הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנץ' בדאמבלים מול מוט

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז תמיד עבדתי לחזה עם מוט ולפני כמה אימונים החלטתי לנסות עם דאמבלים! בלחיצה עם המוט הרגשתי את החזה לא היה ספק, אבל בדאמבלים הרגשתי אותו הרבה יותר טוב, יחד עם גירוי ופאמפ.
עכשיו הסיבה שבדאמבלים מרגישים יותר את החזה היא בגלל התנועה של הקירוב מרפקים? הרי בגלל הקירוב מפרקים כל החזה מכווץ ובלחיצה עם מוט אין תנועת קירוב המרפקים ולכן החזה פחות מכווץ
עכשיו אני פותח כאן דיון האם לחיצה עם דאמבלים עדיפה? דעתי היא שלליפטר אין טעם ללחוץ עם דאמבלים ולבילדר אין טעם לעבוד עם מוט
מה דעתכם בנושא?

לא מבין. ה deltoid anterior והטרייספס הם ה- prime movers, ביחד עם שרירי החזה. מסכים שהשרירים באמה מייצבים, אבל אני לא חושב שהם מהווים מגבלה מיוחדת.
מכל ההודעות שלך לא הבנתי באיזה צד אתה נמצא ? מוט או משקולות ?

רוב האנשים שיוצא לי לראות (גם ברנדון קאמפבל לדוגמה - סתם יצא לי לראות בזמן האחרון) מורידים את המשקולץ עד שהיא נוגעת בחזה! ולא עד ששורש כף היד מתחת לחזה!

רוב האנשים שיוצא לי לראות (גם ברנדון קאמפבל לדוגמה - סתם יצא לי לראות בזמן האחרון) מורידים את המשקולץ עד שהיא נוגעת בחזה! ולא עד ששורש כף היד מתחת לחזה!
למה אתה צועק ?

ה deltoid anterior והטרייספס הם ה- prime movers,
אתה צודק, אבל מה שאמרתי לגבי ה pectoralis minor נכון גם לגביהם (אולי טעיתי בעניין הטרייספס, אני לא בטוח שהם מסוגלים בכלל לייצב את המרפק - אבל מישהו הרי חייב לעשות את זה), כלומר יש להם תפקיד נוסף כשמדובר במשקוליות יד. לדעתי השאלה אילו שרירים בדיוק מגוייסים לצורך הייצוב פחות חשובה לענייננו, אם אנחנו מסכימים על שלוש נקודות: אחת, שצריך באמת יותר ייצוב כשמדובר במשקולות יד (יש יותר דרגות חופש), שתיים שהמשקל שניתן ללחוץ במשקולות יד נמוך יותר, ושלוש שלא כל הייצוב נעשה ע"י השריר העיקרי של התרגיל. נראה לי שמשלוש אלה נובע בהכרח שהשריר העיקרי (פקטורליס) מקבל בתנאים האלה פחות גרוי. עד כמה זה משמעותי? אם המחקר שדיבר על הבדל של 17% במשקל המכסימום תקף נראה לי שזה אמור להיות משמעותי למדי לאורך זמן (אני יודע ש"נראה לי" הוא לא נימוק חזק במיוחד, ואני פתוח לקבל תיקון).

בדרך כלל כשרושמים "לא נכון" מנמקים למה אחרת זה סתם נשמע כמו התפלצפות.
כי לזרוק "לא נכון" ככה באויר זה סתם לרצות להתחכם בלי ביסוס
מה שניכם רוצים ממנו? אמרת שרוב האנשים מקצרים את טווח התנועה, הוא אמר שלדעתו זה לא נכון. מה רציתם שיספר על זה? יביא הוכחות מצולמות?

מה שניכם רוצים ממנו? אמרת שרוב האנשים מקצרים את טווח התנועה, הוא אמר שלדעתו זה לא נכון. מה רציתם שיספר על זה? יביא הוכחות מצולמות?
אמרתי את זה כי יצאתי מנקודת הנחה שאולי הוא לא יודע איך תנועה מלאה נראית. חוץ מזה בשום מצב זה לא בסדר פשוט לכתוב "לא נכון" וללכת

אמרתי את זה כי יצאתי מנקודת הנחה שאולי הוא לא יודע איך תנועה מלאה נראית. חוץ מזה בשום מצב זה לא בסדר פשוט לכתוב "לא נכון" וללכת
בניגוד לנימוקים העמוקים שמאג'ין הביא כשאמר שרוב האנשים מקצרים את טווח התנועה? למה לא יצאת מנקודת הנחה שמאג'ין לא יודע איך תנועה מלאה נראית?
אף אחד לא הביא נימוקים כי זו אבחנה תצפיתית, אין פה מה לנמק.

בניגוד לנימוקים העמוקים שמאג'ין הביא כשאמר שרוב האנשים מקצרים את טווח התנועה? למה לא יצאת מנקודת הנחה שמאג'ין לא יודע איך תנועה מלאה נראית?
שאלה טובה. פשוט את מאג'ין אני מכיר ואותו לא.

כי אני הסברתי את הקיצור של הטווח תנועה

כי אני הסברתי את הקיצור של הטווח תנועה
אין כאן שום דבר להסביר. קיצור טווח תנועה זה קיצור טווח תנועה.
אתה אמרת שרירותית שהרוב מקצרים, הוא אמר שרירותית שזה לא נכון.
אני אומר שרירותית שזה בכלל לא מעניין אותי מה הרוב עושה. אני הכי צודק.

אתה צודק, אבל מה שאמרתי לגבי ה pectoralis minor נכון גם לגביהם (אולי טעיתי בעניין הטרייספס, אני לא בטוח שהם מסוגלים בכלל לייצב את המרפק - אבל מישהו הרי חייב לעשות את זה), כלומר יש להם תפקיד נוסף כשמדובר במשקוליות יד. לדעתי השאלה אילו שרירים בדיוק מגוייסים לצורך הייצוב פחות חשובה לענייננו, אם אנחנו מסכימים על שלוש נקודות: אחת, שצריך באמת יותר ייצוב כשמדובר במשקולות יד (יש יותר דרגות חופש), שתיים שהמשקל שניתן ללחוץ במשקולות יד נמוך יותר, ושלוש שלא כל הייצוב נעשה ע"י השריר העיקרי של התרגיל. נראה לי שמשלוש אלה נובע בהכרח שהשריר העיקרי (פקטורליס) מקבל בתנאים האלה פחות גרוי. עד כמה זה משמעותי? אם המחקר שדיבר על הבדל של 17% במשקל המכסימום תקף נראה לי שזה אמור להיות משמעותי למדי לאורך זמן (אני יודע ש"נראה לי" הוא לא נימוק חזק במיוחד, ואני פתוח לקבל תיקון).

17% זה הבדל משמעותי, אבל אם חלק ממנו נובע מטווח תנועה גדול יותר, אני לא יודע אם החלק של המייצבים עדיין משמעותי. בלחיצה מעל הראש למשל אין כל כך הבדל בטווח תנועה וגם ההבדל במשקלים הוא קטן יותר לדעתי.

אני לא יודע אם החלק של המייצבים עדיין משמעותי.
למען האמת, גם אני.

אם מותרת לי הערה אישית: אני מודה לך על הגישה העניינית. אין ספק שאוכל ללמוד ממך הרבה אם תמשיך לגלות רצון טוב.

שימו לב למספרים:
במוט - 220 ק"ג נראה כמו ה RM1 שלו.
במשקולות יד 78.5 RM5, מקביל בערך ל 90 RM1 (לפי RM5 ~ 85% * RM1) שהם 180 ק"ג בשתי הידיים ביחד, כלומר הוא לוחץ בערך 19% פחות. לא מאד רחוק מאותם 17% שהזכרתי קודם. בנוסף, התנועה שלו במשקולות יד טיפה קצרה יותר מאשר במוט (הקצה של הפלטות נוגע בחזה שלו).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית