמאל מחכה שיד ימין תדחוף, שניהם מגיעות באותו הזמן אבל תחשוב שיד שמאל סטטית עם המשקל עליה, אני בטוח שיש זווית קטנה אחרת זה לא יהיה הגיוני
אבל שוב, צד שמאל של הגוף שלי נראה מעולה, צד ימין וואלה צריך עבודה חחח
MUSCLE IMBALANCE
כמובן שהמוט לא אשם, אבל הוא עשה את זה טיפה יותר גרוע ממה שהיה, עוד מעט אני יתחיל לעבוד רק עם משקולות מחליף תוכנית ל PPL

@Daniel1 @Tank @Godzilla @stitch אני לא חושב שהבנתם על מה אני מדבר.

אם נגיד בן אדם X עושה בנץ' עם מוט 3*5, ובן אדם Y עושה בנץ' עם משקולות גם 3*5 (ושוב, נגיד ששתי הסיטואציות שהזכרתי בהתחלה לא קיימות).
שניהם מתאמנים מתחילים, עושים את אותו כמות חזרות (במשקל של RM5), ואותו כמות סטים.
תסבירו לי מכאן איך ההתקדמות במוט תהיה גדולה יותר?
מתאמן מתחיל שילחץ עם דאמבלים יגדל פחות ממתאמן שילחץ על הבנץ' מאחר וילחץ משקל נמוך יותר ולאורך זמן הפערים הן במשקל והן בגדילה רק יעמיקו.
אין תחליף לבנץ' פרס למתאמן מתחיל, בינוני או מתקדם שהמטרה שלו היא להתחזק בפלג הגוף העליון ולגדול. אפשר להמשיך ולמצא הסבר כזה ואחד אחר, אבל בסופו של יום המציאות היא כזאת.
בנימה אישית, בכל פעם שאני רואה את אחד ה"בילדרים" במכון שלי פותח את אימון החזה בלחיצה בדאמבלים אני לא מצליח להסתיר את החיוך. כשאני רואה אותו חוזר על זה באימון החזה הבא הוא כבר מרגיש לי אהבל 😆
קצת גיוון הוא חביב, מאוד בעד... לאחר הבנץ' 😃

מתאמן מתחיל שילחץ עם דאמבלים יגדל פחות ממתאמן שילחץ על הבנץ' מאחר וילחץ משקל נמוך יותר ולאורך זמן הפערים הן במשקל והן בגדילה רק יעמיקו.
אין תחליף לבנץ' פרס למתאמן מתחיל, בינוני או מתקדם שהמטרה שלו היא להתחזק בפלג הגוף העליון ולגדול. אפשר להמשיך ולמצא הסבר כזה ואחד אחר, אבל בסופו של יום המציאות היא כזאת.
סבבה, תודה רבה על ההסבר המובן 😃
בנימה אישית, בכל פעם שאני רואה את אחד ה"בילדרים" במכון שלי פותח את אימון החזה בלחיצה בדאמבלים אני לא מצליח להסתיר את החיוך. כשאני רואה אותו חוזר על זה באימון החזה הבא הוא כבר מרגיש לי אהבל
ואם אתה רואה שהוא פותח בהתחלה בלחיצה במוט ואח"כ עובר ללחיצה בדאמבלים? 😉😈👹

ואם אתה רואה שהוא פותח בהתחלה בלחיצה במוט ואח"כ עובר ללחיצה בדאמבלים? 😉🚬🤪🚬
כשאני אומר את זה 20 הודעות רצוף אתה מתווכח וכשהמנהל אומר את זה אז פתאום "תודה רבה על התשובה"? סבבה. אין בעיה.

כשאני אומר את זה 20 הודעות רצוף אתה מתווכח וכשהמנהל אומר את זה אז פתאום "תודה רבה על התשובה"? סבבה. אין בעיה.
צודק, מצטער...
פשוט ההודעות שלך הרבה יותר מפורטות אז לפעמים אני לא קורא דברים עד הסוף, וההודעה שלו פשוט הייתה קצרה ולעניין, אז היה לי הרבה יותר קל לקרוא ולהבין.
וגם עכשיו אני חושב שמיצינו את הנושא ושהבנו אותו פחות או יותר, אז פשוט העדפתי להמשיך הלאה...

פשוט ההודעות שלך הרבה יותר מפורטות אז לפעמים אני לא קורא דברים עד הסוף, וההודעה שלו פשוט הייתה קצרה ולעניין, אז היה לי הרבה יותר קל לקרוא ולהבין.
אז מעכשיו לדבר אליך בסיסמאות? בפקודות? איך בדיוק?

אולי בכל זאת יש את עניין המייצבים שיש להם פוטנציאל התחזקות קטן או איטי יותר מהשרירים האגוניסטים בתרגיל הזה
כל מי שאני רואה בחד"כ מרים יותר בעזרת מוט מאשר במשקולות יד. כפי שאני מבין את זה, הבעיה היא לא דווקא ב"פוטנציאל התחזקות קטן" אלא פשוט בחוזק היחסי של השרירים בשרשרת. הגורם המגביל הוא החלק החלש ביותר, ובמקרה שלנו זה אומר שהמשקל מוגבל ע"י המייצבים, וכך שריר החזה לא מקבל את העומס המקסימלי שמתאפשר בעזרת מוט.

זה משאיר כמה שאלות פתוחות, למשל: אם כך, למה לא לקחת את זה צעד קדימה ולעבור ללחוץ בסמית', או, כמו שאמרת באשכול הקודם, למה לא עושים פרפר וזהו? התשובה, לדעתי, היא שאנחנו מנסים למצוא פשרה אופטימלית בין שתי נקודות ששתיהן כנראה לא רצויות: בידוד מוחלט של השריר (סמית', פרפר) ועירוב של יותר מדי מייצבים חלשים (משקולות יד). בנוסף, פרפר גם מגביל אותך מבחינת מאמץ הגזירה על המרפקים.

אם המוט נע ישר, אני לא רואה איך צד אחד דוחף יותר מהשני.
אולי האחיזה לא לגמרי סימטרית מבחינת מרכז המוט. ס"מ אחד לכאן אן לכאן יכול להשפיע לא מעט בגלל המומנט הגדול.

.
כן! כן! כך!

תוספת: עכשיו אני רואה ש Tom אמר משהו דומה מאד ב https://www.lbs.co.il/threads/69376/page-4#post-939871

נערך לאחרונה:
דברו רגיל, פשוט "התווכחתי" כי חשבתי בצורה אחרת ממה שהוא אמר, ורציתי להבין יותר בבירור את מה שהוא ניסה להגיד, ולהבין גם מה לא נכון במה שאני אמרתי. אז ברגע שתום כתב את ההודעה, ישר נסגרתי על זה והבנתי שככה זה צריך להיות.
כמובן שהתודה מופנת גם לטנק 😃

צודק, מצטער...
וגם עכשיו אני חושב שמיצינו את הנושא ושהבנו אותו פחות או יותר, אז פשוט העדפתי להמשיך הלאה...
להבא אם אתה רוצה להתווכח עם מישהו לפחות תן לו את הכבוד המינימאלי בכך שתקרא את ההודעה שלו עד הסוף.

להבא אם אתה רוצה להתווכח עם מישהו לפחות תן לו את הכבוד המינימאלי בכך שתקרא את ההודעה שלו עד הסוף.
צודק, אבל הרגשתי שהפעם אם אני אמשיך לקרוא את ההודעה שלך, זה פשוט לא יהיה רלוונטי אליי (כי היו המשכים לאותו הסבר),
ועכשיו למדתי את הלקח שבכל זאת חייבים לקרוא עד הסוף כי אי אפשר לדעת מה יהיה אחרי זה 😃

גם בגלל שיש לי פקטוריאלס גדולים 🤘

ואם אתה רואה שהוא פותח בהתחלה בלחיצה במוט ואח"כ עובר ללחיצה בדאמבלים? 😉😈👹
תודה. שמח להיות ברור 😃
כמו שרשמתי, אין לי בעיה עם גיוון. מצד שני, אם אני עושה חמישה סטים של עבודה ועוד שלושה לסגירת נפח על הבנץ', מה הטעם להמשיך עם לחיצות בדאמבלים?...

צודק, אבל הרגשתי שהפעם אם אני אמשיך לקרוא את ההודעה שלך, זה פשוט לא יהיה רלוונטי אליי (כי היו המשכים לאותו הסבר),
ועכשיו למדתי את הלקח שבכל זאת חייבים לקרוא עד הסוף כי אי אפשר לדעת מה יהיה אחרי זה 😃
אני כותב הודעות ארוכות כדי להסביר הכל בהודעה אחת כדי שלא שיתווכחו איתי כי אני חושב 5 הודעות קדימה 🤬

אני כותב הודעות ארוכות כדי להסביר הכל בהודעה אחת כדי שלא שיתווכחו איתי כי אני חושב 5 הודעות קדימה 🤬
סבבה אחי אני מבין אותך לגמרי 😃
רק תיקח בחשבון שיש אנשים שלא קוראים הודעות ארוכות עד הסוף או שמפספסים מעט פרטים מרוב שההודעה ארוכה...

קודם כל אל תתפלא, אני כל יום לומד דברים חדשים ומשנה את דעתי חופשי 😃

לגבי המסקנה שמוט יתן תוצאה טובה יותר, כשאני מנסה להבין למה זה נראה לי כך, אני יכול לחשוב על שתי סיבות:
1. אולי בכל זאת יש את עניין המייצבים שיש להם פוטנציאל התחזקות קטן או איטי יותר מהשרירים האגוניסטים בתרגיל הזה.
2. אולי אני פשוט שבוי בקונספציה שאני מכיר, בעולם האמיתי, שבו הדאמבלים קופצים ב-2.5 קילו ולא פחות, וקשה לי לדמיין מה יקרה בתנאים שונים.

@coldfire, בתור זה שכתב שם ואני הסכמתי איתו, מה אתה אומר?
(נ.ב. שמת לב מתי אני טועה? כשאני מסכים איתך! 🙄😁)

לא הבנתי מה אתה שואל.

לא הבנתי מה אתה שואל.
דיברנו כאן על היעילות (מבחינת התחזקות) של דאמבלים מול מוט בבנץ' פרס. שיש בעיות לוגיסטיות של דאמבלים שקופצים ב-2.5 קילו (ולא ב-1.25 כמו העלאה במוט, לכל צד) ושנעצרים ב-45-50 קילו.
מורן, הוא מעלה כאן בעיה מעניינת. נניח שהבעיה הלוגיסטית לא קיימת, עדיין תתחזק/תתפתח באותה המידה?
אני חושב שעדיין המוט יתן תוצאה טובה יותר, בגלל שפחות יש צורך לדאוג לייצב את המשקל ואפשר נטו להרים.
אתה אמרת בלינק ההוא שזה לא בעיה של מייצבים. נניח שאין את הבעיות הלוגיסטיות הנ"ל, האם עדיין תתחזק יותר במוט, או שהמייצבים עדיין יפריעו לך להתחזק כמו במוט. במילים אחרות -
קח אחד כזה, שנניח התחיל עם דאמבלים של 10 קילו (סה"כ 20 קילו בשתי הידיים) ואחרי X זמן מרים עכשיו 50 קילו. קח את האח התאום שלו שהרים גם 20 קילו בהתחלה, אחרי אותו X זמן ואותה תוכנית אימונים הוא ירים במוט יותר או פחות מ-100 קילו?

מי שמרים בדאמבלים 50 קילו בכל יד, ירים במוט יותר מ-100 קילו, אין כאן שאלה. מה שאתה רוצה לשאול זה מי מהם ימשיך להתקדם יותר זמן באותה תוכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית