הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימות איכותיות - מה הכי מומלץ?

moshemoshe

משתמש מתחיל
53
5
נק' מוניטין:
5
53
5
קראתי לאחרונה קצת על פליאו ולטענתם כל הדגנים והקטניות בכלל לא בריאים לגוף שלנו וצריך להפסיק לצרוך אותם.
אני באופן אישי צרכתי במהלך שנים רבות, מדי יום, כמות גדולה של פחמימות פשוטות שכללה בעיקר סוכר וקמח לבן. אני מתחיל מסה ומכיוון שנדרש לצרוך כמות גדולה של פחמימות הייתי מעוניין לדעת איך אתם הייתם מדרגים את הפחמימות הבאות? מה יותר מומלץ ומה פחות?

שיבולת שועל
אורז לבן בסמטי
ברנפלקס ללא תוספת סוכר
לחם קל מקמח מלא בתוספת שיפון (לדוגמא: http://www.angel.co.il/category/angel100_shifon_kal)
פסטה מחיטה מלאה
בטטה
תפוח אדמה
עדשים
שעועית

בטטה וירקות שורש אחרים זה מצוין.
תפו"א ואורז זה תחום די אפור.
כל השאר לא נכנס לרשימה.

סתם שתדע, אתה לא חייב לטחון כמויות ענק של פחמימות בשביל לעלות מסה

מה הבעיה עם שעועית ועדשים?

ושיבולת שועל לא עדיף מתפו"א ואורז?
שעועית לא מתעכלת לך בגוף בצורה מיטבית
עדשים אם אתה לא מנביט אותם אז הם לא טובים (תכלס, אין בהם בעיה שהם מונבטים, סתם עבודה).
שיבולת שועל זה דגן וזה נגד עקרונות הפליאו

שעועית לא מתעכלת לך בגוף בצורה מיטבית
עדשים אם אתה לא מנביט אותם אז הם לא טובים (תכלס, אין בהם בעיה שהם מונבטים, סתם עבודה).
שיבולת שועל זה דגן וזה נגד עקרונות הפליאו
למה הם לא טובים לא מונבטים?
מה ההבדל בערכים? 😲

למה הם לא טובים לא מונבטים?
מה ההבדל בערכים? 😲
על פי עקרונות הפליאו וההרכב של העדשים, יש לך מעכבי ספיגה ורעלים אחרים העדשים שעושים לך בעיות במעיים ובפלורה. ניתן לבטל אותם בזה שאתה מנביט אותם.
מבחינת ערכים אני יודע שמעכבי הספיגה האלה מונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים בעיקר

על פי עקרונות הפליאו וההרכב של העדשים, יש לך מעכבי ספיגה ורעלים אחרים העדשים שעושים לך בעיות במעיים ובפלורה. ניתן לבטל אותם בזה שאתה מנביט אותם.
מבחינת ערכים אני יודע שמעכבי הספיגה האלה מונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים בעיקר
בקיטניות ובדגנים יש חומצה פיטית ואוקסלית, שנקשרות עם מינרלים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום, סידן ונחושת ומונעות את ספיגתם (באחוזים גבוהים) מהמעי לדם ומשם לתאים. כך, למשל, אם אכלת גרנולה עם חזה עוף, יש סיכוי טוב שהברזל מחזה העוף לא יספג ברובו.

למרות זאת, חשוב לדעת כי בישול של דגנים עשוי להפחית משמעותית את ריכוז החומצות הללו וכך גם את מנגנון פעולתן. בנוסף, השרייה במים למשך 24 שעות (והחלפת המים כל 4-5 שעות) של קטניות, נמצאה כמפחיתה משמעותית את ריכוז החומצות הללו. הנבטה אינה חייבת להתבצע, בכדי לנטרל את החומצות, אך מומלצת עקב הפשטות שבתהליך.

אחרי שהבנו את העניין, מלבד הבעיתיות שבהימצאותן של החומצות הללו בדגנים וקיטניות (וציינתי איך ניתן להתמודד עימן), אין כלל בעיה, ואף רצוי, לצרוך מאכלים אלו.

דגן כמו שיבולת שועל, לאחר שבושל, מהווה מקור איכותי לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, משביע, עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם ואף קל להכנה ומאוד טעים. גם קיטניות כמו שעועית לבנה או עדשים, לאחר שבושלו או הונבטו, מהוות מקור נהדר לפחמימה אידיאלית בתפריט.

אז נכון, ירקות שורש כמו בטטות או תפוחי אדמה מלכתחילה לא "בעיתיים" כמו דגנים וקיטניות (בהתייחס אך ורק לגישה הפליאוליסטית). אורז הוא אמנם מקור שלגביו הדעות חלוקות, אך בהשוואה לפחמימות כמו פסטה לסוגיה, פתיתים וכדומה, הוא נעלה בהרבה בחינות.

צריך לדעת כי אי חד-גוניות במזון, ובכל גישה יש יתרונות וחסרונות.

אני, אישית, משתדל לבסס את התפריט שלי על מאכלים "נקיים" ואיכותיים יותר, אבל לא רק מתוך הבנה כי פוטנציאל התרומה שלהם גדול יותר, אלא גם כי נוח לי וזה מסתדר לי לפי אורח החיים.

נערך לאחרונה:
בקיטניות ובדגנים יש חומצה פיטית ואוקסלית, שנקשרות עם מינרלים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום, סידן ונחושת ומונעות את ספיגתם (באחוזים גבוהים) מהמעי לדם ומשם לתאים. כך, למשל, אם אכלת גרנולה עם חזה עוף, יש סיכוי טוב שהברזל מחזה העוף לא יספג ברובו.

למרות זאת, חשוב לגעת כי בישול של דגנים עשוי להפחית משמעותית את ריכוז החומצות הללו וכך גם את מנגנון פעולתן. בנוסף, השרייה במים למשך 24 שעות (והחלפת המים כל 4-5 שעות) של קטניות, נמצאה כמפחיתה משמעותית את ריכוז החומצות הללו. הנבטה אינה חייבת להתבצע, בכדי לנטרל את החומצות, אך מומלצת עקב הפשטות שבתהליך.

אחרי שהבנו את העניין, מלבד הבעיתיות שבהימצאותן של החומצות הללו בדגנים וקיטניות (וציינתי איך ניתן להתמודד עימן), אין כלל בעיה, ואף רצוי, לצרוך מאכלים אלו.

דגן כמו שיבולת שועל, לאחר שבושל, מהווה מקור איכותי לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, משביע, עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם ואף קל להכנה ומאוד טעים. גם קיטניות כמו שעועית לבנה או עדשים, לאחר שבושלו או הונבטו, מהוות מקור נהדר לפחמימה אידיאלית בתפריט.

אז נכון, ירקות שורש כמו בטטות או תפוחי אדמה מלכתחילה לא "בעיתיים" כמו דגנים וקיטניות (בהתייחס אך ורק לגישה הפליאוליסטית). אורז הוא אמנם מקור שלגביו הדעות חלוקות, אך בהשוואה לפחמימות כמו פסטה לסוגיה, פתיתים וכדומה, הוא נעלה בהרבה בחינות.

אני, אישית, משתדל לבסס את התפריט שלי על מאכלים "נקיים" ואיכותיים יותר, אבל לא רק מתוך הבנה כי פוטנציאל התרומה שלהם גדול יותר, אלא גם כי נוח לי וזה מסתדר לי לפי אורח החיים.
תודה על התגובה המפורטת והתיקון.
בישול של שיבולת שועל מבטל את הרעלנים? והאם בישול מספיק פשוט כמה דקות על האש עם חלב ומים?

תודה על התגובה המפורטת והתיקון.
בישול של שיבולת שועל מבטל את הרעלנים? והאם בישול מספיק פשוט כמה דקות על האש עם חלב ומים?
לגבי דגנים - מספיק בישול של כמה דקות
קיטניות - השרייה ליממה ואז בישול

• פותח/ת השרשור
אז אם בישול של שיבולת שועל מפחית ממנה את הרעלים וניתן לאכול אותה, מה זה אומר לגבי ברנפלקס, לחם מחיטה מלאה או פסטה מחיטה מלאה? הרי כל המזונות הללו עוברים\עברו בישול, לשיטתך זה אמור להספיק לא?

אז אם בישול של שיבולת שועל מפחית ממנה את הרעלים וניתן לאכול אותה, מה זה אומר לגבי ברנפלקס, לחם מחיטה מלאה או פסטה מחיטה מלאה? הרי כל המזונות הללו עוברים\עברו בישול, לשיטתך זה אמור להספיק לא?
ברנפלקס ולחם עוברים עיבוד שלא מנטרל חומצות. למעשה הם לא עוברים בישול (מים רותחים) אלא קליה/הטפחה

תראה, אף פעם לא נכנסתי למעמקי הדה לגיטימציה של דגנים בתזונת הפליאו
מה שכן, יש עוד הרבה חומרים שנמצאים בדגנים שהם לא טובים לך חוץ מגלוטן וסוכר
11188384_891646374215254_6349744310986850800_n.jpg

עוד פעם, אני חי בפליאו כבר שנתיים ובאמת אני רעב הרבה פחות ואני מרגיש יותר קל אחרי כל ארוחה בלי הפצצת פחמימות (לחם, פסטה וגם אורז ותפו"א) שפשוט גורמים לי להיות עייף אחרי הארוחה, ושעתיים אחרי אני רעב עוד פעם

תראה, אף פעם לא נכנסתי למעמקי הדה לגיטימציה של דגנים בתזונת הפליאו
מה שכן, יש עוד הרבה חומרים שנמצאים בדגנים שהם לא טובים לך חוץ מגלוטן וסוכר
11188384_891646374215254_6349744310986850800_n.jpg

עוד פעם, אני חי בפליאו כבר שנתיים ובאמת אני רעב הרבה פחות ואני מרגיש יותר קל אחרי כל ארוחה בלי הפצצת פחמימות (לחם, פסטה וגם אורז ותפו"א) שפשוט גורמים לי להיות עייף אחרי הארוחה, ושעתיים אחרי אני רעב עוד פעם
זה לא קשור לפליאו, אתה מתאר קיטוזיס אפשר להיות גם פליאו על 300 ג' פחמימה ליום גם על 2000 ג' פחמימה ליום
פליאו אומר מה לא לאכול, לא כמה לאכול ממה שכן מותר

זה לא קשור לפליאו, אתה מתאר קיטוזיס אפשר להיות גם פליאו על 300 ג' פחמימה ליום גם על 2000 ג' פחמימה ליום
פליאו אומר מה לא לאכול, לא כמה לאכול ממה שכן מותר
אני לא מתאר קטוזיס אני מתאר פליאו "קלאסי" שלרוב מוגבל פחמימה (עד 150 גרם) וכמובן ששולל קטניות ודגנים

פליאו "קלאסי" שלרוב מוגבל פחמימה (עד 150 גרם)
בפעם האחרונה שבדקתי לאדם הקדמון לא היה myfitnesspal והוא לא ספר פחמימה.
ואגב, להגיד ״פליאו קלאסי״ ו״הגבלת פחמימה״ לא הולך ביחד באותו משפט.

בפעם האחרונה שבדקתי לאדם הקדמון לא היה myfitnesspal והוא לא ספר פחמימה.
ואגב, להגיד ״פליאו קלאסי״ ו״הגבלת פחמימה״ לא הולך ביחד באותו משפט.
דווקא מצאו ציורי קיר שלו שבו הוא כותב כמה הוא פחמימות הוא אכל.
זה סתם להיתפס לקטנות. אם אתה מיישם את עקרונות הפליאו, לרוב אתה לא עובר את ה 150 גרם פחמימה ביום (אלא אם כן יש לך סיבה כלשהי).
לא אומרים לך כמה לאכול אומרים לך מה לא לאכול. משם אתה בוחר האם לרזות, לעלות מסה, לשמר או סתם לחיות בריא

דווקא מצאו ציורי קיר שלו שבו הוא כותב כמה הוא פחמימות הוא אכל.
זה סתם להיתפס לקטנות. אם אתה מיישם את עקרונות הפליאו, לרוב אתה לא עובר את ה 150 גרם פחמימה ביום (אלא אם כן יש לך סיבה כלשהי).
לא אומרים לך כמה לאכול אומרים לך מה לא לאכול. משם אתה בוחר האם לרזות, לעלות מסה, לשמר או סתם לחיות בריא
אני מסכים שאתה אוכל לפי המטרות שלך, ועדיין אתה לא מנסה להגיע לערך מסויים, פשוט לאכול כמו שצריך.

למרות זאת, חשוב לגעת כי בישול של דגנים עשוי להפחית משמעותית את ריכוז החומצות הללו וכך גם את מנגנון פעולתן. בנוסף, השרייה במים למשך 24 שעות (והחלפת המים כל 4-5 שעות) של קטניות, נמצאה כמפחיתה משמעותית את ריכוז החומצות הללו. הנבטה אינה חייבת להתבצע, בכדי לנטרל את החומצות, אך מומלצת עקב הפשטות שבתהליך.

אפשר לדעת איפה למדת את כל הדברים האלה?

אפשר לדעת איפה למדת את כל הדברים האלה?
ממש פשוט - אינטרנט
אני יכול לקרוא איזושהי דעה/אימרה/עצה/קביעה ולחקור אותה קצת יוצר לעומק, להסיק מסקנות אישיות ולאמץ דרך פעולה בחיים הפרטיים שלי
כך גם אני אמליץ לאחרים לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית